Dodaj do ulubionych

John Irving w Warszawie

12.09.06, 08:40
Warto chodzić na takie spotkania. Teraz wiem to, co mnie nurtowało zawsze - czy sytuacja w opisana w "Świat według Garpa", kiedy to Garp uderzył w samochód z żoną i kochankiem była prawdziwa. Była.
Obserwuj wątek
    • Gość: Grażka Re: John Irving w Warszawie IP: *.aster.pl 12.09.06, 10:06
      Bo pisarze nie wymyślają żadnych historii, tylko je opisują.
      • silvio1970 Re: John Irving w Warszawie 19.09.06, 10:42
        Gość portalu: Grażka napisał(a):

> Bo pisarze nie wymyślają żadnych historii, tylko je opisują.

ale ile razy można tą samą. Urzekł mnie Garp, zaczytywałem się w hotelu New
        Hampshire, czytałem potem wszystkie inne powieści. Teraz jestem w trakcie
        Zanim cię znajdzie i jestem po prsotu zniesmaczony absurdalną wręcz wtórnościa
        wątków i nachalnym, równie absurdalnym (bo nawet nie perwersyjnym) erotyzmem.
    • Gość: Melepeta John Irving w Warszawie IP: *.asw.waw.pl 12.09.06, 11:32
      Hehe, pewnie był zmęczony, bo miał Jet Lag.
      Pozdro
    • Gość: agni John Irving w Warszawie IP: *.aster.pl 19.09.06, 00:15
      Pan Irving to mój ulubiony pisarz,ale zupełnie nie rozumiem,jak autorka artykułu
      mogła go ustwić w jednym rzędzie z Grishamem czy Kingiem! toż to jakiś ansurd!A
      ja się potem zastanawiam,dlaczego moi znajomi nie chcą czytać w ogóle Irvinga,
      gdy im proponuję-mówią-a bo to chyba taki Wharton...Ta pani ,która pisała
      artykuł, powinna trochę przemyśleć fakt, że dziennikarz to twórca opinii i
      zastanowic się nad swoimi słowami.
      • Gość: maja Re: John Irving w Warszawie IP: *.chello.pl 21.09.06, 23:15
        to chyba nie obelga stawiac w jednym rzedzie z kingiem. ja sie akurat z tym
        zgadzam i nie sadz sie tak. chodzi o sprawnosc pisania i promocyjny marketing
        jak sadze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka