cant Re: Losy Warszawy decydują się w Trybunale Konsty 11.02.03, 08:59 Moim zdaniem najgorszym w nowym kształcie ustroju jest zagubienie idei samorządności. Ponieważ obecne dzielnice nie mają żadnych kompetencji, a do władz Warszawy nie ma praktycznie dostępu (do wiceprezydenta A. Urbańskiego zapisałem się dwa miesiące temu z pilna sprawą i ciągle słyszę, że nie mam szans), toteż powoli zniechęceni ludzie przestaną interesować ich wspólnymi sprawami, a decyzje podejmowane będą bez włączania opinii warszawiaków. A przechodząc do stylu pełnienia władzy przez prezydenta Kaczyńskiego, to z przykrościa stwierdzić muszę, że prezentuje on styl właściwy dla polskich elit politycznych tzw. TKM. Osiem lat istnienia gmin warszwskich, to mimo z pewnościa wielu błędów, dobry czas dla Warszawy i nie można przekreślać go. Powstało wiele bardzo dobrych inicjatyw społecznych i programów, które odrzucane są, bez wcześniejszej ich analizy. I nie dzieje się to z powodu trudności finansowych, bo one często nie generują wydatków, ale z powodu chęci pokazania tym, którzy wcześniej rządzili, że tylko my mamy rację. I jeszcze jedna sprawa. Pan prezydent mówi często o koniecznych oszczędnościach w Warszawie i szuka ich tylko kosztem warszawiaków, a one leżą również gdzie indziej. Przy takich kompetencjach, jakie władze miasta przekazały dzielnicom nie potrzeba Zarządów w składach pięcioosobowych, bo właściwie wcale ich nie potrzeba, bo i po co? Ci państwo nie mogą podejmować żadnych decyzji, kuriozalnie, nawet decyzji dotyczących należnych pracownikom urzędów urlopów, a co dopiero decyzji dotyczących rozwoju swojej dzielnicy. Może właśnie dlatego, pan Kaczyński pościągał miernych, ale wiernych burmistrzów dzielnic z Suwałk(Śródmieście) i Teresina (Bielany). Nie podejmują decyzji, a więc również nie ponoszą żadnej odpowiedzialności, ale ich wynagrodzenia są często wyższe (mogę podać pare przykładów), aniżeli poprzednch władz gmin. Przy takim kształcie ustawy o ustroju Warszawy nie potrzeba też tak wieloosobowych rad dzielnic. W dzielnicy tej wielkości co np. Bemowo wystarczyłaby rada dziesięcioosobowa, po to tylko, by podtrzymać pozory samorządności w naszym mieście. Ja osobiście nie mam wątpliwości, że eksperyment polegający na absolutnej centralizacji zarządzania Warszawą zakończy się da niej fatalnie i to nie tylko z powodu fatalnych zapisów ustawy, ale również z powodu zastępowania w doświadczonych warszawskich urzędników przez niekompetentnych krewnych i znajomych bossów rządzacego w Warszawie PIS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: do canta 11.02.03, 10:22 Wybacz pytanie, ale czy ta twoja ważna sprawa nie może być przekazana urzędnikowi parę pięter niżej? Czy jest ona aż tak WYJĄTKOWA, że tylko wiceprezydent jest godzien jej wysłuchać? W Warszawie mieszka 1 800 000 ludzi, strach pomyśleć co by było gdyby wszyscy poczuli się TAK WYJĄTKOWYMI LUDŹMI jak ty... i tysiąc wiceprezydentów by nie wystarczyło. Ja jakoś funkcjonuję w mojej ukochanej Stolicy bez potrzeby kontaktu z jej prezydentami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: do canta IP: *.chello.pl 11.02.03, 11:24 Problem właśnie na tym polega, że w nowym ustroju o każdym pierdnięciu w półtoramilionowym mieście decyduje Kaczyński (nawet nie jego zastępcy, bo zarząd jest jednoosobowy i oni też niewiele mogą). W efekcie bardzo wiele spraw zostało wstrzymanych - bo Kaczyński nie ma czasu się nimi zająć, a boi się przekazać komukolwiek kompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: do bena 11.02.03, 11:45 Po namyśle muszę przyznać ci rację. Pozostaje tylko wierzyć, że zgodnie z oświadczeniem Kaczyńskiego jest to stan tymczasowy, do momentu kiedy dorobi się zaufanych współpracowników, na których mógłby scedować część swoich obowiązków. Jeśli tego nie zrobi nie wydaje mi się możliwa na przykład sprzedaż lokali komunalnych, otrzymanie zgody na sprzedaż alkoholu i dziesiątki innych rzeczy kiedyś załatwianych na poziomie dzielnicy... Niemożliwe wydaje się po prostu jednoosobowe zarządzanie TAKIM MIASTEM jak Warszawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Re: do pan_pndzelek IP: 62.233.202.* 11.02.03, 13:04 widzę u Ciebie dużą znajomość tematu hehehe zarówno w architekturze, jak i w sprzedaży lokali komunalnych procedury spowodują za chwilę (w zasadzie "burdel" jest już teraz) kompletny paraliż - ciekawe czy na skargi wkurzonych ludzi kaczor wystawi swój łeb ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smorządowiec do canta IP: 62.233.202.* 11.02.03, 10:54 zgadzam się z przedmówcą:)burmistrzowie i ich zastępcy w dzielnicach to dorośli ubezwłasnowolnieni ludzie...a miało być tak pięknie ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hamlet Re: Losy Warszawy decydują się w Trybunale Konsty IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 14:52 cant napisała: > Moim zdaniem najgorszym w nowym kształcie ustroju jest > zagubienie idei samorządności. Ponieważ obecne dzielnice nie > mają żadnych kompetencji, a do władz Warszawy nie ma praktycznie > dostępu (do wiceprezydenta A. Urbańskiego zapisałem się dwa > miesiące temu z pilna sprawą i ciągle słyszę, że nie mam szans), > toteż powoli zniechęceni ludzie przestaną interesować ich > wspólnymi sprawami, a decyzje podejmowane będą bez włączania > opinii warszawiaków. > A przechodząc do stylu pełnienia władzy przez prezydenta > Kaczyńskiego, to z przykrościa stwierdzić muszę, > że prezentuje on styl właściwy dla polskich elit politycznych > tzw. TKM. > Osiem lat istnienia gmin warszwskich, to mimo z pewnościa wielu > błędów, dobry czas dla Warszawy i nie można przekreślać go. > Powstało wiele bardzo dobrych inicjatyw społecznych i programów, > które odrzucane są, bez wcześniejszej ich analizy. I nie dzieje > się to z powodu trudności finansowych, bo one często nie > generują wydatków, ale z powodu chęci pokazania tym, którzy > wcześniej rządzili, że tylko my mamy rację. > I jeszcze jedna sprawa. Pan prezydent mówi często o koniecznych > oszczędnościach w Warszawie i szuka ich tylko kosztem > warszawiaków, a one leżą również gdzie indziej. Przy takich > kompetencjach, jakie władze miasta przekazały dzielnicom nie > potrzeba Zarządów w składach pięcioosobowych, bo właściwie wcale > ich nie potrzeba, bo i po co? Ci państwo nie mogą podejmować > żadnych decyzji, kuriozalnie, nawet decyzji dotyczących > należnych pracownikom urzędów urlopów, a co dopiero decyzji > dotyczących rozwoju swojej dzielnicy. Może właśnie dlatego, pan > Kaczyński pościągał miernych, ale wiernych burmistrzów dzielnic > z Suwałk(Śródmieście) i Teresina (Bielany). Nie podejmują > decyzji, a więc również nie ponoszą żadnej odpowiedzialności, > ale ich wynagrodzenia są często wyższe (mogę podać pare > przykładów), aniżeli poprzednch władz gmin. > Przy takim kształcie ustawy o ustroju Warszawy nie potrzeba też > tak wieloosobowych rad dzielnic. W dzielnicy tej wielkości co > np. Bemowo wystarczyłaby rada dziesięcioosobowa, po to tylko, by > podtrzymać pozory samorządności w naszym mieście. > Ja osobiście nie mam wątpliwości, że eksperyment polegający na > absolutnej centralizacji zarządzania Warszawą zakończy się da > niej fatalnie i to nie tylko z powodu fatalnych zapisów ustawy, > ale również z powodu zastępowania w doświadczonych warszawskich > urzędników przez niekompetentnych krewnych i znajomych bossów > rządzacego w Warszawie PIS-u. No wiec o co chodzi: o samorzadnosc, czy o to, ze PiS wygral wybory i rzadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hamlet Re: Losy Warszawy decydują się w Trybunale Konsty IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 14:55 cant napisała: > Moim zdaniem najgorszym w nowym kształcie ustroju jest > zagubienie idei samorządności. Ponieważ obecne dzielnice nie > mają żadnych kompetencji, a do władz Warszawy nie ma praktycznie > dostępu (do wiceprezydenta A. Urbańskiego zapisałem się dwa > miesiące temu z pilna sprawą i ciągle słyszę, że nie mam szans), > toteż powoli zniechęceni ludzie przestaną interesować ich > wspólnymi sprawami, a decyzje podejmowane będą bez włączania > opinii warszawiaków. > A przechodząc do stylu pełnienia władzy przez prezydenta > Kaczyńskiego, to z przykrościa stwierdzić muszę, > że prezentuje on styl właściwy dla polskich elit politycznych > tzw. TKM. > Osiem lat istnienia gmin warszwskich, to mimo z pewnościa wielu > błędów, dobry czas dla Warszawy i nie można przekreślać go. > Powstało wiele bardzo dobrych inicjatyw społecznych i programów, > które odrzucane są, bez wcześniejszej ich analizy. I nie dzieje > się to z powodu trudności finansowych, bo one często nie > generują wydatków, ale z powodu chęci pokazania tym, którzy > wcześniej rządzili, że tylko my mamy rację. > I jeszcze jedna sprawa. Pan prezydent mówi często o koniecznych > oszczędnościach w Warszawie i szuka ich tylko kosztem > warszawiaków, a one leżą również gdzie indziej. Przy takich > kompetencjach, jakie władze miasta przekazały dzielnicom nie > potrzeba Zarządów w składach pięcioosobowych, bo właściwie wcale > ich nie potrzeba, bo i po co? Ci państwo nie mogą podejmować > żadnych decyzji, kuriozalnie, nawet decyzji dotyczących > należnych pracownikom urzędów urlopów, a co dopiero decyzji > dotyczących rozwoju swojej dzielnicy. Może właśnie dlatego, pan > Kaczyński pościągał miernych, ale wiernych burmistrzów dzielnic > z Suwałk(Śródmieście) i Teresina (Bielany). Nie podejmują > decyzji, a więc również nie ponoszą żadnej odpowiedzialności, > ale ich wynagrodzenia są często wyższe (mogę podać pare > przykładów), aniżeli poprzednch władz gmin. > Przy takim kształcie ustawy o ustroju Warszawy nie potrzeba też > tak wieloosobowych rad dzielnic. W dzielnicy tej wielkości co > np. Bemowo wystarczyłaby rada dziesięcioosobowa, po to tylko, by > podtrzymać pozory samorządności w naszym mieście. > Ja osobiście nie mam wątpliwości, że eksperyment polegający na > absolutnej centralizacji zarządzania Warszawą zakończy się da > niej fatalnie i to nie tylko z powodu fatalnych zapisów ustawy, > ale również z powodu zastępowania w doświadczonych warszawskich > urzędników przez niekompetentnych krewnych i znajomych bossów > rządzacego w Warszawie PIS-u. No wiec o co chodzi: o samorzadnosc, czy o to, ze PiS wygral wybory i rzadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koral Re: Losy Warszawy decydują się w Trybunale Konsty IP: 194.181.76.* 11.02.03, 09:52 Dopiero teraz będą mogli mieszkańcy poszczegolnych gmin zobaczyć, że ich głos i potrzeby zupełnie się nie liczą. Pan Prezydent i jego koledzy najlepiej wiedzą jakie są potrzeby miasta, a szczegolnie Centrum. Pewnie większość naszych pieniędzy pójdzie do Centrum, inne gminy nie będą się liczyć (oszczędnośći najlepiej na nich robić) U nas zawsze musi być wszystko postawione na głowie albo zbyt duzo wolności, albo całkowita centralizacja. Czy w tym kraju kiedykolwiek następi jakaś stabilizacja. Czy przy każdych wyborach wszystko musimy wywracać do góry nogami. Jakie to koszty, a i tak cała para idzie w gwizdek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Re: Losy Warszawy decydują się w Trybunale Konsty IP: 62.233.202.* 11.02.03, 10:47 Bez względu na to co orzeknie Trybunał Konstytucyjny - a wydaje mi się, że stwierdzi niezgodność ustawy z konstytucją, dając czas na naprawę - powstał kolosalny bałagan, spowodowany nieprawdopodobną centralizacją. Trudno nie zgodzić sie z wypowiedzią burmistrza Włoch, Pana Brzózki.Paraliż jest kompletny, a za jakieś 4-5 miesięcy czeka nas powrót kompetencji w dół. I będzie się to nazywać DECENTRALIZACJĄ, z wielką pompą ogłoszoną w gazetach hehehehe. Koszta wszystkich pomysłów Herr Erpla poniosą mieszkańcy, klnąc w żywy pień urzędników i ich bezmyślność...Kaczor ma dobrych speców od PR ale niestety w kwestiach merytorycznych doradzają mu laicy:( (empirycznie stwierdzam). Przy okazji walki z korupcją (słusznie)rozp....Pan to miasto Panie Kaczyński.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Losy Warszawy decydują się w Trybunale Konsty IP: aga:* / 192.168.5.* 11.02.03, 11:13 To oczywiste, że gminy warszawskie się buntują. Odcięto je od cycka korupcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Losy Warszawy decydują się w Trybunale Konsty IP: aga:* / 192.168.5.* 11.02.03, 11:13 To oczywiste, że gminy warszawskie się buntują. Odcięto je od cycka korupcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Losy Warszawy decydują się w Trybunale Konsty 11.02.03, 11:21 Za ten "cycek korupcyjny" to należy ci się jaka nagroda... Srebrne Usta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samolot Re: Losy Warszawy decydują się w Trybunale Konsty IP: *.acn.pl 12.02.03, 02:17 na butelce się chowałeś/łaś ? takie pierdolenie o Szopenie żeby tylko coś napisać na forum jest do dupy. A propos cycka - nie sądzisz, że teraz pan Kacz.(ka) będzie zbierał fundusze na następne (polityczne) wyczyny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Losy Warszawy decydują się w Trybunale Konsty IP: aga:* / 192.168.5.* 11.02.03, 11:17 To zrozumiałe, że się buntują, przecież odcięto je od cycka korupcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sodom Re: Losy Warszawy decydują się w Trybunale Konsty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.03, 11:53 Warszawa znow chcialoby miec jak najlepiej. Uprzywilejowane miasto. Chcielibyscie zeby caly kapital byl skupiony w jednym miejscu. Wiadomo bowiem, ze kilka gmin na danym obszarze dostanie n* wiecej pieniedzy niz jedna gmina obejmujaca obszarowo je wszystkie. Moze powinniscie jeszcze miec podzial na tyle gmin ile jest osiedli albo blokow. I do kazdego zarzadu po 30 osob tak ze 20% spoleczenstwa stolycy stanowiliby urzednicy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Do sodoma 11.02.03, 12:11 Spieprzaj dziadu prowincjonalny!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Do sodoma IP: *.sympatico.ca 11.02.03, 14:21 pan_pndzelek napisał: > Spieprzaj dziadu prowincjonalny!!!!!!!!!!!!!!! powiedzial polglowek z Warszawki. Czasami butnosc i obnoszenie sie z dupa wyzej glowy jest tak charakterystyczne dla Warszawiakow.I sie dziwia ze malo kto lubi warszawke i warszawikow.Dla nich wszyscy spoza Warszawki "dziady prowincjonalne" a jakiekolwiek inne miasto to tez prowincja. Oj panie pndzelek Ty cyba wyzej srasz niz glowe masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sodom Re: Do sodoma IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.03, 14:53 pan_pndzelek napisał: > Spieprzaj dziadu prowincjonalny!!!!!!!!!!!!!!! Rozumiem, ze jest to jedyna odpowiedz na jaka stac cie. Nie wiem czy to oznacza ze sie zgadzasz ze mna czy tez nie. Przypuszczam, biorac pod uwage ilosc wykrzyknikow zuzytych w twojej argumentacji, ze trafilem w sedno problemu. Nawiazujac natomiast do formy wypowiedzi to MAMY (my z PROWINCJI) odpowiedz, ze najczystsza polszczyzna nie znajduje sie u PANOW ze STOLYCY ale gdzies indziej...hm, moze na prowincji :) Pozdrawiam PANA prowincjusz ale nie taki stary aby go nazwac dziadem (no chyba ze miales na mysli madrosc wynikajaca z wieku - w takim razie dziekuje i gratuluje spostrzegawczosci) Odpowiedz Link Zgłoś
btb Nie wypisuj bzdur 11.02.03, 15:24 To, że doczekałeś się niegrzecznej odpowiedzi, nie znaczy, że twoja wypowiedź ma jakikolwiek sens. Wręcz przeciwnie. Zapoznaj się (jeśli potrafisz) ze wzorem na dotację wyrównawczą i nie gadaj więcej idiotyzmów w rodzaju n* coś tam. To naprawdę była wypowiedź analfabety. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Do sodoma RAZ JESZCZE 11.02.03, 17:34 Wypowiedziałeś się już PAROBASIE?! To spieprzaj dziadu do swojej Obszczygóry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samolot Re: Do sodoma IP: *.acn.pl 12.02.03, 02:25 nawiasem uwagi Prowincjała - ile kasy daje Twoje miasto do budżetu ? Secundo - jeśli masz żal do Pana Boga, że nie mieszkasz w stolicy i żywisz się na nienawiści do tego miasta, to zacznij mieć żal do samego siebie. Przyjedź tutaj i zadbaj o pracę i o samego siebie (i ew. o rodzinę). Zobaczysz jak jest letko. Warszawiacy, którzy uprawiają szpan wyjeżdżając na wczasy w Polskę to takie swojskie reality show i nie ma się co podniecać. Buziaki Misiek ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Losy Warszawy decydują się w Trybunale Konsty IP: *.sympatico.ca 11.02.03, 14:24 Gość portalu: AK napisał(a): > To zrozumiałe, że się buntują, przecież odcięto je od cycka > korupcyjnego. krotko zwiezle i na temat Odpowiedz Link Zgłoś
btb To tylko słowa 11.02.03, 15:28 Nawet najbardziej efektowne zwischenrufy nie sprawią, żeby obecna ustawa warszawska była chociaż odrobinę mniej idiotyczna i szkodliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Likwidacja gmin warszawskich to powrót do 11.02.03, 12:57 scentralizowanego modelu zarządzania PAŃSTWEM - tak mówią przeciwnicy p. Kaczyńskiego... I to mi się najbardziej podoba! Nie przepadam za tym panem i nie mam pewności, że jego pomysły są najlepsze dla Warszawy, ale twierdzenie, że Warszawa jest państwem to już chyba lekka przesada... inaww Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróżka Re: Likwidacja gmin warszawskich to powrót do IP: *.acn.waw.pl 11.02.03, 13:53 inaww napisała: > scentralizowanego modelu zarządzania PAŃSTWEM - tak mówią przeciwnicy p. > Kaczyńskiego... I to mi się najbardziej podoba! Nie przepadam za tym panem i > nie mam pewności, że jego pomysły są najlepsze dla Warszawy, ale twierdzenie, > że Warszawa jest państwem to już chyba lekka przesada... > inaww Pan Kaczyński mówi jestem prezydentem (Warszawy)i będę prezydentem (Polski) On się u nas uczy, czego się nauczy na Warszawie, zastosuje w skali Państwa życzę Mu więcej szczęścia do współpracowników - przez nich mu się nie uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Losy Warszawy decydują się w Trybunale Konsty IP: *.pharmacia.com 11.02.03, 14:15 Wszyscy, którzy wylewają pomyje na prezydenta Warszawy wybranego przez 70% obywateli, którzy poczuwali się do obowiązku pójścia do urn powinni: 1. Pójść do urn i głosować przeciw Kaczyńskiemu 2. Przyjrzeć się kto jest autorem ustawy o ustroju Warszawy (SLD?) 3. Zastanowić się co by było, gdyby SLD wygrał wybory w Warszawie (miało tak być i dlatego taką ustawę uchwalili) Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Autorzy - banda czworga 11.02.03, 15:35 Gość portalu: Wojtas napisał(a): > Wszyscy, którzy wylewają pomyje na prezydenta Warszawy wybranego przez 70% > obywateli, którzy poczuwali się do obowiązku pójścia do urn powinni: > 1. Pójść do urn i głosować przeciw Kaczyńskiemu > 2. Przyjrzeć się kto jest autorem ustawy o ustroju Warszawy (SLD?) > 3. Zastanowić się co by było, gdyby SLD wygrał wybory w Warszawie (miało tak > być i dlatego taką ustawę uchwalili) Autorami ustawy jest banda czworga znanych centralistów: Piskorski (PO), Miller (SLD), Kalinowski (PSL) i Kaczyński (PiS). To ci koniecznie chcieli zlikwidować w Warszawie samorząd, głosowali za obecną ustawą, kazali to samo zrobić swoim partiom i wymusili na nich posłuszeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Autorzy - banda czworga IP: *.pharmacia.com 11.02.03, 15:56 ukos napisał: > Gość portalu: Wojtas napisał(a): > > > Wszyscy, którzy wylewają pomyje na prezydenta Warszawy wybranego przez 70% > > > obywateli, którzy poczuwali się do obowiązku pójścia do urn powinni: > > 1. Pójść do urn i głosować przeciw Kaczyńskiemu > > 2. Przyjrzeć się kto jest autorem ustawy o ustroju Warszawy (SLD?) > > 3. Zastanowić się co by było, gdyby SLD wygrał wybory w Warszawie (miało t > ak > > być i dlatego taką ustawę uchwalili) > > Autorami ustawy jest banda czworga znanych centralistów: Piskorski (PO), Miller > > (SLD), Kalinowski (PSL) i Kaczyński (PiS). To ci koniecznie chcieli zlikwidować > > w Warszawie samorząd, głosowali za obecną ustawą, kazali to samo zrobić swoim > partiom i wymusili na nich posłuszeństwo. Z tym, że bez SLD to by z tego nic nie wyszło. A w sejmie naszym już jest tak, że jak czegoś chce SLD to to będzie uchwalone i niewązne, czy inne partie tego chcą czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Habacht Re: Autorzy - banda czworga IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 11.02.03, 21:27 Habacht! Masz rację ukos, a zwłaszcza ty samorządowiec. To jest rezultat działania "bandy czworga" (ale sie usmiałem. Poprzednią reformę(?) w Warszawie robił niejaki znakomity pan Kulesza. I wyszło tak, że taką wąską śmierdziawką, oddzielającą Służew od Ursynowa, zarządzały cztery (!) gminy z takim skutkiem, że regularnie co roku wylewała z opłakanymi skutkami finansowymi (oczywiście nie dla burmistrzów). A pan K. w nagrodę i za zasługi dostał do zmajstyrowania reformę terytorialną kraju. Z wiadomymi skutkami. To prawda że tych małych urków odcięli od cycka. Straszni4e przykre. Idę popłakać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ziutek Re: Losy Wachocka decydują się w... IP: *.mannesmann.de 11.02.03, 14:19 A gdzie decyduja sie losy Wachocka ? Nie rozumiem dlaczego wszyscy sie tak podniecaja Warszawa. No bo kogo to obchodzi jak sie podzieli Warszawa - chyba tylko urzednikow. Wiadomo, ze lepiej samemu dzielic kase niz dostac to co inni podzielili. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Jaka głupia wypowiedź 11.02.03, 15:41 Jeśli można bezkarnie złamać konstytucję w sprawie gminy warszawskiej, to i dowolną inną można też arbitralnie, bez przewidzianych konstytucyjnie procedur zlikwidować. A skoro można łamać konstytucję, to dlaczego nie inne, podrzędne ustawy? Niech żyje Rywin! Pogratulować głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marteczka tylko nie nowe wybory! IP: *.acn.pl 11.02.03, 17:32 ja nie zniose nastepnej kampanii wyborczej, liczenia glosow i targow o kazdy stolek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radna jakie losy w jakim Trybunale IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 21:09 wierzycie,ze ktos bedzie sie liczył z Samorzadem, kasa, kasa jak najwiecej wydoic Gminy, a potem to niech wróci tam samorzad do nastepnego dojenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Habacht Re: jakie losy w jakim Trybunale IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 11.02.03, 21:32 Habacht. Ty radna-bezradna. Uważaj jak piszesz: KASA pisze się z dużej litery, ale gmina ani samorząd jeszcze nie. Życzę owocnej kadencji Odpowiedz Link Zgłoś