Dodaj do ulubionych

Kłopot z listonoszem na Powiślu

IP: *.chello.pl 29.10.06, 22:31
To jest problem? To jeszcze nic. U mnie listonosze nie zostawiają awizo.
Paczka czeka na poczcie, a ja nic o tym nie wiem! Dowiaduję się dopiero przy
awizo powtórnym, ktre czasem dostaję za późno i paczka jest oddawana do
nadawce, a ja za to płacę. Robiłam awanturę na poczcie, mówią że nic nie mają
z tym wspólnego. Z listonoszami też rozmawiałam, mówią że to wina poczty.
Błagam zrbcie coś z tym!!! Poczta mieści się na Filareckiej na Żoliborzu.
Obserwuj wątek
    • Gość: wally To jeszcze nic! IP: 62.233.204.* 30.10.06, 10:14
      U mnie listonosz zawsze dzwoni dwa razy!
      • Gość: manhu mega LOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:38
        Ba u mnie dzwonią nawet i trzy razy:) a nawet nie tam gdzie trzeba:(

To jest mega LOL:
        "Pan Gałązka mówi, że prosił już wiele razy, aby ulotki wrzucać hurtem od okienka w administracji. Bez skutku"
        Co za wariat:) Przecież poczta bierze kasę za te ulotki!!! A żaden reklamodawca nie zgodzi się na hurtowe wyrzucenie tego do śmieci, a liczy że parę % to przeczyta.
    • phalaphael Kłopot z listonoszem na Powiślu 30.10.06, 10:25
      Jestem w szoku! Toż to artykuł na pierwszą stronę! Prawie tak sensacyjny jak
      smutna kaczka nad zalewem zemborzyckim.
    • voqo Wiadomość dnia! 30.10.06, 10:35
      Oczywiście bez podania miasta... Ech, [...] warsiawka.
      • horpyna4 Re: Wiadomość dnia! 30.10.06, 14:50
        To jest warszawskie forum, dziwne byłoby, gdyby piszący stale to podkreślali.
    • Gość: eeeee Re: Kłopot z listonoszem na Powiślu IP: *.wolfson.cam.ac.uk 30.10.06, 10:48
      nastepnym razem mieszkancy dwa razy sie zastanowia zanim napadną na swojego
      listonosza :)
    • tojatojatoja Re: Kłopot z listonoszem na Powiślu 30.10.06, 11:03
      Zawsze możesz złożyć skargę. Oto adres:

BIURO KONTROLI
      DYREKCJA GENERALNA
      POCZTY POLSKIEJ
      PL. MAŁACHOWSKIEGO 2
      00-940 WARSZAWA

Ja złożyłam i poskutkowało!
    • Gość: marcin Ja mieszkam w 4-pietrowym bloku bez windy i czesto IP: 194.95.112.* 30.10.06, 11:40
      zdaza sie ze listy polecone laduja w skrzynce na partezre bo listonoszowi nie
      chce sie ruszyc 4 liter na gore a potwierdzenie odbioru sam podpisuje, albo
      upycha listy formatu A4 w duzo mniejszej skrzynce
    • Gość: krakus Re: Kłopot z listonoszem na Powiślu IP: *.chello.pl 30.10.06, 11:41
      A o jakie miasto chodzi ?? Domyślam się, że o Warszawę... Tak na marginesie to
      domyśliłem się po tym, że rzecz się dzieje na Powiślu i na ulicy 3 maja. Bo np.
      w Krakowie też jest "Powiśle", ale do ulicy 3 maja trochę stamtąd daleko...
      • Gość: M Re: Kłopot z listonoszem na Powiślu IP: 217.153.153.* 30.10.06, 12:02
        Gazeta.pl > Forum > Regionalne > Mazowieckie > Warszawa
        Sherlocku...
        • amatil Re: Kłopot z listonoszem na Powiślu 30.10.06, 12:09
          Artykuł jest ze strony głównej gazeta.pl
    • Gość: umka Re: Kłopot z listonoszem na Powiślu IP: 62.29.138.* 30.10.06, 11:55
      Zadnego porządku, przemoc w szkołach i na ulicach, bandyci się nie boją władzy,
      nikt nie wychowuje dzieci, lekarze mają w dupie przysięge Hipokratesa( ale
      tylko ci pracujący w publicznej służbie zdrowia). STALINA,STALINA, STALINA
      STALINA STALINA STALINA STALINA STALINA STALINA STALINA!!!!!!!!!!! I to szybko!
      • Gość: atx Re: Kłopot z listonoszem na Powiślu IP: *.itq.pl 30.10.06, 17:14
        Mozesz tez chciec HITLERA, HITLERA, HITLERA, na jedno wychodzi. Ale nie w moim kraju, w swojej kanciapie co najwyzej.
    • drambui Kłopot z listonoszem na Powiślu 30.10.06, 12:28
      Ja nie mam problemu z listonoszami. Wyciągając korespondencję ze skrzynki od
      razu ją sortuję, wszystkie awiza, ulotki reklamowe, listy od osób, których nie
      znam, od razu, bez czytania przepuszczam przez niszczarkę. W praktyce oznacza
      to, że w niszczarkę wpycham całą korespondencję, właściwie nie wiem, po co to
      sortuję. Prywatną korespondencję prowadzę przez email, wyciągi bankowe otrzymuję
      w formacie pdf przez internet. Żadnymi innymi listami nie jestem zainteresowany,
      jeżeli ktoś ma do mnie jakąś pilną sprawę, zawsze może zadzwonić.
      • Gość: kixx Re: Kłopot z listonoszem na Powiślu IP: *.acn.waw.pl 30.10.06, 20:52

listy od US,ZUS-u,WKU,sadow wrzucasz w niszczarke
        to znaczy,ze jestes albo idiota,albo niepelonoletni
        trzeciej mozliwosci nie ma
        • drambui Re: Kłopot z listonoszem na Powiślu 31.10.06, 17:24
          Nie listy wrzucam w niszczarkę, tylko awiza.
          WKU - nie jestem już w wieku poborowym, z sądami nic nie mam, a z US i ZUS
          jestem w na tyle częstym konbtakcie, że jak coś do mnie mają, to powiedzą,
          przekażą do ręki, w związku z tym nie jest mi potrzebny ten cały ich spam.
    • Gość: mirek Re: Kłopot z listonoszem na Powiślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 12:55
      Prawdziwa sensacja, jutro pewnie będzie napierwszej stronie GW:)
      • Gość: gość Dozorca-złodziej IP: *.chello.pl 30.10.06, 14:17
        U mnie w bloku o tym co ma być w skrzynkach pocztowych decyduje dozorca.Druki
        reklamowe dostarczane przez Pocztę sam wyciąga i wyrzuca do śmietnika.Ułatwia
        tym sobie pracę,aby kilka razy nie chodzić i sprzątać ulotek wyrzuconych przez
        lokatorów na skrzynkę.Czasami przez nieuwagę dozorcy poleci do śmietnika awizo.
        Dla mnie to złodziejstwo,aby brać nie swoje ze skrzynki. Jeśli lokator nie chce
        otzymywać druków bezadresowych może zgłosić to na Poczcie i po sprawie. Kto się
        spotkał z takim zachowaniem GOSPODARZA DOMU? Jak temu przeciwdziałać.
    • Gość: k7a7r7o7 Re: Kłopot z listonoszem na Powiślu IP: *.cdprojekt.pl 30.10.06, 14:13
      Taaak, oczywiście, że problem nie jest wagi wojny ani kataklizmu, ale trochę
      zrozumienia, ludzie! Mam podobny problem jak jeden z forumowiczów wyżej
      (niezostawianie awizo), co sprawia mi naprawdę wielki problem! Moja praca łączy
      się z wysyłaniem i otrzymywaniem przesyłek. Skargi nie skutkują. O takich
      sytuacjach trzeba pisać, i to dużo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka