Dodaj do ulubionych

DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii?

15.08.06, 21:27
Czy Gazeta Wyborcza wpisuje się w hasło jedno miasto jeden klub?
Czy GW olewa część mieszkańców naszego miasta którzy sympatyzują z Czarnymi
Koszulami.
Obserwuj wątek
    • ibrahim-ba Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? 16.08.06, 00:36
      Nie ma bo gieweta ma w dupie inteligentów.Stawia na buraków ze słomą z butów
      wystającą takich co to kupią gazetę dla ogłoszeń, programu tv i rozkładu
      pociągów a nie dla felietonu sportowego.
      Zresztą gieweta jest dżezi a teraz dżezi jest kibicować legii i zajmować się
      promilami brazylijczyka i mięśniem Burińjo.
      • mike_ Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? 16.08.06, 10:29
        rotfl, właśnie pokazałeś jakim to jak piszesz - inteligentem jesteś. LOL
        i jeszcze się dziwi....
    • zwyklezaczytany Bo poloniści nie są targetem Gazety. 16.08.06, 09:28
    • enederdorf Ale felieton już był , po meczu z Kmitą na bank. 16.08.06, 11:40
    • Gość: menago Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? IP: 85.232.238.* 16.08.06, 13:25
      > Czy Gazeta Wyborcza wpisuje się w hasło jedno miasto jeden klub?

A czemu ma tak nie robić? Przyznam, bałem sie o profesjonalizm Wyborczej, ale
      widze ze były to obawy nieuzasadnione. Wiadomosci o prowincjonalnym klubie
      zajmuja tyle miejsca, ile zajmowac powinny. I nie ma tu zadnego krzywdzenia
      Polonii. Wystarczy rzut oka na wydania w innych regionach, wszedzie informacje
      z drugoligowych boisk to informacje drugiego sortu. Trzeba znac miejsce w szyku!

> Czy GW olewa część mieszkańców naszego miasta którzy sympatyzują z Czarnymi
      > Koszulami.

Rozumiem ze chciales napisac "mieszkancow Nowego Miasta". Proponuje
      zalozyc "Kurier Nowomiejski" lub "Dziennik Nowego Miasta" i tam kierować
      pretensje.
      • wojteklu Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? 16.08.06, 15:11
        Gość portalu: menago napisał(a):

> > Czy Gazeta Wyborcza wpisuje się w hasło jedno miasto jeden klub?
        >
        > A czemu ma tak nie robić? Przyznam, bałem sie o profesjonalizm Wyborczej, ale
        > widze ze były to obawy nieuzasadnione. Wiadomosci o prowincjonalnym klubie
        > zajmuja tyle miejsca, ile zajmowac powinny. I nie ma tu zadnego krzywdzenia
        > Polonii. Wystarczy rzut oka na wydania w innych regionach, wszedzie
        informacje
        > z drugoligowych boisk to informacje drugiego sortu. Trzeba znac miejsce w
        szyku
        > !
        >
        > > Czy GW olewa część mieszkańców naszego miasta którzy sympatyzują z Czarny
        > mi
        > > Koszulami.
        >
        > Rozumiem ze chciales napisac "mieszkancow Nowego Miasta". Proponuje
        > zalozyc "Kurier Nowomiejski" lub "Dziennik Nowego Miasta" i tam kierować
        > pretensje.
        100% nienawiści.
        100% żałosnego człowieka.
      • nordsea Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? 16.08.06, 20:37

> > Czy Gazeta Wyborcza wpisuje się w hasło jedno miasto jeden klub?
        >
        > A czemu ma tak nie robić? Przyznam, bałem sie o profesjonalizm Wyborczej, ale
        > widze ze były to obawy nieuzasadnione. Wiadomosci o prowincjonalnym klubie
        > zajmuja tyle miejsca, ile zajmowac powinny. I nie ma tu zadnego krzywdzenia
        > Polonii. Wystarczy rzut oka na wydania w innych regionach, wszedzie informacje
        > z drugoligowych boisk to informacje drugiego sortu. Trzeba znac miejsce w szyku
        > !
        >
        > > Czy GW olewa część mieszkańców naszego miasta którzy sympatyzują z Czarny
        > mi
        > > Koszulami.
        >
        > Rozumiem ze chciales napisac "mieszkancow Nowego Miasta". Proponuje
        > zalozyc "Kurier Nowomiejski" lub "Dziennik Nowego Miasta" i tam kierować
        > pretensje.

menago możesz to powtarzać jak mantrę ale Polonia była jest i będzie klubem
        CAŁEJ Warszawy.
        Była przed legią w Warszawie jest ciągle i będzie a was już nie
        będzie.Napisałbym ci o przykładzie z literatury ale przecież nie zrozumiesz.
        Tom Bombadil.
        • Gość: menago Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.08.06, 21:39
          > menago możesz to powtarzać jak mantrę ale Polonia była jest i będzie klubem
          > CAŁEJ Warszawy.

W przeciwienstwie do zaslepionych polonijnych mitomanow, nie zaprzeczam ze
          Polonia kiedys miała krótkie 5 minut w stolicy. Miała, ale je przegrała przez
          działaczy-nieudaczników. Tak więc czas przyszły jest zupełnie nie na miejscu.

> Była przed legią w Warszawie jest ciągle i będzie a was już nie
          > będzie.

Nie uważasz, że twoje słowa brzmią śmiesznie, w kontekście ostatniego miejsca w
          II lidze, rządów dyletantów, tysiąca widzów na stadionie i dwudziestu na
          wyjezdzie? Jezeli komus blizej jest do grobu, to na pewno nie jest to Legia.
          Tak swoją drogą dziwi mnie wasza smieszna megalomania, to usilne lansowanie
          Polonii na klub warszawski. Przeciez wiadomo, ze takie proby sa skazane na
          niepowodzenie, a na akceptacji rzeczywistosci, czyli zaakceptowania KSP jako
          klubu dzielnicowego moglibyscie jedynie zyskac. Najlepszym przykładem jest
          Hutnik Nowa Huta. Klub niewielki, przezywajacy duzo wieksze problemy, niz wy, a
          mimo to majacy calkiem zgrabna grupe wiernych, nowohuckich kibicow, którzy w
          dodatku sa szanowani w całej Polsce.
          • muller-miller Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? 16.08.06, 23:20
            Oj menago czy nie widzisz że Polonia już nie raz była na dnie i zawsze wracała
            do gry.Ładnie chłopak napisał - my byliśmy klubem warszawskim jak wy byliście
            klubem legionistów wołyńskich czy krymskich.Potem zdobyliśmy legendarnego
            mistrza na gruzach.Potem wy byliście centralnym wojskowym klubem sportowym a my
            mimo trzeciej ligi byliśmy klubem warszawskim.Dziś wy jesteście klubem
            mazowieckim ba nawet ogólnopolskim a my nadal tylko i aż warszawskim.
            Polonia- Warszawa - Polonia - Warszawa - Polonia
            Wiesz to jest wieczne.
            • Gość: menago Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.08.06, 23:30
              Oj, biedny fantasto, chyba się mylisz. Co znaczy "zawsze"? Raz na
              kilkanaście/kilkadziesiąt lat? Myślisz, ze kibice Polonii, którzy nigdy nie
              doczekali się pierwszej ligi (a były to całe pokolenia), zgodzą się z tezą, że
              ich klub "wrócił do gry"? Śmieszne to trochę. Ten wołyński klubik dostał
              najnowocześniejszy i największy na owe czasy stadion. Czemu takiego stadionu
              nie miał ten najbardziej warszawski z warszawskich klubem? Odpowiedz jest
              prosta. Nie ten rozmiar butów. Polonia Warszawa - to drwina z tego miasta.
              Najwyższa pora zejść na ziemię i zaakceptować miejsce w szeregu. Wieczna jest
              tylko wasza nieudolnosc.
              • muller-miller Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? 17.08.06, 00:21
                W innym wątku piszesz że jesteście klubem ogólnopolskim.
                Nie da się być klubem tysiąca wiosek i miast i równocześnie klubem Warszawy.
                Zresztą gdybyście byli klubem Warszawskim to chyba grałby u Was jakiś warszawiak?
                Chyba mam rację?
                • Gość: menago Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.08.06, 08:04
                  > W innym wątku piszesz że jesteście klubem ogólnopolskim.
                  > Nie da się być klubem tysiąca wiosek i miast i równocześnie klubem Warszawy.
                  > Zresztą gdybyście byli klubem Warszawskim to chyba grałby u Was jakiś
                  warszawia
                  > k?
                  > Chyba mam rację?

Niestety, nie masz. Można to połączyć, o czym pisałem w innym miejscu. Polonii
                  i Warszawy nijak połączyć się nie da. Piłkarzy jest góra 24, kibiców tysiące i
                  to kibice decyduja o identyfikacji klubu. Wielu warszawiaków gra w Delcie, GKP
                  i Hutniku, ale czy kibice tych zespołów robią ze swojego klubu klub
                  ogólnomiejski? Nie! Każdy wie że to kluby Sadyby, Targówka i Bielan. Tylko wy
                  chorujecie na megalomanie, nie zauwazajac na skutki uboczne. Polonia Nowe
                  Miasto - na dzisiaj tylko tyle i aż tyle.
                  • ibrahim-ba Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? 17.08.06, 08:58

> > W innym wątku piszesz że jesteście klubem ogólnopolskim.
                    > > Nie da się być klubem tysiąca wiosek i miast i równocześnie klubem Warsza
                    > wy.
                    > > Zresztą gdybyście byli klubem Warszawskim to chyba grałby u Was jakiś
                    > warszawia
                    > > k?
                    > > Chyba mam rację?
                    >
                    > Niestety, nie masz. Można to połączyć, o czym pisałem w innym miejscu.
                    Polonii
                    > i Warszawy nijak połączyć się nie da. Piłkarzy jest góra 24, kibiców tysiące
                    i
                    > to kibice decyduja o identyfikacji klubu. Wielu warszawiaków gra w Delcie,
                    GKP
                    >
                    > i Hutniku, ale czy kibice tych zespołów robią ze swojego klubu klub
                    > ogólnomiejski? Nie! Każdy wie że to kluby Sadyby, Targówka i Bielan. Tylko wy
                    > chorujecie na megalomanie, nie zauwazajac na skutki uboczne. Polonia Nowe
                    > Miasto - na dzisiaj tylko tyle i aż tyle.
                    Jak zwykle rozmywasz temat, kogo obchodzą Twoje pseudonaukowe wywody czy
                    Polonia Warszawa jest klubem warszawskim czy nie.Jesteś zaślepiony i tracisz
                    zdolność rozumowania.

W temacie.
                    Chyba nie będzie felietonu kibica.Gazeta uznała Polonię za peryferie futbolu -
                    być może słusznie.Nie nalezy płakać nad rozlanym mlekiem.Nawet gdy bylismy w I
                    lidze i graliśmy np. w górnej połowce bylismy olewani przez tę gazetę -
                    opanowan ą przez dziennikarzy kibicujących Legii.Ich prawo poisac o tym o czym
                    się chce.Co prawda dziwi mnie że nie zauważyli "gospodarskiej wizyty"
                    prezydenta miasta K.Marcinkiewicza na Konwiktorskiej
                    ale taki jest właśnie obiektywizm Gazety.
                    Nie kupuję jej od dawna a pojawienie się na rynku Dziennika umożliwia mi
                    ponowne obcowanie z prasą.Z GW czytuję już tylko netowe informacje dotyczące
                    sportu.
                    • Gość: menago Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? IP: 85.232.238.* 17.08.06, 11:03
                      > Nie kupuję jej od dawna a pojawienie się na rynku Dziennika umożliwia mi
                      > ponowne obcowanie z prasą.Z GW czytuję już tylko netowe informacje dotyczące
                      > sportu.

Bojkot! :-)))

Jaki trzeba mieć ciasny umysł, żeby nie dostrzec prostej rzeczy - gazeta jest
                      dla czytelników, bo to oni są odbiorcami informacji. Beczenie polonistów
                      przypomina lamenty rolnika, że w gazecie nie znalazła się nawet wzmianka o
                      zbiorach z jego pola. Śmiech.
                      • qznia Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? 17.08.06, 12:04

> > Nie kupuję jej od dawna a pojawienie się na rynku Dziennika umożliwia mi
                        > > ponowne obcowanie z prasą.Z GW czytuję już tylko netowe informacje dotycz
                        > ące
                        > > sportu.
                        >
                        > Bojkot! :-)))
                        >
                        > Jaki trzeba mieć ciasny umysł, żeby nie dostrzec prostej rzeczy - gazeta jest
                        > dla czytelników, bo to oni są odbiorcami informacji. Beczenie polonistów
                        > przypomina lamenty rolnika, że w gazecie nie znalazła się nawet wzmianka o
                        > zbiorach z jego pola. Śmiech.
                        Twoje wtręty w każdym temacie przypominają mi małego lizusowatego
                        przedszkolaczka - szczurku.
                      • Gość: newposen Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? IP: *.man.poznan.pl 19.08.06, 11:13
                        Abstrahując od Polonii kolega raczy żartować prawda ?
                        Szef sportu w Wyborczej niejaki Błoński fanatyczny Legionista razem z armią
                        swoich przydupasów (Webery i spólka) wrzuca głodne kawałki o Legii na portal czy
                        do wydania ogólnopolskiego nawet jak jakiś brazylijczyk z ligii Amazonii coś
                        pierdnie.
                        W innych klubach nie wyłączając niedawnego mistrza - Wisły - musi wydarzyć się
                        coś naprawde niezwykłego by znalazło choc troche podobny rozgłos.
                        Od dłuższego czasu sportowej części Gazety nie da się po prostu czytać, zero
                        obiektywizmu, Legia i klapki na oczach.
                        Ale terapeutycznie można to zrozumieć, chlopaki z GAzety wiedzą że kłamstwo
                        powtarzane wielokrotnie (Legia to klub ktorym żyje cały kraj) staje się prawdą.
                        Przepraszam z off topic ale nie mogłem się powstrzymać.
                        Pozdrawiam Polonistów - Wasz klub to jedna z niewielu "rzeczy" warszawskich
                        która budzi u mnie pozytywne skojarzenia ;)
                        • qznia Post kibica z Poznania!!! 15.09.06, 14:22
                          Gość portalu: newposen napisał(a):

> Abstrahując od Polonii kolega raczy żartować prawda ?
                          > Szef sportu w Wyborczej niejaki Błoński fanatyczny Legionista razem z armią
                          > swoich przydupasów (Webery i spólka) wrzuca głodne kawałki o Legii na portal
                          cz
                          > y
                          > do wydania ogólnopolskiego nawet jak jakiś brazylijczyk z ligii Amazonii coś
                          > pierdnie.
                          > W innych klubach nie wyłączając niedawnego mistrza - Wisły - musi wydarzyć się
                          > coś naprawde niezwykłego by znalazło choc troche podobny rozgłos.
                          > Od dłuższego czasu sportowej części Gazety nie da się po prostu czytać, zero
                          > obiektywizmu, Legia i klapki na oczach.
                          > Ale terapeutycznie można to zrozumieć, chlopaki z GAzety wiedzą że kłamstwo
                          > powtarzane wielokrotnie (Legia to klub ktorym żyje cały kraj) staje się
                          prawdą.
                          >
                          > Przepraszam z off topic ale nie mogłem się powstrzymać.
                          > Pozdrawiam Polonistów - Wasz klub to jedna z niewielu "rzeczy" warszawskich
                          > która budzi u mnie pozytywne skojarzenia ;)
                    • Gość: tomcat Wyborcza zmieniła swoj klasę i czytelników IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.06, 16:47
                      kiedyś była gazetą dla inteligencji i pisaną przez inteligentów. Teraz jest dla
                      mas. Mam też wrażenie, że masy ją piszą.
                      • kazuyoshi78 Re: Wyborcza zmieniła swoj klasę i czytelników 18.08.06, 18:17
                        > kiedyś była gazetą dla inteligencji i pisaną przez inteligentów. Teraz jest
                        > dla mas. Mam też wrażenie, że masy ją piszą.

Jeśli ta ewolucja dalej podąży w tym kierunku, to wkrótce Wyborcza stanie się
                        gazetą dla idiotów. A wtedy wreszcie będziesz mógł ją bez problemu czytać.
                        • Gość: tomcat Re: Wyborcza zmieniła swoj klasę i czytelników IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.06, 21:05
                          Ocenianie mnie przez motłoch miejski kibicujący Legii zawsze mnie bawi.
                          • kazuyoshi78 Re: Wyborcza zmieniła swoj klasę i czytelników 19.08.06, 10:24
                            > Ocenianie mnie przez motłoch miejski kibicujący Legii zawsze mnie bawi.

Cóż, idiota rzadko kiedy ma świadomośc, ze jest idiotą, z reguły jest
                            rozbawiony i ma dobre samopoczucie. Ty jesteś właśnie takim przypadkiem.
                    • kazuyoshi78 Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? 18.08.06, 18:18
                      > Jak zwykle rozmywasz temat, kogo obchodzą Twoje pseudonaukowe wywody czy
                      > Polonia Warszawa jest klubem warszawskim czy nie.

To nie są wywody "jest czy nie jest", tylko jasne i słuszne stwierdzenie, że
                      nie jest.
                      • muller-miller ciechanów 18.08.06, 22:51
                        kazuyoshi78 napisał:

> > Jak zwykle rozmywasz temat, kogo obchodzą Twoje pseudonaukowe wywody czy
                        > > Polonia Warszawa jest klubem warszawskim czy nie.
                        >
                        > To nie są wywody "jest czy nie jest", tylko jasne i słuszne stwierdzenie, że
                        > nie jest.
                        słuchaj i powtarzaj pierwszy warszawski klub to Polonia Warszawa, inny klub
                        powstał na bezdrożach wołyńskich i tak jest jego miejsce.Jest jeden warszawski
                        klub, Polonia Warszawa.
                        Rozumiesz.
                        • Gość: menago Re: ciechanów IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.08.06, 23:34
                          > słuchaj i powtarzaj pierwszy warszawski klub to Polonia Warszawa, inny klub
                          > powstał na bezdrożach wołyńskich i tak jest jego miejsce.Jest jeden warszawski
                          > klub, Polonia Warszawa.

Nie powtarzaj tego głośno, za bardziej błahe schorzenia zamykali ludzi na wiele
                          lat w domu bez klamek.
                        • Gość: Psycholog Re: ciechanów IP: 217.153.97.* 15.09.06, 12:48
                          Tu kolego się "Grubo" mylisz, warszawskich klubów jest więcej niż jeden - KAŻDY
                          KTÓRY MA W NAZWIE KLUBU SŁOWO "WARSZAWA" I SIEDZIBĘ MA NA TERENIA MIASTA
                          WARSZAWA JEST KLUBEM WARSZAWSKIM !!!!!
                          Zresztą czytając posty kibiców obydwu klubów zaczynam się gubić i mam pytanie:
                          O CO WAM CHODZI ??? bo raczej nie o dobre imie waszych ponoć ukochanych klubów
                          jesteście ŻENUJĄCY ale i tak będę czytał wasze posty bo zaczyna mnie to bawić i
                          pozwala zabijać czas
    • Gość: Marek Bemowo Re: DLaczego nie ma felietonu kibica Polonii? IP: *.jelonki.robbo.pl 17.08.06, 23:39
      Przepraszam, a co to jest Legia?
      Czy to ten klub, którego sekcję piłkarską rozwiązano w 1938 roku? Dlaczego ożył
      w PRL? O jak się pięknie rozwinął. Na Starówce mówi się teraz tylko o kibicach
      tego kartof(L)i.
      Zazdroszczę.
    • Gość: tomcat Pachnie mi to bolszewizmem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.06, 16:42
      A powinni rozumieć co znaczy brak konkurencji. Nie rozumieją
    • anteante Kamienny daj głos. 15.09.06, 11:16
      muller-miller napisał:

> Czy Gazeta Wyborcza wpisuje się w hasło jedno miasto jeden klub?
      > Czy GW olewa część mieszkańców naszego miasta którzy sympatyzują z Czarnymi
      > Koszulami.
      Dlaczego,nie ma felietonu kibica Polonii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka