Dodaj do ulubionych

DYR. MIĘTUS, SLD I LEWE INTERESY W MIEŚCIE

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 07:00
To co opisywano w lilku artykułach Stołecznej w ostatnimczasie jest tylko
wierzchołkiem góry lodowej. SLD a zwłaszcza jej młodzieżowa przybudówka w
Warszawie przekształciła się w dziwaczną Partię knajpiano-ogródkową. Rozpoczął
się proces "uwłaszczania" na warszawskiej ziemi. Oprócz opisywanego wcześniej
p. Piotra Guziała, który razem z radnym Mokotowa, niejakim Jakubem
Wojciechowskim razem z panami Frenklami założyli namiot piwny Trafic przy
zbiegu ul. Świętokrzyskiej i Marszałkowskiej jest jeszcze wielu innych.
Ogródek piwny na terenie pasażu Domów Centrum jest (mniej czy bardziej cichą)
własnością radnego Pragi niejakiego Roberta Molaka, wyjątkowo mrocznej postaci.
Człowiek ten jest uwikłany i to podobno bardzo głęboko w kontakty ze
środowiskiem gangsterskim. W środowisku SLD głośna była swego czasu historia
jak p. Molak rozwiązuje swoje prywatne konflikty ze znajomymi za pomocą
odwiedzin p. gangsterów. Wcześniej tenże radny musiał zniknąć na wiele miesięcy
ścigany za niewywiązanie się z prowadzonych z bandytami interesów. Dziś jest
pracownikiem TBS-u na Pradze Północ. Ze swojego ogródka p. Molak regularnie
wypłaca dyr. Miętusowi haracz ok. 1000 zł miesięcznie, który tamten przekazuje
jakoby na SLD (choć chyba i z tym przekazywaniem były jakieś zgrzyty).
CZY KOGOŚ TO INTERESUJE? Jeśli znajdę tu jakieś zainteresowanie chętnie opiszę
więcej pikantnych szczegółów.
KTOŚ POWINIEN POŁOŻYĆ TEMU KRES I CHYBA TYM KIMŚ WINNA BYĆ POLICJA BO SPRAWY
ZABRNĘŁY W TEJ ORGANIZACJI NAPRAWDĘ ZA DALEKO.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pimko Re: DYR. MIĘTUS, SLD I LEWE INTERESY W MIEŚCIE IP: *.stacje.agora.pl 13.11.01, 11:54
      Szczegóły, szczegóły, szczegóły!!!
      • Gość: zły Re: DYR. MIĘTUS, SLD I LEWE INTERESY W MIEŚCIE IP: 212.244.167.* 13.11.01, 12:38
        i takie menty rządzą w naszym mieście...
        • Gość: Pimko Re: DYR. MIĘTUS, SLD I LEWE INTERESY W MIEŚCIE IP: *.stacje.agora.pl 13.11.01, 12:45
          To wierzchołek góry miętowej. Ale i tak zasadza się tylko na plotkach.
          • Gość: erem-77 Niezupełnie plotki... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 15:47
            ...ale szczegóły wieczorem, bo nie mam teraz czasu.
            • Gość: Pimko Re: Niezupełnie plotki... IP: *.stacje.agora.pl 13.11.01, 19:10
              Czekamy
              • Gość: Patryk Re: Niezupełnie plotki... IP: *.chello.pl 13.11.01, 19:23
                Trzeba tam rzucić Wieczerzaka, albo Widzyka - ażeby uzdrowili sytuację !
                • Gość: erem-77 Miętus z Wieczerzakiem sprzedaliby wszystko... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 20:28
                  ...łącznie z Pajacem Kultury. Wracając do tematu aby uzyskać zgodę na
                  ustawienie ogródka piwnego w Śródmieściu trzeba załatwić kilka spraw:
                  1. Uzyskać zgodę na lokalizację od właściciela terenu, jest nim albo Zarząd
                  Terenów ublicznych albo rzadziej ZDK obydwie instytucje znajdują się pod
                  zwierzchnictwem p. dyr. Miętusa.
                  2. Kiedy już mamy tę zgodę musimy zatwierdzić w Wydziale Architektury projekt
                  naszego ogródka, ten wydział podlega... p. dyr. Miętusowi.
                  3. Załatwiliśmy tę sprawę a teraz ponieważ będziemy handlowali piwkiem musimy z
                  Biura Obsługi Mieszkańców (też Urząd Śródmieścia) uzyskać zgodę na sprzedaż
                  alkoholu. Tu sprawa musi oprzeć się o Zarząd Dzielnicy, a tam kogóż
                  spotykamy... p. członka zarządu dzielnicy Miętusa.
                  Jak tu się dziwić, że 70% samodzielnych ogródków piwnych tej dzielnicy to
                  własność SLD (o pozostałych 30%) zwyczajnie nie wiem nic.
                  O skali dochodów z takiego przedsięwzięcia niech świadczy fakt e p. radni
                  mający ogródek w pasażu domów towarowych Centrum (tj. p. Robert Molak z Pragi i
                  p. Adam Ciesielski z Mokotowa) dzierżawią ten teren przez cały rok mimo iż
                  działalność rzeczywista trwa ok 2 m-cy.
                  Pub Trafic przy Świętokrzyskiej jest na oko budowlą trwałą, ściany szklane,
                  porządne zadaszenie, klimatyzacja a wystpuje jako NAMIOT.
                  Za tymi obydwiema "inwestycjami" (innych nie chce mi się teraz opisywać stoi p.
                  dyr. Miętus.
                  Jedna rzecz jest ważna. Jeśli chodzi o pp. Frenklów (ojca i syna) właścicieli
                  Stereo, Labiryntu, Sceny 2000, Kon-Tiki i czego tam jeszcze (ostatnio kończą
                  remont dawnego Kina Skarpa)to nie widzę NIC ZŁEGO, knajpy muszą być, ja sam
                  bawię się tam prawie codziennie. Oni robią te inwestycje ZA SWOJE pieniądze.
                  Natomiast radni i urzędnicy pracują ZA MOJE. Ja moje pieniądze wydaję na knajpy
                  pp. Frenkli DOBROWOLNIE a tamtych utrzymuję POD PRZYMUSEM.
                  To jeszcze nie koniec, ale zmęczyły mi się palce.
                  • Gość: Pimko Re: Miętus z Wieczerzakiem sprzedaliby wszystko... IP: *.stacje.agora.pl 13.11.01, 20:56
                    Ty, Erem, nawijaj dalej! A tak w ogole to skad ty wiesz takie rzeczy o SLD?
                    Wiedze masz rozlegla jak burmistrz Wieteska ;)))))
                    • Gość: erem-77 Idę o zakład, że wiem więcej od p. Burmistrza... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 21:03
                      ...Wieteski. Jego mi akurat szkoda, on jako jeden z niewielu w tym nie
                      uczestniczy, ale przez sprawowaną funkcję siłą rzeczy to firmuje. Ale dziś już
                      nie mam siły opisywać tych kurewskich mechanizmów. Może jutro napiszę o tym jak
                      się "wygrywa" przetargi na lokale użytkowe albo jak w młodzieżówce SLD
                      zaopatrzyć się w narkotyki i w co konkretnie u kogo. Może zainteresuje
                      was "przydział" lokalu komunalnego czyli pełnowartościowe mieszkanie za free.
                      Gwoli ścisłości młodzieżówka UW, która zwiała zdaje się do PO nie była lepsza
                      tylko robiła to rozsądniej. O awuesiakach zmilknę, bo o zmarłych...
                      • vanti Re: Idę o zakład, że wiem więcej od p. Burmistrza... 13.11.01, 21:29
                        Ty, erem, ale z tymi narkotykami to juz chyba przesadzasz. Ja rozumiem ogródek, kaska, koledzy
                        partyjni, ale narkotyki???
                        Przecież chłopcy z SLD zawsze uchodzili za inteligentnych.
                        Przy takich zarzutach ktos może potraktowac cię jak wariata, a chętnie poczytałbym jeszcze trochę
                        twoich rewelacji...
                        • Gość: crack66 Jeśli za to mogę być uznany za wariata... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 22:02
                          ...to dalszych "rewelek" nawet nie zaanonsuję, bo wtedy rzeczywiście mógłbyś
                          nie uwierzyć. Kolejne "dna" są jeszcze bardziej ponure i brudne.
                          Co do narkotyków: lepsi finansowo-kokaina, gorsi-amfetamina, wszyscy-trawa.
                          Czemu cię to dziwi? Przecież w środowisku "reklamiarzy" czy "gieldziarzy" to
                          także powszechne zjawiska. Szybkie i stresujące życie itd. ...
                        • Gość: erem-77 Sorki, ale tu mi się ktoś wciął w moim imieniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 22:36
                          choć co do istoty to chyba racja
                          • lentil Re: Sorki, ale tu mi się ktoś wciął w moim imieniu 14.11.01, 11:28
                            Erem, wiesz co? Mailnij mi.
                            • brunokoch Erem, ty klamczuszku 14.11.01, 12:36
                              Kno Skarpa nie ma nic wspolnego z Frenklami. Skad to wytrzasnales, gosciu? Jak
                              wszystkie twoje rewelacje sa rownie wiarygodne, to sorry.
                              • Gość: Pimko Re: Erem, ty klamczuszku IP: *.stacje.agora.pl 14.11.01, 15:55
                                ?
                              • Gość: erem-77 A według Ciebie z kim? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 21:00
                                Dziś nie będę pisał bo mam doła. Do jutra
                                • wex2001 BRAVO! 14.11.01, 22:54
                                  Gratuluje!
                                  W koncu ktos sie odwazyl przedstawic cala biurokracje tych skorupowanych
                                  urzednikow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                  Jak to mowia reka reke myje...
                                  Erem 77 spoko ze dales takie przyklady!!!Pisz wiecej ja sie tym interesuje!
                                  bardzo ciekawych rzeczy sie mozna dowiedziec...!

Pozdrawiam !
                                  FUCK SLD!!!:)
                                • Gość: emka-77 Re: A według Ciebie z kim? IP: 195.117.5.* 15.11.01, 09:29
                                  erem-77, a może jednak wolał byś zeby cię wołać Macku K. tak sie naćpałeś że
                                  niemasz siły stukać ?
                                  pozdrawiam
                                  • Gość: j-23 Re: A według Ciebie z kim? IP: 217.153.88.* 15.11.01, 10:09
                                    Maciej K. ps. erem-77 jest osobą wyjątkowo rozżaloną i rozgoryczoną, nie
                                    radzącą sobie z problemami dnia codziennego. Musiał zrezygnować z działalności
                                    w SLD ze względu na kontakty z gangsterami, nadużywanie narkotyków i innych
                                    używek, co spowodowało u niego zaburzenia umysłowe (np. wiekszość dnia spędza w
                                    szafie).
                                    Pozdrowienia pomożemyzałatwić ci miejsce w Monarze.
                                    • lentil Re: A według Ciebie z kim? 15.11.01, 18:24
                                      O, patafiany z SLD się odezwały? Prawda w oczy kole. Układzik moze się popsuć i korytko odsunąć,
                                      bo nie daj Boże jakiś pismak zacznie węszyć wokół sprawy . Jasne, zróbcie z goscia narkomana i
                                      psychopate, glupie scierwa. Erem, nie szczyp sie, wygarnij jeszcze kilka smaczków.
                                      • Gość: Maksio Re: IP: *.chello.pl 15.11.01, 18:41
                                        lentil !!!
                                        Gdyby głupota umiała fruwać - to twój ojciec karmiłby cię z procy !
                                        • lentil Chyba Marksio 15.11.01, 18:51
                                          ;))))
                  • wex2001 Dalej... 15.11.01, 20:11
                    No wlasnie Erem jak masz jeszcze jakies takie ciekawostki to dawaj tu...ludzie
                    sie musza dowiedziec!!!
                    Pozdrawiam,jak mozesz Erem to napisz,moj mail jest pod ksywa!
                    Pozdrawiam
                    • lentil A bylo tak ciekawie... 16.11.01, 11:38
    • casimir_1 Re: DYR. MIĘTUS, SLD I LEWE INTERESY W MIEŚCIE 17.11.01, 18:30
      Lewe interesy są w każdej gminie,gdybyście wiedzieli co młode lwy SLD
      robią na Targówku razem z bur.Kamińskim /PO - pełniącym obowiązki/ .
      P.Kozłowski i KLimaszewski przeszli samych siebie.
      Dostali dobrą szkołę od P.Bartkowskiego i Trąbińskiego / obaj były AWS /-
      trzeba tak robić, żeby dla siebie zarobić- reszta jest nieważna.
      Bur.Kamiński profilaktycznie dom z lewych pieniędzy buduje na Bemowie.
      • wex2001 Re: DYR. MIĘTUS, SLD I LEWE INTERESY W MIEŚCIE 18.11.01, 15:19
        Szanowny p. Jedrzeju
        Zastanawiam sie czemu szanownemu panu brakuje odwagi cywilnej, przez co pisze
        pan pod pseudonimem. Ciekawe jest rowniez to, dlaczego czestuje pan zebrane tu
        towarzystwo takimi glodnymi kawalkami nie majac dowodow. Zakladam oczywiscie,
        iz gdyby mial pan dowody to nic nie stalo by na przeszkodzie udaniu sie wraz z
        nimi do odpowiednich organow (np. sadu). Zatem jak to bedzie? Nie wystarczy
        bujna wyobraznia.. no chyba ze ma pan ochote uchodzic za... (pozostawmy kwestie
        tego epitetu bez komentarza).

pozdrawiam,
        wex2001
        • jedrzej! Re: DYR. MIĘTUS, SLD I LEWE INTERESY W MIEŚCIE 19.11.01, 15:31
          wex2001 napisał(a):
          > Szanowny p. Jedrzeju
          > Zastanawiam sie czemu szanownemu panu brakuje odwagi cywilnej, przez co pisze
          > pan pod pseudonimem.

Mam nadzieję, że w sieci istnieje jeszcze jakiś Jędrzej i "czestuje" wszystkich
          takimi "takimi glodnymi kawalkami nie majac dowodow".
          Jako Jędrzej Kunowski,radny gminy Targówek oświadczam, że występuje tu pod
          imieniem wyłącznie swoim i wyrażając swe poglądy nie muszę się chować za
          pseudonimami.
          Jako nieliczny nie mam nicka, choć powinienem, bo niebyłoby tu takich tekstów.
          Bywam na spotkaniach forum Pragi Północ, Targówka, też jako Jędrzej Kunowski,ale
          nie uprawiam tam politykierstwa. Na co mam wielu swiadków.

A o wielu interesach SLD, PO, czy dawniej UW, wie wiele osób i jakos się nie
          fatyguja się do Prokuratury, a piszą tu licząc, że znajdzie się jakiś dziennikarz
          który to opisze.
          Jakie są przesłanki osób upubliczniających takie informacje...
          Dopisz je sobie sam. Nie sadzę, że sa one kierowane pobutkami czyto etycznymi.

Nie wszystkie jednak działania samorządowców nadają się do sądu, i nie tak łatwo
          nimi zainteresować organa ścigania. Można to zrobic mając dostęp do "kwitów"
          które są w urzedzie, gdzie władzę ma niestety osoba oskarżana i ich nie wyda.

> pozdrawiam,
          > wex2001

Pozdrawiam również
          Jędrzej Kunowski (Unia Wolności)
          • kunce Re: DYR. MIĘTUS, SLD I LEWE INTERESY W MIEŚCIE 19.11.01, 19:54
            Niedługo minie rok, jak radni UW z Targówka złożyli wniosek do komisji
            rewizyjnej o zbadanie wyceny gruntu pod słynny mityczny aquapark (burmistrz
            drastycznie zaniżył cenę dla miłej sercu firmy), kontrolę działań urzędu, który
            stronniczo przygotował i przeprowadził przetarg oraz o zbadanie, dlaczego
            burmistrz w stosownym czasie, wiedząc,że firma wprowadziła komisję w błąd i nie
            ma pieniędzy na zapłacenie za grunt, naraził gminę na straty brnąc w układy z
            tą firmą i łamiac przy tym kolejne warunki przetargu. Rządząca gminą SLD nie
            jest jednak zainteresowana zbadanie tej sprawy. Dlaczego? Wystarczy trącić
            kamyk, by ruszyła lawina.
            • kunce Re: DYR. MIĘTUS, SLD I LEWE INTERESY W MIEŚCIE 20.11.01, 10:04
              Polecam lekturę dzisiejszego Superexpresu. Na pierwszej stronie artykuł o tym,
              jak burmistrz Kamiński miał wymuszać haracze od swoich zastępców (ci wreszcie
              głośno o tym powiedzieli, przemilczamy sytuacje, o których się tylko szepcze).
              Wiceburmistrz Kazimierz Kurek, który w imieniu Kamińskiego (obecnie PO) biegał
              z kopertą, to stary członek SLD.

Łapówki są często zwykłym wymuszeniem! Radni PPChD i UW z Targówka zwracają się
              do władz państwowych o ogłoszenie abolicji dla wszystkich osób, które przyznają
              się, że w toku załatwiania spraw w urzędach zostały sprowokowane lub wręcz
              zmuszone do wręczenia łapówki.
              Jako radna otrzymuję liczne sygnały o "odpłatnych" działaniach urzędników mojej
              gminy, jednak żaden ze skarżących nie chce tego powtórzyć publicznie. Wszyscy
              mówią: ja tu mieszkam i jeszcze nie jedną sprawę w urzędzie będę musiał
              załatwić.
              • Gość: mmikki Re: DYR. MIĘTUS, SLD I LEWE INTERESY W MIEŚCIE IP: *.chello.pl 20.11.01, 16:00
                O korupcji na Targówku pisze też Rzeczpospolita. I podobno jakas stacja radiowa
                też zajęła sie tematem?
                Może odwagi nabiorą inni zmuszeni do dawania 'w łapę" temu panu z Targówka?
              • g_wolny Re: DYR. MIĘTUS, SLD I LEWE INTERESY W MIEŚCIE 20.11.01, 20:15
                Brawo Kunce!!!!

Kochamy Cię i na Ciebie liczymy jesteś przecież prawnikiem
                • Gość: kunce Re: DYR. MIĘTUS, SLD I LEWE INTERESY W MIEŚCIE IP: *.chello.pl 20.11.01, 21:43
                  g_wolny napisał(a):

> Brawo Kunce!!!!
                  >
                  > Kochamy Cię i na Ciebie liczymy jesteś przecież prawnikiem
                  Sorki, Wolny, jestem domorosłym fanem prawa. Dyplom mam z socjologii.

• crack66 Ludzie! Spierdalajta z tego wątku! 20.11.01, 18:16
      Niech on w końcu zdechnie, rozmaite cwelociapciaki mnie obszczekują za
      wywołanie tego tematu (ukłony ŻWIREK i kurwa przestań), mam dosyć obrywania w
      za nie swoje. Jeśli są problemy, a wiem że są to załóżcie swój wątek i
      spierdalajta z tego! OKI?!
      • g_wolny Re: Ludzie! Spierdalajta z tego wątku! 20.11.01, 20:13
        cracu !!!
        nie denerwuj się to dopiero początek tego kurestwa na targówku.
        Zawsze to było zadupie miasta dlatego wszyscy sobie pozwalali.
        Kołek Kaminski zwietrzył interes ale się przejedzie.
        wIES Z POD gARWOLINA TO NIE MIASTO nie damy się kołkowi.

• g_wolny Re: Ludzie! Spierdalajta z tego wątku! 20.11.01, 20:28
          Witaj Cracu66 !!!
          Wiem kto Cię ściga.
          Bartkowski zwany " Leone".
          Obejrzyj jeszcze raz "ojca chrzesnego"
          To jest mafia jak mawia " dziad " z Ząbek
    • crack66 Do cwelociapciaków 20.11.01, 18:28
      na waszej opinii akurat nieudaczniki mi nie zależy,ale ODPIERDOLTA SIE ode mnie
      bo nie wszystko dobre to JA
      • zawad Re: Do cwelociapciaków 22.11.01, 01:49
        Nerwy puszczaj ą bo mówi się tu głośno o czym wszyscy wiedzą .Kamiński jest
        małym złodziejem przy miętusie.
        • lentil SLD zamyka własny klub? 21.12.01, 19:51
          Oto zamknęli Labirynt, ulubione miejsce działaczy SLD, jeśli mnie pamięć nie
          myli. A przecież to SLD rządzi - to co, strzelili sami sobie gola? Pójdą się
          bawić na Rozbrat? Nic nie rozumiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka