ancz 27.02.07, 09:03 czy macie może numer telefonu do handlowca opiekującego się naszym osiedlem? będę wdzięczna za podanie. a może ktoś z Was już się interesował i wie jaka jest ich oferta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.andrade Re: UPC 27.02.07, 09:26 Nie mają dla nas nic extra. Wejdź na stonę UPC to zobaczysz jaka jest teraz promocja: jak sie nie mylę to umowa na 12 m-cy + 2 m-ce gratis... Odpowiedz Link Zgłoś
vombatus Re: UPC 27.02.07, 11:49 Najtańsza oferta w UPC to w sumie 90 PLN za podstawowy pakiet tvk oraz internet 512 kB (przychodzący, transfer wychodzący to chyba tylko 128 kB) przez 12 miesięcy. Dwa wcześniejsze miesiące są za darmo. Jeśli nie ściągasz z netu w domu filmów, ujdzie :) Mam od miesiąca, raz łącze się posypało na kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
kobong1 Re: UPC 27.02.07, 13:07 Hej! Goście, którzy montowali u mnie gniazdka RTV poinformowali mnie, że nie przepuszczają one netu (błąd projektanta, który nie uwzględnił, że ten model SUNO jest tylko do tv i radia). Jak jest u Ciebie, rzeczywiście musiałeś wymienić Suno na coś innego? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
vombatus Re: UPC 27.02.07, 15:01 Nie miałem większych problemów. Tylko jedna rzecz - moja ekipa wykończeniowa mi przeniosła gniazdko na inną ścianę, a potem instalator UPC kręcił nosem, że zrobili mało profesjonalnie, więc sygnał może być słabszy. Twierdził zarazem, że sygnał na Majolikowej jest bardzo silny, więc nawet w tej sytuacji nie ma większego problemu. Co do gniazdek, kupiłem jedno dodatkowo, żeby założyć je na innej ścianie, ale z internetu i tak korzystam w innym pokoju, ze standardowego gniazdka. Nie zaobserwowałem kłopotów innych, niż wynikających ze słabego transferu, który w sumie sam sobie wybrałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
kobong1 Re: UPC 27.02.07, 15:11 Super, dzięki za odpowiedź. Tak właśnie myślałem, że to ściema. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ancz Re: UPC 07.03.07, 10:00 czy Wasze gniazdka telewizyjne były kompletne? przy odbiorze Pani z Besty powiedziała,że gniazdko dostaniemy przy instalacji telewizji. wczoraj instalator telewizję podłączył, ale gniazdka nie dał. mamy trzy dziury w ścianie z kablem w środku, bez oprawki. jak jest u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
vombatus Re: UPC 07.03.07, 10:37 Pani z Besty ściemniała - zresztą chyba w załączniku do umowy jest mowa o gniazdkach tvk. Gniazda powinny być kompletne - instalator podłącza Ci tylko kabel. Gniazdka kosztują ok. 20-30 zł w LM, więc nie jest to duży wydatek, ale po co masz to pokrywać z własnej kieszeni, skoro wykonawca je powinien zrobić? Wpisaliście w protokół odbioru brak gniazdek? bkw Odpowiedz Link Zgłoś
ancz Re: UPC 07.03.07, 10:42 nie wpisaliśmy :( zadałam jej pytanie "dlaczego jest dziura w ścianie", ona odpowiedziała tak, jakby to była najnormalniejsza rzecz pod słońcem i do głowy mi nie przyszło to weryfikować. to już nie mieli na czym nas orżnąć, tylko na gniazdkach? Besta mówiła to w obecności dwóch innych osób z komisji przekazującej i nikt nie zareagował. dziś pójdę do zarządcy, ciekawe co mi powie. Odpowiedz Link Zgłoś
gbedna Re: UPC 07.03.07, 11:18 Z tego co sobie przypominam to na początku roku wisiały na klatkach ogłoszenia o tym że można się umawiać z fachowcami którzy przyjdą i te gniazdka RTV pozakładają, mam nadzieję że obowiązuje to i teraz, tylko zdjęli ogłoszenie. U mnie jest tak samo, tzn. ze sciany wisi kabel itp, ale nie zawracałem sobie tym głowy w trakcie wykańczania mieszkania. Teraz się tym też zainteresuję bo już wszystko gotowe do przeprowadzki Odpowiedz Link Zgłoś
kobong1 Re: UPC 07.03.07, 13:06 Musisz skontaktować się z podwykonawcą, który montował instalacje RTV. Telefon dostaniesz od ochroniarzy (powinni mieć bo kiedyś od nich brałem). Gra jest warta świeczki bo jedno gniazdko antenowe SUNO kosztuje około 60 zł. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ancz Re: UPC 07.03.07, 13:36 no własnie, tak mi się wydawało, że troche to kosztuje. dziękuję za wskazówki Odpowiedz Link Zgłoś
ancz Re: UPC 08.03.07, 11:54 ochrona numeru już nie ma. administrator też nie, handlowiec UPC - nie, dopiero pani HG mi go udostępniła! w sobotę ekipa ma być na osiedlu i montować brakujące gniazdka. Odpowiedz Link Zgłoś
gbedna Re: UPC 08.03.07, 15:14 Będę wdzięczny za ten numer bo w sobotę będziemy cały dzien na osiedlu, to bym załatwił tą sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
michgra Re: UPC 08.03.07, 16:27 Mam to od Pni HG - telefon kontaktowy do montera z UPC: p.Szymankiewicz, 600- 338-124. Odpowiedz Link Zgłoś
p.doroba Re: UPC 22.03.07, 21:28 Szanowni Państwo Witam Nazywam się Paweł Doroba i od kilku lat jestem przedstawicielem handlowym UPC Polska. Jestem osobą odpowiedzialną za przyjmowanie zamówień w Państwa budynku mieszkalnym. Żyję z prowizji i nie pobieram żadnych opłat. Oto kontakt do mnie: 0501-944-070. Drodzy Państwo, zapytacie dlaczego właśnie ja i moja firma? Klienci, którzy korzystali z moich usług wiedzą, że na pierwszym miejscu przedkładam dobro Klienta. Moją główną zasadą jest „służyć ludziom”. Jeżeli potrzebujecie fachowego doradztwa w zakresie usług telekomunikacyjnych służę pomocą. Zaufało mi już kilkaset zadowolonych do dziś Klientów i z góry bardzo dziękuję za skorzystanie z moich usług. Kilka słów na temat UPC Polska... UPC jest wiodącym dostawcą potrójnej usługi: telewizji kablowej, szerokopasmowego dostępu do Internetu i usług telefonicznych. W zasięgu sieci telewizji kablowej UPC znajduje się ponad 1,9 mln gospodarstw domowych w ośmiu największych aglomeracjach miejskich i wielu mniejszych miastach. Na koniec pierwszego kwartału 2006r UPC Polska miała ponad milion abonentów telewizji kablowej i niemal 140.000 użytkowników Internetu. W kwietniu br liczyła blisko 20.000 Klientów usługi telefonicznej. W skrócie trochę historii na temat Internetu chello... Na początku UPC posiadało w ofercie dwa produkty: chello Classic 512kb/s i chello plus 768 kb/s. Potem nastąpiło zapotrzebowanie na produkty o różnych prędkościach i różnych cenach. Firma UPC szyblo zareagowała na potrzeby Klientów i tak wprowadziła na rynek nowe produkty: chello easy 256 kb/s, chello Light 1024 kb/s, wspomniane chello classic 2048 kb/s, chello plus 4096 kb/s i ultra 12288. W roku 2006r UPC zwiększyła prędkości wszystkich Internetów chello i wprowadziła nowy produkt chello ULTRA: 1)CHELLO EASY 256, a obecnie prędkość 512 kb/s i kosztuje 59zł 2)CHELLO LIGHT 1000/128 (zmiana prędkości z 256/64 na 512/128 potem na 1024/128 a teraz wynosi ona 1536 kb/s) i kosztuje 70 zł 3)CHELLO CLASSIC 2000/384 (zmiana prędkości z 512/64 na 768/128 następnie 1500/256 potem na 2048/384 a teraz wynosi 3007 kb/s) i kosztuje 99 zł 4)CHELLO PLUS 4000/512 ( poprzednia prędkość 3072/384 potem na 4096, a teraz prędkość wynosi 6144 kb/s) i kosztuje 139 zł 5)CHELLO ULTRA teraz prędkość wynosi 12288 kb/s Kilka słów na temat telefonu... Od 2005r. ruszyła usługa „TELEFON w UPC”. Mam Państwu do zaoferowania 2 taryfy: a) tanie rozmowy 19,90 zł/m-c i b) darmowe rozmowy 49 zł/m-c, które charakteryzują się atrakcyjnymi stawkami oraz abonamentem. Obecnie sieć UPC w zakresie telefonów posiada ponad 20 tysięcy abonentów. 10 powodów dla których warto mieć telefon w UPC: nowy lepszy telefon, elastyczna oferta, atrakcyjny abonament, atrakcyjny sposobów rozliczania połączeń, darmowe połączenia w sieci UPC, w zamian za polecenie telefonu znajomemu otrzymasz miesiąc gratis, darmowe połączenia do innych operatorów sieci stacjonarnej, atrakcyjne stawki za połączenia, szereg dodatkowych usług, brak opłaty za inicjację połączenia oraz bezpośrednio on-line możecie Państwo „śledzić historię rozmów” (i już nic Państwa nie zaskoczy). GODNE UWAGI i GODNE ZAPAMIĘTANIA... Jeżeli posiadacie Państwo telefon u innego operatora telekomunikacyjnego i mocno jesteście związani z danym numerem telefonu od dziś nie jest to przeszkodą. Możecie Państwo przenieść swój dotychczasowy numer telefonu do sieci UPC Polska. Więcej informacji pod moim numerem 0501-944-070. Można do mnie również napisać depcio41@wp.pl P.S. Poniżej zostawiam Państwu aktualne oferty i taryfy oraz cennik za połączenia na rozmowy lokalne, międzymiastowe oraz na numery telefonów komórkowych. Kilka słów na temat telewizji kablowej... UPC Polska sukcesywnie dodaje nowe kanały do oferty programowej np. uruchomienie kanałów takich jak Mini Mini, Polsat Sport Extra, AXN kanał filmowy, TVN Turbo czy TVN Style. Oferta standardowa zawiera ponad 60 programów i kosztuje 50,99zł. P.S. UPC Polska posiada również w swojej ofercie pakiet programów dodatkowo płatnych: Usługa Programy Promocja Pakiet FILMOWY HBO i HBO2 29,90 zł/m-c Pakiet CANAL+ CANAL+, CANAL+FILM, CANAL+SPORT 39,90 zł/m-c Pakiet FILMOWY * Kino.pl, Ale Kino pl, MGM Movies ang. 6,99 zł/m-c Pakiet ANGIELSKI * MGM Movies-film, ESPN Classic Sport-sport, TCM/Cartoon Network-klasyka filmowa/kreskówki, Adventure 1-sporty extremalne, przygoda, Fox Kids Play 9,99 zł/m-c *usługa dostępna dla osób, które posiadają Hbo lub C+ P.S. Czekam na Państwa pytania dotyczące oferty pod nr tel. 501-944-070 lub adresem mailowym depcio41@wp.pl. Jestem osobą odpowiedzialn Odpowiedz Link Zgłoś