Gość: kicia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 01:30 Widzialam ta 'slynna palme'. Co za koszmar, kto pozwolil to okropienstwo sztuczne postawic w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eryk Re: Policja pod palmą IP: 194.9.223.* 04.04.03, 10:23 a czy ktos moze mi wytłumaczyc dlaczego nie mozna na Rondzie de Gaulla skrecic w lewo? Nie mówię o wjechaniu w Nowy Świat, tylko o dojechaniu do Smolnej albo zawróceniu na drugą stronę Alei Jerozolimskich. W Kruczą w lewo nie mozna, na rondzie nie mozna... Oczywiscie mozna kombinowac i "skręcic w lewo" przejeżdżając przez parking pod dawnym KC i wjeżdzając na rondo od strony Pl. 3 Krzyży. Ale po co tam nakaz jazdy na wprost - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czepiający się czytelnik A może by tak Wyborcza zrobiła akcję: Oświetlmy Palmę IP: 217.96.10.* 04.04.03, 14:17 Przecież po zachodzie słońca Palma ginie. Wiem, że zwykłych palm, czy też normalnych drzew stojących przy drodze zazwyczaj się nie oświetla (choć w Londynie - na skwerku niedaleko stacji Angel - widziałem takowe). Ale to jest palma szczególna. Palma - happening. Może by tak rzucić w nią jakimś światłem. Może by tak jakiś sponsor dostał za to możliwość wrzucenia gdzieś jakiegoś subtelnego loga? Zgadzacie się ze mną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: A może by tak Wyborcza zrobiła akcję: Oświetl IP: *.acn.pl 05.04.03, 20:37 Palme trzeba oswietlic, a znak nakazu jazdy prosto zlikwidowac! Szczerze mwoiac nawet sobie nie zdawalem sprawy, ze na tym rondzie nie mozna zawrocic. Czy to czasem nie nastepny (po ograniczeniach szybkosci np. na Trasie Siekierkowskiej) bezsensowny znak drogowy?! Po co to? Swoja droga, to chyba ci policjanci sa malo skuteczni, bo co nie przejde sie Nowym Swiatem, to mija mnie kilknascie prywatnych samochodow osobowych! Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: A może by tak Wyborcza zrobiła akcję: Oświetl 05.04.03, 20:45 Zakaz lewoskrętu jest od kilku lat, brak zakazu powodował korek z powodu wyłączenia lewego pasa ruchu i kilka wypadków tygodniowo tych co kombinowali skręcić w lewo ze środkowego pasa. przed rondem stoją znaki informujące o zakazie, w czym problem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: A może by tak Wyborcza zrobiła akcję: Oświetl IP: *.acn.pl 05.04.03, 20:59 pacio napisał: > Zakaz lewoskrętu jest od kilku lat, brak zakazu powodował korek z powodu > wyłączenia lewego pasa ruchu i kilka wypadków tygodniowo tych co kombinowali > skręcić w lewo ze środkowego pasa. > przed rondem stoją znaki informujące o zakazie, w czym problem ??? To przeciez mozna ustawic znak, zeby tylko z lewego pasa skrecac! Poza tym co tu duzo mowic, lewy pas i tak zawsze jakos dziwnym trafem sie blokuje mam wrazenie! Problem w tym, ze jadac Alejami od Rotundy nie mozna ani skrecic w lewo ani zawrocic. Trzeba kombinowac jakos przes skret w prawo, albo zjechac na Wislostrade, tak koleczko pod estakadami i z powrotem na gore! Jak dla mnie to bez sensu ten zakaz zawracania! Odpowiedz Link Zgłoś