Dodaj do ulubionych

Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy!

13.07.06, 09:16
Brawo,cała Warszawa sie cieszy ,ze zostanie Pan Prezydentem.
Jednak najbardziej,aż dostała pąsów ,cieszy sie pani HGW.;)
Biorąc pod uwagę pierwsze sondaże,ma Pan zwycięstwo w kieszeni.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3481104.html
Serdecznie Panu gratuluję.
Obserwuj wątek
    • blackout.9491 Cała Warszawa rży ze śmiechu ! 13.07.06, 09:20
      Moherkiewicz z Gorzowa (gdzi to jest i dlaczego to taka wiocha ?) prezydentem
      Stolicy - hahahahahahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: gizmo Re: Cała Warszawa rży ze śmiechu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 09:22
        Zawsze myślałem że on jest z Chorzowa.
        • beer_forever Re: Cała Warszawa rży ze śmiechu ! 13.07.06, 09:31
          Gość portalu: gizmo napisał(a):

> Zawsze myślałem że on jest z Chorzowa.

Z Chorzowa jest Ruch.
          • Gość: haha Re: Cała Warszawa rży ze śmiechu ! IP: *.152.3.62. / 212.244.90.* 14.07.06, 08:21
            beer_forever napisał:

> Gość portalu: gizmo napisał(a):
            >
            > > Zawsze myślałem że on jest z Chorzowa.

>
            > Z Chorzowa jest Ruch.

i prawie z Chorzowa jest Tyskie...
          • Gość: makler Re: Cała Warszawa rży ze śmiechu ! IP: *.gorzow.mm.pl 18.07.06, 23:15
            Ej warszawiaki, wasze dysputy powyżej przypominają mi historię o tym jak to
            niektórzy amerykanie twierdzą, że Polska to jeden z krajów byłego ZSRR i że nasz
            kraj słynie z białych niedźwiedzi... Nie róbcie sobie siary. Wiem, że dla Was
            Chorzów czy Gorzów to jeden ch... Poza tym znam Warszawę jak własną kieszeń, ale
            mogę was zapewnić, że w Gorzowie mieszka się 100 razy lepiej. Nowe mieszkanie w
            wysokim standardzie kupiłem rok temu za 1550 zł m2 z VAT, do Berlina mam 1,5 h
            drogi, jest teatr, pływalnia o jakiej wawa może pomarzyć no i w tej jednej małej
            "wiosce" są nawet 3 supermarkety Tesco, heheheh wiem głupi argument, ale
            dostosowuje sie do poziomu :) Zapomniałem też, że pod Gorzowem jest strefa
            bezpodatkowa do której lgną inwestorzy ostatnio tajwański z monitorami LCD.
            Bezrobocie tutaj jest fikcyjne, bo te kilka % zarejestrowanych jeżdzi sprzątać
            do Berlina :) lub w jakieś innych "interesach" 44 km w stroną zachodnią :)
            Być może kogoś te argumenty rozśmieszą, no ale ja tutaj tylko, żeby wam
            uzmysłowić, że w Gorzowie po ulicach nie chodzą białe niedźwiedzie... :))))
            • Gość: gizmo Re: Cała Warszawa rży ze śmiechu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:24
              A te "argumenty" to po co przytaczasz? Kup sobie piwo w Tesco i idź na
              pływalnię - moze ci przejdzie.
              • Gość: makler Re: Cała Warszawa rży ze śmiechu ! IP: *.gorzow.mm.pl 18.07.06, 23:28
                Gizmo, w tesco są też ksiegarnie, a tam atlasy Polski, zobacz, gorzów i chorzów
                to dwa różne miasta... może byś to odkrył? Tesco nie takie złe, nie tylko piwo
                tam sprzedają :)
                PS. Wiedziałem, że to Tesco się przyczepią hheheh
                A na pływalnię zapraszam, tutaj trenuje otylia, dojeżdża na treningi z warszawy
                pozsrawiam :)
                • Gość: gizmo Re: Cała Warszawa rży ze śmiechu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 00:01
                  Gorzów, Chorzów - co za różnica? W Chorzowie też pewnie mają Tesco.
        • Gość: corgan Re: Cała Warszawa rży ze śmiechu ! IP: *.chello.pl 13.07.06, 09:41
          > Zawsze myślałem że on jest z Chorzowa.
          Z Chorzowa to są te nowe zółte tramwaje i stare czerwone co jeźdżą po mieście.
          • Gość: makler Re: Cała Warszawa rży ze śmiechu ! IP: *.gorzow.mm.pl 18.07.06, 23:17
            acha no i w Gorzowie mamy też tramwaje - których zazdrości nam zielona góra :)))))
      • Gość: na zimno "warsiawka" sama przyjechala z jakiejs "wiochy" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.07.06, 11:03
        Abstrahujac od tego, ze sama "warsiawka" jest bardziej wiochowata niz
        np. Krakow, Wroclaw czy Poznan.

Nawet, jezeli ktos pochodzi z dziada pradziada z Warszawy, nie sadze,
        aby podobne poglady mogl prezentowac bedac inteligentnym czlowiekiem.

Pogardliwe odnoszenie sie do ludzi pochodzacych z innej dzielnicy, rejonu kraju
        lub kraju jest charakterystyczne dla ksenofobow.
        Kazdy, kto takie poglady prezentuje wystawia sobie sam ocene.
        Prymitywizm mentalnosciowy jest trudny albo niemozliwy do leczenia.
        Wiec nie ma co przekonywac, wystarczy zauwazyc ten fakt.
        Juz czekam na obelgi, bo niczego innego sie nie spodziewam.
        To tylko potwierdzi moje spostrzezenia.

• Gość: biof Re: "warsiawka" sama przyjechala z jakiejs "wioch IP: 62.121.129.* 15.07.06, 13:07
          Zanim zaczniesz pisać o "wiochowatości", to pomieszkaj w jakimś tam krakowie,
          poznaniu czy wrocławiu. Zobaczysz,że kogoś się nie lubi ( a może da mu się z
          tego powodu w papę) tylko dlatego,że mieszka po drugiej stronie ulicy. Ale to
          są już przejawy tolerancji - matołku
          • Gość: na zimno "warsiawka" jest dlatego wlasnie prowincjonalna, IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.07.06, 09:44
            ze wielu jej "reprezentantow" pokazuje to, co Ty.
            Pustka w glowie jest dobra na upal - nie ma sie co w takiej glowie "lasowac".

I ty uzywasz slowa TOLERANCJA.
            Zajrzyj do slownika.

• Gość: kazio warszawka to syfilizm i kiła panująca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 22:31
        Gorzów Taka mała wioska palanty, a przewyższa warszawke pod każdym względem.
        Niedługo będziecie sr.. syrence na głowe.

Buziaki
        • Gość: makler Re: warszawka to syfilizm i kiła panująca IP: *.gorzow.mm.pl 18.07.06, 23:31
          No co prawda nie mamy metra, ale chyba prędzej berlińskie metro zasięgiem
          ogarnie Gorzów, niż powstanie druga nitka w Warszawie hehehehhe luzik
    • Gość: zdziadapradziada Re: Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 09:40
      Widać jak mały procent rdzennych warszawiaków mieszka w tym mieście, Cała
      napływowa wiocha z satysfakcją zagłosuje na tego prowincjusza.To ich "ziomal"!
      • Gość: makler Re: Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy! IP: *.gorzow.mm.pl 18.07.06, 23:35
        > Widać jak mały procent rdzennych warszawiaków mieszka w tym mieście, Cała
        > napływowa wiocha z satysfakcją zagłosuje na tego prowincjusza.To ich "ziomal"!

to jest ku... wasz problem RDZENNOŚĆ. Nie macie innych problemów w wawce....
        Żenua moim zdaniem....
        Popaqtrzcie na Nowy Jork, Berlin, Londyn, Paryż, jakby tam ktoś wypalił z
        "rdzennością" jako argument, to by go chyba wysmiali...
    • Gość: myk Członek przesunięty z czoła na ramię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 09:46
      wytwór chirurgii IV RP
      • Gość: gajawi sposób na stołek prezia?? IP: *.aster.pl 13.07.06, 09:56
        wystarczy sie usmiechać, dużo mówić bez sensu, pojawiać się wszędzie gdzie są
        kamery i już prezydentura zapewniona.
        A może sie mylę??
        Niech ktoś wymieni atuty Marcinkiewicza. Czy ludzie są tak tępi czy głosują
        oczami nie mózgiem??
        • Gość: makler Re: sposób na stołek prezia?? IP: *.gorzow.mm.pl 18.07.06, 23:25

> wystarczy sie usmiechać, dużo mówić bez sensu, pojawiać się wszędzie gdzie są
          > kamery i już prezydentura zapewniona.
          > A może sie mylę??
          > Niech ktoś wymieni atuty Marcinkiewicza. Czy ludzie są tak tępi czy głosują
          > oczami nie mózgiem??

powiem ci tak. jestem raczej zwolennikiem PO niz pis, ale Kaziu jest naprawdę
          lepszy i obrotniejszy od Hanny. wiem to, bo jestem z gorzowa i mi uwierz.
          Osiągnięcia? Ściągnij sobie pdf ze strony rzadu z raportem chociazby za 100 dni
          rzadu i będziesz zaskoczony ile zrobił Kaziu i jego rząd, bo oczywiście w TVN,
          czy polsacie tego nie powiedzą, bo im to nie pasuje. Przykład? jak jurgiel
          wysłał limuzynę po rydzyka, to wszystkie media trąbiły, ale jak załatwił
          kontrakt na całe mieso w japonii, po tym jak straciliśmy (embargo) odbiorców z
          rosji i ukrainy, to nikt nie napisał... Bo po co, to sukces Pis... proste
    • Gość: U 54 Dobry kandydat. Popieram. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:35
      • Gość: omar1 Re: Dobry kandydat. Popieram. IP: *.eranet.pl 13.07.06, 10:45
        wystarczy sie usmiechać, dużo mówić bez sensu, pojawiać się wszędzie gdzie są
        kamery i już prezydentura zapewniona.
        A może sie mylę??

Piszesz o hani z gronkowcem?
        • atak.spawacza Re: Cała Warszawa rży ze śmiechu ! 13.07.06, 12:08
          A może coś dla Mamusi Prezia i Premierka ?
        • Gość: gajawi Re: Dobry kandydat. Popieram. IP: *.aster.pl 13.07.06, 14:42
          O Marcinku cieniasie. Oświeć mnie co ten pan zrobił żeby zostać Prezydentem W-wy???

HGW też nie jest moim kandydatem, nie widzę na razie nikogo godnego tego stanowiska.
          • jardo-g Re: Dobry kandydat. Popieram. 14.07.06, 15:15
            luzik - wg obecnych sondazy nie ma szans. Mamy drugą turę i przegrywa z HDW (na
            którą przechodzi 90% głosów zwolenników Borowskiego)
    • jhbsk Re: Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy! 13.07.06, 12:10
      Zgroza!!!
    • Gość: czarny Nigdy w życiu!! IP: *.aster.pl 13.07.06, 14:10
      On nigdy nie był związany z Warszawą:
      * studia we Wrocławiu
      * podypolmówka w Poznaniu
      * rozpoczął studia doktoranckie w Szczecinie u znajomej,
      która była ministrem przed Gilowską (jakiś układ?)
      • Gość: omar1 Re: Nigdy w życiu!! IP: *.eranet.pl 13.07.06, 15:49
        On nigdy nie był związany z Warszawą:
        > * studia we Wrocławiu
        > * podypolmówka w Poznaniu
        > * rozpoczął studia doktoranckie w Szczecinie u znajomej,
        > która była ministrem przed Gilowską (jakiś układ?)

No i co z tego ,ze nie związany?
        Może wolisz Piskorskiego? On z cała pewnoscia 100% warszawiak.Może Swiecicki?
        Powiedz co oni dobrego zrobili dla tego miasta?

Wole ,zeby był ktoś spoza wielkiej kliki!
        Ale nigdy HGW,nigdy!To by sie dopiero narobiło ,Bronek K. posikałby sie w
        majteczki ,co?

• Gość: czarny Re: Nigdy w życiu!! IP: *.aster.pl 13.07.06, 15:56
          Piskorski też nigdy w życiu!

A co do meritum, to każdy z poprzedników PiS-owej władzy coś dla Warszawy zrobił.
          Natomist PiS, czyli Kaczor naobiecywali tylko i na tym się skończyło.
          Miała być budowana obwodnica, most północny i co?
        • bun01 Kazio spoza układów??? 14.07.06, 08:45
          To faktycznie, skoro jesteś zaślepiony, może Ci się wydawać dobrym kandydatem.
          Przecież to marionetka karłów.
      • Gość: makler Re: Nigdy w życiu!! IP: *.gorzow.mm.pl 18.07.06, 23:44
        > On nigdy nie był związany z Warszawą:
        > * studia we Wrocławiu
        > * podypolmówka w Poznaniu
        > * rozpoczął studia doktoranckie w Szczecinie u znajomej,
        > która była ministrem przed Gilowską (jakiś układ?)

Chyba nigdy nie robiłeś doktoratu, tutaj zawsze jest układ :)
        Poza tym trochę obróciłeś kota ogonem hehhehheheh

no dobra masz trochę racji, ja też wolałbym aby Marcinkiweicz został prezydentem
        w moim gorzowie, bo wiem jak sie wszystko ruszyło z kopyta u nas w gw jak
        został premierem, warszawa mnie za wiele nie obchodzi... wolałbym nawet, żeby
        kaziu otworzył nową partię - taki pisowy odłam antyrydzykowy, zblizony do PO.
        mógłby wykorzystac swoje poparcie w sondażach, na prezydenturze w wawie nic nie
        zyska, a moze duzo stracic. Jedno jest pewne, nie bylby zlym prezydentem - nie
        z układu, a zarazem jak trzeba dla dobra miasta dogada sie nawet z SLD. Szkoda
        trochę, że nad nim siedzi najwyższy Jarosław ;) pozdrawiam
    • Gość: zdziadapradziada Re: Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:35
      Ooooo nie! Obwodnica pod moimi oknami? Nigdu w życiu!!!!
      • Gość: omar1 Re: Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy! IP: *.eranet.pl 13.07.06, 21:19
        No i prosze juz sie zaczyna.dlaczego my polacy jesteśmy takim dziwnym
        narodem ,ze nigdy nie możemy się zgodzic a cała EU sie z nas śmieje?
        Co tu żądac od Marcinkiewicza obwodnicy czy scieżek rowerowych jak my sami do
        tego nie dopuscimy.
        Ze wspomne tylko o Siskomie!
        Marcinek lepszy jak gronkowiec.
        • Gość: zdziadapradziada Re: Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:37
          My Polacy mamy po prostu fantazję, a Unia się śmieje bo to sztywniacy.
          • pacio Re: Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy! 13.07.06, 22:49
            po co nam zdegradowany premier?
            zaoszczędzimy na logopedzie?
            • Gość: jacek Re: Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.07.06, 05:38
              a jaki interes bedzie mial jakis tam facet z prowincji,co takiego dobrego
              wrozy,yes,yes,yes.....Czym ten krzywogebny jest zwiazany ze
              stolica?.Ostatecznie Warszawa jest stolica duzego europejskiego panstwa,czy
              komus sie to podoba czy nie, a jak widzimy po dotychczasowych osiagnieciach
              prezydenta z PiS ,miasto to zeszlo na poziom trzeciego swiata. Nic do przodu
              tylko w miejscu, a kto stoi w miejscu to sie cofa.Ani obwodnicy,ani metra ,ani
              lotniska z prawdziwego zdarzenia,buduje sie bez skladu i ladu jak i co
              popadnie. Moim zdaniem prezydentem Warszawy winien zostac ktos kto jest jakos
              zwiazany z tym miastem,kazdy a nie zdegradowany premier.Nie oszukujmy sie on
              zostal wypchniety na to stanowisko przez kaczke,a jak wiadomo nie daleko pada
              jablko od jablonki
              • 762mm Co można myśleć o człowieku, "polityku" 14.07.06, 06:23
                Którego w jednej chwili, bez podania powodu wywala się ze stanowiska premiera, a
                ten bez słowa sprzciwu jeszcze robi wrażenie, że nic się nie stało.
                Jak pionek na szachownicy JKaczyńskiego, który ma nadzieje wykorzystać dawną
                medialną popularność Marcinkiewicza aby faktycznie rządzić Warszawą.
                • Gość: omar1 Re: Poddaję sie IP: *.eranet.pl 14.07.06, 09:54
                  Poddaje sie,jasne po co nam ktos z jakiegos Gorzowa.Doopek jakiś,przy nim Paweł
                  P. to Gwiazda Pólnocy.Oczywiscie ,Warszawaiak!
                  Poddaje sie i od dzis mam pragnienie ,ze tacy jak Paweł P. sa potrzebni
                  Warszawie ,a nie jacys tam z jakiegoś Gorzowa.
                  Fajnie ktos napisał ,ze My Polacy mamy fantazję,a Unia nas nie rozumie.
                  Pierd..ę taka fantazję.
                  Tyle.
                  • Gość: gizmo Re: Poddaję sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 10:43
                    Omar, zamiast dumnie prężyć się w pisowskim pochoddzie, schyliłbyś się łaskawie
                    po rozum, co ci kiedyś na podłogę upadł. Zamiast ideologizować spójrz i oceń CO
                    zrobił ten twój Marcinkieiwcz i cała reszta pisuarowskich poparańców. CO zrobił
                    którykolwiek z nich. Oprócz totalnej rozpierduchy. Przy nich Piskorki wydaje
                    się być rozumnym, sprawnym i oszczędnym samorządowcem. Przy nich nawet muły i
                    kozy takimi się wydają.
                    • Gość: omar1 Re: Poddaję sie IP: *.eranet.pl 14.07.06, 11:47
                      Gizmo,
                      zawsze z uwaga czytałem i czytac bedę Twoje posty i wątki.
                      Jednak ni emoge się oprzec i proszę Cie o jedna odpowiedz,czy nie moge miec
                      swojego zdania?
                      Mógłbym tez Ciebie spytac,gdzie masz rozum,ale tego nie uczynię.
                      Kto bedzie Prezydentem Wawy,Marcinkiewicz czy HGW ,zobaczymy,tak czy inaczej my
                      dwaj nie mamy na to zadnego wpływu,zgodzisz się?
                      Wiec badz miły tak jak do tej pory i pozwól ,zeby kazdy myslał za siebie.
                      Kto miał racje dowiemy sie juz niedługo.
                      pozdrawiam
                      • Gość: gizmo Re: Poddaję sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:19
                        Ty mówisz o myśleniu - a ja o faktach. Z myśleniem jest ten problem, że to
                        kwestia całkiem subiektywna - a ocena skuteczności i uczciwości polityka daje
                        się poddać ocenie bardziej obiektywnej. Więc nie pytam się kogo lubisz w
                        polskiej polityce - pytam się co zrobił PiS dla Poslki? Co zrobił Kaczyński dla
                        Warszawy? Co dla niej zrobi Marcinkiewicz, który pokazał się jako fajny gość -
                        ale z zerem po stronie dokonań. A zero w polityce to mniej niż Ziobro.
                        Ja na HGW glosować nie będę - z trojga złego wolę Bermana.
                        • Gość: omar1 Re: Poddaję sie IP: *.eranet.pl 14.07.06, 12:40
                          Drogi Gizmo,
                          na zydów nigdy nie głosowałem.W związku z tym Berman odpada.
                          na gronkowca nie zagłosuję ,patrz punkt wyzej.
                          na Marcinka musze bo nie ma innych.
                          Tyle.
                          I na koniec.Nie denerwuj sie tak.I tak nie masz na nic wpływu.ja tez!
                          • Gość: gizmo Re: Poddaję sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:49
                            Nie głosowałeś na Dorna? Ale dostałeś go w pakiecie.
                            • Gość: omar1 Re: Poddaję sie IP: *.eranet.pl 14.07.06, 12:52
                              Nie,nie głosowałem wogóle bo nie było mnie w domu.
                          • Gość: kubakik Re: Poddaję sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:07
                            jak na antysemitę rozum u ciebie odpowiedni
                        • Gość: makler Re: Poddaję sie IP: *.gorzow.mm.pl 18.07.06, 23:52
                          > Ty mówisz o myśleniu - a ja o faktach. Z myśleniem jest ten problem, że to
                          > kwestia całkiem subiektywna - a ocena skuteczności i uczciwości polityka daje
                          > się poddać ocenie bardziej obiektywnej. Więc nie pytam się kogo lubisz w
                          > polskiej polityce - pytam się co zrobił PiS dla Poslki? Co zrobił Kaczyński dla
                          >
                          > Warszawy? Co dla niej zrobi Marcinkiewicz, który pokazał się jako fajny gość -
                          > ale z zerem po stronie dokonań. A zero w polityce to mniej niż Ziobro.
                          > Ja na HGW glosować nie będę - z trojga złego wolę Bermana.

Widzisz, ogladasz tylko TVN i takie tam, a poczytaj trochę... i nie tylko
                          wybiórczą, choć i tam z trudem, ale przyznają, że jednak coś Marcinkiewicz
                          zrobił. Ściągnij sobie raport z jego strony www zamiast twierdzić, że zero
                          zrobił. Zero to dla mnie jestes ty, jeżeli nie odróżniasz Chorzowa od Gorzowa .
                          pozdrowiania od białych niedźwiedzi z gorzowskich ulic dla rrrrrrrdzennych
                          Warszawiaków :)
                  • dorsai68 Re: Poddaję sie 14.07.06, 12:52
                    omar,
                    tu nie chodzi o to, czy kandydat jest z Chorzowa, Gorzowa, czy Warszawy.
                    Ważne, by swoje plany wiązał z Warszawą, by zarządzanie miastem było celem, a
                    nie środkiem do celu.

Seweryn Blumsztajn napisał:
                    "We wszystkich miastach w Polsce prezydent to kariera samorządowa, a nie
                    polityczna, w Warszawie - po sukcesie Lecha Kaczyńskiego - jest niestety
                    inaczej."
                    • Gość: omar1 Re: Poddaję sie IP: *.eranet.pl 14.07.06, 13:25
                      omar,
                      > tu nie chodzi o to, czy kandydat jest z Chorzowa, Gorzowa, czy Warszawy.
                      > Ważne, by swoje plany wiązał z Warszawą, by zarządzanie miastem było celem, a
                      > nie środkiem do celu.

To pokaż mi prosze takiego ,który te cele spełniał? Bo ja chyba juz dawno
                      straciłem wzrok.
                      • dorsai68 Re: Poddaję sie 14.07.06, 13:33
                        Ja nie napisałem, że taki kandydat jest.
                        Ja mam nadzieję, że jednak się pojawi.
                        • omar1 Re: Poddaję sie 14.07.06, 13:37
                          Pojawi sie? gdzie?
                          Przeciez sa trzy kandydatury?
                          Marcinkiewicz,gronkowiec i berman.Więc chcesz wybierać czwartą? A która to?
                    • Gość: vortex Re: Poddaję sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:35
                      Il redattore Blumsztajn postawil teze ktora udowodniono juz w sredniowieczu.
                      Jego okrywcze mysli niczym powiew swiezego powietrza stymujuja mozgi
                      wycienczonych blachosmrodem, homofobia i nietolerancja. I brakiem zrozumienia
                      dla Szt(cz)uki.
                • Gość: jtt Re: Co można myśleć o człowieku, "polityku" IP: *.jmdi.pl 15.07.06, 16:19
                  Nic dodać, nic ująć
                  Takiego właśnie prezydenta "potrzebuje" Warszawa :-(
        • Gość: /// [...] IP: *.pl 14.07.06, 16:28
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ajak Re: Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy! IP: *.aster.pl 14.07.06, 10:08
      ja tez sie ciesze, super ze sie na to zdecydowal!
      • dennis_lance Re: Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy! 14.07.06, 12:36
        Na co? Na dalszy ciąg błazenady jako marionetka?
        • Gość: jacek Re: Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.07.06, 14:33
          czy nikt tego nie widzi ,iz Marcinkiewicz specjalnie zostal wepchniety do
          stolicy przez kaczki, by i w Warszawie zastawic macki
    • Gość: WAW Spieprzaj dziadu do Gorzowa!!! IP: *.pl 14.07.06, 13:17
      '
    • rysio.ochucki OMAR PiSiorze... podetrzyj pisiorka, kaftan załóż. 14.07.06, 14:55
      Dlaczego większość daje się ogłupić pacynkiewiczowi który nigdy nie był
      związany z Warszawą? Przecież to idealny desant z Gorzowa będzie. Te kmioty nie
      znają problemów Warszawy! A może niech prezydentem Gorzowa zostanie ktoś z
      Krakowa? A prezydentem z Krakowa niech zostanie osoba z Chorzowa...

Jeśli ktoś przyjmuje taki punkt widzenia - nieważne skąd ważne że facjata
      uśmiechnięta, to sam powinien się uśmiechnąć ale nie głosować. Każdy idiota
      potrafi krzyżyk postawić, ale co z tego później wynika???

Oto osiągnięcia ostatniego kartofla:
      1. Utopiony most północny (3 krotnie)
      2. Walące się wiadukty trasy toruńskiej (i odwlekanie ich remonut w
      nieskończoność) - czyli TZW. BEZCZYNNOŚĆ. (przypominam od 1 listopada zostają
      zamkniete przez nadzór budowlany - grożą zawaleniem)
      3. Niekończące się obietnice odbudowy Pałacu Saskiego
      4. Jw. tyle że rewitalizacja pasażu Wiecha
      5. Genialny przetarg na budowę wiaduktów przy GM - i opóźnienie tylko 2-letnie
      (naprawdę nikt się nie wysilił nad specyfikacją)
      etc. etc.

Można by długo wypisywac wszystkie osiągnięcia PiSuaru w Warszawie. Czy taki
      OMAR celowo działa na szkodę i marginalizację Warszawy oraz sprowadzenie jej do
      roli miasta 3-go świata????

Tu trzeba kogoś od umiejętnej realizacji inwestycji, a nie pociotków pajaców z
      PiSuarowego desantu.
      • dennis_lance Re: OMAR PiSiorze... podetrzyj pisiorka, kaftan z 14.07.06, 15:06
        Nie wspominając już o superszkodliwości majdrowania PiSuarowych krętaczy przy
        II linii metra, w celu zbudowania stacji w okolicy, w której kumpel, kupiwszy
        za bezcen działkę, chce postawić 15-piętrowce w Parku Moczydło!
        • loko31 jak narazie to 37% Warszawiaków jest przeciwko 14.07.06, 16:30
          rozwojowi swojego miasta.
      • Gość: A Do Rysia IP: *.aster.pl 14.07.06, 16:42
        Do 'osiągnięć' należy jeszcze dodać przekazanie przez obecne władze
        Warszawy 20 mln z budżetu miasta na budowę świątyni opatrzności bożej.
        Jakby nie było innych wydatków!
        Oni naprawdę nie rozumieją potrzeb miasta.
        • Gość: omar1 Re: Do Rysia IP: *.eranet.pl 14.07.06, 18:59
          Można by długo wypisywac wszystkie osiągnięcia PiSuaru w Warszawie. Czy taki
          OMAR celowo działa na szkodę i marginalizację Warszawy oraz sprowadzenie jej do
          roli miasta 3-go świata????

Rysiu,prosze Cie ,abo przestań pic ,albo pisac!
          A jak bedziesz w castoramie to kup sobie metalowy młotek i pukni sie w sówj
          zakuty łeb.
          Przemyśl to.
          • Gość: płyń z wisłą! Re: Do Rysia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 19:21
            Osiągnięcia PiS w Warszawie?
            Buhahaha!!!
            Chyba w robieniu bajzlu gdzie się da, opóźnianiu wszelkich inwestycji, pieprzeniu w niepoważny sposób przetargów itd.
      • Gość: Jaga Re: OMAR PiSiorze... podetrzyj pisiorka, kaftan z IP: *.home.cgocable.net 15.07.06, 14:06
        dlaczego nikt nie porusza tematu "Dekretu Bieruta " ktory to dla Warszawy i
        warszawiakow reaktywolal p, Kaczynski. Wpisujcie to jako Jego wielka zasluge.
      • Gość: makler Re: OMAR PiSiorze... podetrzyj pisiorka, kaftan z IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.06, 00:15
        rysio.ochucki spłodził:
        > Dlaczego większość daje się ogłupić pacynkiewiczowi który nigdy nie był
        > związany z Warszawą? Przecież to idealny desant z Gorzowa będzie. Te kmioty nie
        >
        > znają problemów Warszawy! A może niech prezydentem Gorzowa zostanie ktoś z
        > Krakowa? A prezydentem z Krakowa niech zostanie osoba z Chorzowa...

Powiem Ci tak. Mnie Warszawa g.... obchodzi, ale te wasze problemy sa juz w
        całej Polsce tak wałkowane, że rzygac się chce. A co dopiero kaziu, który
        mieszka w Warszawie od kiedy jest posłem, a to już 14 lat chyba będzie. TO CHYBA
        ZNA PROBLEMY WAWY??? Takiego argumenu nie możecie używać!!! No cóż ale nie jest
        rdzenny!!! Zapomnaiłem, że głównym wyznacznikiem jest "rdzenność" hehheh

Aha no i o desancie, juz wszyscy tutaj w Gorzowie szukujemy sie na Warszawę.
        Pakujemy się. Jesteśmy zapisani na stanowiska w urzędzie na społecznej liście.
        Warszawo bój się!!! Gorzów nadciera!!!! Najazd Izraela na Liban będzie niczym w
        porównaniu z naszym desantem!!!! Ataaaaakkkkkk!!!!
        "Houston, mamy problem, Gorzów naciera na Warszawę" buahahahahahahah :)

Z waszego beverly Hills (Konstancin) do Wawy się dostać to tragedia, ludzie
        jeżdzą po chodnikach, byle szybciej, byle do celu :) teraz będzie tak samo jak
        desant z gorzowa nadejdzie hahahahhahahahahaah :)))) Popłoch i jazda po
        chodnikach :)))) Ataaaaakkkkkkk :) Na stadione legii bnedzie grało GKP Gorzów -
        juz za kilka dni - bójcie się warszawiacy hahahahahha

• vidi12 Re: Marcinkiewicz -błaznem nadwornym 15.07.06, 14:20
      Jako błazen w Pałacu Prezydenckim mógłby stać się atrakcją turystyczną stolicy.
      Zna się na sadzeniu drzewek - to móglby się też przydać w zieleni miejskiej. Na
      pytanie skierowane do Marcinkiewicza - "panie premierze - jest pan BŁAZNEM czy
      DURNIEM " - były (wreszcie) premier odpowiadałby zapewne - " to dobre pytanie ".
      • Gość: dworny Re: Marcinkiewicz -błaznem nadwornym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 23:04
        sołtys z Wąchocka był by dobrym preziem dla takiego miasteczka
        • d.z Re: politycznie i tyle 17.07.06, 10:13
          Całe nieszczęscie polega na tym, iż wybory prezydenckie w Warszawie są
          upolitycznione znacznie bardziej niż w innych miastach.
          W świetle jupiterów, przy bezpośrednich relacjach ogólnokrajowych mediów,
          wyborcy wybierają, partie obserwują i traktują wynik jako wskaźnik popularności.
          Na dodatek L. Kaczyński wskazał drogę z Warszawy do wyższych stanowisk w Polsce.
          Efekt? Cała rzesza polityków (powtarzam polityków) pcha się - jako sztandarowe
          gwiadzy swoich partii - do stanowiska, które w sumie jest stanowiskiem
          sprawnego zarządcy a nie polityka.
          Czy to Marcinkiewicz czy Gronkiewicz czy kto inny.
          To polityczne i tyle...
          • dennis_lance Re: politycznie i tyle 17.07.06, 10:28
            W pełni się zgadzam. Powinniśmy głosować na gospodarza, samorządowca z krwi i
            kości, znającego bolączki naszego kochanego miasta. Ostatnio chodzi mi po
            głowie Włodek Całka. Jako burmistrz Bemowa spisywał się całkiem nieźle
            (sprzeciw wobec zmian przebigu II linii metra - wspólnie z burmistrzami Woli,
            Targówka i Pragi Płn, jakkolwiek nieskuteczny, to jednak widoczny, organizacja
            jedynego w tym roku publicznego sylwestra w Warszawie, wielu imprez pod
            bemowskim ratuszem, konstruktywne działanie przy poddanym niedawno pod
            głosowanie SUiKZP m. st . Warszawy etc). Chyba byłby dobrym prezydentem miasta.
            A przynajmniej bezpartyjnym.
            • Gość: płyń z wisłą! Re: politycznie i tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:26
              Całka? Buuhahaha!!!
              Taki ci on bezpartyjnyy, bo go wywalili z SLD za uchlanie się po którym trafił Kolską.
              jako burmistrz Bemowa doprowadził do tego że SM Wola zabudowała blokami sąsiedztwo planowanej trasy ekspresowej s7, po czym nakręcał protest społeczny przeciw tej trasie (żeby puścić ją przez domy innych obywateli).
              Oczywiście kilka lat temu Całka był we władzach SM Wola.
              Teraz żeby zbudować tę trasę pastwo musi wywalić kilkaset milionów na tunel między tymi blokami.
              • dennis_lance Re: politycznie i tyle 17.07.06, 14:43
                Fakt, faktem - bezpartyjny. Dla mnie jego chlanie jest niestotne. Tylko kapusie
                nie piją ;)
                A co do tuneli: dla mnie jest bezdyskusyjne, że trasa szybkiego ruchu przez
                miasto - jeśli wogóle - to bezwzględnie musi biec tunelem. I IMHO żadne
                zbudowane tuż przy trasie osiedla (jeśli mówisz o tych przy Widawskiej, to
                notabene jedne z najładniejszych w Warszawie; choć rzut beretem, przy dawnej
                wieży obserwacyjnej już stoją jedne z najbardziej haniebnych "gett") nie
                powinny mieć na to żadnego wpływu. Nie rozumiem zupełnie Twego toku myślenia:
                jeśli założymy, że zbudowanie tych osiedli (i oparta o nie fala protestów
                przeciw trasie) miało wpływ na zaprojektowanie tunelu, to znaczy, że gdyby ich
                nie było wybudowanoby tę trasę bez tunelu, co prawda nie 50, ale 100 metrów od
                okien istniejących bloków???!!! Jeśli tak ma działać nasza władza, to okazuje
                się, że metody a'la Całka są nie dość, że skuteczne, to w dodatku moralnie
                usprawiedliwione. Jestem za!
                • Gość: płyn z wisłą! Re: politycznie i tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:56
                  Tylko że bez cwaniactwa ekipy Całki, wystarczyłby tunel 4 razy krótszy.
                  Teraz my za to zapłacimy ze swoich podatków.
                  • dennis_lance Re: politycznie i tyle 17.07.06, 14:59
                    Skąd takie dane? Znasz wogóle projekt tej trasy?
                    • Gość: płyn z wisłą! Re: politycznie i tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:13
                      oczywiście że znam, pracuję obok. starych bloków z lat komuny jest parę. wyystarczyłby dla nich tunel ok. 400metrów.
                      A tak przez tych cwaniaczków społeczenstwo zapłaci za tunel 1.5 km aż do Powstanców.
                      • dennis_lance Re: politycznie i tyle 17.07.06, 15:25
                        Oświeć mnie z łaski swojej, bo znam tamte tereny dobrze, ale ni w ząb nie
                        jarzę, które to osiedla stoją w takiej bliskości trasy, że wymuszają tunel,
                        podczas, gdy w przypadku ich braku, istniejąca wcześniej zabudowa nie
                        wymagałaby jego budowy?
                        • Gość: płyn z wisłą! Re: politycznie i tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:43
                          bez przesady.
                          z lat 80. pochodzi parę bloków w okolicy Widawskiej. reszta, to dzieło późniejsze.
                          W rejonie tej wieży bloki postawiono równolegle do korytarza s7 tuż przy nim!
                          A całe Olszyny, otoczone złą sławą pieniaczy Zielone mieszkanko?
                          • dennis_lance Re: politycznie i tyle 18.07.06, 09:06
                            Tunel jest konieczny od SP 335, do samej Piastów Śląskich. I to właśnie ze
                            względu na dawną zabudowę: Andriollego 3, Wolfkego 12a, Piastów Śląskich 29
                            (mam nadzieję, że nie pomyliłem adresów). Wybudowane później osiedla (Widawska
                            19, 21, 23 - jak dla mnie wzór do naśladowania; Widawska 25, której mieszkańcy
                            sprytnie wykorzystali okazję do ogrodzenia się, "przyklejając się" do
                            ogrodzonej wieży, w której jest lecznica weterynaryjna; "getta" u zbiegu
                            Blatona i Osmańczyka oraz pomiędzy Osmańczyka i SP 341; a także tych
                            nieszczęsnych, pieniackich "Olszyn") nie miały tu nic do rzeczy. A
                            przynajmniej, w normalnie zarządzanym mieście, to nie one powinny determinować
                            konieczność zbudowania tunelu na całej, niezbędnej długości.
    • Gość: Puławska Dlaczego tak już jest, że ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 10:34
      Jakoś dizwnie tak jest, że gdze nie rywalizuje PIS z PO to przegrywa zawsze Po.
      Dlaczego ?
      • d.z Re: Dlaczego tak już jest, że ..... 17.07.06, 11:06
        Gość portalu: Puławska napisał(a):

> Jakoś dizwnie tak jest, że gdze nie rywalizuje PIS z PO to przegrywa zawsze
        Po.
        >
        > Dlaczego ?

Wyborcy decydują:)
        Natomiast pozostaje zupełnie inną kwestią to ilu tych wyborców jest.
        • Gość: Puławska Re: Dlaczego tak już jest, że ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 08:53
          Dlaczego tak wyborcy decydują. Sądzę, że jednym z powodów jest naleciałośc ,
          którą z Unii Wolności przejęły Demokraci ale i Platforma. Uważam, że wyborcy
          nie kochają polityków zachowujących się tak jakby tylko oni mieli patent na
          mądrość a przy tym traktujących przeciwników jak oszołomów i głupków. To duży
          bląd i z tego m.in. wynika mała szansa HGW w rywalizacji z Marcinkiewiczem. Co
          wcale nie znaczy, że uważała bym Marcinkiewicza za lepszego.
          • dennis_lance Re: Dlaczego tak już jest, że ..... 18.07.06, 10:31
            Do drugiej tury Marcinkiewicz z Borowskim. Ten drugi ma dużo większe szanse
            wygrać z Marcinkiewiczem, niż HGW w drugiej turze.
    • krwawabestia Re: Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy! 17.07.06, 22:44
      dla mnie inni kandydaci oprocz borowskiego nie istnieja
      a marcinkiewicz jedyne co potrafi to moieszac ludziom w głowach i swoich prze
      ciwnikow politycznych nazywac cieniasami (rynsztokowuy jezyk gdzie mu na
      prezydenta)
      • Gość: Kuba Re: Marcinkiewicz 43% ,nasze gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:20
        Brawo Panie Prezydencie,nasze szczere gratulacje.
        • Gość: omar1 Re: Marcinkiewicz 43% ,nasze gratulacje IP: *.eranet.pl 18.07.06, 16:12
          Warszawa juz marcinkiewicza
          wiadomosci.onet.pl/1357709,11,item.html
          • Gość: WAW Omar - żałosny i bezmózgowy pajac PiSu... IP: *.aster.pl 18.07.06, 23:39
            .
    • Gość: Kopytko Re: Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 16:28
      omar1 napisał:

> Brawo,cała Warszawa sie cieszy ,ze zostanie Pan Prezydentem.
      > Jednak najbardziej,aż dostała pąsów ,cieszy sie pani HGW.;)
      > Biorąc pod uwagę pierwsze sondaże,ma Pan zwycięstwo w kieszeni.
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3481104.html
      > Serdecznie Panu gratuluję.

Gratulacje to za mało.

Proponuje postawić Marcienkiewiczowi pomnik oraz nazwać jakąś ważną ulicę
      imieniem Marcinkiewicza. Może Aleja Marcinkiewicza zamiast Marszałkowska? Może
      jeszcze jakiś park i szkoła?
    • edico Marcinkiewicz Prezydentem Stolicy - elektorat :)) 19.07.06, 03:55
      • Gość: kitka Re: Warszawiacyi Wy nie protestujecie,ze IP: *.orange.pl 19.07.06, 06:36
        • Gość: kitka Re: Warszawiacyi Wy nie protestujecie,ze IP: *.orange.pl 19.07.06, 06:37
          prezydentem Waszego pięknego miasta został taki pajac.
          • marekg12 Re: Warszawiacy cała Polska z was się śmieje 19.07.06, 06:59
            Przecież prezes-premier mówiąc, że jest tego pewien wiedział co mówi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka