Dodaj do ulubionych

Marszałek Sejmu RP Jurek Marek na kolanach

29.05.06, 05:20
Przybywa do Polski głowa państwa Watykanu, a marszałek Sejmu RP klęka przed
nim podczas powitania i pożegnania.
To dziwne, zważywszy, że polski dostojnik uczestniczy w oficjalnej ceremonii
powitania i pożegnania głowy Watykanu, czyli innego państwa. Jakby nie
patrzeć, była to oficjalna wizyta na szczeblu rządowym – wszak na ulicach
polskich miast nie nakazano rozwiesić flag kościelnych, ale oficjalną flagę
Watykanu. Orkiestra reprezentacyjna Wojska Polskiego też nie grała „Boże coś
Polskę”, tylko nasz hymn narodowy!
Normalni obywatele RP mają prawo być nieco zdziwieni. Czy to jedynie gafa,
czy też wiernopoddańczy gest wasala składany w imieniu narodu?
Niech Marek Jurek będzie sobie prywatnie jak najbardziej zagorzałym
katolikiem – nikt nie zabroni mu nawet pielgrzymki do Rzymu na kolanach. To
jego prawo i przywilej obywatelski!
Jednak występując oficjalnie – jako druga osoba w kraju – niech nie eksponuje
swego wyznania w sposób podważający oblicze naszego, ponoć świeckiego,
państwa. Ciekawe, czy podczas wizyty religijnego przywódcy muzułmanów albo
patriarchy Kościoła prawosławnego też klęknie? Wszak w Polsce żyje wielu
obywateli tych wyznań...
Obserwuj wątek
    • gienia.gienia Re: Marszałek Sejmu RP Jurek Marek na kolanach 29.05.06, 06:56
      Pan premier też przecudnie padł na oba kolana !

Tylko ten łobuż Borusewicz się nie zachował.
      • Gość: Poławska Woleliście pad na kolana przed np Chruszczowem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 07:17
        • gienia.gienia Re: Woleliście pad na kolana przed np Mobutu 29.05.06, 07:30
        • jacek3142 marszałek, premier i ministrowie na kolanach 29.05.06, 07:36
          Nikt nie padał na kolana przed I Sekretarzem KPZSRR podczas oficjalnych spotkań.
          Ci panowie wymieniali tzw. "niedźwiedzie pocałunki", a to chyba różnica w
          zachowaniu elementarnych zasad godności wobec obcych głów państwa przez
          najwyższych reprezentantów naszych władz.
          • gienia.gienia [...] 29.05.06, 07:41
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • republika-jednojajowa Europa z nas się śmieje 29.05.06, 07:49
              Niemiecka tv ZDF i włoska RAI UNO transmitowały to powitanie na żywo.
              Czy jest taki drugi kraj w Europie, którego rząd wita głowę innego państwa na
              kolanach?
              • Gość: raz.putin jątrzymy towarzysze, jątrzymy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 07:55
              • tia666 oto narodziny nowej swieckiej tradycji 31.05.06, 21:51
    • j_karolak Re: Marszałek Sejmu RP Jurek Marek na kolanach 29.05.06, 08:43
      Czyli wychodzi na to, że człowiek w pracy człowiekiem być przestaje, a zostaje
      wyłączeni urzędnikiem. Bez wiary, bez uczuć, beż żadnych ludzkich odruchów. A
      jak spotka na ulicy w godzinach pracy matkę, to najlepiej żeby ją poufale
      ominął, bo to niepodobna, żeby przedstawiciel narodu przed zwykłą obywatelką
      truchlał. Podobnie rzecz ma się z religią - nich se będzie po pracy katolikiem
      (czyli po zakończeniu kadencji sejmu), a przez ten czas ma odgórnie stać się
      niewierzącym.
    • Gość: Kaśka Re: Marszałek Sejmu RP Jurek Marek na kolanach IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 29.05.06, 09:24
      jeżeli czuł taką potrzebę jako "Marek Jurek", to bardzo dobrze zrobił. I
      powtarzając słowa putina:"jątrzcie towarzysze,jątrzcie". W końcu tylko to
      potrafcie, prawda?:]
      • Gość: Marek Re: Marszałek Sejmu RP Jurek Marek na kolanach IP: *.pse.pl / 194.92.3.* 29.05.06, 09:58
        Problem polega na tym że nie robił tego Marek Jurek tylko Marszałek Sejmu RP
        Marek Jurek. Taka subtelna różnica.
        • j_karolak Re: Marszałek Sejmu RP Jurek Marek na kolanach 29.05.06, 10:03
          Poznałeś to po wyrazie twarzy?
          Kiedy Marek Jurek przestaje być Markiem Jurkiem?
          • Gość: mi Re: Marszałek Sejmu RP Jurek Marek na kolanach IP: *.aster.pl 29.05.06, 17:48
            Marek Jurek nie był tam prywatnie, ale reprezentował Sejm.
            • j_karolak Re: Marszałek Sejmu RP Jurek Marek na kolanach 29.05.06, 18:37
              To znaczy, że przestał być katolikiem?
              • Gość: lego no co za osiol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 02:27
                matolku! byl tam przedstawicielem SEJMU RP!!! Rozumiesz? nie byl tam PRYWATNIE tylko SLUZBOWO!!! tak jak nie wolno mu jezdzic samochodem SLUZBOWYM na PRYWATNE imprezki, tak _nie_wolno_ jedemu z drugim okazywac PRYWATNYCH uczuc czy emocji gdy wystepuje SLUZBOWO.
                zrozumiales?
    • Gość: konrad Re: Marszałek Sejmu RP Jurek Marek na kolanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 10:33
      Towarzysze zapomnieliście jak klękał Siwiec.
      A ,,kontuzja goleni,,na grobach Polskich Patriotów może wyrzuty sumienia że
      jest sie sukcesorem oprawców wymagało znieczulenia ruską wódką.

Pozytywnych odruchów nie należy w człowieku hamować.Popieram Marka Jurka.
      • Gość: bleblah Dobrze, że nie klęczy w Moskwie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 10:35
        .. jak wielu znanych nam towarzyszy.
    • Gość: kaka Re: Marszałek Sejmu RP Jurek Marek na kolanach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 11:03
      Jacku .. zrob sobie lewatywę - może ci przejdzie.Mnie katolikowi bardzo
      podobało się zachowanie Marszałka i wielu innych t.zw.zwykłych obywateli.Być
      może ty masz inne wzorce -rodem z Urbana ,czy parad różnych debili.Zaręczam
      ci ,ze to Polacy mogą być wzorem dla innych w Europie, z resztą powoli są - nie
      musimy małpując naśladować rzekomych wzorców z Zachodu - ich "ideologia"
      przegrała , wiedzą o tym w Szwecji ,we Francji i paru innych krajach Europy.Tam
      gdzie nie ma prawdziwego systemu wartości mamy rozruby na ulicach ,palenie
      domów ,samochodów - Polacy nie muszą się wstydzić własnej tradycji - bo
      świadczy ona o wielkiej kulturze tego Narodu i jest niedoscigłym wzorem dla
      innych.
      • Gość: mi Re: Marszałek Sejmu RP Jurek Marek na kolanach IP: *.aster.pl 29.05.06, 17:46
        kaka napisał(a):
        > "Tam gdzie nie ma prawdziwego systemu wartości mamy rozruby na ulicach"

Ostatnia rozróba na ulicy w Warszawie miała miejsce nocą z 13 na 14 maja :)
        Zaaresztowano około 200 osób, trwają procesy.
      • Gość: Chłopak Re: Marszałek Sejmu RP Jurek Marek na kolanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 09:50
        Jasne! Np. chrześcijańska i katolicka młodzież, która spod sztandarów Młodzieży
        Wszechpolskiej rzuca kamieniami i szklanymi butelkami w innych ludzi. Nie gejów
        czy feministki, ale w innych LUDZI!
    • madine1 Re: Marszałek Sejmu RP Jurek Marek na kolanach 29.05.06, 11:08
      Całkowicie się z Tobą zgadzam. Urzędnik świeckiego państwa powinien powstrzymywać swoje religijne
      przekonania w czasie, gdy reprezentuje Rzeczpospolitą.
      Jeszcze nie wpisaliśmy Matki Boskiej Częstochowskiej Królowej Polski do Konstytucji. Póki co żyją w
      tym kraju także obywatele innych wyznań, a także ateiści. Pan Marszałek powinien reprezentować ich
      na równi z obywatelami wierzącymi.
      Niestety, żyjemy w kraju i w czasach, w których wszelkie tego typu standarty zostały zapomniane.
      Najlepszym dowodem na załamanie się w Polsce podstawowych standartów świeckiego państwa
      (według modelu zachodnioeuropejskiego, a nie sowieckiego), jest to że każdy kto domaga się ich
      przestrzegania, zostaje natychmiast napiętnowany jako komuch.
      Ja komuchem nie jestem. Bliżej mi do obyczajów Europy Zachodniej niż ZSRR, a w wiernopoddańczych
      gestach wobec Benedykta XVI odnajduję raczej echa poprzedniego ustroju, tak silnie zakodowanego w
      podświadomości wielu Polaków.
      ___
      Mądrość dedykowana braciom Kaczyńskim:
      Dwa półd*pki tworzą jedną d*pę, ale dwa półgłówki nie tworzą jednej głowy.
      • anmanika Re: Marszałek Sejmu RP Jurek Marek na kolanach 29.05.06, 11:12
        Podpisuję się obydwoma rękami pod poprzednim postem. Marszałek zapomniał, że w
        1szej kolejności jest reprezentantem całego narodu również tych innej wiary.
        No ale jak rządzi nami Gomułka bis to wszystko jest możliwe.
        • Gość: raz.putin [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 11:14
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: raz.putin Re: jątrzymy towarzysze, jątrzymy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 11:30
      Stanowczo protestuję przeciwko wycinaniu zdania: "jątrzymy, towarzysze
      jątrzymy", albowiem nie łamie ona regulaminu. Nie jest oceną, lecz formalnym
      zabiegiem językowym. Co jest wiedzą na obecnym poziomie gimnazjlahnym. Jestem
      oburzony, że muszą tak proste rzeczy tłumaczyć na forum. Oczekuję wycofania
      ingerencji. W innym przypadku uxnam, że jest stosowana prewencyjna cenzura. Co
      nie czyni najlepszego świadectwa organizatorom forum.
      • instytut_walki_z_maniactwem Re: jątrzymy towarzysze, jątrzymy 29.05.06, 11:34
        Nie wycinam zdania, tylko resztki Twojej mantry. Powtorzyłes ją juz 50 razy i
        tak za dużo.
        • Gość: raz.putin Re: jątrzymy towarzysze, jątrzymy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 11:37
          Uważasz, że masz prawo ingerować w to piszę i ile raz piszę. Gratuluję! Odnoszę
          wrażenie, że - niestety! - powinien powstać instytut ds.
          instytutu_walki_z_maniactwem . Wydaje mi sie, że problem maniactwa leży u tych,
          którzy go szukają.
          • instytut_walki_z_maniactwem Re: jątrzymy towarzysze, jątrzymy 29.05.06, 11:45
            Ingeruje w spam. To co robisz jest spamem. Dodatkowo oszukujesz forumowiczow, bo
            nie dodajesz na koncu swojej sentencji /nt
            To jest forum. Forum dyskusyjne - nie miejsce Twojej tantrycznej drogi.
            • Gość: raz.putin Re: jątrzymy towarzysze, jątrzymy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 11:53
              To nie jest spam. Wybrałem taką forme wypowiedzi, ma ona charakter świadomej
              groteski i odnosi sie do konkretnych wypowiedzi. Nie jest zresztą jedyną
              stosowaną przeze nmnie formą wypowiedzi. Ale rozumiem sens Waszych ingerencji.
              Mają one wyraźny charakter polityczny. Jestem tym bardziej zdziwiony, bo jest
              na forum bardzo dużo postów zawierających obraźliwe zwroty, do niektórych i ja
              zgłaszałem zastrzeżenia, ale jak widać waszym zdaniem w takich sytuacjach
              wyraźnie sprzecznych z regulaminem ingerencja nie jest potrzebna. Doskonale
              zrozumiałem wasze intencje.

+++++++++++++++++++++++++++++++++
              jątrzymy towarzysze, jątrzymy
              • instytut_walki_z_maniactwem Re: jątrzymy towarzysze, jątrzymy 29.05.06, 12:00
                Tak, Twoja groteska przekroczyla prog powtarzalnosci i stala sie sprawa polityczna.
                • Gość: raz.putin Re: jątrzymy towarzysze, jątrzymy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 12:02
                  Rozumiem, że nie dyskutuje się z kims kto ma klucz do celi. Tego mi nie musicie
                  tłumaczyć.

• Gość: gizmo Błąd moderatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 12:19
                    Napisał - "to jest forum dyskusyjne". A ja wyraźnie widzę, że to jest "forum
                    Warszawa". To może moderator niech przeniesie się na jakieś forum dyskusyjne, a
                    jego miejsce niech zajmie ktoś z lepszym wzrokiem.
                    • Gość: raz.putin Re: Błąd moderatora IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 12:23
                      Dziękuję, gizmo. Po raz pierwszy się z Tobą zgadzam. Ukłon do pasa!

-------------------------------------
            • Gość: raz.putin Do instytut_walki_z_maniactwem. Podanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 12:28
              instytut_walki_z_maniactwem napisał:

(...) Dodatkowo oszukujesz forumowiczow, b
              > o
              > nie dodajesz na koncu swojej sentencji /nt
              > To jest forum. Forum dyskusyjne - nie miejsce Twojej tantrycznej drogi.

W związku z tym zwracam sie z uprzejmą prośbą o usunięcie wszystkich, takkże
              moim postów, ktore nie spełniają wyżej wymienionych warunków.

Z wyrazami szacunku
              raz.putin

---------------------------------
              • instytut_walki_z_maniactwem Podanie - odrzucone. 29.05.06, 12:40
                Dla mnie, aby wyciagnac skalpel, post musi naruszac przynajmniej 3 losowo
                wybrane punkty netykiety. W Twoim przypadku to byla recydywa. Poza tym, Twoja
                mantra w pelnej wersji znajduje sie juz w tym watku, wiec nie wiem co Ciebie tak
                bardzo poruszylo.
                • Gość: raz Re: Podanie - odrzucone. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 12:48
                  Poruszyły mnie stosowane przez Was praktyki cenzorskie. Obojętnie przechodzisz
                  obok ewidentnego chamstwa i wulgaryzmów, zawartych też w tym wątku, ale także w
                  wielu innych. Mogę zrozumieć, że "jątrzymy towarzysze, jątrzymy" oburza kogoś,
                  bo odbiera to jak naruszenie rodzinnych korzeni, własnej tożsamości, nie wiem
                  co jeszcze... I jeśli to kogoś tak bardzo porusza i przedstawi racje, że go to
                  boli mogę to zrozumieć i dobrowolnie z tego zrezygnować. Ale ponieważ stosuje
                  sie praktyki cenzorskie, wybiórczo, porusza mnie to, bo zaprzecza głoszonemu na
                  Waszych stronach ethosowi. Śledzę Wasze fora i widziałem juz dużo wcześniej, ze
                  takie zabiegi były stsowane przez innych i jakoś to nikomu nie przeszkadzało.
                  Uważam jedank, że jeśli sie odwołujesz do jakichs zasad to stosuj je dla
                  wszystkich. Stosowanie wybiórcze ozbnacza, że nie masz zasad.
                  • Gość: raz.putin wyżej jest moja odpowiedź IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 12:49
                    tutaj coś napiszę, byście złośliwie tego nie usunęli. Juz ja Was znam.

--------------------------------
                    • Gość: raz.putin Wracam do wątku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 13:30
                      Drodzy towarzysze! Jurek musiał klęknąć przed papieżem, bo - niestety! -
                      Benedykt XVI to nie Czesław Kiszczak i Wojciech Jaruzelski i nie da się pic z
                      nim gorzały. Powtarzajcie to aż zapamietacie: Wódkę pije się z ludźmi honoru, a
                      klęka sie przed papieżem!

------------------------------
    • Gość: brona Nasza TaliBolanda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 14:06
      Żyjemy chyba w TALIBOLANDZIE. Jestem za przyjmowaniem z należnymi, wyjątkowymi
      honorami głowy kościoła, ale Jurek dał ciała.
      • Gość: raz.putin Do tow.brona IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 14:14
        Towarzyszu! To mi sie podoba, ta wasza krytyka klerykalnego ciemnogrodu. Ona
        jest tak samo dobra jak ciemnogród, albowiem zmierza towarzyszu w tym samym
        kierunku. Ale macie rację: Wrogom ludu mówimy stanowcze - nie! Ręce precz od
        pieniędzy naszych przywódców!

-------------------------------
        • Gość: brona Re: Do tow.brona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 14:27
          Drogi Panie "raz_putin". Małe sprostowanie, nigdy nie miałem nic wspólnego z
          nieboszczką PZPR i jej sukcesorami, więc proszę do mnie nie pisać "towarzyszu".
          A Bolanda to piękny kraj. Pzdr.
          • Gość: raz.putin Re: Do tow.brona IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 14:29
            Wicie, wybaczycie... A jak się do Was zwracać?
            PS. Nazywam się raz.putin, a nie raz_putin, niby drobiazg, ale od tego zależy
            moje zycie.

--------------------------------------
            • Gość: brona Re: Do tow.brona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 14:50
              Wybaczamy, wybaczamy. Proszę się do mnie zwracać per "jaśnie wielmożny".
              • Gość: raz.putin Re: Do tow.brona IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 14:55
                Wybaczycie, jestem zbyt postępowy. Takie słowa nawet na Kołymie mi przez usta
                nie przejdą.
      • duch_zenona Re: Nasza TaliBolanda? 29.05.06, 14:28
        Idąc waszym lewackim rozumowaniem, należałoby zabronić urzędnikom państwowym
        wizyt w Kościele, bo tam też klękają.

Poza tym widziałem w telewizji, że wiele głów państwa klękało przed papieżem.

Jeżeli klękanie będzie drażnić większość Polaków a nie tylko garstkę, to wybiorą
        towarzyszy lewaków do rządu, na co się na szczęście nie zanosi.
        • Gość: zenon Do ducha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 14:34
          Ty duchu_zenonie, jesteś, już sie martwiłem, że Ciebie więcej nie przeczytam.
          Uściskałbym Cię serdecznie, gdybym mógł. Chciałem Ci polecić coś fajnego, ale
          Twój wątek widać znikł przez tych podejrzanych gości z instytutu walki z
          maniactwem (z tego co piszą to spece od schizofrenii bezobjawowej). Ale się
          cieszę...
          Polecam ci dwie strony z fajną muzyką:
          www.gdradio.net
          www.addislive.com
          O, duchu ... Wiedziałem, że jestem dobrym medium.
          Pozdraiwam
          • duch_zenona Re: Do ducha 29.05.06, 14:44
            Gość portalu: zenon napisał(a):

> Ty duchu_zenonie, jesteś, już sie martwiłem, że Ciebie więcej nie przeczytam.
            > Uściskałbym Cię serdecznie, gdybym mógł. Chciałem Ci polecić coś fajnego, ale
            > Twój wątek widać znikł przez tych podejrzanych gości z instytutu walki z
            > maniactwem (z tego co piszą to spece od schizofrenii bezobjawowej). Ale się
            > cieszę...
            > Polecam ci dwie strony z fajną muzyką:
            > www.gdradio.net
            > www.addislive.com
            > O, duchu ... Wiedziałem, że jestem dobrym medium.
            > Pozdraiwam

------------------
            Też pozdrawiam i dziękuję za linki
        • Gość: esbek Re: Nasza TaliBolanda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:17
          Nie mam nic przeciwko klękaniu gdy głowa państwa robi to prywatnie. Ale nie w
          moim imieniu, bo na razie mam prawa obywatelskie te same co inni.
          • Gość: raz.putin Re: Nasz uboland IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.06, 21:45
            Ale on towarzyszu klękał prywatnie. Zapewniam Was, ani przez moment nie chciał
            nawet klekać w Waszym imieniu. To Wy towarzyszu wypowiadacie się teraz w jego
            imieniu. Po drugie, ograniczając mu prawo do klękania to wlasnie Wy towarzyszu
            naruszacie jego prawa obywatelskie, i w tym tkwi sedno sprawy. Daswidania!
    • Gość: arahat czy to ten co bronil moredercy pinoczeta??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 14:41
      bogobonjy z niego czlowieczek
      • Gość: raz.putin Re: Zgadnij koteczku? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 14:49
        Kto broni Kiszczaka i Jaruzelskiego? No, kto koteczku? Kto?

-------------------------------
        • duch_zenona Re: Zgadnij koteczku? 29.05.06, 15:41
          Nie podpieram żadnych dyktatur, ale wiecie jaka różnica między Pinochetem a
          Jaruzelskim?

Pinochet uczynił Chile najbogatszym krajem Ameryki Południowej. Jaruzelski
          rozwalił i tak ledwie zipiącą gospodarkę i uczynił z Polaków dziadów Europy.
          • Gość: raz.putin Re: Zgadnij koteczku? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 15:55
            No, wicie... chyba przesadzacie. Zaraz rozwalił gospodarkę, zaraz zrobił z nas
            dziadów. Przecież to ideowy towarzysz. Nie rozwalił gospodarki, tylko stworzył
            podwaliny dla spółek nomenklaturowych. Dziadów zrobił nie z nas, tylko z was.
            Sam za grosze kupił sobie cudzą willę. Prawem kontrybucji, naturalnie
            towarzysze! Zdobyczne, jak w czterech pancernych, zdobyczne towarzysze!

-----------------------
            • duch_zenona Re: Zgadnij koteczku? 29.05.06, 17:18
              Trochę boję się, że na forum pojawi się współwłaściciel i redaktor naczelny
              pewnej bankrutującej gazety - Aaaaadaś M i zbeszta nas wołając jak ongiś:

"Odppp,erdolcie się od gggenerała!"
              • Gość: raz.putin Re: Zgadnij koteczku? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 17:22
                Nieeee, moge uwierzyć, żeby tak postąpił. To niemożliwe. Przecież to byłoby
                przeciwko jawności życia publicznego. Przypominam sobie, że ta gazeta jest tak
                za jawnością, iż ujawnia nawet własnych informatorów.
                Nie chce mi sie wierzyć w to co piszesz...
                • duch_zenona Re: Zgadnij koteczku? 29.05.06, 17:52
                  Gość portalu: raz.putin napisał(a):

> Nieeee, moge uwierzyć, żeby tak postąpił. To niemożliwe. Przecież to byłoby
                  > przeciwko jawności życia publicznego. Przypominam sobie, że ta gazeta jest tak
                  > za jawnością, iż ujawnia nawet własnych informatorów.
                  > Nie chce mi sie wierzyć w to co piszesz...

------------------------------
                  Ja też bym nie uwierzył, że taaki "autorrrytet mmmoralny" tak mógł powiedzieć,
                  gdybym nie widział tego w telewizji.

Dodam, że było to zanim kumpel Kwacha, niejaki Robert Kwiatkowski przeprowadził
                  komunistyczną czystkę w TVP.
                  • Gość: raz.putin Re: Zgadnij koteczku? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 18:07
                    Musicie mieć jakieś wizje To niemozliwe, a na leczenie za późno. Towarzysze
                    Czekiści... No, juz. Dziekuję wam towarzysze.
    • Gość: b16 kwach nie klękał a mimo to.. IP: *.aster.pl 29.05.06, 17:31
      jako jedyny jechal z Wojtyłą Papamobile na jego wyrazne zaproszenie. Jak widac
      mozna godnie reprezentować kraj nie tylko na kolanach. Z tego co wiem żaden
      niepodległościoweic i nawiedzony takiego zaszczytu nie dostapił pomimo wielu
      wytrysków wazeliny.
      • Gość: zenon Re: kwach nie klękał a mimo to.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 17:41
        Po pierwsze, pojechał, bo papież w ten sposób jako ojciec kościoła przebaczył
        mu pijacki incydent z tow. Siwcem w Kaliszu. To był przykład chrześcijańskiego
        miłosierdzia. Tak czynią ludzie święci, może cie to dziwić, możesz tego nie
        rozumieć, ale w tym geście papieża, nie było w ogóle polityki.
        A swoją droga dobrze, że mi przypomniałeś zachowanie tow. K. Jak byś nazwał
        owijanie sie przez głowę państwa po pijaku flagą państwową w miejscu publicznym
        (gmach ONZ)? Czy to jest ... No, właśnie wpisz własciwe słowo.
        To tak a propos godności.
        • Gość: b16 Re: kwach nie klękał a mimo to.. IP: *.aster.pl 29.05.06, 17:47
          tak oczywiscie masz racje - jedynym powodem byla chec wybaczenia niecnych
          wystepkow kwacha..................aż się wzruszyłem.
          • Gość: zenon Re: kwach nie klękał a mimo to.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 17:50
            Ale jest też moje pytanie do Ciebie? Bardzo licze na twoją pomoc. Inaczej nie
            dam sobie rady z oceną tego pełnego godności i odwagi człowieka. Pomóż! Nie
            wzruszaj się jeszcze. Jak pomożesz to wzruszysz się na myśl o tym jaki jesteś
            dobry.
        • Gość: b16 Re: kwach nie klękał a mimo to.. IP: *.aster.pl 29.05.06, 17:58
          Nie wiem skąd ta teoria, że powodem goszczenia kwacha w papamobile była chęc
          wybaczenia mu incydentów przez Ciebie opisanych i szczerze mówiąc nigdzie się z
          taka interpretacją niespotkałem, a po drugie nie oceniam papieża jako osoby
          świętej - dla mnie to głowa państwa a nie osoba święta.
          • Gość: zenon Re: kwach nie klękał a mimo to.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 18:05
            Ale dlaczego nie odpowiadasz na moje pytanie? Tamtem wątek zakonczylismy, ty
            powiedziałeś swoje zdanie, ja powiedziałem swoje zdanie... Zostajemy przy
            swoich opiniach jak to robią kulturalni ludzie.
            Interesuje mnie twoje zdanie na moje pytanie (skoro przedstawiasz mi K. jako
            wzór anty-wazeliniastwa): Jak byś nazwał owijanie sie przez głowę państwa po
            pijaku flagą państwową w miejscu publicznym(gmach ONZ)?
            Tylko tyle.

• Gość: mi Re: kwach nie klękał a mimo to.. IP: *.aster.pl 29.05.06, 18:05
          Sportowcy też tak robia w miejscach publicznych (na stadionach) także kibice
          piłki nożnej. Kwach w końccu jest kibicem, a wtedy był Pierwszym Kibicem:)
          A ponieważ swobodnie porozumiewa się w kilku obcych językach, więc
          wspólbiesiadnicy zapewne wiedzieli o co mu chodziło. A najnowszy prezydent
          stojąc wczoraj w Krakowie gdy były tzw. martwe momenty, nawet nie rozmawiał z
          papieżem bo przeciez bez tłumacza sobie nie radzi.O tym, że koniec pożegnania
          zakomunikował papieżowi taki łysy, on też najczęściej przedstawiał gości.
          ZGROZA, że mamy taką
          głowę, chyba raczej _ d..ę państwa.
          • duch_zenona Re: kwach nie klękał a mimo to.. 29.05.06, 18:12
            Jan Paweł II odwiedził też w więzieniu Alego Agce. Wprawdzie do papamobile go
            nie zaprosił, ale podał rękę i uściskał.
          • Gość: zenon Re: kwach nie klękał a mimo to.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 18:13
            Tak dyskutują ludziekulturalni. Używając inwektyw wobec swoich przeciwników.
            Ach, jedni warci drugich.
            Ale to też nie była odp. Jak będę chciał rozmawiac o Kaczyński, to zaproponuję.
            Rozumiem, że obecny prezydent poajwia sie zpowodu braku argumentów.
            Odnośnie Prezia: Prezydent nie jest zwykłym kibicem, co więcej ma ustawowe
            obowiązki, w tym ochrona flagi państwowej.
            Pytanie czeka. Może znajdzie sie jakis odważny, w co zresztą zaczynam wątpić?
    • a_weasley Katolik jest katolikiem zawsze 29.05.06, 19:49
      I nie ma co rżnąć głupa, że gościliśmy w Polsce "głowę państwa watykańskiego",
      jak to do wyrzygania powtarzano w 1979. Gościliśmy przede wszystkim głowę
      Kościoła rzymskokatolickiego. Wobec której dostojnicy, którzy należą do tegoż
      wyznania, odnosili się tak, jak to jest przyjęte w tym wyznaniu.
      Idąc torem rozumowania niektórych dyskutantów, dygnitarze państwowi nie powinni
      byli bywać na mszach papieskich, a jeśli już, to broń Boże nie żegnać się i nie
      modlić na głos.
      • Gość: raz.putin A dlaczego tow. sędzia TK był u papy! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 19:55
        Ta prawdziwy towarzysze skanadal. Nigdzie na swiecie sędziowie nie biorą
        udziału w uroczystościach z przywódcami religijnymi. Tow. Safjan martwi się już
        chyba o posadę...
        • Gość: jb Re: A dlaczego tow. sędzia TK był u papy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 20:26
          Ty raz.putin jesteś bolszewikiem. Katolicką bolszewią. Zdajesz sobie z tego sprawę?
          • Gość: raz.putin Re: Bolszewika poznajemy po sposobie mówienia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 22:50
            Odpowiadasz na :
            Gość portalu: jb napisał(a):

> Ty raz.putin jesteś bolszewikiem. Katolicką bolszewią. Zdajesz sobie z tego
            spr
            > awę?

-------------------------------------------------------
            W związku z obraźliwymi dla mnie epitetami muszę złożyć ponownie oświadczenie.
            Nie jestem katolikiem, nawet gdybym chciał to nie mogę, bo nie wierzę, w dogmat
            Trójcy św. Mój stosunek do religii jest jednak moją prywatną sprawą.
            To, że ma jakis prywatny sotosunek do religii nie oznacza, że musze powtarzać
            cudze poglądy. Mam umysł i z niego korzystam.
            Twój post dowodem na to, to ty masz totalitarne zapady, a nie ja. Brak Ci
            argumentów, to obrażasz innych. Możesz jeszcze palić ksiązki, to pozwoli ci
            mieć nadzieję, że nie będziesz musiał czytać.
    • Gość: Jeży Właściwe maniery zamiast Dziendobry jak Sierakowsk IP: *.aster.pl 30.05.06, 01:48
      Zdaje się że to niezapomniana posłanka SLD Izabela Sierakowska dygnęła przed
      Janem Pawłem w sejmie i bąknęła "Dziendobry".
      Kultura to m.in. umieć się przywitać jak z kim wypada. Homo postsovieticus o
      tym nie wie. Któryś z nich trząchał ręką królowej Elżbiety jak kumpelki w
      knajpie.
      • 762mm Żyjemy w odmóżdżonym kraju. 30.05.06, 06:21
        Porównując to, co o podróży Benedykta XVI mówiono i pisano za granicą, z tym,
        co mówiono i pisano u nas, można dojść do wniosku, że żyjemy w odmóżdżonym
        kraju. To nie ma nic wspólnego ani z wiarą, ani z poszanowaniem dla gościa.
        Przygnębiające wrażenie bierze się z faktu, że większość naszych sprawozdawców
        i komentatorów starała się usilnie, żeby nie wydostać się z zaklętego kręgu, w
        którym polityczna poprawność każe myśleć na klęczkach. Widzieć dekoracje, a nie
        dostrzegać polityki mogącej kryć się za kulisami. Ażeby taki medialny efekt
        osiągnąć nie trzeba trepanować czaszek. Wystarczy selekcjonować dostęp do
        mikrofonów, kamer i maszyn drukarskich.
        • Gość: raz.putin Papież kleka przed prezesem TK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 14:45
          Towarzysz, Papież jak towarzysz Judasz oraz tow.tow. z GW (to taki specjalny
          kryptonim) jest przeciwny lustracji, dlatego na kolana powinni przed nim
          wszyscy przeciwnicy lustracji. Sprzeciw Papieża wobec dzikiej w świetle relacji
          nie budzi żadnych wątpliwości, interpretacji nie powstydziłby się tow. tow.
          prof. Brus z Heleną Wolińską (do 1956 r., oraz od 1989 r.). To pierwsza dobra
          wiadomość, towarzysze.
          Jest i druga: Papież popiera i dziekuje Trybunałowi Konstytucyjnemu. Z tego co
          wiadomo Papież dziekując za wkład TK w budowę III RP kleknął przed prezesem
          Sajanem i ucałował jego dłoń. Prezes Safjan podziekował Papieżowi za
          podziekowanie.
          Jednocześnie dotarły do nas informacje, że tow. Juasz nie tylko wypowidal sie
          przeciw lustracji, ale także za obecną rolą Trybunału Konstytucyjnego i jej
          prezesa. Własnie udało sie naszych reporterom dotrzeć do odnalezionego w
          Moskwie apendyksu jego ewangelii. Zapiski te podważaja też wiarygodnośc
          dotychczasowych czteech ewangelii kanonicznych, które zostały ewidentnie
          spraparowane na podstawie podsłuchów przez pracowników IPN.
          • duch_zenona Re: Papież kleka przed prezesem TK 30.05.06, 15:18
            762mm napisał:

> Porównując to, co o podróży Benedykta XVI mówiono i pisano za granicą, z tym,
            > co mówiono i pisano u nas, można dojść do wniosku, że żyjemy w odmóżdżonym
            > kraju. To nie ma nic wspólnego ani z wiarą, ani z poszanowaniem dla gościa.
            > Przygnębiające wrażenie bierze się z faktu, że większość naszych sprawozdawców
            > i komentatorów starała się usilnie, żeby nie wydostać się z zaklętego kręgu, w
            > którym polityczna poprawność każe myśleć na klęczkach. Widzieć dekoracje, a nie
            >
            > dostrzegać polityki mogącej kryć się za kulisami. Ażeby taki medialny efekt
            > osiągnąć nie trzeba trepanować czaszek. Wystarczy selekcjonować dostęp do
            > mikrofonów, kamer i maszyn drukarskich.
            ------------------
            Zero konkretów, jedna wielka inwektywa. Nie interesuje mnie co pisano o wizycie
            Papieża w moskiewskiej prasie.

Nie interesują mnie też odmóżdżone typki z gatunku homo soviecticus. Uważam, że
            mają oni gó.wno do gadania czy jakieś zdarzenie ma coś wspólnego z MOJĄ (a
            znienawidzoną przez nich) wiarą czy też nie. Czepcie się lepiej syfilisu
            rozkładającego się Lenina, towarzysze.

Za wizytą Ojca Świętego stały przede wszystkim miliony Polaków i nie uda się
            garstce komuszków głupimi sloganami o "spiskujących" za kulisami politykach i
            dziennikarzach tego zmienić.
            • liber444 Re: Papież kleka przed prezesem TK 31.05.06, 11:59
              Mnie tylko interesuje, czemu ci nawiedzeni ludzie wysiaduja po całych dniach na
              forach tak znienawidzonej gazety. Przeciez jasnym jest, że nikogo nie przekonają
              do swoich wyjetych z lat 50-tych pogladów (nie ma prawicy i lewicy, jest tylko
              wolność i totalitaryzm - PZPR - LPR to dwie strony tej samej monety). Niech ida
              podyskutować na forum Radia Maryja, czy Naszego Dziennika - tam jest pełna w ich
              mniemaniu demokracja ;)
              • Gość: raz.putin Re: Papież kleka przed prezesem TK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.06, 12:59
                Towarzyszu liber444, odzywam się, choc to mnie nie dotyczy. Siły reakcji
                podejmują walkę, to jest oczywiste. I dobrze, cóż to za przyjemność byłaby,
                gdybyśmy nie mogli skonfrontowac naszych poglądów z naszymi przeciwnikami. Co
                więcej, to byłby towarzyszu totalitaryzm!
                • duch_zenona Re: Papież kleka przed prezesem TK 31.05.06, 13:16
                  liber444 napisał:

> Mnie tylko interesuje, czemu ci nawiedzeni ludzie wysiaduja po całych dniach na
                  > forach tak znienawidzonej gazety.
                  ----------------------------------
                  Nie wiem jak inni, ale ja chcę być obecny przy jej rychłym bankructwie. Nie
                  darowałbym sobie, żebym to przegapił.

> Przeciez jasnym jest, że nikogo nie przekonaj
                  > ą
                  > do swoich wyjetych z lat 50-tych pogladów (nie ma prawicy i lewicy, jest tylko
                  > wolność i totalitaryzm - PZPR - LPR to dwie strony tej samej monety). Niech ida
                  > podyskutować na forum Radia Maryja, czy Naszego Dziennika - tam jest pełna w ic
                  > h
                  > mniemaniu demokracja ;)
                  ------------------
                  Nie ma prawicy ani lewicy a za przekręty i afery odpowiedzialne są krasnoludki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka