Dodaj do ulubionych

Nowy wygląd stołecznej

12.11.01, 09:39
Jest obszerniejsza, bo połączona z Supermarketem.
Zmieniona została też szata graficzna. Trochę mi przypomina wyglądem "Dziennik
Bałtycki" ale akurat moim zdaniem to dobrze, bo układ jest ciekawszy, taki jak
w zupełnie odrębnej gazecie, a nie dodatku regionalnym.
Widać, że Wyborcza "idzie z duchem". Gdy w Szczecinie w 1996 roku na
podyplomowych studiach z zakresu zarządzania kolportażem prasy słuchałem
wykładowców z Belgii czy Niemiec. Nie sądziłem, że aż tak szybko w Polsce
będziemy mieć do czynienia z "regionalizacją" tytułów ogólnokrajowych ale cóż
na coraz gorszym rynku nie ma innej możliwości aby zachować pozycję lidera.
Tego życzę Wyborczej, bo w czasach, gdy pracowałem w Biurze Zarządu "RUCH" S.A.
"Wyborcza" była najlepiej sprzedawanym dziennikiem w Polsce, drugi był
Superexpress, a za nimi Rzeczpospolita ale tutaj głownie za sprawą prenumeraty
instytucjonalnej.
Ogólne wrażenie dobre, Pozostaje życzyć powodzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: turtle Re: Nowy wygląd stołecznej IP: 217.11.133.* 12.11.01, 14:15
      stołek jest za gruby, myślę że łączenie go z supermarketem robi go niewygodnym.
      ale poza tym szata graficzna jest ok.
    • Gość: Dario Re: Nowy wygląd stołecznej IP: *.chello.pl 12.11.01, 14:23
      Tak wygląda całkiem dobrze, a jak przesuną tory tramwajowe będzie bosko.
      Wreszcie są ścieżki rowerowe. Szkoda, że przemianowali Ją na Popiełuszki - bez
      sensu.
      • eela Re: Nowy wygląd stołecznej 12.11.01, 14:36
        Gość portalu: Dario napisał(a):

> Tak wygląda całkiem dobrze, a jak przesuną tory tramwajowe będzie bosko.
        > Wreszcie są ścieżki rowerowe. Szkoda, że przemianowali Ją na Popiełuszki - bez
        > sensu.

Cha, cha
        • Gość: michał Re: Nowy wygląd stołecznej IP: 194.181.155.* 12.11.01, 15:46
          szkoda że jest połączona z Supermarketem.
          Osobom, które z niego nie korzystały, łatwo było go oddzielić od reszty
          gazety i po prostu wyrzucić. Z kolei osoby korzystające też mogły łatwiej
          zlokalizować potrzebne informacje. Ale to chyba wymóg reklamodawców, w ten
          sposób przynamniej przeba będzie go przekartkować, żeby zobaczyć gdzie się
          kończy, a gdzie zaczyna.
          Poza tym wszystko ok.
          • freya Re: Nowy wygląd stołecznej 12.11.01, 18:15
            Dziesięć rodzajów czcionki!!! całość w związku z tym kompletnie nieczytelna,
            robi wrażenie totalnego chaosu. Nie sposób odnaleźć żadnych informacji w tym
            natłoku. Przerost formy nad trescią. Ale generalnie założenie (tj. zwiększenie
            materiałów informacyjnych kosztem publicystyki, nie zawsze najwyższych lotów)
            bardzo dobre. Tylko ta orgia graficzna!!! Tego w ogóle nie da się czytać!
    • jpyszyn Re: Nowy wygląd stołecznej 12.11.01, 18:19
      A mnie się wcale nie podoba!
      Poprzedni layout był lepszy, bardziej konsekwentny, tu wszystko jest
      pstre, "naćkane". Ogłoszenia są już tak ściśnięte, że nic nie widać (rozumiem,
      że oszczędzacie papier - w sumie szczytny cel). Żałuję, że nie ma Supermarketu -
      w nowej Stołecznej było dziś mniej informacji rynkowych i konsumenckich.
      Ale najważniejsze zastrzeżenie - czy musicie podążać za resztą gazet jeśli
      chodzi o poziom i redagowanie tekstów - czyli w dół?!? Teksty krótsze - to ma
      być zaleta? Pisane bardziej prostym językiem, z jeszcze krótszymi zdaniami - w
      sumie jak dla debili. To, że konkurujecie z Metropolem, który jest na poziomie
      żenującym, to nie znaczy, że macie równać w dół.
      Z poważaniem - stały czytelnik
      • Gość: hubi Re: Nowy wygląd stołecznej IP: *.*.*.* 13.11.01, 18:43
        Tez uwazam, ze Stoleczna wiele stracila. Obecny uklad jest dla mnie malo
        czytelny. Wole poprzedni. Poza tym nie odpowiada mi juz w ogole grubosc tej
        gazety. Bedzie drugim "Metrem"? Jesli tak, to fatalnie, bo odkad jest darmowy,
        nigdy go nie zobaczylem na oczy. Gazeciarz stoi przy innym wyjsciu z metra, mi
        nie podrodze. Rano sie spiesze, po poludniu juz go nie ma.
        Wczesniej przynajmniej bylem pewien, ze w sobote poczytam sobie informacje o
        moim Ursynowie! Beznadziejnie!

PS. Wiem, ze Gazeta zwali moja opinie na watek ZLE BO NOWE, ale naprawde
        wolalem poprzednia Stoleczna.
    • Gość: vinc Re: Nowy wygląd stołecznej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 18:56
      3 kg i tylko pare ciekawych stron
    • Gość: uop Re: Nowy wygląd stołecznej IP: 10.0.4.* 13.11.01, 20:31
      Za krótkie teksty, za dużo makulatury, ogólny bałagan. W krytrium stosowanym
      przez GAZETĘ TELEWIZYJNĄ przyznaję skorupę. :(
      PRZYWRÓCIĆ STARĄ "GS" I ODDZIELNY(!!!!) SUPERMARKET!!!!!!
    • eela Re: Nowy wygląd stołecznej 14.11.01, 08:22
      Po kilku dniach czytania moge powiedzieć, ze nie podoba mi się układ. Zrobił
      się groch z kapustą. Owszem, dużo informacji, ale bardzo krótkich - właściwie
      tytuł i podtytuł. Wepchnięcie Supermarketu w środek nie jest najlepszym
      pomysłem, trudno się dopchać do programu telewizyjnego i repertuaru kin. Może
      by te ogłoszenia przenieść na sam koniec Stołecznej? Strona graficzna jest dobra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka