Dodaj do ulubionych

studenci MISH,

IP: *.punkt.pl 06.05.01, 15:16
odezwijcie się! chcę zacząć studia na tym kierunku
i nie wiem, czy to słuszna decyzja...

axamitka@wp.pl
Obserwuj wątek
    • bigda Re: studenci MISH, 07.05.01, 21:50
      Niesluszna
      • Gość: axamitka Re: studenci MISH, IP: *.punkt.pl 07.05.01, 23:55
        bigda napisał(a):

> Niesluszna

Dlaczego? studiujesz na MISH?
        • Gość: pasmo Re: studenci MISH, IP: 10.10.1.* / *.unregistered.formus.pl 11.05.01, 15:34
          Zgadzam się ze stwierdzeniem, że jest niesłuszna. Sam jestem studentem MISMaP
          "ścisłego" odpowiednika MISH. Możliwości studiów indywidualnych sprawiają
          frajdę przez pierwsze dwa lata, a na trzecim roku zaczynasz zastanawiać się
          co takiego osiągnęłaś. Dodatkowo nie łapiesz kontaktu z ludźmi, z którymi
          studiujesz, bo po prostu studiujesz z ich zbyt wielką liczbą.
          Chyba, że jesteś typem ambitnej samotniczki. Wtedy faktycznie masz możliwość
          się wykazać. Dobrze się zastanów zanim wybierzesz, bo skutki odczujesz dopiero
          po paru latach.
          • Gość: axamitka Re: studenci MISH, IP: *.punkt.pl 11.05.01, 16:14
            dobrze, ale co mam zrobić, majac zbyt szerokie zainteresowania (literarura,
            filozofia, historia sztuki i inne...)? nie jestem niestety typem ambitnej
            samotniczki, jednak nie chciałabym rozwijać sie towarzysko kosztem zawężenia
            zainteresowań. a może iść na jeden kierunek i w razie potrzeby dobrać drugi?
            w każdym razie dzieki za rady - wezmę je pod uwagę.

a co się robi na i po matematyczno-przyrodniczych? to działa tak, jak
            humanistyczne? i w jakim mieście to studiujesz?
            • pasmo Re: studenci MISH, 14.05.01, 15:08
              Gość portalu: axamitka napisał(a):

> dobrze, ale co mam zrobić, majac zbyt szerokie zainteresowania (literarura,
              > filozofia, historia sztuki i inne...)?

Zainteresowania nigdy nie są zbyt szerokie i nic nie stoi na przeszkodzie aby
              je poszerzać...

> nie jestem niestety typem ambitnej
              > samotniczki, jednak nie chciałabym rozwijać sie towarzysko kosztem zawężenia
              > zainteresowań. a może iść na jeden kierunek i w razie potrzeby dobrać drugi?
              > w każdym razie dzieki za rady - wezmę je pod uwagę.

Weź pod uwagę kilka faktów:
              1) Uniwerek przechodzi powoli na "zachodni" system kształcenie ze swobodą wyboru
              przedmiotów z różnych wydziałów
              2) Jeśli bedziesz mieć dobre wyniki, wydział sam zaproponuje Ci indywidualny tok
              z opiekunem naukowym
              3) Prawie wszystkie zajęcia humanistyczne odbywają się w kampusie na Krakowskim
              4) Wykładowcy na ogół nie wypędzają z zajęć studentów innych kierunków (nieco
              gorzej
              jest z władzami wydziałów, ale da się to w większości przypadków obejść)
              5) Tak czy inaczej będziesz musiała wybrać kierunek główny (do wstępun na
              niektóre przedmioty wymagane jest zaliczenie innych)

> a co się robi na i po matematyczno-przyrodniczych? to działa tak, jak
              > humanistyczne?

Z tego co pamiętam dokładnie tak samo, tylko dotyczy innych wydziałów
              (matematyka
              (do niedawna również informatyka), fizyka, chemia, biologia, geografia,
              geologia
              i psychologia)

> i w jakim mieście to studiujesz?
              Wa-wa

piotr.smolinski@xorsol.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka