Dodaj do ulubionych

Piast wchodzi do Konesera

16.12.06, 03:41
jaka jest prezydencka wizja PPłn: komercyjna budowlanka czy prawdziwa
rewitalizacja dzielnicy?
"...Miasto nie może sobie pozwolić na nabywanie tak drogich nieruchomości...
twierdzi Hanna Gronkiewicz-Waltz, prezydent Warszawy..."
ciekawe będą kolejne praskie wypowiedzi/decyzje Pani Prezydent. Czy takie,
jak ta z wyborczego folderu o lokalizacji Jarmarku Europa przy Dw.
Wschodnim?...

Obserwuj wątek
    • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Piast wchodzi do Konesera 16.12.06, 11:49
      Oj, cos mi się zdaje, że będziemy mieli wieeeeelkie rozczarowanie. To znaczy
      będziecie mieli - elektoracie Hanny Gronkierwicz-Waltz. Rozczarowanie na miarę
      nadziei, jakie sobie robiliście.

Ale samiście chcieli. Ja na razie nie chcę krakać i mam nadzieję, zę się mylę.
    • Gość: przemek Re: Piast wchodzi do Konesera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 12:52
      "odsunac pis od wladzy" - oto caly program pani, ktorej chyba duch swiety
      odebral rozum. stadion narodowy - za drogi, konseser - za drogi... za drogie,
      bo przeciez to pomysly pisu, a skoro pomysly pisu, to na pewno glupie.
      piecdziesiat kilka milionow za konesera to za duzo? to tylko dziesiec razy
      wiecej niz schody na gnojna gore, o ktorych stoleczna pisze na tej samej
      stronie.
    • Gość: ala Piast wchodzi do Konesera IP: *.aster.pl 16.12.06, 16:51
      A gdzie obiecane lokale socjalne, dla tych co nie płacą czyszu i mieszkają w
      luksusach za darmo. Płaci za nich miasto z naszych pieniędzy. PO nie ma w tym
      interesu.
    • Gość: prazanin Piast wchodzi do Konesera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:13
      "Deklaruje, że fundusz chce zostawić przy Ząbkowskiej działającą tam wytwórnię
      wódek i po spłaceniu jej gigantycznych długów przestawić produkcję na potrzeby
      zwiedzających zakład turystów. Zamierza realizować w fabryce projekt centrum
      kultury wspólnie z miastem i instytucjami (teatrem, galeriami), które już w
      Koneserze funkcjonują."

ale jaja... kolo z BB Investment ktory stoi za kampania medialna wciskajaca
      ludziom "przeniesienie" supersamu teraz glupim dziennikarzom wciska kit o
      turystach i kulturze.....:))) dobre... ten artykul to chyba dla idiotow /
      analfabetow ?

ludzie, jak BB Investment wchodzi do konesera, to beda tam apartamentowce dla
      przyjezdnych. wszystko zostanie zrownane z ziemia. wkurza mnie, ze wyborcza
      powtarza te bzdety.... a przeciez chodzi o jedno - chloptasie z BBI wykorzystaja
      wszelkie mozliwosci zarobienia kasy. jak to sie robi, pokazali przy pulawskiej
      2. Supersamu juz nie ma.
      • Gość: urzykowski Re: Piast wchodzi do Konesera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:38
        Porównywanie Konesera z Supersamem jest totalnym pomieszaniem pojęć. Supersam
        nie był zabytkiem. Koneser jest wpisany do rejestru zabytków, a w dodatku ma
        plan zagospodarowania dla całego terenu. Nie wiem do końca jakie ma plany
        inwestor, ale skoro składa deklaracje, to mieliśmy go wykropkować i nie
        cytować? Mieliśmy dać swój komentarz: "Na pewno zrówna fabrykę z ziemią"? A
        jaki ty masz dowód, że tak się stanie? Czy sugerujesz, że Koneser zostanie
        wykreślony z rejestru zabytków i rozebrany (a byłoby to przestępstwo)? Kto się
        tego dopuści? Minister kultury (bo tylko on może dokonać wykreślenia)? Jeśli
        coś wiesz, podaj konkrety, albo nie rzucaj słów na wiatr.
        • Gość: prażanin Re: Piast wchodzi do Konesera IP: *.acn.waw.pl 17.12.06, 01:09
          Nareszcie prywatny inwestor... dość już mitów o tworzeniu centrum kulturowwgo za
          państowe pieniądze... Rewitalizacja starej pragi powinna w głównej mierze
          polegać na zmiamie proporcji s strukturze społecznej... Mam nadzieję, że w
          części magazynów powstaną lofty... To są piękne miejsca - jestem przeciwny
          restaurowaniu komunalnych kamienic (do momentu rozwikłania praw własności wielu
          z nich) dla dobra ludzi, którzy w istocie przyczynili się do ich degradacji... -
          państowe znaczy niczyje...
          • byrcyn1 Re: Piast wchodzi do Konesera 18.12.06, 17:15
            "prażaninie"... dziwny ten entuzjazm...zapewne acan "przyjezdny"...? Że co,
            niby lofty to zmiana struktury społecznej, czyli jak ..będzie lepiej??? Centra
            kultury to beee, bo lofty "wszystko załatwią". Paru podobnych
            tobie "przyjezdnych" z kasą (jeśli ty "prażaninie" ją masz), ale zazwyczaj na
            niskim poziomie intelektualnym i kulturowym (zwyczajni nowobogaccy)sprowadzi
            się tam i co..., juz będzie ok? Wąskie myślenie... I to ma
            być "rewitalizacja"..?
            Jeśli masz acan pojecie o tym jak działa ten investor - BB Investment, to
            zorientuj się jak wyglada Supersam, który właśnie podlega osobliwej
            rewitalizacji... Tak samo skończy Koneser!

A tak na marginesie, to - "buraki na pole..."
    • Gość: m Piast wchodzi do Konesera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 13:36
      No gratuluje, teraz czekamy az bufetowa zadecyduje o postawieniu mostu wzdluz
      Wisly. Drodzy wyborcy PO gratulacje, wszystko na handel oto logika. Za chwile
      zrezygnuja z muzeum sztuki nowoczesnej bo jest za drogie no i pisu
      • Gość: Wacia Re: Piast wchodzi do Konesera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 15:26
        I bardzo dobrze, że miasto nie wikła się już w cudze nieruchomości.
        A państwu z SLD i PIS-u - [i] amatorom cudzych nieruchomości, zabranych
        Warszawiakom bierutowskim dekretem - JUŻ DZIĘKUJEMY.
    • Gość: Wacia Piast wchodzi do Konesera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 15:27
      I bardzo dobrze, że miasto nie wikła się już w cudze nieruchomości.
      A państwu z SLD i PIS-u - [i] amatorom cudzych nieruchomości, zabranych
      Warszawiakom bierutowskim dekretem - JUŻ DZIĘKUJEMY.
    • byrcyn1 Piast wchodzi do Konesera 18.12.06, 17:04
      Panie Urzikowski.... Ja już się przyzwyczaiłem do stylu w jakim Gazeta
      informuje publikę. Wlaściwie to nie powinno mnie juz nic u was dziwić, a
      jednak... Coś pan kiedyś skrobnął nt Supersamu, a potem żeś się pan wycofał...
      Supersamu już nie ma, a prezes-spółdzielca ciągle twierdzi, że remontuje dach.
      A pan, jako dziennikarz - gdzie pan jest...gdzie Gazeta, dlaczego pan milczy?
      I z Koneserem bedzie tak samo, to ten sam inwestor czyli BB Investment z
      Poznania, on rządzi NFI Piast - więc przyjdą i zaorzą...
      Pan jako dziennikarz wie, że ma znaczenie sposób w jaki przedastawia sie
      informacje. Pan tak dobrał "cytaty", aby przyszłość Konesera jawiła się jak "w
      bajce"... A tak - "jak w bajce", bo to bajka, ale innego rodzaju, to co
      wygaduje ten człowiek - casus Supersamu jest na to dostatecznym dowodem.
      UWOLNIĆ KOLEJNĄ DZIAŁKĘ i apartamentowce sadzić w W-wie, to cel dla ludzi z
      Pyrlandii.
      A pan cytuje, cytuje..., a pomyśleć czasem trzeba...W końcu to "słynna" Gazeta
      Wyborcza!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka