kester 16.06.06, 14:31 Pierwszy zrzut dla "cyklistów": Klub WTS "DeSki" - ul. Zaruskiego 8, Cypel Czerniakowski, pytać w kawiarence! Główna dystrybucja rozpocznie się w poniedziałek. Jarek Zieliński poinformuje o następnych "zrzutach". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarekzielinski Re: "Stolica" nr. 3 - pierwszy zrzut 16.06.06, 23:38 Do poniedziałku nie ruszę się poza Bielany (kończę pisać "Atlas"!), ale zrobię co się da w mojej okolicy i w sobotę rano zrzucę większą porcję do sklepu "U Kuby" (Schroegera 72-pl. Konfederacji), potem do Herbaciarni Angielskiej (Kasprowicza przy al. Zjednoczenia), "Karuzela Bielańskiego" (Kasprowicza przy Płatniczej) i pubu "Na Zapleczu" (Żeromskiego przy Podczaszyńskiego, na tyłach poczty). Od poniedziału zwiększę zasięg do Traktu Królewskiego i okolic. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zzmisiek Re: "Stolica" nr. 3 - pierwszy zrzut 19.06.06, 19:27 Jak zawsze Bielany i Żoliborz "rulez". A co z Warszawą? Trochę to chyba nie "fair"... Odpowiedz Link Zgłoś
zzmisiek Re: "Stolica" nr. 3 - pierwszy zrzut 19.06.06, 19:29 PS. cały poniedziałek szukałem na Trakcie Królewskim. :-( I znowu to będzie "dla wybranych".... :-(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.mad Re: "Stolica" nr. 3 - pierwszy zrzut 20.06.06, 07:00 To chyba źle szukałeś, bo wczoraj Stolica była w antykwariacie Atticus przy Krakowskim Przedmieściu. Odpowiedz Link Zgłoś
werttrew Re: "Stolica" nr. 3 - pierwszy zrzut 21.06.06, 12:08 ... tylko dla "elyty", a takie zwykłe chłopaki z "powyśla" to poczekają na kolejnego pdf'a. Ja już tymi "rzutami" przestałem się podniecać - szkoda słów ... Pozdrawiam WERTTREW ---------------------------- www.werttrew.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.mad Re: "Stolica" nr. 3 - pierwszy zrzut 21.06.06, 13:43 Forum maruderów. Odpowiedz Link Zgłoś
werttrew Re: "Stolica" nr. 3 - pierwszy zrzut 22.06.06, 10:06 "Maruderów"? Ja tu widzę nie mniej "mundali" zachwyconych tą całą partyzantką, więc może raczej "forum maruderów i mundarli". Szkoda tylko, że kultura wypowiedzi zaczęła gwałtownie siadać ... :( Na szczęście jest już pdf! Proponuję, żeby tylko w tej formie Stolica wychodziła nie będzie tylu emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.mad Re: "Stolica" nr. 3 - pierwszy zrzut 22.06.06, 10:40 Na szczęście Twoja propozycja nie będzie uwzgledniona. Może, kiedy już Stolica będzie w sprzedaży, to bywalcy tego forum trafią do kiosku. Bo teraz mają same trudności. Odpowiedz Link Zgłoś
werttrew Re: "Stolica" nr. 3 - pierwszy zrzut 22.06.06, 16:29 Najpierw niech trafi do tych kiosków. Jak widać po trzech pierwszych numerach dobre chęci to nie wszystko ... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
nagare Re: "Stolica" nr. 3 - pierwszy zrzut 19.06.06, 20:33 W Herbaciarni na szczęście dziś jeszcze była stertka numerów :) Swoją drogą fajnie chyba wyglądają w oczach pracowników lokali, w których odbywa się "zrzut", ludzie wpadający do lokalu, rozglądający się nerwowo po sali - na buziach, których pojawia się ogromny uśmiech zadowolenia gdy dostrzegają, darmową w końcu gazetkę, której numer złapawszy szybko ten lokal opuszczają (brak czasu na "spożycie" na miejscu"). Cieszę się, że będzie można kupić Stolicę "normalnie" w kiosku - bo jest to dla mnie, jako przyszłego przewodnika bardzo przydatna lektura. Mam co prawda szczęście mieszkać w "strefie Zrzutów" - ale rozumiem irytację tych co muszą się mocno nagimnastykować żeby numer zdobyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kester Re: "Stolica" nr. 3 - pierwszy zrzut 17.06.06, 12:49 Trochę numerów dostarczyłem również do antykwariatu "Atticus" - Krakowskie Przedmieście 20/22. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.maczewski Re: "Stolica" nr. 3 - kolejny zrzut 19.06.06, 11:32 kolejne dwie lokalizacje: - Białołecki Dom Kultury - przy Van Gogha - Dom Kultury Świt - przy Wysockiego szczegółowych adresów nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
queen_innuendo Re: "Stolica" nr. 3 - kolejny zrzut 19.06.06, 11:39 Dom Kultury "Świt" - Piotra Wysockiego 11, róg Kiejstuta. Odpowiedz Link Zgłoś
fisherman60b Skonczcie z tym wreszcie! 19.06.06, 16:50 ZACZNIJCIE NORMALNIE DYSTRYBUOWAC TO PISMO BO MNIE ZARAZ COS TRAFI!CIEZKO PRACUJE I MIALBYM OCHOTE JE POCZYTAC ALE Z POWODU WLASNIE CIEZKIEJ PRACY NIE MAM CZASU PODJECHAC W MIEJSCA GDZIE "ZRZUCACIE". I WLASNIE DLATEGO APELUJE JAK NA WSTEPIE! Odpowiedz Link Zgłoś
allgau Re: Skonczcie z tym wreszcie! 19.06.06, 18:26 W pełni popieram ten postulat, w końcu jeśli jest na to dotacja miejska to nich to chociaż będzie w empikach, dość dziadostwa... tak typowego dla PiS-owskich władz miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
jarekzielinski Właśnie kończymy... 19.06.06, 23:52 To już ostatni "partyzancki" numer promocyjny i więcej "zrzutów" nie będzie! Przypominam, że niemal połowę nakładu rozprowadza ratusz po swoich agendach. My, członkowie redakcji, dostajemy "działkę" i rozprowadzamy ją tam, gdzie bywamy, więc trudno oceniać, czy jest to sprawiedliwe, czy nie. Poza tym nikt poza mną i kesterem nie informuje na forum o miejscach zrzutu, a przecież jest wiele takich, których obaj nie kontrolujemy. Jutro od 11.30 będę pismo rozwozić po okolicach Traktu Królewskiego. Najpewniej dostaniecie "Stolicę" w informacji na Zamku, gdzie zrzucę setkę albo i dwie, następnie w Muzeum Historycznym (przy kasach) i w sąsiednim Archiwum m.st. Warszawy. Poza tym na pewno Blikle (na Nowym Świecie i pl. Wilsona), "Czuły Barbarzyńca", księgarnia wyd. "Karta" na Karowej. Po zrzucie podam dokładną listę miejsc, do których udało mi się dotrzeć. Dziś zostawiłem trochę m.in. w herbaciarni "Chado" na Chmielnej 11. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jarekzielinski Dziś Stolicę można dostać... 20.06.06, 14:29 ...w rejonie Traktu Królewskiego. Oto szczegóły: Zamek, informacja (dużo), oddział ratusza, Miodowa 6/8 (skolko ugodno - jeśli nie wyłożone, żądać od portiera rozpakowania następnej porcji, mają dużo!); Muzeum Historyczne m.st. Warszawy - przy kasach (dużo), Archiwum Państwowe m.st. W-wy na Krzywym Kole (jw.); knajpki przy Freta: "U Pana Michała" (dużo), "Kawa Afryka", "Pod Samsonem" i "Pasieka"; "Marcinek" - Podwale; Teatr Staromiejski - Jezuicka; galeria, pl. Zamkowy 8; Krakowskie i okolice: cukiernia w Europejskim, galeria Kordegarda, księgarnie: "Karta" na Karowej (dużo, u portiera, naprzeciw wejścia do księgarni); "Czuły Barbarzyńca", Dobra/Zajęcza (dużo - ostrzegłem, że będzie nalot, więc chyba od razu wyłożyli), "Arkady", Dobra. Wyłożyłem też w holu nowego BUW-u, ale tam to chyba od razu rozdrapali. Wieczorem pojawi się w kilku miejscach na Nowym Świecie ("Blikle", stare knajpki, z nowych - "Corleone", a także apteka na rogu Smolnej), ale nie daję gwarancji, że na pewno dziś, to nie moja pula! Do końca tygodnia także: Teatr Wielki, Muzeum Woli, Centrum Łowicka i "Blikle" na pl. Wilsona. Tyle rozwiozłem, albo się dowiedziałem, że zrobią to inni. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
abulafia Re: Skonczcie z tym wreszcie! 21.06.06, 21:42 Też z utęsknieniem czekam na normalną dystrybucję (a jeszcze lepiej możliwość prenumeraty). Przydałby się jednak jeszcze jakiś projekt graficzny pisma Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.maczewski "Stolica" nr 3 - pdf 21.06.06, 15:00 PDF trzeciego numeru "Stolicy" jest do ściągnięcia spod adresu www.warszawa1939.pl I to by było na tyle, jeśli chodzi o partyzantkę - od października Stolica ma być normalnie w kioskach. Odpowiedz Link Zgłoś
s.fug Promocja? 21.06.06, 22:53 jarekzielinski napisał: "To już ostatni "partyzancki" numer promocyjny..." Strzeż nas Panie Boże przed taką promocją. Promocja powinna zachęcać. Tymczasem ja, po lekturze powtarzających się anonsów o "zrzutach" (bo samego pisma zobaczyć jeszcze mi się nie udało), jestem coraz bardziej zniechęcony. Oczywiście, jest to niechęć irracjonalna, bo najpierw należałoby się zapoznać, ale za to prawdziwa i silna. Do tego stopnia, że nie byłem w stanie doczytać do końca ostatniej listy punktów kontaktowych. Nie chciało mi się nawet kliknąć na wersję "e". Może za jakiś czas... Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Dziadu. 21.06.06, 23:21 To że kolportaż pilota Stolicy wyszedł jak wyszedł, to jeszcze nie powód, żeby robić łaskę na forum, zwłaszcza, że jest dostępna wersja elektroniczna (znak czasu). Chciałoby się powiedzieć z pełnym szacunkiem "spieprzaj dziadu", szanowny dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Dziadu. 24.06.06, 23:09 I po co tak nerwowo i niegrzecznie? Stefan ma rację, bardzo trudno jest "Stolicę" upolować. Wersja elektroniczna to nie to samo, co słowo pisane. Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Kurs polowania 25.07.06, 00:08 eela napisała: > Stefan ma rację, bardzo trudno jest "Stolicę" upolować. Wszystkim polującym polecam krótki kurs polowania z roku 1983, a więc z czasów, kiedy sztuka ta była w rozkwicie. Kurs opublikowała Polityka w swym ostatnim numerze: www.polityka.pl/polityka/index.jsp?layout=5 . Odpowiedz Link Zgłoś