Dodaj do ulubionych

Upały: Lekarze operują w slipkach

11.07.06, 11:00
Panaceum? PiS!
Obserwuj wątek
    • awersja "Operować w slipkach" 11.07.06, 11:00
      Nie bardzo wiem, co Redakcja ma na myśli pod pojęciem "operować w slipkach",
      ale domyślam się, że to coś niemoralnego...
      • Gość: 4g63 Re: "Operować w slipkach" IP: 157.25.9.* 11.07.06, 11:36
        dobrze chociaż że umiesz czytać ...
        a jak nie wiesz, no cóż ...
      • kate2000 Co to szpital czy plaża!!?? 05.08.06, 22:59
        Ja bym kazala takiemu lekarzowi sie ubrac porzadniechcoazby w jakoms normalna
        koszule, bo takue łazenie to brak szacunku dla pacjenta!!!
    • awersja Re: Upały: Lekarze operują w slipkach 11.07.06, 11:02
      tadeusz_ja napisał:

> Panaceum? PiS!

Placebo, Tadeuszu... placebo...
      • tadeusz_ja Re: Upały: Lekarze operują w slipkach 11.07.06, 11:03
        To było ironiczne!
      • carlitos35 Pacaneum(!). :-))) 11.07.06, 11:25

:-))
    • Gość: pp Doktor ma ratować życie. Dyrektor ma klimatyzację. IP: *.lpr.com.pl / *.devs.futuro.pl 11.07.06, 11:03
      Wszyscy mają służbę zdrowia w ...
      • Gość: ukropp ZUS i KCh maja klime, w szpitalach zazwyczaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:00
        klimy nie ma nigdzie. ale co tam moze jeszcze gornikom damy? albo na nowa
        swiatynie?
    • Gość: gosc Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 11:17
      Z innej beczki- Sedziowie adwoakci radcy w sądach na sali w togach. Znajomy
      mowil, ze na salach jest nie do wytrzymanie, zero klimy a oni w strojach
      urzedowych.Po 10 minut w grubej todze i lancuchu czlowiek jst w stanie bliskim
      omdlenia. Ale na plus to, ze ludzie chetnie podpisywali ugody zamiast sie
      klocic, bo bylo im za goraco
      • Gość: tomeczek Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:31
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Z innej beczki- Sedziowie adwoakci radcy w sądach na sali w togach.

A kto im zabrania zakładać togi na gołe ciało (ew. ze slipkami)? :)
        • Gość: prawnik Zarządzenie prezesów sądów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.06, 23:49
          Kiedyś wŁodzi prezes zabronił sędziom etc. zakładania szortów pod togi, bo jak
          to wygląda, gdy spod togi wystają gołe męskie kolana (popieram - ohyda, za to
          ładne kobiece ...) oraz sandałów zamiast butów pełnych. Nie wiem, czy to
          egzekwowano, ale radio miało się z kogo obśmiac.
    • Gość: bio Lekarze operują w slipkach? Lepiej bez i z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 11:21
      poparciem PiS!! Oni to zalatwia jak nic
    • fraglesi67 Bo to Polska właśnie... 11.07.06, 11:22
      ... gdzie sale operacyjne nie mogą być wyposażone w tak prosty wynalazek jak
      klimatyzator
      • Gość: yaga Re: Bo to Polska właśnie... IP: *.schulstad.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:03
        nie jestem pewna, czy spełniają one wymogi sanitarne...
    • Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.chello.pl 11.07.06, 11:25
      Czy te dyrekcje nie słyszały o przenośnych klimatyzatorach do zamontowania z
      dnia na dzień?
      • Gość: siamlady Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.aster.pl 11.07.06, 11:28
        Kazda głupia stacja benzynowa czy lepszy supermarket jest wyposażony w
        klimatyzację. Dlaczego nie szpitale??
        w Polsce cały czas panuje afrykański porzadek w służbie zdrowia. Przecież każdy
        z nas ma z nią do czynienia?
        • Gość: Andrzej z Poznania Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.ia.amu.edu.pl 11.07.06, 11:38
          A kto mi powie, czy jest chociaż jedna siedziba NFZ, w której nie ma
          klimatyzacji?
          • Gość: iwka Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: 217.11.140.* 11.07.06, 11:42
            > A kto mi powie, czy jest chociaż jedna siedziba NFZ, w której nie ma
            > klimatyzacji?

no właśnie , mam dokładnie takie samo pytanie, przecież to jest skandal, żeby
            lekarze w takich warunkach ratowali życie.
            • Gość: cool Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.07.06, 12:00
              jestem tego samego zdania.
              Natychmiast przerwac wszystkie operacje !
              zimne piwko dla spoconych lekarzy i cole z cytrynka dla goracych pielegniarek
              • Gość: tomeczek Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:30
                Gość portalu: cool napisał(a):

> jestem tego samego zdania.
                > Natychmiast przerwac wszystkie operacje !
                > zimne piwko dla spoconych lekarzy

Może póki operują, to jednak bezalkoholowe...
        • Gość: zb Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.farmacol.com.pl / *.farmacol.com.pl 11.07.06, 12:14
          Szpitale są państwowe a reszta nie - dlatego w szpitalach bieda z nędzą...
      • Gość: zoltek Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.ip.fastwebnet.it 11.07.06, 11:34
        e-e , nie mozna - nie spelniaja wielu norm: sterylnosci, filtrow itp.
        wiem ze to moze sie wydawac absurdalne, ale dyrekcja mialaby spory klopot gdyby
        wstawili do sali zwyklego przenosnego pingwina. a klimatyzatory do sal
        operacyjnych sa kilkadziesiat (jesli nie kilkaset) razy drozsze.... w
        szpitalach raczej sie nie przelewa...
        • ponika Re: Upały: Lekarze operują w slipkach 11.07.06, 18:08
          No nie wiem co tu jest bardziej "sterylne": klimatyzator, czy pootwierane
          wszystkie okna... BTW na salach opracyjnych wcale nie jest tak sterylnie jak Ci
          sie wydaje. I nie jest to zadne przekroczenie norm.
      • Gość: Franz Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.csap.pl / 81.210.54.* 11.07.06, 11:38
        Dyrekcja doskonale wie, bo sama ma klimatyzatory.
        Nie lepiej jest w salach chorych i pokojacha lekarskich... tam nawet nie ma
        zwykłego wiatraka. A przy okazji, to klimatyzacja powinna być w pomieszczeniach,
        gdzie pracuje wart kilkadziesiąt czy kilkaset tysięcy sprzęt diagnostyczny, przy
        wysokich temperaturach wysiada i o wynikach badań nie ma co marzyć. A co powie
        p.o. dyrektora, gdy się popsuje? A zapewne taniej jest kupić klimatyzator niż
        wywalać pieniądze na naprawę po zawinionej awarii.
      • Gość: cool Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.07.06, 11:55
        Jesli mi wiadomo to urzadzenia klimatyzacyjne w szpitalach (a zwlaszcza sale
        operacyjne) musza byc wyposazone w specjalne filtry. Przenosne klimatyzatory
        rozsiewaja zarazki (np. legiony)
        • Gość: gosc Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: 150.254.206.* 11.07.06, 12:09
          hehe.. raczej chyba legionelle ?????? :))))))))))))))
          • Gość: cool Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.07.06, 12:17
            a nich beda legionelle
            (hehe,nie jestem mikrobiologiem :-)
        • Gość: makak Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.natpool1.outside.ucf.edu 11.07.06, 21:20
          Wystarczy filtr, tzw. "HEPA" - nie jest
          to cos szczegolnie niedostepnego,
          czy bardzo drogiego...
    • Gość: jednojaj Panie doktor tez? IP: *.versanet.de 11.07.06, 11:39
      Jak mlode, to mogly by bez slipek.
    • Gość: koneser Drogie panie po 30-ce! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.06, 11:44
      Zrezygnujcie w te upały z niewygodnych staników i wpuszczajcie biust w spodnie
      albo spodnice. Jeśli spódnice są za krótkie - możecie zarzucać na plecy!
      • Gość: gosc Re: Drogie panie po 30-ce! IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 11.07.06, 12:53
        koneser podwiń swój ogon lub zarzuc na garb
    • tp2003 Pracuje w szpitalu bez klimy 11.07.06, 11:45
    • Gość: sss mi też leci po plecach i dalej, ale nie mogę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:00
      rozebrać się do slipów tak jak oni więc niech nie narzekają, w większości
      polskich miejscach pracy nie ma klimy!!, już im się, nie powiem gdzie,
      przewraca !!!
      • Gość: zdumiona głupotą Re: mi też leci po plecach i dalej, ale nie mogę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.06, 12:09
        Jak Tobie zrobi się słabo od upału to SOBIE najwyżej guza nabijesz. Mdlejący
        w czasie operacji chirurg moze "swoim stanem" zabić pacjenta.
        Lecz głowę.
        • Gość: w Re: mi też leci po plecach i dalej, ale nie mogę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:34
          ty chyba już upadłeś jak widać, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: mandy Re: mi też leci po plecach i dalej, ale nie mogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:10
        strasznie im sie poprzewracalo :P ...

...jak mozna zadac godnych warunkow pracy!

drogi kolego, tylko ze w "wiekszosci miejsc pracy" nie ratuje sie ludzkiego
        zycia, a co wiecej nie ma sie wogole doczynienia z zywymi organizmami. Jak taki
        urzedas walnie sie w czyms, to nikt (w wiekszosci przypadkow)na tym fizycznie
        (zdrowotnie) nie ucierpi, a tutaj jeden blad i w najlepszym przypadku jestes
        lekko okaleczony!

Zastanow sie nastepnym razem za nim cos napiszesz!
        • Gość: Emerald Re: mi też leci po plecach i dalej, ale nie mogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:34
          Jest mi tak przykro, gdy czytam takie historie. Klimatyzacja w szpitalach to
          luksus. Straszne. Ciekawa jestem, jak rząd chce mnie przekonać do patriotyzmu,
          skoro nie potrafi sprawić, abym sam rząd darzyła szacunkiem. Jak mogę szanować
          rząd, który gdzieś ma ludzi w szpitalach, który zajmuje się ciągłymi zmianami
          na stanowiskach, codziennie ubiera się w garnitury, patrzy na siebie w lustrze,
          nadyma swoje wielkie ego i gdzieś ma sprawy "przyziemne". A o tym, że swoje
          stanowisko zawdzięcza szaraczkom, którzy na niego głosowali, nie pamięta. Każdy
          polityk pełni rolę osoby służącej ludziom. Oni chyba nie mają świadomości, że
          to zwyczajni ludzie ich zatrudnili, płacą im pensję i mogą ich po prostu
          zwolnić - głosując na kogoś innego. Czy zapomnieli o tym, że są po to, żebym
          nam było dobrze, a nie im? Nie rezygnujcie z wyborów, jesteście pracodawcami,
          którzy w ten sposób decydują o losach swoich pracowników. To nie jest kampania
          wyborcza - zdenerwowałam się po prostu w swojej naiwności wierząc, że każdemu
          leży na sercu dobro drugiego człowieka. Doprawdy, cóż za naiwność!
        • Gość: k ubodło ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:35
          widać jedna klika i tyle
          • Gość: ukropp oj buraczku spocony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:12
            ubodlo poczucie dobrego smaku przy czytaniu twoich wypocin. takich jak ty
            frustratow marudzacych o "klikach" oraz spiskach i swojego nieszczescia
            szukajacych na podworkach innych jest zbyt duzo, zeby sie nimi przejmowac.
            myslisz, ze taki jestes inteligentny i przebiegly, bo zlozyles tych pare
            zlosliwych zdan na forum? "gratuluje"...
            a teraz wez sie do roboty, bo widze, ze sie obijasz na forach...
      • Gość: grzesio Re: mi też leci po plecach i dalej, ale nie mogę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:42
        Ale możesz w tym czasie napić się wody, możesz wytrzeć pot, pot wsiąka ci w
        ubranie (w fartuch operacyjny nie może) a nie dosłownie cieknie od głowy do
        du.. a pozaty pot kapiący w pole operacyjne powoduje jego zakażenie i ciężkie
        powikłania do zgonu włcznie! Chirurg zamiast skupić się na operacji skupia się
        czy nie kapie mu pot,klima na sali operacyjnej to nie fanabria to konieczność.
        Na koniec pytanie: czy w przypadku nieszczęścia jakim jest choroba wymagająca
        operacji chciałbyś być operowany w tych warunkach (dodatkowo w każdej chwili z
        gorąca może wysiąść aparatuta podtrzymujaca twoje życie), jeśli tak to masz
        rację poprzewracało im się w głowach.
    • Gość: AXX Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.wat.edu.pl 11.07.06, 12:43
      A pielęgniarki w fartuszkach bez majteczek. Ho, ho... To dopiero sa operacje.
      • Gość: Antek z Komańczy Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.toya.net.pl 11.07.06, 14:34
        A jak lerzysz krojony to i tak guzik z tego masz. Chyba że niezły zombi z ciebie.
    • Gość: BZDURA!!! Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: 82.146.246.* 11.07.06, 12:50
      BZDURA BZDURA BZDURA!!! jakiś pismak to wymyslił....prosze szanownych panstwa,
      KAŻDA sala bloku operacyjnego MUSI (!!!!) być wyposażona w klimatyzację.
      • podyanty Re: Upały: Lekarze operują w slipkach 11.07.06, 13:04
        Ale czy jest ?
      • Gość: mama_dziecka nie na wszystkicg salach oper. jest klima! IP: *.flashnet.pl 11.07.06, 14:59
        A zatem informuję, że NIE MA WE WSZYSTKICH SALACH OPERACYJNYCH KLIMY!
        Moje dziecko leży od dłuższego czasu w AM w Warszawie na Działdowskiej i tam ani na sali operacyjnej, ani na OIOM-ie nie ma klimy. Będzie zakładana 31 lipca. Przypominam, że na Działdowskiej operowane są serca maluchów (to obok CZD jedyne w Warszawie miejce, które to robi).
        Świetni fachowcy, świetny sprzęt, ale cóż pieniądze rozdziela NFZ. Dobrze, że w drugim szpitalu AM, na Litewskiej jeden z wdzięcznych rodziców zafundował klimę.
        Nie wiem, jak wyglądałaby opieka zdrowotna w Polsce, gdyby nie WOŚP, darowizny i inne tego typu fundacje...
      • ponika Re: Upały: Lekarze operują w slipkach 11.07.06, 18:14
        Widzisz, ja pracuje w takich warunkach i albo jestem slepa (i nie czuje
        temparatur), albo klimu nie ma w zadnej z sal operacyjnych... Luksusem jest
        wiatrak, kupiony za zrzutke personelu... I to jest szpital wojewodzki...
        Zenada...
    • Gość: adm Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: 195.205.15.* 11.07.06, 12:50
      Ale to wszystko i tak wina PO.
    • Gość: uburama Pielęgniarki w samych slipkach? IP: *.acn.waw.pl 11.07.06, 13:00
      Idę się leczyć!
      • m.malone Lepiej:) 11.07.06, 13:05
        Pielęgniarki bez majtek:P
        • buj_w_chutach Re: Lepiej:) 11.07.06, 13:31
          Ale tylko te młode.
          Stare raszple niech skikaja w pelnym umundurowaniu.
    • Gość: Grisza Oprocz slipek musza miec rowniez odziez operacyjna IP: *.mnhelse.net 11.07.06, 13:33
      dotyczy to chirurgow i instrumentariuszek.Na twarzy maski, na glowie
      czepek.anestezjolodzy i cala reszta teoretycznie moglaby w bikini.zreszta
      morale na salach operacyjnych jest i tak bardzo niskie, bo nie maja tam wstepu
      kapelani szppitalni.A wlasciwie skad to niedopatrzenie?
    • Gość: aga Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.06, 13:43
      Ciekawa jestem, co to za "klimatyzacja" będzie... W Polsce mianem klimatyzacji
      okresla się kiepsko dobrany zestaw urządzeń, którego 2 najwazniejsze elementy
      to:
      1. to, że w ogóle jest coś, co hucznie sobie nazywamy klimatyzacją;-);
      2. CENA dostawy. Nawet poźniejszych kosztów ekspoatacji i serwisu nie bierze
      sie pod uwagę- i potem zdziwko, hehehe...
      Rano byłam w nowej przychodni, w której jest takie warcząco-szumiące coś, co to
      pewnie wyprodukwoała jakaś polska firma z np. 3-letnim dorobkiem. Moje wesele
      odbywało się 3 lata temu w nowiutkim hotelu, gdzie przyjecie bez alkoholu
      kosztowało 150 zł/os. Tez miał "klimatyzację". Całe szczęście, ze akurat noc
      mojego wesela była jak na czerwiec 2003 stosunkowo chłodna, bo chyba
      wyzionęlibyśmy wszyscy ducha- tak świtnie działało to coś, czego istnienie z
      dumą podkreślało kierownictwo i własciciele hotelu;-)...
      W przypadku szpitala to pewnie w ogóle liczy sie tylko jak najsprytniejsze
      spełnienie minimum minimalnych;-) wymagań i norm, wartość urządzeń oraz
      wartość, jaka po całej inwestycji zostanie w kieszeniach dokonujących wyboru;-).
      Jestem taką dziwną jak na polskie warunki osobą, która woli jedną parę
      porządnych butów, niz 3 pary plastiku "made in China" i odkładać 2 lata na
      prawdziwe meble, niz kupować coś "w promocji". Dosć często szlaczek mnie
      trafia, gdy widzę polskie inwestycje, zwłaszcza wtedy, gdy są realizowane z
      publicznych pieniędzy ( jak np. moda na przezroczyste ekrany dźwiekochłonne i
      barierki mostów, których potem nikt nie czyści, a do naturalnie zbierającego
      się brudu dokładają się graficiarze i wygląda to tak, ze nawet komentować się
      nie chce...)
      • Gość: INSPEKTOR Marudne baby precz! IP: 193.19.141.* 11.07.06, 14:31
        dzizas, kobieto twój chłop z tobą nie wytrzyma jak będziesz taka zmierzła
      • tom_aszek Re: Upały: Lekarze operują w slipkach 11.07.06, 15:01
        Gość portalu: aga napisał(a):

> Ciekawa jestem, co to za "klimatyzacja" będzie... W Polsce mianem klimatyzacji
        > okresla się kiepsko dobrany zestaw urządzeń,

Parę lat temu w warszawskich tramwajach starszego typu miała być montowana
        klimatyzacja w kabinach motorniczych. Potem się okazało, że dyrekcja tramwajowa
        poleciła motorniczym wieszać w kabinach mokre ręczniki w charakterze tejże
        klimatyzacji...
    • Gość: ojciec Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:32
      Syn mój juz czwarte lato z rzędu pracuje w takich warunkach. Zabiegi trwają
      po kilka-kilkanascie godzin dziennie.I wszyscy mają to w d,prócz znacznej
      części społeczeństwa,któro i tak uważa,że lekarze to kasta uprzywilejowana
      ,spiąca na pieniądzach i szlajająca się po Malediwach
      • Gość: Marta Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:33
        Cóż należałoby synowi zaproponować pracę biurową w NFZ-cie. Tam super
        klima,super komputery i amrmurki.
    • ksks3 Re: Upały: Lekarze operują w slipkach 11.07.06, 14:33
      A z klimy korzystają nieroby w sejmie, senacie itp.
    • Gość: manwe Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.06, 14:44
      czemu wszystkie media zaczely mowic o braku klimatyzatorow w szpitalach?!
      w szpitalach nie ma pieniedzy na strzykawki, podstawowe leki itp. a co dopiero
      na klimatyzacje!
    • honeyr = = Odłączyć klimę w budynkach rządowych! = = 11.07.06, 15:00
      Żadnej klimy w budynkach rządowych, w sejmie i senacie i pałacu nibyprezydenta!
      Niech nasze WADZE też występują w gaciach, przeciez śmieszniej już i tak być
      nie może!
    • el_p Re: Upały: Lekarze operują w slipkach 11.07.06, 15:03
      zgrzewka zimnego piwa dla tego kto znajdzie siedzibe NFZ bez klimy... bez komentarza
      • Gość: mikado Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 15:09
        Białystok, ul.Pałacowa; byłem wczoraj po odbiór bloczków receptowych - we
        wszystkich pomieszczeniach szaleją wiatraki elektryczne; a miałem taką
        nadzieję, na odrobinę ochłody
    • Gość: nss Re: Upały: Lekarze operują w slipkach IP: *.btsnet.pl 11.07.06, 16:51
      A ile kosztowałoby zamontowanie klimatyzacji?
    • Gość: makak Re: Upały: Lekarze operują w slipkach... IP: *.natpool1.outside.ucf.edu 11.07.06, 21:17
      Wprawdzie Polska nie jest krajem tropikalnym
      ale... przyznam, ze to skandal, iz nie ma
      klimatyzacji w takich miejscach jak
      sale operacyjne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka