Gość: axamitka IP: *.punkt.pl 06.05.01, 15:16 odezwijcie się! chcę zacząć studia na tym kierunku i nie wiem, czy to słuszna decyzja... axamitka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: axamitka Re: studenci MISH, IP: *.punkt.pl 07.05.01, 23:55 bigda napisał(a): > Niesluszna Dlaczego? studiujesz na MISH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasmo Re: studenci MISH, IP: 10.10.1.* / *.unregistered.formus.pl 11.05.01, 15:34 Zgadzam się ze stwierdzeniem, że jest niesłuszna. Sam jestem studentem MISMaP "ścisłego" odpowiednika MISH. Możliwości studiów indywidualnych sprawiają frajdę przez pierwsze dwa lata, a na trzecim roku zaczynasz zastanawiać się co takiego osiągnęłaś. Dodatkowo nie łapiesz kontaktu z ludźmi, z którymi studiujesz, bo po prostu studiujesz z ich zbyt wielką liczbą. Chyba, że jesteś typem ambitnej samotniczki. Wtedy faktycznie masz możliwość się wykazać. Dobrze się zastanów zanim wybierzesz, bo skutki odczujesz dopiero po paru latach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: studenci MISH, IP: *.punkt.pl 11.05.01, 16:14 dobrze, ale co mam zrobić, majac zbyt szerokie zainteresowania (literarura, filozofia, historia sztuki i inne...)? nie jestem niestety typem ambitnej samotniczki, jednak nie chciałabym rozwijać sie towarzysko kosztem zawężenia zainteresowań. a może iść na jeden kierunek i w razie potrzeby dobrać drugi? w każdym razie dzieki za rady - wezmę je pod uwagę. a co się robi na i po matematyczno-przyrodniczych? to działa tak, jak humanistyczne? i w jakim mieście to studiujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pasmo Re: studenci MISH, 14.05.01, 15:08 Gość portalu: axamitka napisał(a): > dobrze, ale co mam zrobić, majac zbyt szerokie zainteresowania (literarura, > filozofia, historia sztuki i inne...)? Zainteresowania nigdy nie są zbyt szerokie i nic nie stoi na przeszkodzie aby je poszerzać... > nie jestem niestety typem ambitnej > samotniczki, jednak nie chciałabym rozwijać sie towarzysko kosztem zawężenia > zainteresowań. a może iść na jeden kierunek i w razie potrzeby dobrać drugi? > w każdym razie dzieki za rady - wezmę je pod uwagę. Weź pod uwagę kilka faktów: 1) Uniwerek przechodzi powoli na "zachodni" system kształcenie ze swobodą wyboru przedmiotów z różnych wydziałów 2) Jeśli bedziesz mieć dobre wyniki, wydział sam zaproponuje Ci indywidualny tok z opiekunem naukowym 3) Prawie wszystkie zajęcia humanistyczne odbywają się w kampusie na Krakowskim 4) Wykładowcy na ogół nie wypędzają z zajęć studentów innych kierunków (nieco gorzej jest z władzami wydziałów, ale da się to w większości przypadków obejść) 5) Tak czy inaczej będziesz musiała wybrać kierunek główny (do wstępun na niektóre przedmioty wymagane jest zaliczenie innych) > a co się robi na i po matematyczno-przyrodniczych? to działa tak, jak > humanistyczne? Z tego co pamiętam dokładnie tak samo, tylko dotyczy innych wydziałów (matematyka (do niedawna również informatyka), fizyka, chemia, biologia, geografia, geologia i psychologia) > i w jakim mieście to studiujesz? Wa-wa piotr.smolinski@xorsol.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś