Dodaj do ulubionych

odbiór miejsc parkingowych

15.02.07, 13:04
informacja z Orco na pytanie, kiedy możliwy będzie odbiór miejsc:

"W najbliższych dniach będę dzwoniła do państwa w sprawie miejsc postojowych i
terminu ich odbioru"

czyli mieliśmy rację - jak na razie miejsce w ogóle nie są odebrane, a skoro
nie są, to chyba naliczanie jakichkolwiek opłat za nie jest sprzeczne z logiką.
Obserwuj wątek
    • vombatus Re: odbiór miejsc parkingowych 15.02.07, 13:15
      No, to też chyba mocny argument, żeby nie płacić na razie za miejsca parkingowe.
      • mr05 Re: odbiór miejsc parkingowych 15.02.07, 13:32
        Ja zaplacilam czynsz bez oplaty za miejsce parkingowe. Uwazam, że dopoki go
        oficjalnie nie odbiorę nie ma podstaw do naliczania mi opłat, szczególnie wg
        horrendalnych stawek z sufitu...
        • rbialo Re: odbiór miejsc parkingowych 15.02.07, 14:57
          Co więcej, o ile dobrze pamiętam z odbioru mieszkania, zostało tam odnotowane,
          że odbiór miesca garażowego odbędzie się w innym terminie. Jeśli tak, to wręcz
          mamy papier na to, że nie odebraliśmy tego miejsca.

Zastanawiam się tylko jak to będzie rozpatrywane wobec tych, którzy mimo braku
          odbioru miejsca korzystali z niego?
          • vombatus Re: odbiór miejsc parkingowych 15.02.07, 15:06
            Hm, ale jak mieliby dowieść nam, że korzystamy z miejsca parkingowego - w
            szczególności, jak długo? Na podstawie oświadczenia ochrony, która w
            międzyczasie się zmieniła?
            • mr05 Re: odbiór miejsc parkingowych 15.02.07, 15:13
              Z tym korzystaniem pomimo formalnego braku odbioru, to juz sama nie wiem... Ja
              nie korzystałam do tej pory, ale odebrałam przepustkę do garażu i pokwitowałam
              jej odbiór.
              • kas3k Re: odbiór miejsc parkingowych 15.02.07, 15:26
                wiecie co..
                właśnie wziełam do ręki protokól przekazania końcowego lokalu
                i przynajmniej ja w 1_ Przedmiotem przekazania loka;u:
                mam: lokal mieszkalny nr:i wypełnione dane mieszkania oraz garaż nr: miejsce
                garazowe/poziom garażu
                Czy Wy też macie taki zapis? czy to tylko ja jestem aż tak roztrzepana i
                odebrałam garaz kiedy w ogóle jeszcze nie był skończony?
                pozdrawiam
                KK

PS Płacić za garaz i tak nie będę bo chciałabym zobaczyć to logiczne wyliczenie.

• kas3k Re: odbiór miejsc parkingowych 15.02.07, 15:29
                  ale czy w tytule nie powinno być protokół przekazania garażu?
                  i czy w ogóle mozna przekazać lokal (patrz lokal+garaż) bez TECHNICZNEGO
                  odbioru garażu?
                  • pg55 Re: odbiór miejsc parkingowych 15.02.07, 23:18
                    Mam taki sam zapis jak Ty.

Piotrek
                    • masumisz Re: odbiór miejsc parkingowych 16.02.07, 09:26
                      ja tez mam taki zapis.... czyli już nie moge odebrać po raz 2 miejsca
                      parkingowego..
                      • kas3k Re: odbiór miejsc parkingowych 16.02.07, 14:08
                        z drugiej jednak strony odbiór techniczny powinien sie odbyć
                        a Pan Filipek mówił, że taki odbiór będzie ...
                        już sama nie wiem.
                        • orzelek2000 Re: odbiór miejsc parkingowych 16.02.07, 15:11
                          ja w protokole przekazania w miejscu, gdzie powinien być wpisany numer miejsca
                          garażowego, mam długą krechę.
                          • orzelek2000 Re: odbiór miejsc parkingowych 26.03.07, 20:01
                            z ustaleń PRO-ORCO: odbiór nieodebranych garaży ma nastąpić do końca marca. za
                            okres styczeń-marzec zaliczki za garaż zostaną zwrócone (mnie nie dotyczy, bo i
                            tak nie płaciłem).
                            • orzelek2000 Re: odbiór miejsc parkingowych 19.04.07, 10:03
                              zapomniałem napisać, że moje miejsce garażowe zostało wreszcie odebrane.
    • mr05 Re: odbiór miejsc parkingowych 23.03.07, 09:15
      Witam,
      Chciałam podzielić się z Wami moimi wątpliwościami odnośnie budynku garażowego.
      O tym, że jest niewygodny i miejsca są ciasne pisaliśmy tutaj i rozmawialiśmy na
      spotkaniu z Pro. Oczywiście i niestety - bez żadnych pozytywnych efektów.
      Mnie zastanawia konstrukcja wjazdu - żeby dostać się na górny poziom, tzn.
      skręcić za szlabanem w prawo, trzeba to zrobić z lewego pasa (czy ktoś potrafi
      z prawego i to 'na raz'?), który jest wyraźnie oznakowany jako pas wyjazdowy.
      Zatem coś jest nie tak z planem i/lub wykonaniem garażu. Co za tym idzie, czy
      możliwy jest prawidłowy odbiór techniczny tego budynku?
      Pozdrawiam,
      Mirka
      • kobong1 Re: odbiór miejsc parkingowych 23.03.07, 13:40
        Z prawego pasa jest to niemożliwe, no chyba że hulajnogą.

Według mnie problem jest z projektem, to najwyraźniej był pierwszy garaż
        architekta bez prawa jazdy. Najgorsze jest to, że chyba nic się z tym nie da zrobić.

Pozdr.
        • meggy2301 Re: odbiór miejsc parkingowych 18.04.07, 23:08
          Co prawda problem nie dotyczy mnie, bo miejsce mam na poziomie "O", ale wydaje
          mi sie, ze mozna ow niewygode rozwiazac poprzez zmiane kierunku jazdy. Otoz
          wjazd tuz za szlabanem zmienic na wyjazd, a zjazd na koncu "przejazdu" na
          wjazd. Nie znam sie na prawie budowlanym, ale chyba moze byc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka