Dodaj do ulubionych

SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:(((((

02.02.07, 22:41
Ciekaw jestem czy tylko mnie zaczyna drażnić "syf" panujący na naszym osiedlu.Bałagan na klatkach (konkretnie 3-78), pomazana winda,do której sprzątaczka zagląda chyba tylko okazjonalnie, odcinek schodów prowadzący do garażu poz.-1,po którym ganiają się tumany kurzu, smugi na klatce schodowej, brudne szyby przy drzwiach wejściowych i wreszcie mokry parter,na który,aż strach wejść bez butów antypoślizgowych.. Litości,to miało być luksusowe osiedle:(((((
Obserwuj wątek
    • ronner Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 02.02.07, 23:56
      ekskluzywne :)
      • remi77 Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 03.02.07, 11:56
        ekskluzywny moloch. to nawet zabawne :)
    • zajefajnie2 Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 03.02.07, 14:08
      Mam już dosyć jeżdżenia tą zasyfiała winda.Aż strach się otrzeć... Ale nic dziwnego,że pani sprzątająca nie ma czasu wszystkiego ogarnąć jeśli po wyjściu z budynku B biegnie na budynek A.. Wiele razy miałem przyjemność spotkać ja na 2 klatce w/w budynku.Czyżby administracji lub firmie sprzątającej brakowało rąk do pracy??Haha:)))

Pozdrawiam
      • akashha Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 03.02.07, 15:58
        > Wiele razy miałem przyjemność spotkać ja na 2 klatce w/w budynku

Też ją czasem tu spotykam :) Tyle że w klatce i w budynku, a nie na :)
        Ale np w pierwszej klatce B nie widziałam do tej pory, by było brudno :>

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu :)
        • zajefajnie2 Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 03.02.07, 23:08
          Nie wiem czy dobrze się orientuję,ale pierwszą klatkę budynku B sprząta inna pani.Więc być może syf nie dotyczy mieszkańców w/w klatki:)))
          • b_78 Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 03.02.07, 23:41
            Dlaczego mówimy o sprzątaczkach? Przecież tak naprawdę to nic się samo tak
            okropnie nie brudzi. W tworzeniu owego syfa mają przecież decydujący udział
            ludzie. Widuję nieraz "ekipy fachowców", którzy mają głęboko gdzieś jakąkolwiek
            dbałość o windy, którymi jeżdżą; klatki, przez które transportują swoje
            rupiecie, itd itp. Tak sobie myślę, że warto byłoby się zastanowić czy Ci z
            nas, którzy "fachowców" wynajmują nie powinni czasem ich uświadamiać, że
            Woronicza 76 czy 78 to nie chlew na podobieństwo być może ich lokalizacji. A
            może nawet ten kto taką "czystą inaczej" ekipę wynajmuje powinien po niej
            naprawiać/sprzątać/etc na terenie wspólnym?
    • xpert Za malo jest sprzataczek 03.02.07, 19:14
      Zwlaszcza w sobote tez powinni sprzatac. Budynki sa wysokie i sprzatanie klatek
      5 razy w tygodniu nie wystarcza. W niedziele naprawde jest syf na klatkach na
      poziomie zero.
      • thorrel Wycieraczki 04.02.07, 00:30
        bajzel w dużej mierze wynika z braku wycieraczek ...

Mam garaż na -1 i po wyjściu z samochodu (w czystych butach), po dojściu do
        wejścia do klatki mam już całe buty uświnione (bo na -1 są kałuże). Najbliższa
        wycieraczka jest dopiero przed wejściem do własnego mieszkania ... a po drodze
        ślady zostają w windzie i na korytarzach ...
    • zuza_1980 Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 05.02.07, 10:43
      być może nie powinnam poruszać tej sprawy na forum, ale muszę stanąć w obronie pani sprzątającej trzecią klatkę budynku B. Otóż,niejednokrotnie miałam przyjemność zamienić z nią kilka słów i za kazdym razem byłam zszokowana.Do jej obowiązków należy sprzątanie dwóch klatek w naszym budynku (B) pięć razy w tygodniu po sześć godzin dziennie i otrzymuje za to wynagrodzenie ok.800zł/mies.Ludzie, gdzie w takim razie trafiają nasze pieniądze!!!!!!!!!!!!?????????
      • rdebiec Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 05.02.07, 10:55
        > sprzątanie dwóch klatek w naszym budynku (B) pięć razy w tygodniu p
        > o sześć godzin dziennie

Może mało wiem o sprzątaniu klatek, ale codziennie po trzy godziny na jedną
        klatkę to się wydaje strasznie dużo. Przynajmniej przy normalnym użytkowaniu
        klati przez lokatorów. Może z powodu remontów jest taki syf, że się nie
        wyrabia.
        Powinniśmy zainwestować w wycieraczki na parterze i być może coś na podłogę
        windy tak jak jest w biurowcach. Wtedy brud się tak nie roznosi i ta sama
        sprzątaczka zrobi 4 klatki w tym samym czasie :-)
        • zajefajnie2 Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 05.02.07, 11:07
          Zgodzę się,że to strasznie dużo czasu.Ale skoro jedna sprzątaczka się nie wyrabia z dwiema klatkami to może czas zatrudnić więcej pań sprzątających.Płacę za sprzątanie i dlatego nie widzę powodu,żeby znosić ten syf bez końca:(( Nie jestem pedantem,ale to co się dzieję w trzeciej klatce 78 to naprawdę przegięcie!! A wycieraczki są konieczne!!!!!!!!!
          • rdebiec Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 05.02.07, 11:11
            Ile płacimy za to sprzątanie to się okaże w rozliczeniu rocznym.
            Nie wiem co się u was w 3 klatce wyrabia.
            W pierwszej raczej spoko oprócz choinkowych incydentów :-)
            • marcinkiewicz Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 05.02.07, 13:22
              > Nie wiem co się u was w 3 klatce wyrabia.
              > W pierwszej raczej spoko oprócz choinkowych incydentów :-)

W pierwszj klatce jest czysto. Najwyżej tylko przy windzie na parterze jest
              błoto. Ale to chyba normalne biorąc pod uwagę, że pani sprzątająca nie wyciera
              każdemu butów i nie biega z mopem po każdym kto przeszedł.

Może nie macie zainstalowanej wycieraczki przy wejściu? A może ją omijacie? ;)

• zajefajnie2 Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 05.02.07, 11:33
        może czas zmienic firmę sprzątają trzeba powiadomić zarządce przemyślcie to
    • rdebiec Joke 05.02.07, 11:15
      - Stary jakie buraki mieszkają w moim bloku! Codziennie mam zasyfioną błotem
      wycieraczkę.
      - Skąd wiesz, że to sąsiedzi? Przecież jest jesień, wszędzie błoto, może sam
      naniosłeś albo twoje dzieci.
      - Niemożliwe, my wycieramy buty u sąsiadki pięto niżej.
      • zuza_1980 Re: Joke 05.02.07, 11:46
        hahahaha:)))
    • zuza_1980 Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 05.02.07, 11:48
      Z tą zmianą firmy sprzątającej to niezły pomysł,ale chyba zbyt drastyczny.Interweniowałam już w sprawie sprzątania i czekam na efekty.Na razia cisza w eterze:)
      • papcio45 Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 05.02.07, 19:21
        MYŚLĘ ,ŻE JEST WIELE FIRM SPRZĄTAJĄCYCH LEPIEJ I TANIEJ ,NIE MA SIĘ CO ZASTANAWIAĆ NIECH ADMINISTRACJA SZUKA NOWEJ TAŃSZEJ FIRMY,TEJ PŁACIMY OKOŁO 50 TYŚ,MIESIĘCZNIE I ZA CO
        • rdebiec Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 06.02.07, 01:17
          Skąd masz takie dane?
          To za oba budynki, czy całey teren włącznie z garażem?
    • piter_111 Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 05.02.07, 12:00
      W końcu ktoś wpadł na genialny pomysł i poruszył temat sprzątania na forum.Brawo!!! To co robi sprzątaczka czwartej klatki budynku B to na pewno nie jest sprzątanie...
      • papcio45 Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 05.02.07, 19:24
        WSZYSTKIE SPRZĄTAJĄ ŻLE PO PROSTU MUSI BYĆ NOWA ,LEPSZA, I TAŃSZA FIRMA
        • papcio45 Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 05.02.07, 21:03
          Więc może warto coś zrobić w sprawie zmiany firmy sprzątającej?? Jest ktoś za?? Mam zamiar osobiście podsunąć ten pomysł administracji. I nie ustąpię!!
        • akashha Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 05.02.07, 21:38
          Wcale nie wszystkie sprzątają źle...
          A poza tym, istnieje coś takiego jak netykieta i pisanie z Caps Lockiem jest
          irytujące.
    • mpbc Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 06.02.07, 08:54
      Jako administrator udzielam upomnienia „zuza_1980” za łamanie regulaminu
      (widnieje na górze forum). Ma on TYLKO 2 punkty:

1. Krytyka jest mile widziana, ale konstruktywna krytyka, a nie obrażanie osób -
      obecnych i przyszłych mieszkańców "Woronicza Park".

2.Posty odnoszące się bezpośrednio do innych osób, które mogą być uważane za
      napastliwe będą usuwane.

Robię to z przykrością, ale post został skasowany.
      • zuza_1980 Re: SPRZĄTANIE NASZEGO OSIEDLA:((((( 06.02.07, 09:04
        Nie miałam zamiaru nikogo obrażać..

Pozdrawiam
        Zuzia J.
        • piter_111 Zmiana firmy sprzątającej 06.02.07, 19:41
          Znalazłem kilka ofert dobrze prosperujących firm sprzątających.Jutro wybieram sie z nimi do biura administracji, zobaczymy jaki będzie efekt..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka