Dodaj do ulubionych

Markizy na tarasach

26.07.06, 16:41
Witam,

Po lekturze burzliwego wątku o klimatyzatorach, chciałabym się zapytać
Szanownych Sąsiadów co sądzą o instalacji markiz na tarasach IV piętra.
Przewijały się one w tle dyskusji o klimatyzatorach ale bez większego echa.

Czy zdaniem Szanownych Sąsiadów, właściciel mieszkania z tarasem na IV
piętrze może zainstalować sobie markizy bez konieczności uzyskiwania zgody
wspólnoty?

pozdrawiam
A.
Obserwuj wątek
    • thorrel Re: Markizy na tarasach 26.07.06, 18:20
      Jestem za tym aby zarządca, w imieniu wspólnoty, zwrócił się do architekta
      budynku w tej sprawie (co jak sądzę zaowocuje wyznaczeniem obowiązującego wzoru
      markizy, podobnie jak to ma miejsce z systemem zabudowy balkonów).
      • jerry71 Re: Markizy na tarasach 26.07.06, 18:35
        Ja jestem tylko za tym by okreslic sprawy z którymi bedziemy "pukac" do drzwi
        architekta a z ktorymi nie, i kto za to bedzie placił?

Ja jestem mieszkanka drugiego pietra z zadaszaniem dzieki pietru wyzszemu :))
        Niestety slonce operuje dosc mocno z tej strony w dzien, a wlasciwie do 17...
        Tak wiec wcale sie nie bede dziwic mieszkancom IV pietra, ze nie chca sie
        smażyc na patelni:), chyba ze ktos lubi.
        A tak naprawde to Arche powinno było pomyslec o tym rozwiazaniu i zapewnic
        zadaszenie nad IV pietrem.
        • thorrel Re: Markizy na tarasach 26.07.06, 18:55
          > Ja jestem tylko za tym by okreslic sprawy z którymi bedziemy "pukac" do drzwi
          > architekta a z ktorymi.

Wszelkie ingerencje w fasadę budynku wymagają zgody architekta. W 100%
          klimatyzatory i zabudowa balkonów, co do markiz nie mam tej pewności, natomiast
          uzyskanie akceptacji architekta umożliwi uniknięcie zbędnych dyskusji na ten temat.
          • gberezowski Re: Markizy na tarasach 27.07.06, 11:22
            jestem za tym by wspólnie ustalić standardy, których będziemy przestrzegać,
            także jeśli chodzi o utrzymanie elewacji budynku. Nie uważam, by zewnętrzna
            ściana budynku była własnością lokatora po jego drugiej stronie.
            • azoorek Re: Markizy na tarasach 27.07.06, 13:17
              mnie to nie przeszkadza, tym bardziej ze na zime pewnie zdemontuja. Tak samo
              mozna byloby sie przyczepic do namiotow, ktore mieszkancy postawili dla
              dzieci.Bardziej mnie martwi ten ich psiak czy nie bedzie mordy darl mi pod
              oknem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka