Dodaj do ulubionych

To forum poziomem sięga dna!!!

IP: 195.94.207.* 13.01.03, 08:45
Taki jest efekt pracowitej działalności na forum osobników pokroju Niecha,
zdzichy czy panapendzelka. Chamstwo, wulgarność, pieniactwo - można by
wymieniać jeszcze długo. Ludzie, którzy, jestem tego całkowicie pewien, w ten
ordynarny i niewybredny sposób, jaki możemy podpatrzeć w wielu idiotycznych
wątkach zakładanych na forum Warszawa, odreagowują życiowe niepowodzenia
stali się grabarzami inteligentnej i kulturalnej dyskusji.
Nie neguję potrzeby zakładania czasami wątków mniej poważnych,
humorystycznych, powstaje jednak pytanie do jakiej granicy nie wolno się
zbliżać. Gdzie kończy się żart, a zaczyna debilizm? Normalni ludzie widzą tę
granicę. Nie podnieca ich jej przekraczanie. Ci, o których mówię, nie są
jednak do końca normalnymi.
Wina jest także po stronie admina, którego praca pozostawia naprawdę bardzo
wiele do życzenia. To jednak nie usprawiedliwia zachowania niektórych
forumowiczów.
Forum Warszawa stało się przytułkiem dla idiotów, frustratów, czy wreszcie
polonijnych wizjonerów (odrębny temat). Głos rozsądku ginie w mrokach głupoty
i chamstwa. Szkoda. Wielka szkoda.
Obserwuj wątek
    • pan_pndzelek [...] 13.01.03, 09:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • d.z Re: To forum poziomem sięga dna!!! 13.01.03, 09:05
      Problem warszawskiego forum zaczął się znacznie dawniej.
      Kiedyś ludzie je tworzący byli niemal jedną rodziną - tego jestem pewien.
      Potem pojawiły się różne spięcia, które miały swoje odzwierciedlenie tutaj.
      Cały czas chciałem doprowadzić do zgody, spotkania, wyjaśnienia,
      opcji "zerowej".
      Nie udało mi się. Zarówno z jednej, jak i z drugiej strony spotkało mnie
      stanowcze "NIE" bo nie i wyklęcie połączone z podejrzeniami o działalność
      szpiegowsko wywrotową.
      Trudno - poległem. Starałem się zrobić wszystko co mogłem - bo powrót
      tutaj "starych" Forumowiczów jest według mnie podstawą do zmiany tego co się
      teraz dzieje.
      Mam co prawda satysfakcję, że robiłem wszystko co mogłem by sytuację naprawić.
      Cóż mi jednak po takiej satysfakcji skoro efektów brak :(((
      • eela Re: To forum poziomem sięga dna!!! 13.01.03, 09:48
        Problem forum warszawskiego, jak sam zauważyłes, zaczął sie dawno, gdy jeszcze
        byli tzw. starzy forumowicze. Ich obecnośc nie miała zadnego wpływu na
        charakter i atmosferę na forum. Zaczęli pisać coraz rzadziej. Gdy się pojawiły
        fora prywatne, część wykorzystała to i odeszła do miejsca, gdzie ma spokój. A
        więc nie dlatego jest źle w Warszawie, ze starzy odeszli. Oni odeszli, bo w
        Warszawie było źle. Powrót niczego nie zmieni. Kilka osób jest niczym w
        porównaniu w większością forumową. I sądzę, ze podjęte wczoraj akcje przez małą
        zabkę czy pania camparii sytuacji nie zmienią, nie są nawet dobre. Zawsze
        znajda się osoby, ktore będa chciały psuc forum. Powinna byc taka większośc
        forumowiczów, która mniejszość psującą forum zmarginalizuje. Ale to musi
        nastąpic w sposób naturalny, sięganie po desant z forów prywatnych nie jest
        wyjściem. Nie można ciągle wygrywać z drużyną oldbojów. Trzeba przyciągać do
        forum nowe osoby, jesli to forum ma przetrwać. Jest tu kilku ciekawych
        forumowiczów, ktore na pewno to forum mogłyby pociagnąc w dobrym kierunku gdyby
        chciały, np. Niech, Normals czy nawet mocno kontrowersyjny pan_pndzelek. Może z
        tych osob utworzyć drużynę przeciwwstawiająca się oszołomom z zewnątrz, a
        dopiero potem wziąć za czyszczenie wokół siebie?
        Takie jest moje zdanie.
        • Gość: Normals Przesadzasz z tymi eufemizmami IP: 195.94.207.* 13.01.03, 10:06
          eela napisała:

> ...mocno kontrowersyjny pan_pndzelek.

Wybacz, ale nie mogę się zgodzić na takie określenie tego osobnika. Obraził on
          tyle osób i używając tak mocnych środków wyrazu, że nie wypada o nim
          pisać "kontrowersyjny".

Po prostu nie wypada.
          • eela Re: Przesadzasz z tymi eufemizmami 13.01.03, 11:21
            Gość portalu: Normals napisał(a):

> Wybacz, ale nie mogę się zgodzić na takie określenie tego osobnika. Obraził
            >on tyle osób i używając tak mocnych środków wyrazu, że nie wypada o nim
            > pisać "kontrowersyjny".

> Po prostu nie wypada.

Wiem, że on pisze ordynarnie i obraża ludzi, ale znam go również i z innej
            strony - jeśli chce potrafi pisac bardzo ciekawie, zna np. bardzo dobrze
            problematyke mieszkaniową, zna dobrze Warszawę, zabytki i też z potrafi o tym
            mówić. To miałam na mysli. A język wulgarny? To zawsze można zmienić. Były tu
            juz takie osoby, które przeszły gruntowna przemianę :-)

Pozdrawiam wszystkich, kórym zalezy jeszcze na dobrym forum warszawskim
            • pan_pndzelek Pozdrowienia dla Pani Eeli 13.01.03, 11:45
              eela napisała:
              > Wiem, że on pisze ordynarnie i obraża ludzi, ale znam go również i z innej
              > strony - jeśli chce potrafi pisac bardzo ciekawie, zna np. bardzo dobrze
              > problematyke mieszkaniową, zna dobrze Warszawę, zabytki i też z potrafi o tym
              > mówić. To miałam na mysli. A język wulgarny? To zawsze można zmienić. Były tu
              > juz takie osoby, które przeszły gruntowna przemianę :-)
              > Pozdrawiam wszystkich, kórym zalezy jeszcze na dobrym forum warszawskim

Problem w tym, że wątki warszawskie, czy te ogólnie "miejskie", bo takie też
              mają rację bytu są ostatnio wypierane przez dwa rodzaje wpisów. Jedne
              produkowane przez osobliwą co najmniej polonię, ździebko nawiedzoną i po
              kaznodziejsku bełkotliwą. Drugie natomiast to rozmaite żabki-nieżabki, których
              pierwsze po pojawieniu się na forum wpisy są wkładaniem kija w mrowisko
              zupełnie jakby wcześniej te osoby nic innego nie robiły, tylko o Warszawie
              zacięcie dyskutowały. To łatwe, tak pojawić się na jakimkolwiek forum i nie
              znając podłoża rozmaitych kłótni ferować wyroki tylko na podstawie ilości słów
              powszechnie uznanych za obelżywe w poszczególnych postach. No cóż... są ludzie
              i... taborety...

Sprawę Nienormalsa pominę, albowiem pamiętam jego pojawienie się (przy okazji
              barów mlecznych) pamiętam też jego kolejne żałosne próby odejścia (niestety
              nieudane) dlatego gość ten mimo stażu jest dla mnie mało wiarygodny.

Ale, ale Pani Eelu, może istotnie częściej należy Dziupelkę Swą opuszczać, bo
              kogo jak kogo, ale Pani to tu ostatnio nie uświadczysz...

Pozdrawiam...
              • eela Re: Pozdrowienia dla Pana_Pndzelka 13.01.03, 14:44
                pan_pndzelek napisał:
                >
                > Problem w tym, że wątki warszawskie, czy te ogólnie "miejskie", bo takie też
                > mają rację bytu są ostatnio wypierane przez dwa rodzaje wpisów. Jedne
                > produkowane przez osobliwą co najmniej polonię, ździebko nawiedzoną i po
                > kaznodziejsku bełkotliwą. Drugie natomiast to rozmaite żabki-nieżabki,
                których
                > pierwsze po pojawieniu się na forum wpisy są wkładaniem kija w mrowisko
                > zupełnie jakby wcześniej te osoby nic innego nie robiły, tylko o Warszawie
                > zacięcie dyskutowały. To łatwe, tak pojawić się na jakimkolwiek forum i nie
                > znając podłoża rozmaitych kłótni ferować wyroki tylko na podstawie ilości
                słów
                > powszechnie uznanych za obelżywe w poszczególnych postach. No cóż... są
                ludzie
                > i... taborety...

Myślę, ze te żabki-nieżabki chciały zwrócić uwagę, ze na forum źle sie dzieje,
                tyle, że może inaczej trzeba było formułowac wypowiedź. Przeczytałam wczoraj
                ich posty bardzo dokładnie. Tam jest kilka informacji, kóre mogły znac tylko
                osoby, będące na forum warszawskim i to od dośc dawna. Więc to nie sa osoby
                nowe, przynajmniej jeśli chodzi o małą żabkę

>
                > Sprawę Nienormalsa pominę, albowiem pamiętam jego pojawienie się (przy okazji
                > barów mlecznych) pamiętam też jego kolejne żałosne próby odejścia (niestety
                > nieudane) dlatego gość ten mimo stażu jest dla mnie mało wiarygodny.

Nie znam sprawy, nie czytałam całego wątku o barach
                >
                > Ale, ale Pani Eelu, może istotnie częściej należy Dziupelkę Swą opuszczać, bo
                > kogo jak kogo, ale Pani to tu ostatnio nie uświadczysz...

To prawda, nie piszę, ale zagladam. Nie piszę, bo nie bardzo mam w czym.
                Większośc wątków ginie wśrod spamerów. Poza tym do kazdego prawie mojego postu
                doklejają się rozmaite eele_. To jest główny powód mojej nieobecności tu. No i
                te ciągłe kłótnie.... działają zniechęcajaco...
                pozdrawiam
            • Gość: Normals Re: Przesadzasz z tymi eufemizmami IP: 195.94.207.* 13.01.03, 11:52
              eela napisała:

> Gość portalu: Normals napisał(a):
              >
              > > Wybacz, ale nie mogę się zgodzić na takie określenie tego osobnika. Obrazi
              > ł
              > >on tyle osób i używając tak mocnych środków wyrazu, że nie wypada o nim
              > > pisać "kontrowersyjny".
              >
              > > Po prostu nie wypada.
              >
              > Wiem, że on pisze ordynarnie i obraża ludzi, ale znam go również i z innej
              > strony - jeśli chce potrafi pisac bardzo ciekawie,

Szkoda, że rzadko kiedy chce.

> zna np. bardzo dobrze
              > problematyke mieszkaniową, zna dobrze Warszawę, zabytki i też z potrafi o tym
              > mówić. To miałam na mysli.

Nie wątpię, że jest to osoba inteligentna. Jednak jego intelekt i wiedza nie
              usprawiedliwia jego zachowania. Wręcz przeciwnie. Czyni jego występki jeszcze
              bardziej godnymi pogardy.

> A język wulgarny? To zawsze można zmienić. Były tu
              > juz takie osoby, które przeszły gruntowna przemianę :-)

Tylko na to liczę.

>
              > Pozdrawiam wszystkich, kórym zalezy jeszcze na dobrym forum warszawskim

wzajemnie
              • pan_pndzelek Do Nienormalsa - normalnie 13.01.03, 12:11
                Z tobą to ja mam taki problem, już, już zacząłem cię lubić, tzn. przestały mi
                przeszkadzać te twoje płaczliwe dziwactwa, napisałem ci w jednym z wątków
                wtedy: normals jesteś wielki. Po czym przeszedłem do sąsiedniego wątku i z
                pewną konsternacją wyczytałem tam wiązankę przekleństw, jaką puściłeś mi niemal
                w tej samej minucie, kiedy ja pisałem pojednawczo...

A więc nieustająco [...] ci w [...]...
              • eela Re: Przesadzasz z tymi eufemizmami/do Normalsa 13.01.03, 14:25
                Ludzie z natury nie są źli. Wydaje mi się, ze niesprowokowany pan_pndzelek
                będzie pisał językiem prawie literackim :-).
                Chyba tylko tymczasowe zawieszenie broni może temu forum pomóc, więc może nie
                najeżdzac na siebie i wymieniac tylko poglady merytoryczne? Od czegos trzeba
                zacząć.
                • Gość: Niech Re: Przesadzasz z tymi eufemizmami/do Normalsa IP: 217.197.165.* 13.01.03, 14:28
                  Alez Eelu, ja wypowiadam sie na temat normalsa wylacznie merytorycznie. Czy to
                  moja wina, ze on jest przepelniony akurat taka trescia a nie inna?
                  • eela Re: Przesadzasz z tymi eufemizmami/do Niecha 13.01.03, 14:54
                    Niechu :-)))
                    Nie miałam na myśli trzewi ludzkich, ale treść postów :-)
                    Może dzisiejszy dzien potraktowac jako zawieszenie broni do północy i nie
                    stzrelac do siebie, nawet jeśli ma się ochotę?. Moze cos z tego wyjdzie? Bo
                    jeśli nie...to juz chyba nic nie pomoże i niedługo będzie mozna sobie mówić, że
                    BYŁO kiedys forum warszawskie.
                    • Gość: Niech Re: Przesadzasz z tymi eufemizmami/do Niecha IP: 217.197.165.* 13.01.03, 14:59
                      Mi tam wsio ryba, moge sie nie odzywac. Ale na dno sprowadzaja to forum nie
                      takie trolle jak ja czy Pndzel, ale - o czym tu zreszta pisano - takie kreatury
                      jak wczorajsze dwie dziumdzie, co to przez dwa lata zbieraly sie do napisania
                      pierwszego postu i wreszcie wczoraj zebraly sie na odwage. I stworzyly kilka
                      fantastycznie w-skich watkow. Glownie o Sloggim, ktorego tu wczoraj akurat nie
                      zauwazylem. Za to one widzialy go we w mnie i kilku innych tubylcach. Jak mozna
                      zdzierzyc takie kretynizmy? Nawet w lodowatym Niechu krew zawrzala. Ale dzis na
                      powrot jestem spokojny jak puls nieboszczyka.
                      • sloggi W nawiązaniu do EElizabeth 13.01.03, 16:22
                        Tzw. dziumdzie musiały chyba coś odreagować, bo wysmażyły taki paszkwil.
                        Generalnie nie mam dostępu (poza nielicznymi wyjątkami) do netu w weekend i nie
                        czytałem tych wszystkich głupot.
                        W ten week kilka razy zajrzałem i szczęka mi opadła ze śmiechu.
                        Pomysły mam różne, mniej lub bardziej głupawe - no, ale z tego co wyczytałem to
                        Husajn zmieszany z Bin Ladenem jest przy mnie niewinną Dolly.
                        Czy to forum przetrwa intelektualnie?
                        Tak.
                        Warunkiem jest pisanie twardo i na temat wątku, nie dajmy wytrącać się
                        tematycznie przez jakichś przypadkowych głopoli.
                        No i jeszcze jedno - to czego wrogiem są Niech i kiedyś Warschau - logujmy się,
                        żeby nie było przypadków podszywania się pod kogoś.
                        Jeśli się nie logujemy - nie możemy mieć pretensji, że ktoś wchodzi jako gość
                        portalu i posługując się czyimś zwyczajowym nickiem rzuca mięsem.
                        • pan_pndzelek Re: W nawiązaniu do EElizabeth 13.01.03, 17:05
                          sloggi napisał:
                          > Tzw. dziumdzie musiały chyba coś odreagować, bo wysmażyły taki paszkwil.

Ufff, po dwóch godzinach udało mi się na ten wątek dostać, nie wiem dlaczego
                          ale był dla mnie niedostępny. Ale do rzeczy...
                          Dziumdziom leśnym to chyba trzeba dać ignora bo głupie, ja tak czynię do
                          dzisiejszej północy a potem zobaczę...

> No i jeszcze jedno - to czego wrogiem są Niech i kiedyś Warschau - logujmy
                          się,
                          > żeby nie było przypadków podszywania się pod kogoś.
                          > Jeśli się nie logujemy - nie możemy mieć pretensji, że ktoś wchodzi jako gość
                          > portalu i posługując się czyimś zwyczajowym nickiem rzuca mięsem.

Tego akurat problemu ostatnio nie zauważyłem, jedynie jakiś klocek z
                          SuperExpressu występuje jako pan_frndzelek, mam nadzieję że łatwo rozróżnić.
                          Generalnie podszywacze ostatnio aż tak nie dali się tu we znaki, jak dziumdzie
                          leśne, goście zaoceaniczni i mnie osobiście nienormals...

Idąc za głosem Pani Eeli ogłaszam moratorium na bycie niegrzecznym we wszelkich
                          formach do dziś do północy, a potem jako się rzekło zobaczę...
                          • eela Re: W nawiązaniu do EElizabeth 14.01.03, 08:35
                            pan_pndzelek napisał:

>
                            > Idąc za głosem Pani Eeli ogłaszam moratorium na bycie niegrzecznym we
                            wszelkich
                            >
                            > formach do dziś do północy, a potem jako się rzekło zobaczę...

No i......?
    • sloggi Re: To forum poziomem sięga dna!!! 13.01.03, 09:13
      Powiem bardzo krótko:
      przyganiał kocioł garnkowi.
      • Gość: Normals Re: To forum poziomem sięga dna!!! IP: 195.94.207.* 13.01.03, 09:16
        sloggi napisał:

> Powiem bardzo krótko:
        > przyganiał kocioł garnkowi.

Tylko, że ja już zrozumiałem swą kociołowatość. Robiłem głupio i obrażalem
        ludzi. Tak to racja. Zdaję sobie z tego sprawę. Tylko że ja próbuję to zmienić.
        • megi102 Re: To forum poziomem sięga dna!!! 13.01.03, 09:20
          NieNormals, jakie będzie Twoje kolejne wcielenie: Niosący Pokój Na Forum?
          • pan_pndzelek Re: To forum poziomem sięga dna!!! 13.01.03, 09:22
            megi102 napisała:
            > NieNormals, jakie będzie Twoje kolejne wcielenie: Niosący Pokój Na Forum?

;-)))))))))))))))))))))))))
            • Gość: Normals Re: To forum poziomem sięga dna!!! IP: 195.94.207.* 13.01.03, 09:27
              Wy nawet nie jesteście śmieszni. Przekroczyliście granice dobrego smaku.
              Jesteście wzorcowym przykładem internetowego pieniactwa. To jest żałosne i
              żenujące. Nie liczcie więcej na polemikę ze mną. Żal tracić czas na dyskusję z
              wami.

IGNOR
              • pan_pndzelek Re: To forum poziomem sięga dna!!! 13.01.03, 10:08
                Nienormals jesteś NIE-WIA-RY-GOD-NY!!! Mówi ci to coś?
        • Gość: jucha Re: To forum poziomem sięga dna!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 10:59
          Gość portalu: Normals napisał(a):

> sloggi napisał:
          >
          > > Powiem bardzo krótko:
          > > przyganiał kocioł garnkowi.
          >
          > Tylko, że ja już zrozumiałem swą kociołowatość. Robiłem głupio i obrażalem
          > ludzi. Tak to racja. Zdaję sobie z tego sprawę. Tylko że ja próbuję to
          zmienić.
          >
          Ty masz racje. Wszyscy sie kłucą a jakby wiecej sie potrafilo przyznac to by
          bykom inaczej.
    • zarlaczka Problem tkwi w tym, 13.01.03, 12:47
      że nawet jeżeli ktoś chce porozmawiać na jakiś temat i w sposób rzeczowy wyłoży
      swoje racje, z którymi nie zgadzają się oponenci, to grupka osób zamiast
      przedstawić swoje poglądy w podobny sposób, zaczyna rzucać obelgami,
      wyzwiskami, fekaliami (patrz wątek Kontrowersyjny program....). Chyba według
      nich to jest jedyny sposób dyskusji. Dlatego sądze, że osoby które wolą
      dyskutować niż obrzucać się błotem, romawiają na prywatnych forach, bo tam
      można wymienić poglądy na różne tematy i nawet jeżeli ktoś będzie miał inne
      zdanie wypowie je w sposób kulturalny.
      • pan_pndzelek Re: do żarłaczki 13.01.03, 13:00
        Czuję się wywołany do odpowiedzi w związku z wtkiem "Kontrowersyjny..."

Otóż gdybyś dokadniej poczytała, zauważyłabyś że całe zamieszanie wywołała
        pewna [...] z Wrocławia. To ona pisząc od razu z pozycji wszystkowiedzącej (a w
        istocie to głupie niedowartościowane babsko) WYGŁOSIŁA KAZANIE i raczyła do
        reszty dyskutantów (nie tylko do mnie) zwrócić się per "żałosny narodzie
        polski". Czy taki sposób wchodzenia w wątek uważasz za normalny i po prostu
        przyzwoity? Wszak rzecz nie tyczyła problemu matematycznego gdzie 2+2 MUSI być
        4, tylko rzeczy, jakby to rzec, niewymiernej - wolności rodziny, jednostki.

Przeczytaj raz jeszcze, proszę zwróć uwagę i porównaj jak odmienne było
        formułowanie myśli przez Miltonię zgadzającą się przecież z tamtą [...] z
        wrocławia...
        • Gość: Niech [...] IP: 217.197.165.* 13.01.03, 13:08
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • pan_pndzelek Patrz Niech! Tak szybko ADM zadziałał, że... 13.01.03, 13:20
            Patrz Niech! Tak szybko ADM zadziałał, że nawet nie zdążyłem Cię wyczytać.
            Mógłbyś raz jeszcze?
            • Gość: Niech Czy to wyscig formuly 1? IP: 217.197.165.* 13.01.03, 13:32
              Dobrze. Tym razem nie uzyje tych obelg, ktore zapewne spowodowaly tak szybka
              reakcje naszych geesowskich glupkow: kutas i gownojad. A wiec bardzo prosze
              pana normalsa, zeby wcielil w zycie swoja obietnice i ignorowal moje posty.
              Oraz watpie jednoczesnie by to zrobil, bo jego czyny dosc czesto rozmijaja sie
              z deklaracjami.
              • pan_pndzelek Lepiej żeby nienormals nic nie obiecywał 13.01.03, 13:44
                Lepiej żeby nienormals nic nie obiecywał, bo kiedy obiecuje np. odejście to już
                w 5 minut później jest go trzy razy tyle co przed odejściem...
                • Gość: Niech Swiat jest piekny... IP: 217.197.165.* 13.01.03, 13:45
                  ...w godzinach 17-8 oraz w lykendy.
                  • megi102 Re: Swiat jest piekny... 13.01.03, 14:04
                    Gość portalu: Niech napisał(a):

> ...w godzinach 17-8 oraz w lykendy.

bu,bu,bu.....
              • Gość: Normals I o to chodzi!!! IP: 195.94.207.* 13.01.03, 13:45
                Czyli można i bez obelg.
                • Gość: Niech ...ale w pozostalych godzinach... IP: 217.197.165.* 13.01.03, 13:49
                  ...swiat zalewa fala normalsowskiego gowna, ktora ewidentnie powstaje w tajnych
                  laboratoriach Saddama. Strzez sie Ameryko!!!
                  • pan_pndzelek Re: ...ale w pozostalych godzinach... 13.01.03, 13:57
                    Najpierw obesra Unię ze względu na bliskość. Ma to swoje dobre strony, bo Unia
                    ze strachu w końcu poprze Busha...
                  • Gość: Nor Doprawdy zadziwiające jest... IP: 195.94.207.* 13.01.03, 13:57
                    ...upodobanie Niecha do fekaliów, ekstrementów i różnych innych wydzielin
                    ludzkiego (i nie tylko) ciała.
                    Prosimy o komentarz psychanalityka!! Jest tu taki?
                  • Gość: Normals Doprawdy zadziwiające jest... IP: 195.94.207.* 13.01.03, 13:58
                    ...upodobanie Niecha do fekaliów, ekstrementów i różnych innych wydzielin
                    ludzkiego (i nie tylko) ciała.
                    Prosimy o komentarz psychanalityka!! Jest tu taki?
                    • Gość: Niech ...ale... IP: 217.197.165.* 13.01.03, 14:00
                      ...pojawia sie pytanie: Czy Polacy chca wstepowac do zasranej Unii?
                      • Gość: Niech ...oraz... IP: 217.197.165.* 13.01.03, 14:01
                        ...pojawia sie odpowiedz: Nie, normals nie zignoruje Niecha, on go jak
                        powietrza laknie. A swieze powietrze rzeczywiscie normalsowi niezbedne jest,
                        biorac pod uwage jego specyficzna sytuacje zyciowa.
        • zarlaczka Do Pana Pndzelka 13.01.03, 21:44
          Przeczytałam jeszcze raz dokładnie wątek. Ty pierwszy wszedłeś do dyskusji i
          sposponowałeś "pańcie psycholog-pedagog", które leczą wasne kompleksy i
          nieudacznictwo wymieniając z nazwiska konkretne osoby. Wtedy Małgorzata
          przedstawiła to jak ona widzi nasze społeczeństwo. Ani Ci w swoim poście nie
          urągała, ani nie wymyślała, pisała ogólnie. Na to Ty zacząłęś wymyślać jej od
          postempackich toreb. Dlaczego uważasz, że Twój sposób wchodzenia w dyskusję
          jest normalny i przyzwoity a jej nie. Myślę, że każdy ma prawo powiedzieć to co
          myśli bez narażania się na obelgi.
          Co do Ciebie Pndzelku, to podobnie jak Ela, uważam, że jesteś intelitentnym
          facetem, który rzeczywiście ma coś do powiedzenia, ale Twoje wypowiedzi giną w
          powodzi obelg i brzydkich słów.
          • pan_pndzelek Nie chcę być upierdliwy, ale MUSZĘ żarlaczko 13.01.03, 22:25
            zarlaczka napisała:
            > Przeczytałam jeszcze raz dokładnie wątek. Ty pierwszy wszedłeś do dyskusji i
            > sposponowałeś "pańcie psycholog-pedagog", które leczą wasne kompleksy i
            > nieudacznictwo wymieniając z nazwiska konkretne osoby.

A więc zacznijmy metodycznie i po kolei, pisałem o anonimowych pańciach
            psycholog, jako o zjawisku społecznym (istnieje takie), po nazwiskach
            spostponowałem osoby SPOZA forum, były to KONKRETNE OSOBY PUBLICZNE (dwie) nie
            widzę nic w tym niestosownego.

> Wtedy Małgorzata
            > przedstawiła to jak ona widzi nasze społeczeństwo. Ani Ci w swoim poście nie
            > urągała, ani nie wymyślała, pisała ogólnie.

Ona urągała WSZYSTKIM, nie pisała o KONKRETNYCH osobach publicznych tylko o
            WSZYSTKICH mieszkańcach Polski a ja tu mieszkam i obraża mnie to co można
            przeczytać tu:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=51&w=4194712&a=4219565
            Poleciała po całości, od znachorów po lalki Barbie przez Hitlera i Stalina, wg.
            niej w naszych domach dzieci oglądają porno, a w co drugim dostają łomot, są
            trute i odmóżdżane (nie zazdroszczę JEJ dzieciom, bo pisze chyba o swoim domu).
            Czy patrząc trzeźwo nie widzisz, że to są wymysły CHOREJ OSOBY? Że to są
            MAJACZENIA KALEKIEJ WYOBRAŹNI? Mnie takie stawianie sprawy OBRAŻA jako
            obywatela RP, po prostu... (nie lubię takiej pompatyczności, ale musiałem). Ja
            się tylko zastanawiam nad jednym, skoro jest tak jak ta [...] z Wrocławia pisze
            to DLACZEGO U LICHA ŚWIECI JESZCZE SŁOŃCE? Bo nie powinno. A w ostatnią sobotę
            ŚWIECIŁO!!! Więc to nieprawda...

> Myślę, że każdy ma prawo powiedzieć to co
            > myśli bez narażania się na obelgi.

Tak! Ja powiedziałem co myślę i otrzymałem obelgi jako członek tego
            społeczeństwa. A na obelgi reaguję obelgami, to naturalne. Po jakimś czasie
            zorientowałem się się, że ta [...] z Wrocławia albo ma jakieś zmiany
            epileptyczne w mózgu (cechują się one sztywnością stanowiska wbrew faktom i
            powtarzaniem w kółko tego samego z lekko kaznodziejskim zadęciem) albo też ma
            zwyczajną starczą demencję... Dlatego dałem jej ignora.

> Co do Ciebie Pndzelku, to podobnie jak Ela, uważam, że jesteś intelitentnym
            > facetem, który rzeczywiście ma coś do powiedzenia, ale Twoje wypowiedzi giną
            > w powodzi obelg i brzydkich słów.

Widzisz, ktoś wcześniej napisał mądrze: MNIE NIE TRZEBA CZYTAĆ, natomiast jeśli
            ktoś się decyduje to musi znieść parę przecinków", taki mam sposób ekspresji,
            niemniej dziękuję za miłe zakończenie postu i kłaniam się...
            • zarlaczka Będę jeszcze bardziej upierdliwa Panie Pndzelku 13.01.03, 23:21
              pan_pndzelek napisał:

Pozwól Pndzelku, że najpierw odniosę się do postu Małgorzaty:

W tej naszej pieniaczej ojczyźnie, gdzie w XXI wieku, w srodku
              Europy roi sie od znachorów, cudów maryjnych, bezczelnych
              złodziei z krzyżami na szyjach lub biało-czerwoną flagą w dłoni

Czy nie sądzisz, że to prawda. "Pieniacza ojczyzna" - wystarczy spojrzeć na
              forum Warszawa, Ojczyzna, Aktualności, by móc wyciągnąć takie wnioski.

morderców i katów dzieci juz narodzonych i ciemnoty politycznej
              na miarę wielbicieli metod miary Stalina czy Hitlera...

Przerysowani dla podkreślenia wagi wypowiedzi. Myślę, że często stosowane
              zabiegi.

W tym
              kraju kochani rodzice swoim ukochanym dzieciaczkom nie skąpią
              trucizny w pokarmach typu chipsy, coca-cola, fastfoody i
              błyskzupki

Święta prawda. Sama widziałam w McDonaldzie jak kilkunastomiesięczne dziecko
              karmiono frytkami i pojono pepsi-colą. Zgroza. Masz inne zdanie na ten temat?

Nawet Barbie, gry komputerowe i TV do późnej nocy
              wraz z Rózowymi Landrynkami i krwawa miazgą idoli. Wszystko dla
              malucha!!!

Słszałam na własne uszy jak 6-latek rzucał kulwami i opowiadał kolegom film
              erotyczyny.

Oprócz PRAW do godnego zycia. Polacy tłuką swe dzieci
              w co drugiej rodzinie (katolickiej!!! w wiekszości),

Wyniki badań to potwierdzają.

narażają na
              kontakt z porongrafią z domowych video i dividi,

Zajęci dorabianiem się nie bardzo interesują się, czy nie mają czasu
              interesować się, co robią ich dzieci. Dodałabym do tego jeszcze narkotyki.

uczą
              złodziejstwa w supermarketachi i oszustw w rodzinnych firmach.

To też się zdarza.

Ale słowo asertywność budzi ich wsciekłość jak kiedyś wolność.

Myślę, że większość Polaków nie wie w ogóle co znaczy to słowo.

ŻAŁOSNY NARODZIE! Niech Twoi Ojcowie jak najszybciej zasiądą w
              historii, a stery przejmą ci, który dzis uda się nauczyć czegoś
              więcej niż 10 przykazań i sposobów ich łamania.

Oczywiście przesada.

> zarlaczka napisała:
              > > Przeczytałam jeszcze raz dokładnie wątek. Ty pierwszy wszedłeś do dyskusji
              > i
              > > sposponowałeś "pańcie psycholog-pedagog", które leczą wasne kompleksy i
              > > nieudacznictwo wymieniając z nazwiska konkretne osoby.
              >
              > A więc zacznijmy metodycznie i po kolei, pisałem o anonimowych pańciach
              > psycholog, jako o zjawisku społecznym (istnieje takie), po nazwiskach
              > spostponowałem osoby SPOZA forum, były to KONKRETNE OSOBY PUBLICZNE (dwie)
              nie
              > widzę nic w tym niestosownego.

Mam pytanie, czy Ty zapoznałeś się z tym programem przed jego potępieniem. Nie
              mam zamiaru tu go bronić, bo niestety bardzo często uczy się dzieci w
              nieprzemyślany sposób i robi więcej szkody. Ale uważam też, że taki, naprawdę
              przemyślany program jest bardzo potrzebny dla dobra dzieci. Nie kadże dziecko
              ma szczęście wychowywać się w rodzinie, która zapewnia mu wszelkie warunki
              rozwoju. Myślę, że nie zdajesz sobie sprawy jak wiele jest tzw. "dobrych
              rodzin" w których dzieci są maltretowane fizycznie, psychicznie i molestowane
              seksualnie.
              >
              > > Wtedy Małgorzata
              > > przedstawiła to jak ona widzi nasze społeczeństwo. Ani Ci w swoim poście n
              > ie
              > > urągała, ani nie wymyślała, pisała ogólnie.
              >
              > Ona urągała WSZYSTKIM, nie pisała o KONKRETNYCH osobach publicznych tylko o
              > WSZYSTKICH mieszkańcach Polski a ja tu mieszkam i obraża mnie to co można
              > przeczytać tu:

Czasami mówimy o grupce, używając słowa wszyscy.

Poleciała po całości, od znachorów po lalki Barbie przez Hitlera i Stalina, wg.

> Czy patrząc trzeźwo nie widzisz, że to są wymysły CHOREJ OSOBY? Że to są
              > MAJACZENIA KALEKIEJ WYOBRAŹNI? Mnie takie stawianie sprawy OBRAŻA jako
              > obywatela RP, po prostu... (nie lubię takiej pompatyczności, ale musiałem).

Szczerze, naprawdę Cię to obraziło? Ja nie zauważyłam oznak jej choroby.
              Naprawdę.

Ja
              > się tylko zastanawiam nad jednym, skoro jest tak jak ta [...] z Wrocławia
              pisze
              >
              > to DLACZEGO U LICHA ŚWIECI JESZCZE SŁOŃCE? Bo nie powinno. A w ostatnią
              sobotę
              > ŚWIECIŁO!!!

Niby świeciło, ale jakoś tak bez przekonania.

> > Myślę, że każdy ma prawo powiedzieć to co
              > > myśli bez narażania się na obelgi.
              >
              > Tak! Ja powiedziałem co myślę i otrzymałem obelgi jako członek tego
              > społeczeństwa. A na obelgi reaguję obelgami, to naturalne. Po jakimś czasie
              > zorientowałem się się, że ta [...] z Wrocławia albo ma jakieś zmiany
              > epileptyczne w mózgu (cechują się one sztywnością stanowiska wbrew faktom i
              > powtarzaniem w kółko tego samego z lekko kaznodziejskim zadęciem) albo też ma
              > zwyczajną starczą demencję... Dlatego dałem jej ignora.

Naprawdę trzeba reagować obelgami na obelgi. Ja nie reaguję i jakoś jeszcze
              chodzę po tym świecie.

> > Co do Ciebie Pndzelku, to podobnie jak Ela, uważam, że jesteś intelitentny
              > m
              > > facetem, który rzeczywiście ma coś do powiedzenia, ale Twoje wypowiedzi gi
              > ną
              > > w powodzi obelg i brzydkich słów.
              >
              > Widzisz, ktoś wcześniej napisał mądrze: MNIE NIE TRZEBA CZYTAĆ, natomiast
              jeśli
              >
              > ktoś się decyduje to musi znieść parę przecinków", taki mam sposób ekspresji,
              > niemniej dziękuję za miłe zakończenie postu i kłaniam się...

Pewnie, że nie muszę, ale czasami chcę. I nawet nie wiesz jak przyjemnie się
              Cię czyta bez tych przecinków. Spróbuj.

Odkłaniam się...
              • Gość: Normals Re: Będę jeszcze bardziej upierdliwa Panie Pndzel IP: 195.94.207.* 14.01.03, 08:27
                panpendzel nie zna innego sposobu dyskusji jak obrażanie. Obraża wszystkich.
                Nawet w swojej obronie na Twoje zarzuty obraził ludzi z epilepsją. Po co?
    • saskokempianin Re: To forum poziomem sięga dna!!! 13.01.03, 14:29
      Wlasnie zaczalem czytac to forum. Liczylem na to, ze mozna sie tu czegos
      ciekawego dowiedziec o sprawach biezacych i lokalnych, a tu patrze takie buty.
      To jakas swieta wojna glupich z madrymi, inteligentnych z glupimi, burakow z
      waersZawiakami, tak jak to zazwyczaj w necie? Oswieci mnie ktos? Czy tu jest
      tak zawsze? I gdzie sa te okropne teksty?
      • aand Re: To forum poziomem sięga dna!!! 13.01.03, 16:12
        Mam podobne wrażenia jak przedmówca. Mam pytanie do spierających się osób:
        - Państwo na jak długo w Warszawie?
        • megi102 Re: To forum poziomem sięga dna!!! 13.01.03, 16:16
          aand napisał:

> Państwo na jak długo w Warszawie?

od pięciu pokoleń
          • Gość: Niech Re: To forum poziomem sięga dna!!! IP: 217.197.165.* 13.01.03, 16:25
            Pochodze z rodu Warsa.
        • aand Re: To forum poziomem sięga dna!!! 13.01.03, 16:49
          Ooo, zwracam honor.(i to bynajmniej nie na podłogę)
          PS.
          A moi pojawili się w W. 250 lat temu. Co prawda na początku na Pelcowiźnie, ale
          szybko przenieśli się do miasta. :)
          • Gość: Raffix Re: To forum poziomem sięga dna!!! IP: *.braun.de 13.01.03, 16:53
            aand napisał:
            > A moi pojawili się w W. 250 lat temu. Co prawda na początku na Pelcowiźnie,
            > ale szybko przenieśli się do miasta. :)
            A czym sie zajmowali na Pelcowiznie?
            • aand Re: To forum poziomem sie˛ga dna!!! 13.01.03, 16:59
              Gos´c´ portalu: Raffix napisa?(a):

> aand napisa?:
              > > A moi pojawili sie˛ w W. 250 lat temu. Co prawda na pocza˛tku na Pelcowiz´nie
              > ,
              > > ale szybko przenies´li sie˛ do miasta. :)
              > A czym sie zajmowali na Pelcowiznie?

Babcia mówi?a: "Dobre wra˝enie i wstyd rodzinie"
    • Gość: Bernard Re: To forum poziomem sięga dna!!! IP: proxy / *.ed.shawcable.net 14.01.03, 08:38
      Nieprawda. Ciagle spadam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka