Dodaj do ulubionych

Rozkład głosów wg dzielnic?

27.11.06, 15:48
Są gdzieś informacje o rozkładzie głosów między HGW a KM według dzielnic
Warszawy? Ciekawa jestem, jak głosował "mój" Ursynów.
Obserwuj wątek
    • Gość: gizmo Re: Rozkład głosów wg dzielnic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 15:57
      wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp2Tura.html
      Tam masz rozkład głosów nawet w obwodach.
      • nessie-jp Re: Rozkład głosów wg dzielnic? 27.11.06, 16:47
        Nie potrafię znaleźć. Chyba mi ta mgła na mózg padła. Zmiłuj się nad ślepakiem i
        daj konkretnego linka...
        • jan-w Re: Rozkład głosów wg dzielnic? 27.11.06, 17:14
          wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp2TuraObwody.html?instytucja=146501-WBP
          Ale jest dużo do przejrzenia. Wyników dzielnicowych 2 tury chyba tam nie ma.
          Wg dzisiejszej GW Kabaty - 63 i 67 % za HGW :-)
          • Gość: gizmo Re: Rozkład głosów wg dzielnic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:33
            Przepraszam, są obwody ale dzielnic nie ma.
            • nessie-jp Re: Rozkład głosów wg dzielnic? 27.11.06, 19:57
              No, doszukałam się przynajmniej mojego obwodu - dzięki Janie za link - i u mnie
              za HGW też była większość :) Miło wiedzieć, że się ma rozsądnych sąsiadów!
              • horpyna4 Re: Rozkład głosów wg dzielnic? 27.11.06, 20:11
                Można powiedzieć, że HGW wygrała dzięki... Kaziowi. Robił, co mógł, żeby się
                zdyskredytować. Zwłaszcza na Ursynowie, którego nie odróżnił od Ursusa. Nie
                mówiąc o genialnym pomyśle z telefonami. Możnaby napisać podręcznik "Co robić,
                żeby przy dużym poparciu przerżnąć wybory", he, he...
                • rubeus Re: Rozkład głosów wg dzielnic? 27.11.06, 20:23
                  ja tych telefonów bym się nie czepiał. Zawiniła f-ma, która realizowała
                  usługę (ale mogli ze sztabu K.M. zastrzec, żeby nie dzwoniono w nocy ).
                  Ale blamaż z myleniem nazw dzielnic to już wina Marcinikiewicza.
                  Mapkę z dzielnicami widziałem bodajże w metropolu
                  - prawobrzeżna warszawa była w większości za Marcinkiewiczem, lewobrzeżna - zwłaszcza południowa i centrum za Gronkiewicz-Waltz.
                  • horpyna4 Re: Rozkład głosów wg dzielnic? 27.11.06, 21:28
                    Do mnie w nocy nie było telefonu, za to dwa telefony jednego dnia. Też chyba
                    wina firmy, podobno i po trzy telefony bywały do niektórych. To też może wkurzyć
                    i nie rozumiem, co za problem tak załatwić sprawę, żeby pod jeden numer był
                    tylko jeden telefon. Jakaś mało profesjonalna ta firma.
                  • Gość: m. Re: Rozkład głosów wg dzielnic? IP: 62.233.191.* 27.11.06, 21:52
                    Szczególnie tu prawobrzeżna część Warszawy jest za Marcinkiewiczem :-)

wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp2TuraObwod.html?okregObwod=68331757ad5978018944aeaa4288329f

• Gość: obywatel 3rp Wyraźny podział klasowy IP: *.acn.waw.pl 28.11.06, 00:03
      Na stronie pkw znajdziesz wyniki dla każdego obwodu w mieście. Możesz sobie
      zrobić z tego mapę poparcia i na to nałożyć mapę wykształcenia i ubóstwa w
      Wawie. Kiedyś GW zamieściła takie.
      Wtedy wychodzi czarno na białym - robotnicze części Woli, Stara Praga,
      Targówek, zwłaszcza przemysłowy i parę innych miejsc, gdzie jest sporo lokali
      socjalnych czy komunalnych z patologicznym towarzystwem niepłacącym czynszu.
      Tam właśnie, w tych zagłębiach ubóstwa i patologii jest matecznik pisu i
      marcinkiewicza. Tam, gdzie mieszka ten zapijaczony, bezrobotny plebs.

Potem popatrz sobie na okolice Bukowińskiej na Mokotowie, na całe Kabaty, na
      nowe Szczęśliwice, Tarchomin, Bemowo, w okolicach Osmańczyka i Deyny a wnioski
      nasuną się same - to te skupiska wyższych, dorodnych warstw społecznych
      uratowały nasze miasto! Tłuszcza z komunalek tylko to psuła, ale Warszawa
      okazała się jednak inteligenckim, przedsiębiorczym miaste i W Y G R A L I Ś M
      Y ! ! !
      • Gość: zenek ? IP: *.spray.net.pl 28.11.06, 00:17
        Może i masz troche racji z tymi robotniczymi dzielnicami, ale na Bemowie,
        Mokotowie nie mieszka kwiat inteligencji polskiej. 50% to chołota.
      • horpyna4 Re: Wyraźny podział klasowy 28.11.06, 13:29
        Uważam, że przewaga KM nad HGW wśród ludzi prymitywnych bierze się z jednego,
        zasadniczego powodu. Wedłuch nich od rządzenia jest chłop, a baba do garów.
        Kompetencje czy wykształcenie nie mają w tym przypadku żadnego znaczenia. I
        takie podejście miało chyba jeszcze większy wpływ na wyniki głosowania, niż
        obecność "elektoratu moherowego". Niewykluczone, że HGW miałaby przewagę nad KM
        nawet w najbardziej "zakazanych" dzielnicach, gdyby była mężczyzną.
        • nessie-jp Re: Wyraźny podział klasowy 29.11.06, 01:14
          Wydaje mi się, że to zależy nie tyle od menelskości :), co do wieku wyborców.

Masz przy tym rację; starsi ludzie na "kobite" nie zagłosują, no bo to powinno w
          domu siedzieć i gary myć, a nie do ratusza... :) Stąd wydaje mi się, że
          Kazimierz zyskiwał więcej głosów w dzielnicach, w których elektorat jest starszy
          (w sensie - dawne budownictwo, dawni, zasiedziali mieszkańcy). Blokowiska -
          Ursynów, Bemowo - gdzie mieszka dużo młodych, zaufały HGW.
    • jaa_ga Ursynów - 65,4% dla Waltz + najwyższa frekw.58,2% 28.11.06, 11:37
      Eh...kocham życie na Ursynowie:-)
      Mieć TAKICH sąsiadów, to zaszczyt, duma i radocha :-)))

bi.gazeta.pl/im/2/3758/m3758782.jpg
      Tu zobaczcie wyniki ze wszystkich dzielnic (infografika)
      • jaa_ga Oooo...przepraszam Wilanów - frekw. 59,1 % :-) 28.11.06, 11:43
        I dokładnie tyle samo - 59,1% głosowało na Panią Prezydent
      • e-tam Re: Ursynów - 65,4% dla Waltz + najwyższa frekw.5 28.11.06, 12:13
        No super. 100,2% po zsumowaniu na Żoliborzu.
        • jaa_ga Żoliborz - 57,5 % dla Waltz 28.11.06, 12:27
          Dodaj jeszcze raz może.
          PS. Swoją drogą - rodzinna dzielnica braci K., a woli Panią Prezydent
          od kandydata PiSu.
          • e-tam Re: Żoliborz - 57,5 % dla Waltz 28.11.06, 13:00
            jaa_ga napisała:

> Dodaj jeszcze raz może.

HGW 57,5
            KM 42,7
            ---------
            100,2
          • w_v_w jaaga wyluzuj juz 28.11.06, 18:44
            Swoja droga, Hgw przerzneła w swojej rodzimej dzielnicy :)))))

Wawerka
            • jaa_ga Co? Znowu w życiu ci nie wyszło, wawerka? 28.11.06, 20:00
              Ty to masz pecha
              Jeszcze Zygarskiego ci Hania może na pełnomocnika ponownie wyznaczyć :-)))
              Cóż... przeciwnika zabija się jego własną bronią - znasz tę zasadę?
              Kto mieczem wojuje - od miecza ginie.

Jakież mądrości w przysłowiach i frazeologizmach tkwią, prawda?
              • w_v_w Re: Co? Znowu w życiu ci nie wyszło, wawerka? 29.11.06, 06:57
                Jestem spokojna jak Chinczyk, Pełnomocnik w Wawrze, dlaczego nie, wielu
                nieudaczników i kretaczy Wawer przetrwał, to "fachowców" Hani również :))))

A znasz taki kawałek: "Przysłowia są madrością tych narodów, które innej
                mądrości nie mają " (Stefan Kisielewski - Kisiel)

Ja się nawet cieszę, tyle HGW naobiecywała, ze nawet jak uda sie spełnic 50%,nie
                będzie źle.

BTW Dziwie się jednak,ze osoba "odnowiona w duchu swietym" wyznaje Kodeks
                Hammurabiego.

Ekumenicznie pozdrawiam
                Wawerka
      • red.adam Pani E.I w znów w natarciu.... 29.11.06, 23:53
        • w_v_w Re: Pani E.I w znów w natarciu.... 30.11.06, 01:03
          Podziwiam,podziwiam tę "pretoriankę" _ Wart Pac pałaca, a pałac Paca :)))

Wawerka
          • Gość: kaess w natarciu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 03:26
            ...wart pajac pałaca, a pałac pajaca, byłego i bliskiego, wciąż
            ciamkającego...
    • kazuyoshi78 Re: A ja się wstydzę za Bielany :( (n/t) 28.11.06, 13:31

• Gość: nienius Re: Rozkład głosów wg dzielnic? IP: 217.153.125.* 28.11.06, 13:38
      65 do 35 dla Pani Hani czyli bardzo dobrze
      • Gość: piotr Thx dla Mokotowa i Ursynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 11:45
        Jestem z Targowka i troche mi wstyd ze mieszka tu taki plebejski elektorat.
        Prawda jest taka ze tylko dzieki dzielnicom Mokotow i Ursynow wygrala HGW i
        duze uznanie dla ludzikow tam mieszkajacych. Pozdrofka i zobaczymy co bedzie
        sie dzialo przez 4 lata bo ostatnie 4 lata to byly zmarnowane lata stolicy
    • Gość: Łoles Re: Rozkład głosów wg dzielnic? IP: *.eranet.pl 29.11.06, 21:52
      PO wygrało w dzielnicach inteligenckich i osób młodych, przedsiębiorczych
      (Ursynów, Białołęka, Wilanów itp.). Pis w dzielnicach emerycko - menelskich
      (Praga Południe). Dziwne że menele chcą Prawa i Sprawiedliwości.Chyba że w
      kolejce po zasiłek.
      • Gość: sorbet Re: Rozkład głosów wg dzielnic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 22:45
        Białołęka druga po Ursynowie.Gratulacje Białołęko!!!!!!!!!
      • Gość: he he he Re: Rozkład głosów wg dzielnic? IP: *.chello.pl 30.11.06, 07:09
        Gość portalu: Łoles napisał(a):

> PO wygrało w dzielnicach inteligenckich i osób młodych, przedsiębiorczych
        > (Ursynów, Białołęka, Wilanów itp.). Pis w dzielnicach emerycko - menelskich
        > (Praga Południe). Dziwne że menele chcą Prawa i Sprawiedliwości.Chyba że w
        > kolejce po zasiłek

ech Wałsiawiaku ale żeś się zapędził
        wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp2TuraObwody.html?instytucja=146501-WBP&jednostka=146507
    • j_karolak Wstyd! 30.11.06, 09:07
      Wstyd potworny! Prezydenta Warszawy wybrali nam przyjezdni z Bemowa, Ursynowa i
      Tarchomina. Dzieci prowincjonalnych dorobkiewiczów postpezetpeerowskich, którym
      opłacono studia i codzienną dostawę Wyborczej bezkrytycznym swym rozumkiem
      przejęły cały popaprany system "wartości" michnikowskich i swymi popapranymi
      głosami będą zaśmiecać Warszawę swym wyborem politycznym jeszcze przez wiele,
      wiele lat. Żenada!
      • w_v_w Re: Wstyd! 30.11.06, 09:12
        Boszzzzzz, jestem pod wrażeniem :)))

Wawerka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka