25.01.07, 12:22
Jak wszyscy zauważyliście spadło dość dużo śniegu. Niestety przynajmniej dziś
rano nikt nie zamierzał sie za to wziąć. Przy niektórych klatkch widziałem
około pół metrowe zaspy a dla porównania na sąsiedniej marinie wczoraj
wieczorem i dziś rano jeżdził traktorek i cały czas odśnieżał to co własnie
napadało...
Nie chodzi mi już o traktorek tylko o to że nikt nie dba żeby rano - jak
większość z nas idzie do pracy - drogi dojazdowe i chodnik były odśnieżone.
Czyżby "naszych drogowców" też zima zaskoczyła??
Obserwuj wątek
    • majcaz Re: śnieg 25.01.07, 12:32
      "nasi drogowcy" tzn. administrator i firma odsniezajaca( jesli jest )
      • rdebiec Re: śnieg 25.01.07, 14:31
        Podobny wątek jest na naszym zamkniętym forum, które podobno czyta
        administracja.
        Jak na razie nie widziałem reakcji z ich strony na żaden poruszany tam temat :-(
        • b_78 Re: śnieg 25.01.07, 15:12
          Próbowałem dziś rano (jako pierwszy) wyjechać z garażu B(-1). Udało mi się
          dopiero po kilku próbach. Zupełnie nic nie było odśnieżone, a warstwa śniegu
          (gdzieniegdzie dodatkowo nawianego) sięgała ponad 20 cm.
          Telefon administratora nie odpowiadał; ochrona poinformowała, że nie ma nawet
          żadnej łopaty i że stosowni pracownicy porządkowi pojawią się dopiero po 8-mej.
          Udało mi się dodzwonić do Arche-serwis po 9-tej i dowiedziałem się, że "...to
          był incydent, który się nie powtórzy...". OBY !
          • marcinkiewicz Re: śnieg 25.01.07, 15:31
            Żona jak wyjeżdżała dziś rano o 6.30 z bunkra z poziomu -1, to była pługiem:)
            Jej samochód jest bardzo niski, więc następni mieli drogę już oczyszczoną :)
          • thorrel Re: śnieg 27.01.07, 09:21
            "incydent, który się nie powtórzy ..."

Sobota 9:15 ... wyjazd z -1 w B nie widział na razie ani grama piasku ani soli
        • ajrzepeccy Re: śnieg 25.01.07, 15:23
          Ja tez nie zauważyłem na tym zamkniętym forum żadnego postu od naszej
          administracji... no cóż pewnie nie wolno im siedziec w godzinach pracy na
          forach internetowych...
          • patryk.rr Re: śnieg 25.01.07, 20:33
            ajrzepeccy napisał:

> Ja tez nie zauważyłem na tym zamkniętym forum żadnego postu od naszej
            > administracji... no cóż pewnie nie wolno im siedziec w godzinach pracy na
            > forach internetowych...

Lub nie mają nic do powiedzenia.
            A tak btw. to my mamy jakieś zamknięte forum? Jak można na nie się dostać?
            • rdebiec Zamknięte forum 26.01.07, 14:20
              > A tak btw. to my mamy jakieś zamknięte forum? Jak można na nie się dostać?

Zadzwoń do Archeserwis (022 642 42 17) i poproś ich o przesłanie zaproszenia.
              Skoro nikt z administracji nie zabierał na nim głosu to ciekawe czy będą
              wiedzieli o co chodzi :-)
              • jasieniczanin Re: Zamknięte forum 27.01.07, 00:38
                Wszystkie posty pojawiające się na zamkniętym forum dyskusyjnym
                groups.google.com/group/woronicza-park/topics
                docierają do administratora w postaci zbiorczego maila - raz dziennie. Teraz
                przynajmniej nie mogą się wyprzeć, że o czymś nie wiedzieli, bo wszystko jest w
                mailu, chyba, że tych maili nie czytają...
                Szczerze mówiąc ciężko jest przekonać naszego administratora do nowoczesnych
                sposobów komunikacji.
                Ostatnio zadzwoniłem do Archeserwis z sugestią, by starali się odpowiadać na co
                ważniejsze wątki na forum, szczególnie te, które ich dotyczą.
                Jak mi powiedziano: "Pani Osińska podejmie decyzję co do wykorzystania tego
                kanału kontaktowego" (Nie rozumiem, przecież sama zaakceptowała zebranie listy
                adresów emailowych na spotkaniu garażowym). Twierdzą, że będą musieli zatrudnić
                dodatkowy etap do śledzenia dyskusji na forum ... (bez komentarza).
                A mi się wydaje, że im nie zależy na poprawie kontaktu z mieszkańcami naszego
                osiedla...
    • multobene Re: śnieg 30.01.07, 20:52
      Juz brakuje administratorowi hajcu na oplacenie zimowych prac porzadkowych.
      Trzeba bylo oplacic watpliwe prace w ogrodzie, kwietnikach na koniec jesieni
      (Patiomkin by sie nie powstydzil takiej wsi) i zakasowac od firmy prowizje,
      zatrudnic dodatkowego ochronarza a najlepiej zmienic firme, moze dadzą więcej.
      Poza tym przeprogramowano piloty. Pozorne dzialania to chyba specjalnosc
      naszego administratora. Ciekawe ile Nas to extra kosztowało, utkryte koszty,
      wynagrodzenie dla administratora. Przy mizernych wplywach z czynszow za
      niedlugo nie bedzie na wywoz nieczystosci. Budzet sie nie domknie. Proponuje
      odciac pempowine poki jeszcze jest cos w kasie.
      • purmo Re: śnieg 02.02.07, 11:53
        Zgadzam się całkowicie. Pierwszym oczywistym krokiem powinno być wybranie na
        najbliższym zebraniu Zarządu Wspólnoty, złożonego z mieszkańców. Na razie
        Administracja ma w reku i zarząd i zarządzanie w osobie Pani Osońskiej!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka