zwierz.alpuhary 24.03.07, 14:05 zwróciłem ostatnio uwagę na parking przy Sinnecie i zauważyłem, że stoi tam dużo bardzo zniszczonych samochodów wyglądających na opuszczone albo porzucone. Co wy o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
porcelanowy_jasiek Re: Złomowisko przy Sinnecie? 24.03.07, 18:41 odkad wybudowano wspomniany obiekt nie zapuszczam sie w tamte rejony ale to parking platny, wiec chyba nie moga byc opuszczone ... a tak na marginesie- wiesz, ze kiedys kiedys byla tam petla autobusowa?:) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Złomowisko przy Sinnecie? 24.03.07, 21:23 przypuszczałem, że było tam coś innego, zauważyłem ślady jakiejś ulicy albo wjazdu ale że była to pętla autobusowa - tego akurat nie wiedziałem:) wiem jeszcze że w którymś z bloków na parterze był żłobek albo przedszkole i pozostał po nim ten trójkątny plac zabaw wracając do parkingu - wiem, że jest on płatny, i traktuję to jako argument przeciwko mojej tezie. Jednakowoż stan niektórych samochodów (a właściwie już wraków; bez szyb, zdewastowane, straszliwie brudne) nie daje mi spokoju. Możliwe, że ktoś wstawił taki samochód, zapłacił za jeden dzień albo nawet za kilka godzin i nigdy więcej już się po niego nie zgłosił, co wyniosło go taniej niż złomowanie; w takim układzie właściciel parkingu nie może chyba nic zrobić z tymi samochodami (np. w sensie odholowania). PS: Dla porównania na parkingu obok prawie w ogóle nie widać takich zniszczonych samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
porcelanowy_jasiek Re: Złomowisko przy Sinnecie? 25.03.07, 14:41 przedszkole bylo na parterze: 5, 1 i 10 choc z 10 to nie jestem pewna :) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Złomowisko przy Sinnecie? 03.04.07, 07:58 nie przestaję obserwować parkingu i jestem coraz bardziej przekonany,że rośnie nam pod oknami jakieś nielegalne złomowisko. Większość samochodów stojących przy ogrodzeniu od ulicy to zwyczajne, zdewastowane wraki. Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Złomowisko przy Sinnecie? 04.04.07, 15:42 zrób fotki w wrzuć gdzieś, bo jestem ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Złomowisko przy Sinnecie? 04.04.07, 16:55 OK, jak będę przechodził następnym razem to zdokumentuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Złomowisko przy Sinnecie? 05.04.07, 13:10 przepraszam za jakość, pstrykałem komórką, ale chyba widać, w jakim stanie są auta pks_mlawa.fotosik.pl/albumy/163630.html Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Złomowisko przy Sinnecie? 05.04.07, 14:54 trzeba chyba zaalarmowac straz miejską? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Złomowisko przy Sinnecie? 05.04.07, 20:06 już to zrobiłem, zobaczymy co będzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Złomowisko przy Sinnecie? 06.04.07, 14:24 SM odpowiedziała, że się tym zajmie Odpowiedz Link Zgłoś
mtbialy Re: Złomowisko przy Sinnecie? 10.04.07, 00:56 Z tego co wiem, to policja odholowywuje tam wraki z ulic z ulic Warszawy. To powinno się jednak niedlugo skończyć, bo Sinnet wykupił ten teren pod swój parking. Czy nikt jednak nie zwrócł uwagi na to,że sąsiedni parking jest w skandalicznym stanie ? Przy siatce leżą śmieci, cały jest zapuszczony, zasyfiony, porośniety trawą (nigdy tam dobra nawierzchnia nie została zrobiona), jakies kupy żwiru lużą pośrodku - to jest dopiero sprawa dla Straży Miejskiej. Wyglada to tragicznie,czemu właściciel nic nie zrobi ? Ja bym się wstydził zarządzać czyms takim, prakować samochód tam zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczmarek.e Re: Złomowisko przy Sinnecie? 12.04.07, 09:05 a czy naprawdę teren parkingu został sprzedany - jestem tym zainteresowana, bo tam właśnie trzymam swój samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Złomowisko przy Sinnecie? 12.04.07, 12:47 "sąsiedni" to znaczy ten bardziej na zachód, bliżej skrzyżowania z Bonifacego? Odpowiedz Link Zgłoś
ingolula Re: Złomowisko przy Sinnecie? 20.04.07, 19:24 zwierz.alpuhary napisał: > "sąsiedni" to znaczy ten bardziej na zachód, bliżej skrzyżowania z Bonifacego? Dzisiaj usłyszałam, że ów parking został sprzedany i powstanie tam dom. Ile jest w tym prawdy nie wiem i szczerze mówiąc wolę aby był tam parking, bo dom zasłoni mi widok z okna. Będzie smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczmarek.e Re: Złomowisko przy Sinnecie? 22.04.07, 23:37 to gdzie będą parkować samochody z tych dwóch parkingów????? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Złomowisko przy Sinnecie? 23.04.07, 00:08 no ba, mało to trawników w okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Odpowiedź Straży Miejskiej 31.05.07, 08:25 "Jest to parking depozytowy jednej z firm zajmującej się holowaniem pojazdów z terenu Warszawy w trybie art. 50a i 130a Ustawy Prawo o Ruchu Drogowym." Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Odpowiedź Straży Miejskiej 02.06.07, 10:58 nie wiem jak to się stało, ale niespodziewanie prawie wszystkie wraki zniknęły z parkingu Odpowiedz Link Zgłoś