Dodaj do ulubionych

Pytań c.d.

10.08.06, 20:48
Dziś widziałem jak wywrotka z dużym ładunkiem ziemi z nowobudowanego osiedla
Gazomontażu jeździła przez nasze osiedle. Czy Gazomontaż ma prawo korzystać z
obu naszych osiedlowych dróg? Myślałem, że tylko dojazd do garażowca to
droga "wspólna"? Czy tak ciężkie samochody mogą jeździć takimi drogami? Będę
wdzięczny za odpowiedź. Zdziwił mnie też widok pracownika Gazomontażu
rozwijającego wąż na wodę, który jak się okazało był podłączony do kranu przy
bloku 2a. Czy ONI mogą tak się szarogęsić na naszym osiedlu? Kto IM na to
pozwala? Czy P.Administarator, czy może istnieją inne zależności, o których
nie mam pojęcia?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • michal.rada Re: Pytań c.d. 11.08.06, 07:54
      Nie mają takiego prawa (mają prawo do przejazdu na swoją działkę - garażowiec
      wzdłuż granicy działki bodajże 8m szerokim pasem, ale napewno nie zmieści się
      tam ciężarówka więc nie wiem po co wjeżdżają ciężkie samochody), a Gazomontaż
      traktuje nasze osiedle jak swój folwark, żadne zakazy go nie ruszają, to jest
      przerażające, że jesteśmy bezsilni. Mają zakaz ale kierownik budowy stwierdził,
      że Oni i tak wjadą (słowa usłyszane od Pani Administrator). Niestety mają piloty
      do naszej bramy i tylko ciągłe pilnowanie jej przez ochronę uniemozliwiłoby
      wjazd samochodu na nasz teren. Jednak wtedy ochroniarz nie mógłby wypełniać
      swoich obowiązków, ale może choć wezwać patrol interwencyjny w celu usunięcia
      niesfornego kierowcę. Ciekawie kto bedzie płacił za zapadnietą kostkę i inne
      usterki powstałe po poruszaniu się ciężkiego sprzętu po osiedlu. Wczoraj była
      interwencja Pani Adm. na terenie osiedla odnośnie poruszania się ciężkiego
      sprzętu. Zatrważające jest to, że my nie możemy wyegzekwować usunięcia usterek
      od developera a Oni poprostu biorą to co chcą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka