omar1 25.04.03, 19:20 Ten skurwysyn chce znowu wpieprzyć nam swoja łape do naszej kieszeni.Wpdł na pomysł ,abysmy do kazdego litra dopłacali 9 gorszy. Qrcze czy tego bydlaka nikt nie może upierdolic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: infrastruktura Re: Kolejny numer Pola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 19:57 A jak sobie koles wyobrazasz poprawe stanu drog?Chcesz dobrze jezdzic to plac za to-powiem wiecej-wielu moich znajomych nie chcialo winietek-a jak juz przepadly w Sejmie to wszyscy jak jeden maz zaczeli mowic "o kurwa...wolalbym juz zeby byly...".Niestety nie ma kasy na drogi i trzba ja jakos wykolowac-najlatwiej jest krytykowac-sprobuj sam cos zaproponowac-nawet aby dostac srodki z UE to trzeba wylozyc 1/3 kosztow czyli ok. miliarda zlotych...skad wziasc taka kase? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwasniewski Re: Kolejny numer Pola IP: *.pp.com.pl 25.04.03, 20:01 Ja to pierdole, ja i tak jeżdżę samochodem prezydenckim, za pieniądze frajerów - podatników Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: Kolejny numer Pola 25.04.03, 20:08 Gość portalu: infrastruktura napisał(a): > A jak sobie koles wyobrazasz poprawe stanu drog?Chcesz > dobrze jezdzic to plac za to-powiem wiecej-wielu moich > znajomych nie chcialo winietek-a jak juz przepadly w > Sejmie to wszyscy jak jeden maz zaczeli mowic "o > kurwa...wolalbym juz zeby byly...".Niestety nie ma kasy > na drogi i trzba ja jakos wykolowac-najlatwiej jest > krytykowac-sprobuj sam cos zaproponowac-nawet aby dostac > srodki z UE to trzeba wylozyc 1/3 kosztow czyli ok. > miliarda zlotych...skad wziasc taka kase? A ty myslisz koleś ,ze ta kasa (9gr/litr) trafi na drogi? Nie łudz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infrastruktura Re: Kolejny numer Pola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 20:34 Ale nie odpowiedziales na moje pytanie drogi omarze-podaj jakies alternatywne rozwiazanie... Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: Kolejny numer Pola 25.04.03, 20:54 Gość portalu: infrastruktura napisał(a): > Ale nie odpowiedziales na moje pytanie drogi omarze-podaj > jakies alternatywne rozwiazanie... Droga Alternatywo.Od rozwiązań powinien byc ktos kto sie lepiej na tym zna od pola.Ja powiem tylko ,ze płacę miesiecznie ok 7-8000zł za paliwa .Płace podatek ,który jest zawarty w beznyznie. Płace równiez padatek od spalanych paliw tzw. ekologiczny (może nie wiesz ,ze taki istnieje) Ostatnio "wjechałem" na Pulawskiej moim samochodem w konkretną dziurę.AluFelga do Merca AMG kosztuje krocie. Powiedz mój drogi ,mam jeszcze kurwa dopłacac do tego syfu z którego nie ma wyjscia .Remonty moich samochodów w stacjach ASO kosztują kolejna zajebistą kwotę. Jesli pytasz o jakich alternatywach myśle to powiem Ci jedno.Jak wejdziemy do tej zasranej UE to przyjdą tu niemcy i za nasze pieniądze zrobią to. Vide Poznań. Mimo ,że nie moge patrzec na unię i szwabów ,będę czekał z niecierpliowosica bo na tych naszych kutasów nie ma co liczyc.A na pola w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifrastruktura Re: Kolejny numer Pola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 21:15 Ja tez drogi omarze nie moge na to patrzec-wierz mi-ale jest takie powiedzenie ze "tonacy brzytwy sie chwyta"-tak naprawde zadna danina publiczna nie jest niczym dobrym:(((A co do Twojego wypadku na Pulawskiej-zaskarzaj ZDM i dostaniesz odszkodowanie-zareczam!Sam tak zrobilem:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: Kolejny numer Pola 25.04.03, 21:41 Gość portalu: ifrastruktura napisał(a): > Ja tez drogi omarze nie moge na to patrzec-wierz mi-ale > jest takie powiedzenie ze "tonacy brzytwy sie chwyta"-tak > naprawde zadna danina publiczna nie jest niczym > dobrym:(((A co do Twojego wypadku na Pulawskiej-zaskarzaj > ZDM i dostaniesz odszkodowanie-zareczam!Sam tak > zrobilem:))))) dzieki,ale,aby dostac cos z MZD trzeba na miejscu wezwać policje i spisac protokół.Policja mierzy gabary dziury wraz z głebokością .Gdybym miał stracic na tą operacje(policja do takich przypadków przyjeżdza juz po 2 godzinach )iles tam czasu ,wolałem zwyczajnie olac to wszystko i odjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek.orwell Szybciej Pol 25.04.03, 21:16 omar1 napisał: > Gość portalu: infrastruktura napisał(a): > > > A jak sobie koles wyobrazasz poprawe stanu drog?Chcesz > > dobrze jezdzic to plac za to-powiem wiecej-wielu moich > > znajomych nie chcialo winietek-a jak juz przepadly w > > Sejmie to wszyscy jak jeden maz zaczeli mowic "o > > kurwa...wolalbym juz zeby byly...".Niestety nie ma kasy > > na drogi i trzba ja jakos wykolowac-najlatwiej jest > > krytykowac-sprobuj sam cos zaproponowac-nawet aby dostac > > srodki z UE to trzeba wylozyc 1/3 kosztow czyli ok. > > miliarda zlotych...skad wziasc taka kase? > > A ty myslisz koleś ,ze ta kasa (9gr/litr) trafi na drogi? Nie łudz sie. Kulczyk już na tę kasę czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Kolejny numer Pola 25.04.03, 21:13 to podsumujmy : -podatek vat i inne podatki pośrednie - akcyza -podatek od zdrowia (kasa chorych) -fundusz pracy -fundusz gwarantowanych świadczeń pracowniczych (te dwa fundusze opłacają pracodawcy ,nie pracownicy) teraz jeszcze mamy mieć od dróg (chociaż w paliwie jest on zawarty),a za ciężarowe przecież nadal obowiązuje oddzielny podatek. Czekam jeszcze na podatek od szkół publicznych ,podatek od rowerów ,od spacerowiczów i od kotów ,kanarków ,pcheł I teraz najważniejsze,ale się nie zapytam ,bo nie lubię się denerwować ,tylko powiem ,że jest jeszcze jeden, ten najpierwszy ,najważniejszy podatek DOCHODOWY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
_jana Re: fundusze 26.04.03, 10:45 Jednym z wiodących haseł tow.Millera w kampanii wyborczej było:Zlikwiduję fundusze. I co? Dołożył nowe. I co? Ktoś go rozlicza z tego?Zapomniało się.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kolejny numer Pola IP: *.pgi.waw.pl 29.04.03, 08:57 Gość portalu: infrastruktura napisał(a): > A jak sobie koles wyobrazasz poprawe stanu drog?Chcesz > dobrze jezdzic to plac za to-powiem wiecej-wielu moich > znajomych nie chcialo winietek-a jak juz przepadly w > Sejmie to wszyscy jak jeden maz zaczeli mowic "o > kurwa...wolalbym juz zeby byly...".Niestety nie ma kasy > na drogi i trzba ja jakos wykolowac-najlatwiej jest > krytykowac-sprobuj sam cos zaproponowac-nawet aby dostac > srodki z UE to trzeba wylozyc 1/3 kosztow czyli ok. > miliarda zlotych...skad wziasc taka kase? Większość ceny benzyny to PODATKI (akcyza, VAT). Wystarczy je przeznaczyć na potrzebne cele. m.in. na drogi, a nie na nikomu niepotrzebne urzędnicze stołki, apanaże i limuzyny. Płacimy gigantyczne podatki (niedługo Pol chyba opodatkuje chodzenie chodnikiem,)a pieniędzy podobno ciągle mało. TO PRZESTAŃMY WRESZCIE WYDAWAĆ NA BZDURY. W zeszłym roku ma urzęnicze limuzyny poszło 4 MILIARDY złotych. Musimu być faktycznie bardzo bogatym krajem, że nas na to stać. MNIEJ PODATKÓW!!!!!! MNIEJ URZĘDASÓW!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwunasty Re: Kolejny numer Pola IP: *.acn.pl 25.04.03, 21:48 omar1 napisał: > Ten skurwysyn chce znowu wpieprzyć nam swoja łape do naszej kieszeni.Wpdł na > pomysł ,abysmy do kazdego litra dopłacali 9 gorszy. > Qrcze czy tego bydlaka nikt nie może upierdolic? Narodzie, trzeba go było nie wybierać! Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: Kolejny numer Pola 26.04.03, 08:46 Gość portalu: dwunasty napisał(a): > omar1 napisał: > > > Ten skurwysyn chce znowu wpieprzyć nam swoja łape do naszej kieszeni.Wpdł > na > > pomysł ,abysmy do kazdego litra dopłacali 9 gorszy. > > Qrcze czy tego bydlaka nikt nie może upierdolic? > > Narodzie, trzeba go było nie wybierać! I kto to mówi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: Kolejny numer Pola IP: *.acn.pl 27.04.03, 21:31 Jak dla mnie minister okazalby sie dobrym ministrem, gdyby przy zasobach niezmienionych (czytaj: aktualnym poziomie wplywow z podatkow itp.) byl w stanie wyraznie poprawic sytuacje. A wiec Pol bylby moim idolem, gdyby tak zreorganizowal swoj urzad, ze bylby w stanie wyslupac ze swojego obecnego budzetu troche kasy i zbudowac cos "na pokaz". Wtedy nabralbym dopiero pewnosci, ze czlowiek ten zna sie na rzeczy i dopiero wtedy gotow bylbym przyjac jakis nowy podatek (chociaz jak na moje oko to juz wystarczajaco duzo kierowcy bula) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwunasty Re: Kolejny numer Pola IP: *.vam.ac.uk 29.04.03, 09:09 omar1 napisał: > Gość portalu: dwunasty napisał(a): > > > omar1 napisał: > > > > > Ten skurwysyn chce znowu wpieprzyć nam swoja łape do naszej kieszeni. > Wpdł > > na > > > pomysł ,abysmy do kazdego litra dopłacali 9 gorszy. > > > Qrcze czy tego bydlaka nikt nie może upierdolic? > > > > Narodzie, trzeba go było nie wybierać! > > I kto to mówi! Słucham????!!!!! Omar, pojebało cię? Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: Kolejny numer Pola 29.04.03, 10:43 Gość portalu: dwunasty napisał(a): > omar1 napisał: > > > Gość portalu: dwunasty napisał(a): > > > > > omar1 napisał: > > > > > > > Ten skurwysyn chce znowu wpieprzyć nam swoja łape do naszej kies > zeni. > > Wpdł > > > na > > > > pomysł ,abysmy do kazdego litra dopłacali 9 gorszy. > > > > Qrcze czy tego bydlaka nikt nie może upierdolic? > > > > > > Narodzie, trzeba go było nie wybierać! > > > > I kto to mówi! > > Słucham????!!!!! Omar, pojebało cię? Nie ,nie po...ło, to był test czy nie jestes byla jakim przebierańcem. Aha.Zdałes! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dwunasty Re: Kolejny numer Pola 29.04.03, 10:57 omar1 napisał: > Gość portalu: dwunasty napisał(a): > > > omar1 napisał: > > > > > Gość portalu: dwunasty napisał(a): > > > > > > > omar1 napisał: > > > > > > > > > Ten skurwysyn chce znowu wpieprzyć nam swoja łape do naszej > kies > > zeni. > > > Wpdł > > > > na > > > > > pomysł ,abysmy do kazdego litra dopłacali 9 gorszy. > > > > > Qrcze czy tego bydlaka nikt nie może upierdolic? > > > > > > > > Narodzie, trzeba go było nie wybierać! > > > > > > I kto to mówi! > > > > Słucham????!!!!! Omar, pojebało cię? > > Nie ,nie po...ło, to był test czy nie jestes byla jakim przebierańcem. > Aha.Zdałes! :) No to sorry za zjebkę ;). Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: Kolejny numer Pola 29.04.03, 11:38 dwunasty napisał: > omar1 napisał: > > > Gość portalu: dwunasty napisał(a): > > > > > omar1 napisał: > > > > > > > Gość portalu: dwunasty napisał(a): > > > > > > > > > omar1 napisał: > > > > > > > > > > > Ten skurwysyn chce znowu wpieprzyć nam swoja łape do n > aszej > > kies > > > zeni. > > > > Wpdł > > > > > na > > > > > > pomysł ,abysmy do kazdego litra dopłacali 9 gorszy. > > > > > > Qrcze czy tego bydlaka nikt nie może upierdolic? > > > > > > > > > > Narodzie, trzeba go było nie wybierać! > > > > > > > > I kto to mówi! > > > > > > Słucham????!!!!! Omar, pojebało cię? > > > > Nie ,nie po...ło, to był test czy nie jestes byla jakim przebierańcem. > > Aha.Zdałes! :) > > No to sorry za zjebkę ;). Nie ma sprawy,przyjąłem ja z pokora. Wiesz ten test to była podpucha na Twoje wszystki klony.Juz kiedys napisałem ,ze tylko ta "12" jest autentyczna ,która sie loguje. Pozdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
longplay Marek Winietu Pol to chłopczyk w krótkich majtkach 29.04.03, 09:27 Dziecinny. Ze słabą umiejętnością kreatywnego myslenia , niską inteligencją i kompleksem Edypa. Miller jest przez niego traktowany jak Ojciec. Jednak jak tu zebrać tę kasę na te autostrady? Sądzę, że przejdą i winiety, ale to co Winietu proponuje nawet gdyby było słuszne, nie przejdzie. Polityk proponujący rewolucje musi być wiarygodny, a ten chłopczyk nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś