Dodaj do ulubionych

Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świata?

• neiden Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa 31.05.06, 23:18
      wcale sie temu nie mozna dziwic.po wojnie prawdziych warszawiakow zostalo
      niewielu,warszawa zostala zaludniona ludzmi z innych regionow polskich.czesto
      to byli polacy i nie polacy z malych miejscowosci ,gdzie byla calkiem inna
      kultura.to pozostalo do dzisiaj.w ostatnich latach naplyw azjatow sytuacje
      jeszcze pogorszyl.dotego brak gospodarza w stolicy pogarsza sytuacje dodatkowo.
    • bystrzej Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa 31.05.06, 23:24
      POchodcie po NOwym Jorku i mowcie o brudzie. SIedze tu teraz i tesknie za
      Czysta Warszawa. POdobnie jak porownacie handel na ulicach, Warszawa nadal
      wygrywa bo nie jest tak zle, rudery z wiezowcami?- a tu co sie dzieje to
      wieksze miasto i wieksza skala, stadion dziesieciolecia patologiczny?- od kiedy-
      obudcie sie w koncu- wszyscy obcokrajowcy ktorych znam i ktorzy byli w POlsce
      i byli na stadionie bardzo milo go wspominaja jako folklor a jedyne komu
      przeszkadza to panom( i w ramach rownouprawnienia Paniom) ktorzy przemykaja do
      pracy w swoich blyszczacych samochodach a do biora ida w garniturach ( i ktorzy
      w tym miejscu widzieli by nowy lsniacy wiezowiec). Dla wielu przecietnych
      Warszawiakow to poprostu dobre i tanie miejsce do robienia zakupow.
      Prof. Jaowiecki mowi o przestrzeni spolecznej ale chyba zapomnial co to slowo
      znaczy- to Parki i place z drzewami i lawkami gdzie ludzie moga odpoczac i sie
      spotkac. MOcno watpie by siec wiezowcow wokol PKiN mozna by tak zdefiniowac
      (choc pewnie pewien anonimowy prezydent blizniak by sie ze mna nie .
      Zgadzam sie natomiast ze stwierdzeniem ze zamkniete osiedla to patologia. Niech
      mi ktos pokaze miasto ktore ma ich tyle co Warszawa. Naprawde czekam na
      odpowiedz.
      • Gość: Warszawski rodak Swieta racja! Znam NY jak wlasna kieszen i zawsze IP: *.chello.pl 31.05.06, 23:34
        kiedy slysze jakis idiotow w Polsce mowiacych o swiatowych, czystych miastach
        Zachodu to dostaje roztroju nerwowego. Niech sobie pojada na Bronx czy do
        Yonkers, albo do New Jesrey do Orange czy Irvingtonu. Proponuje tez spacerek
        wieczorem w Newarku czy wyjazd do wschodniego Waszyngtonu. Tam pierwszy raz
        widzialem jak w Liquore Store'ach podaja alkohol przez szyby przeciwpancerne. O
        Fialdelfii szkoda wspominac!
        Bylem tez w Ottawie i widzialem w pasazu pod parlamentem spiacych bumow
        (rodowitych Kanadyjczykow), to samo przy Tower Bridge w Londynie. A jezeli
        chodzi o zamkniete osiedla to proponuje wyjazd do murzynskich i muzulmanskich
        dzielnic Paryza. Na temat gett w Stanach nie bede pisal, bo mnie wyrzuca z
        forum, wiesz jak z tym tematem jest w Polsce. Trzymaj sie w NY i wracaj do
        Warszawy. Ja wrocilemm i nie zaluje!
    • Gość: damian Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa IP: *.c29.msk.pl 31.05.06, 23:31
      Cóż, trudno mi porównywać naszą stolicę do krajów III-go Świata, bo nie byłem
      tamże, nie widziałem. Jednak jako osoba spoza miasta, często odwiedzająca
      tą "metropolię" muszę przyznać z goryczą, że to miasto okropne jest i co gorsza
      okropnieje dalej. Brud i ochyda Centralnego już na dzieńdobry odpycha i robi
      bardzo złe wrażenie. Co dalej? W ścisłym centrum architektoniczny misz masz
      nowych trendów, zaś nieco od centrum ochyda biedabloków i okropne szyldy
      robione na kolanie, a to Kebab, a to skarpety. Zresztą tego rodzaju uroków nie
      brakuje też w ścisłym centrum. To miasto bez serca, bo i gdzie ono jest? Fakt
      komuna swoje zrobiła po nieszczęsnej wojnie, ale na Boga, co dalej? Myślę
      sobie, że to miasto oddaje degrengoladę całego naszego kraju, tutaj każdy
      sobie, i każdy przeciw innym, takie duże miasto w Polsce może wyglądać chyba
      tylko tak jak wygląda... czasem tylko powstanie jakieś muzeum, niby to dla
      wszystkich i za ich zgodą.
      • Gość: Ziom Dlaczego nie piszecie skad jestescie? Napisz gdzie IP: *.chello.pl 31.05.06, 23:36
        mieszkasz, a ja napisze ci moja opinie o twoim miescie!
    • Gość: Ireq Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 23:41
      Jestizawsze była . Zobaczcie jak Czesi idą do przodu . Nawet Ostrawa wygląda
      lepiej niż nasza "stolica"...niestety
    • krzysiekstec Warszawa-Nowy Jork 31.05.06, 23:42
      Niech pan naczelny architekt najpierw sięprzejedzie do NY zanim zacznie bzdury
      gadać... Slumsy tam są oczywiście, ale NIGDY nie sąsiadują z wieżowcami i
      hotelami! Mieszkałem tam trochę, i zjeździłem miasto dość dokładnie. Jeśli ktoś
      mi znajdzie slumsy koło Tribeca to gratuluję! I nie pisać mi tu Canal street bo
      china town to nie slumsy, tylko troszkę inna ulica, może więcej śmieci, ale
      BEZPIECZNIE i całkiem miło (szczególnie jak szukasz "Rolexa" za 5$ )
      • Gość: Emeryt Re: Warszawa-Nowy Jork IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 23:48
        Co by nie mowic o Warszawie dla mnie to bylo przedmiescie Moskwy.Czy teraz cos
        sie zmienilo?
    • Gość: mila Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa IP: *.chello.pl 31.05.06, 23:55
      Po przeczytaniu kilku opinii rodowitych warszawiaków, można wywnioskować, że
      jeszcze długo w tym mieście się nic na korzyść nie zmieni. okazuje się
      bowiem,że nasza stolica - taka jaka jest jest według jej "rdzennych"
      mieszkańców fantastyczna, choć faktycznie do azji jej niedaleko. Myśląc w tych
      kategoriach o stolicy możemy zapomnieć, że za jakiś czas zbliży się do Pryża,
      czy Berlina. Dziwi mnie brak krytycyzmu lojalnych mieszkańców tego miasta. Ja
      mieszkam w Warszawie od kilku lat i wstydzę się za to misto, ale także potrafię
      skrytykować miasto z którego pochodzę, uważam że krytyka jest potrzebna,
      czasami lokalny patriotyzm należy schować do kieszeni i zrobić coś
      konstruktywnego, jednak to jak widać Warszawy nie dotyczy! Dziwi mnie także
      wrogość mieszkańców Warszawy wobec przyjezdnych, bo są to zazwyczaj bardzo
      inteligentni ludzie, dzięki którym właśnie, to miasto się w ogóle rozwija !
    • martino ech Polacy 31.05.06, 23:57
      Tylko marudzić na swój kraj potraficie i wyprzedzać w negatywnych opiniach o samych sobie i swoim kraju. I potem to przechodzi do innych gazet i wraca do nas z dziesięciokrotną siłą, jako stereotyp o Polsce. Piszcie sobie, profesorki, o Polsce jako o Trzecim Świecie, używajcie mądrych sformułowań "gated communities", któreście poznali dzięki grantom z KBN (który oczywiście też Wam śmierdzi, bo jest polski) a potem dziwcie się, że jak gdzieś was Polska wyśle za granicę, to wam chcą tłumaczyć, jak się z wc korzysta.
    • Gość: lamperia Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 00:18
      Wszechogarniajacy balagan wizualny. Brak idei. Centrum smierdzi moczem i stara frytura. Zloty Alibaba
      zmienil kutowe meble z lat 60 tych na wspolczesne ordynusy. Po prostu na zlom je wywiezli - 40 letnie
      zabytki- prostaki. Prostak wzmocniony dzis blogoslawienstwem mediow, ktore modla sie sie do jego
      zasobow finansowych, staje sie decydentem. Prostak czesto ma wyzsze studia. Prostak zasiad aw
      gremiach , w cialach, w radach. To arogancja prostakow i nieuleczalna delikatnosc estetow, erudytow,
      znawcow - czyli inteligencji, sa powodem dla ktorego Warszawa robi wrazenie miasta rozleglego,
      brudnego, nieprzyjemnego, bezmyslnego i potwornie brzydkiego.
    • Gość: podroznik Nie jest tak źle IP: *.lco.cl 01.06.06, 00:55
      Wcale nie jest tak źle z tą Warszawą. Owszem, kiepsko jest rozplanowana, ale
      zgadzam sie z architektem miejskim, ze to przede wszystkim wina II wojny
      światowej i komunizmu, a potem też trudnej sytuacji Polski w ogóle.
      Trzecim światem bym jej jednak nie nazywał - widziałem wiele miast Ameryki
      Południowej i Azji - na szczęście Warszawie daleko do tego...
    • Gość: Poznaniak Byłem w Warszawie i doznałem szoku!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 01:11
      Widziałem cudowne wieżowce których nie ma w Poznaniu i handel chodnikowy, który
      zlikwidowano w Poznaniu 10 lat temu .Tabuny kolorowych nachalnych bezczelnych
      przybyszów z całego świata sprawia ,ze wstydzę się za moja Stolice -straciłem
      wszelkie złudzenia .Polacy to Naród faktycznie upośledzony w swojej masie i
      podobnych sobie wybiera na prezydentów warszawy. Przykro mi to pisac ale w
      Polsce cywilizacja kończy się tam gdzie autostrada w Koninie. Od jesieni będę
      mieszkał na stale w Berlinie i przyjadę tu za 20 lat zobaczyć czy coś się
      zmieniło.
      • Gość: Beobachter Re: Byłem w Warszawie i doznałem szoku!! IP: 199.243.29.* 01.06.06, 02:05
        Mieszkam od prawie 20 lat w Kanadzie i czesto przylatuje do Warszawy, ostatnio
        raz w roku. Moim zdaniem Warszawa przez ten okres ogromnie wypiekniala, choc
        moze to zle slowo, raczej nalezaloby powiedziec, ze stala sie znacznie bardziej
        imponujaca. Kiedys, za "komuny" jadzda przez Warszawe autobusem byla dosc
        przygnebiajaca (choc moze nie tak bardzo jak 90% innych miast Polski) - szare
        bloki o sypiacych sie tynkach, z piwnicznych okienek czulo sie stechlizne itp.
        Obecnie juz tego prawie nie ma - jasne fasady, weselsza atmosfera, pelno sklepow
        i jadlodajni. Ogrom zmian mozna najlepiej ocenic podczas odlotu z Warszawy w
        pogodny dzien. Wowczas widzi sie z samolotu, jak wielkie przestrzenie zajmuje ta
        zabudowa - calkiem nowa oraz stara z odnowionymi fasadami i nie tylko fasadami
        jak to nieraz bywalo "za komuny". Nie wspomne o tym, ze samochody, ktore widzi
        sie na ulicach to juz nie "syrenki" tylko w wiekszosci takie wozy jak w calej
        Europie. Kolorowe tramwaje z reklamami, a nie tylko czerwone jak "za komuny".
        Metro, ktorego kiedys nie bylo. Wspaniale obiekty handlowe: "Galeria
        Mokotowska", "Blue City" i wiele innych. Warszawa poprawia sie a nie pogarsza.
        Jesli dzis jest miastem "trzeciego swiata" to czym w takim razie byla wtedy?
        Moim zdaniem jest najatrakcyjniejszym miastem w Polsce. Porownanie z Berlinem?
        Berlin to jest "Weltspitze" czyli najwyzszy poziom swiatowy. Warszawa jest
        znacznie nizej, ale nie wyglada wcale tak zle. Polacy to straszliwi malkontenci
        i ciagle tylko narzekaja. Nisko oceniaja swoj wlasny dorobek i nie zawsze
        potrafia tez docenic dorobek innych. To znacznie bardziej razi w Polsce niz
        Warszawa bedaca jakoby miastem "trzeciego swiata".
        • artremi Re: Byłem w Warszawie i doznałem szoku!! 01.06.06, 03:49
          Zgadzam sie z Toba. Uwazam ze nr 1 problem w Polsce to zakompleksienie ludzi.
          Wiekowa nedza, wojny, komunizm, a takze zly stan szkolnictwa i rodzin. Ludzie
          maja bardzo slabe mniemanie o sobie, moze z wyjatkiem jak Papiez przyjedzie
          odwiedzic ten zraniony narod.

Nalezy zaczac od poczatku - od dbania o dzieci, zeby nie bylo przemocy w domach
          i szkolach, zapewnic im normalne dziecinstwo i wyksztalcenie. Wtedy powoli
          wszystko sie poprawi, lacznie z architektura Warszawy.

Pozdrawienia od Warszawianki mieszkajacej teraz w USA!
          • artremi Re: Byłem w Warszawie i doznałem szoku!! 01.06.06, 03:56
            Jeszcze dodam, ze Warszawa wcale nie jest taka straszna. Lubie tam przyjezdzac,
            i nawet jesli niektore miejsca wygladaja zasciankowo, to ogolnie nie jest zle.
            Duzo podrozuje, zwiedzilam ponad 50 krajow, i Warszawa nie prezentuje sie
            najgorzej.
        • Gość: Amerykanin Kandyjczyk ... To Ty juz nie Polak? IP: *.rochester.res.rr.com 01.06.06, 03:54
          Vide ... "[Wy] Polacy"
        • kebej co wolisz 01.06.06, 05:39
          Ottawe czy Warszawe; przeczytaj moj post ponizej
          • Gość: Polska I Smutek Re: co wolisz IP: *.oc.oc.cox.net 01.06.06, 05:45
            jednak wole A.Polnocna we WSI Warszawka mieszkalem kilkadziesiat lat a ty kebej
            chyba mieszkasz w slamsach
            • kebej Re: co wolisz 02.06.06, 19:56
              u nas nie ma slumsow (poza dzielnicami dla ubogich Francuzow), wszystko inne
              luksus z dykty
    • Gość: Swiatowiec Nie ma to jak Tel Aviv ... IP: *.rochester.res.rr.com 01.06.06, 03:51
      ... Azja, a taka swiatowa! Czy ta wypowiedz to antysemityzm?
    • kebej ludzie, czy wyscie kiedy byli w Ameryce Pln ? 01.06.06, 05:36
      mieszkam w stolecznym miescie jednego duzego panstwa tutaj: troche szklanych
      wiezowcow, reszta to krzywe drewniane domki z wszechobecnymi slupkami
      elektrycznymi.
      Fakt, nie ma straganow ale i tak Warszawa jawi sie w tej perspektywie jako
      PRAWDZIWA tetniaca zyciem i biznesm metropolia
    • Gość: ktos Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa IP: *.oc.oc.cox.net 01.06.06, 05:37
      TO TYLKO DZIEKI NARODOWI I JEGO kaczor-DYSNEJ-LAND.(z malej litery bo o gownie
      z przystawkami nie pisze sie inaczej )
    • Gość: Afryka e Europie Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 06:26
      Głowny nie przyznaje się że spartolił robote.
      Warszawa jest stolica panstwa trzeciego swiata , moga sie obrazac politycy ,
      dziennikarze , i inni, bo jak wytlumaczyc w rzadzie ludzi z prawomocnymi
      wyrokami , jak wytlumaczyc tak niskie place w służbie zdrowia a bardzo wysokie
      w polityce , jak wytłumaczyć że krajem nie rządzi premier a ktos za jego
      plecami, jak wytłumaczyc dzialania Ludwika z MSWA , jak wytłumaczyć milionowa
      emigracje za chlebem i 18 % bezrobocie , jak wytłumaczyć oddanie krwioobiegu
      gospodarczego w obce ręcę , to Afryka , Afryka w srodku Europy.
    • Gość: A Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa IP: *.muw / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:50
      To co się stało z Warsawą zwłaszcza w ostatnim czasie jest zdarzeniem
      praktycznie nie do nadrobienia. Inwestycje ? Normalna JST przeznacza na
      inwestycje minimum 20% - zamożna zdecydowanie więcej. W przypadku Warszawy przy
      ok. 10 mld. rocznym budżecie to około 2 mld. rocznie. 4 lata to 8 mld. Kawałek
      metra, "sporadyczne ruchy drogowe" nie spełniające norm wskaźnika równości IRI
      zaraz po wykonaniu /wiadukt w Wawrze, Jana Pawła II w Wesołej, itd/ ?, gdzie są
      pieniądze z investycji. Fundusze UE - kawałek linii tramwajowej, Rondo
      Stażyńskiego.............? i co dalej... nic. Urzędników znacznie więcej niż
      kidykolwiek - niekompetentnych, niedoświadczonych z całej P{olski nie mających
      zielonego pojęcia o aglomeracjach miejskich. Co z nimi zrobić - jakie koszty
      pozbycia się ich ? Kary jakie Warszawa będzie płacić za zrzut nieoczyszczonych
      ścieków, zanieczyszczenie powietrza, nie rozwiązaną gospodarkę odpadami po
      okresie dostosowawczym do wymoów UE spowodują katastrofę finansową w
      konsekwencji dla mieszkańców Warszawy.
      poz Andrzej
    • marek.bienkowski Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa 01.06.06, 11:05
      Spojrzmy prawdzie w oczy, pożal sie Boże włodarze Warszawy - przypomne ze jest
      to stolica 40mln kraju w Europie - skupieni na wlasnych interesach nie maja
      pomyslu a ni checi do robienia czegokolwiek pozytywnego w tym miescie.

mam nadzieje ze przecyta ten artykul SZANOWNY PAN, NACZELNY ARCHITEKT BOROWSKI,
      który blokuje wiekszosc ciekawych inwestycji lacznie z apartamentowcem swiatowej
      slawy architekta Libeskinda
    • sothis666 A po pierwsze gospodarka ;) 01.06.06, 12:44

www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_060320/ekonomia_a_2-2.F.jpg
      pozdrowienia z Wrocławia
    • kazuyoshi78 Re: >>> Odkryjmy Trzeci Świat - zdjęcia <<< 01.06.06, 12:57
      Trochę moich fotek ukazujacych naszą trzecioświatową metropolię:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=39424377&v=2&s=0
      (cały wątek - polecam zdjęcia na samej górze)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=32296305&a=42849793
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=32296305&a=42842894
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=32296305&a=38557688
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=32296305&a=38557799
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=32296305&a=38676846
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=32296305&a=38829897
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=34018885&v=2&s=0
      (cały wątek)

Miłego oglądania! :)
    • vidoque Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa 01.06.06, 14:33
      Widze Gazeta cienko przędzie. Już musi reklamy Google wyświetlać.
    • Gość: kangur Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa IP: *.orange.pl 01.06.06, 17:03
      to nie trzeci świat tylko czwarty

szczególnie rzuca się w oczy sowietyzacja miasta - ludzie

w reszcie miast polskich tego nie ma

co do fotki z artykułu kiedyś widziałem elegancką panią w futrze jak pod
      drzewkiem podciągnęła kieckie i załatwiła potrzębę
      i poszła
      prawie w centrum Warszawy
      • Gość: klaszkie Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.06.06, 20:57
        Przy każdej dyskusji na forum na temat Warszawy ogromnie mnie denerwują dwie
        rzeczy: nienawiść "rodowitych warszawiaków" do "warszawiaków napływowych" i
        niechęć tych "napływowych" do miasta, w którym znaleźli pracę i mogą robić
        kariery, na które w swoich rodzimych miejscowościach nie mieliby szans. Drodzy
        warszawiacy - wszyscy warszawiacy! Zacznijmy wszyscy troszczyć się o nasze
        miasto! Drodzy "rodowici", to prawda, że do Warszawy przyjeżdża wielu
        napływowych, ale to dzięki nim nasze miasto jest dynamiczne, rozwija się (nawet
        jeśli chaotycznie i bez planu), to oni są zastrzykiem świeżej krwi,
        potrzebujemy ich talentu, pracy i pracowitości. Drodzy "napływowi", zamiast
        wyrzekać na miasto, które dało wam możliwość pracy i kariery, że jest brzydkie,
        chamskie i niebezpieczne, spróbujcie się poczuć jego współgospodarzami,
        spróbujcie się z nim zaprzyjaźnić, nie uciekajcie z niego w weekendy, bierzcie
        udział w lokalnych wyborach, rejestrujcie swoje samochody w Warszawie a nie w
        Lublinie, bo taniej.
        Są w Europie miasta piękniejsze, może nawet są i w Trzecim Świecie - ale to to
        miasto jest NASZE. To od nas wszystkich zależy, czy będzie też piekniejsze.
        • sothis666 trzeba uważać przy wyborach:) 01.06.06, 21:14
          bo jeden przezydent moze spaskudzic wiecej niż 100.000 napływowej ludności. Pozdrawiam warszawiaków i polecam lekturę, akurat na czasie:

miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3388139.html?as=1&ias=2
    • Gość: łodzianin Re: Łodzianin IP: *.astral.lodz.pl 02.06.06, 00:02
      Warszawa m charakter miasta któremu w kraju jest wszystko wolno i Niej się
      wszystko należy a tak naprawdę to ....
    • Gość: hld Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:51
      Warszawa stała się obecnie paskudna, urabanizacja - jak kto chce i gdzie chce
      stawia budynki różnego kalibru straszące swoimi rozmiarami.Bazary bez ładu i
      składu zamiast estetycznych hal targowych .Na osiedlach siatki różnej
      wysokości. Na moim osiedlu Chomiczówka typowy przykład grodzenia siatką
      trawników. Wolno stawiać samochody pod oknami lokatorów, natomiast trawniki się
      grodzi wysoką na metr siatką tym samym likwidując wytyczone przez lokatorów
      ścieżki, tak abyśmy mogli patrzeć na trawę zza krat. Co na to wszystko Naczelny
      Architekt Warszawy. Chyba bardzo brakuje Warszawie dobrego gospodarza.
    • dorisu Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa 02.06.06, 13:23
      Jak najbardziej.Ostatnio ogladalam dokument bodajże z Angoli,pokazywali duże
      miasto.Brud,rozwalające się domy,stare billboardy.Razem z moim chłopakiem
      stwierdziliśmy : O matko jak strasznie. Po czym skonstatowaliśmy,że w sumie
      Warszawa jest podobna.
      Wystarczy spojrzeć na nią z dystansu, przypomnijcie sobie wszystkie powroty z
      wakacji,kiedy ogląda się dworzec wschodni, zachodni, centralny i widzi się te
      wszystkie zaniedbania.
      Widzę reklamy Krakowa,Poznania, Wrocławia i żałuję,że u nas nie ma
      Gospodarza,który mógłby o Warszawę tak zadbać.
      Z nadzieją pozdrawiam.
    • Gość: Ania Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:05
      A ja lubię właśnie taką Warszawę, trochę chaotyczną z bazarami w centrum miasta
      ze stadionem X-lecia, z kontrastami supernowoczesnych budynków i rozlatującyh
      się kamienic. To wszystko tworzy dla mnie jedyny i niepowtarzalny klimat
      Warszawy. Myślę, że czułabym się obco (pomimo, że to moje miasto) gdyby wszytko
      było wymuskane, czyste i przemyślane do bólu.
    • mh Re: Czy Warszawa staje się miastem Trzeciego Świa 02.06.06, 21:27
      Może bardziej konkretnie: Warszawa to brudna i smutna wielka wieś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka