Dodaj do ulubionych

Parada Równości 2007

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 21:40
'Kto sieje wiatr, zbiera burzę'.
Czy Gazeta wie, jakie są owoce tej akcji - prowokacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: (L) Re: Parada Równości 2007 IP: *.chello.pl 20.05.07, 21:49
      ciekawe ilu pedałów pracuje w gw???
      zastanawiające jak gw promuje tych zboków..
      • desunia Re: Parada Równości 2007 20.05.07, 22:25
        Trzeba by ich zlustrować pod tym kątem.
        • Gość: ada a GW dalej promuje tylko homoseksualizm :/ IP: *.aster.pl 21.05.07, 00:05
          W sobotę ok godz.14:30, w Warszawie skończyła się parada studentów w ramach
          juwenaliów 2007.
          Zgromadziła kilka tysięcy osób, czyli dziesięć raz więcej niż parada pedałków.
          Studenci wraz z przechodniami oraz mieszkańcami na trasie przemarszu bawili się
          znakomicie. Głośna muzyka, taniec, śmiech, kultura i przede wszystkim poziom.
          Tylko czemu GW nic o tym nie napisała za to poświęciła bardzo dużo miejsca na
          opisywanie marginalnego wydarzenia, jakim był przemarsz zboczeńców przez miasto
          w ramach tzw "parady równości". Czyżby właśnie dla tego, że to zboczeńcy....a
          normalność nie zasługuje na zauważenie?
          Pozdrowienia dla michniczków kłamczuszków
          • desunia Re: a GW dalej promuje tylko homoseksualizm :/ 21.05.07, 00:21
            "Droga" Ado,
            identyczny tekst napisałaś w sobotę po połuduniu. Wycięłaś ten pierwszy i
            wykorzystałaś jeszcze raz. W porządku, rozumiem, co się będa marnować wytwory
            myśli twojej. Problem w tym, że od soboty dużo się zmieniło. Jesteś w błedzie -
            w GW jest już relacja z Parady Studentów.
            Niestety, w Wiosce Akademickiej na POlu Mokotowskim natknęłam się na
            przedstawicieli Młodzieży Wszechposlkiej rozdawających ulotki reklamujące Marsz
            dla Ż. i R. Ta bezwstydna propaganda nienawiści uprawiana pod płaszczykiem
            szlachetnych idei dotrała nawet na Juwenalia.
            • Gość: ada Re: a GW dalej promuje tylko homoseksualizm :/ IP: *.aster.pl 21.05.07, 00:46
              Co za bzdury :)) To co piszesz to ewidentne kłamstwa. Artykułu o juwenaliach na
              polach mokotowskich oraz przemarszu stundentów przez Warszawę nadal nie widzę. W
              swoich wypocinach jesteś nietolerancyjna. W sposób zajadły próbujesz zabronić
              udziału studentów zrzeszonych w młodzieży wszechpolskiej w juwenaliach. Błagam
              Cie...o tolerancję!!! Twój brak tolerancji dla innych poglądów sprawia, że czuję
              się w UE jak sierota.
              Błagam także abyś nie opowiadała "suniu", że brałąś udział w juwenaliach.
              Ich poziom jest poza twoim zasięgiem :))
              Pozdrowienia dla wzystkich wściekle promujących homoseksualizm.
              • Gość: elm_r. Re: a GW dalej promuje tylko homoseksualizm :/ IP: *.eu.org 21.05.07, 09:40
                > Pozdrowienia dla wzystkich wściekle promujących homoseksualizm.

cos mi sie wydaje, ze jak ktos gada o "promocji homoseksualizmu", to ma jakies
                problemy z samym soba i wlasna tozsamoscia seksualna. osoba uswiadomiona w
                sposob conajmniej podstawowy wie, ze jak czuje pociag do plci przeciwnej, to
                raczej tak zawsze bedzie i nikt/nic na to nie wplynie. a juz napewno zadna
                "propaganda". no, ale podkreslam ze mowa o osobach conamniej minimalnie
                swiadomych. no i nie da sie ukryc, do tego sie przydaje choc troche inteligencji
                i minimum egzystencjalnego doswiadczenia. o ktorym w przypadku osob ktore
                skonczyly conajmniej 20 lat czyli okres szalejacych hormonow chyba mozna
                zazwyczaj mowic.
          • Gość: distal Re: a GW dalej promuje tylko homoseksualizm :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:14
            zauważ, że tydzien wcześniej była pod pałacem kultury manifestacja na rzecz
            legalizacji matihuany i zdromadziła jakieś 10 tysięcy ludzi :)
      • Gość: darek Re: Parada Równości 2007 IP: 82.160.13.* 20.05.07, 23:22
        ...napisał kolejny człowiek, który pewnie na codzień zachowuej się jak święty,
        zgodnie z doktryną katolicką. z powodu takich wąskich umysłowo ludzi Parady
        Równości zawsze będą miały sens.
      • Gość: polacco Re: Parada Równości 2007 IP: *.aster.pl 21.05.07, 08:37
        ciekawe ilu pedalow jest na uslugach kleru!tam sie sami promuja!
    • Gość: kixx jestem pod wrazeniem stylu IP: *.acn.waw.pl 20.05.07, 22:04
      autor zapewne cwiczyl na sprawozdaniach z pochodow pierwszomajowych ,ci
      rozesmiani ludzie,ten taneczny pochod
      ech,te czasy juz nie wroca...

ps.ale zawsze mozna walczyc o sluszne cele-wtedy o rowne prawa dla robotnikow
      calego swiata gnebionych przez podlych kapitalistow i wyzyskiwaczy,teraz o
      rowne prawa dla homosekualistow gnebionych przez podlych hetero

• Gość: manveru :) Nachalna Propaganda Homoseksualna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 22:29
        Skoro każdy chce mieć pełnię praw, to dlaczego odmawiać Homikom prawa do jawnego
        przejścia się po Warszawie chociaż raz do roku? Corocznie przechodzi przez
        centrum kilkadziesiąt smutnych pochodów pielęgniarek, górników, czy innych grup
        walczących o swoje. Można by mówić o innych Nachalnych Propagandach. Nie widzę
        różnicy pomiędzy walką o pieniądze, a walką o wolność bycia sobą, myślenia i
        kochania. Inną miłością, niż Ty uprawiasz? Cóż, to smutne, bo myślałem, że
        miłość to uczucie, a nie wygibasy w łóżku.
        Zamiast ślepo wojować o zachowanie "tradycji", zastanówcie się Drodzy
        Przeciwnicy, czy garstka Homików może Wam w czymkolwiek zagrozić? Zastanówcie
        się, to ma przyszłość :)
        • Gość: prof. dr Lepper ten tekst to właśnie propaganda... IP: *.jjs.pl 20.05.07, 22:46
          ... o której głupi Giertych mówi. Warto porównać choćby z opisem Nocy Muzeów.
          Bezmyślna afirmacja bez słowa refleksji że temat co najmniej kontrowersyjny. A
          parada bigamistów to by był dobry pomysł? Albo trójkąciarzy? Na szczęście
          ogromna większość ludzi, antykaczych też, jest przeciw, co dobitnie pokazała
          choćby frekwencja.
          • Gość: manveru Re: ten tekst to właśnie propaganda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 22:57
            a możesz określić, jak rozumiesz słowo "propaganda"? dla mnie jest to
            "rozpowszechnianie (czasem przedstawianych jednostronnie lub nawet całkowicie
            fałszywych) informacji celem przekonania do czegoś odbiorców", kiedy tymczasem
            ja zasugerowałem, że może lepiej byłoby przestać krzyczeć, a zacząć myśleć.
            Homo-, bi- i transseksualiści byli zawsze i podejrzewam, że będą, a świat jak
            trwał, tak trwa, niewzruszony w posadach. Twoja wypowiedź również nie była
            merytorycznie głęboka, a jedynie retoryczna. Może zamiast walczyć o "odkupienie
            grzechów narodu" lepiej się skupić na gospodarce i z takim zapałem, z jakim się
            walczy ze wszystkimi mniejszościami powalczyć o poprawę warunków życia, o
            zatrzymanie wykształconych ludzi w kraju? Może lepiej się skupić na tym za co
            żyć, a nie co inni wyprawiają w łóżku?
            pozdrawiam :)
          • desunia Re: ten tekst to właśnie propaganda... 20.05.07, 22:58
            Czytam ten tekst i nie odnajduję w nim nic z propagandy. Jest napisany
            obiektywnie, bez szczególnej sympatii ani do jednej, ani drugiej ze stron.
            Autor zacytował nawet te durnowate teksty na wszechpolskich transparentach,
            promujące nienawiść. Czuje się, że autor dbał o to, by napisać tekst wyważony,
            zwykle pisze brawurowo, a tu, moim zdaniem, dość powściągliwie.
            No, a że tam pewnie tańczyli, to napisał, że "tanecznym krokiem"
            przemaszerowała Parada. Miał pominąć to, że było wesoło, a nie ponuro jak na
            Marszu dla Ż. i R.?
            • Gość: ada Desunia - ostatni mohikanin.....hahaha IP: *.aster.pl 21.05.07, 00:56
              Desunia walczy wierząc ślepo w to co jej nawsadzali do głowy znajomi pederaści.
              Desuniu....jest was w naszym kraju tak niewiele a robicie tyle hałasu. Zeby
              ktokolwiek zwrócił na was uwagę musicie wspierać się "inteligencją" z SLD oraz
              homoseksualistami z innych krajów. Gdyby nie oni wasz marsz liczyłby 200 osób :))
              Ohhh...biedni pederaści...nie chcą kochać się w domach...najchętniej robiliby to
              na oczach wszystkich podczas parad....i niech mi ktoś powie, że to nie jest
              zboczenie :)) Pozdr.
              • Gość: gecko desunia i ostatni mohikanin IP: *.acn.waw.pl 21.05.07, 03:28
                Niewielu? Ahaha, a to dobre. Lekko licząc, gejów i lesbijek jest w Polsce od
                dwóch do czterech milionów, liczmy nawet te dwa - Warszawa nie ma tylu mieszkańców.
                • Gość: Von Mars Re: desunia i ostatni mohikanin IP: 217.153.152.* 21.05.07, 20:28
                  Ale żeś przywalił koleś! Gdzieś ty znalazl tylu sodomitów w Polsce? Według
                  Wikipedii oraz innych naukowych opracowań "publikowane badania statystyczne,
                  naukowe oraz historyczne podają, że wśród populacji ludzkiej jest średnio 2-5%
                  osób o orientacji homoseksualnej, a odsetek ten jest mniej więcej stały (...)"
                  Tak wiec jeśli w Polsce żyje około 38 milionów ludzi to wychodzi, ze pederastów
                  jest od 760 tysięcy do 1,9 miliona. Te pozostałe 2 miliony to chyba pożyczyłeś
                  ze Wspólnoty Europejskiej :-)
            • Gość: janek d Re: ten tekst to właśnie propaganda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 01:11
              The suniu,

skoro nie widzisz propagandy, to znaczy ze jestes slepa.
              Nikt do nienawisci nie wzywa. Po prostu słusznie niektorzy bronią wartości
              rodziny, a nie pedziów.
              • Gość: s Re: ten tekst to właśnie propaganda... IP: *.crowley.pl 21.05.07, 09:33
                Ja jednak nie bronię wartości rodziny tylko siebie. Ja nikogo nie informuję na
                siłę, jakie są moje upodobania seksualne. Jedyne, o co proszę, to wzajemność.
                Ciekawe jestem, czy wspomniana w tekście pielęgniarka straciła pracę
                rzeczywiście za homoseksualizm. Jeżeli to prawda, to przecież jest odpowiedni,
                jednoznaczny zapis w Konstytucji RP. Sprawa w sądzie byłaby formalnością.
                Byłbym ostrożny z takimi oświadczeniami. Spędziłem trochę czasu w Stanach i
                napatrzyłem się na sytuacje, gdzie naprawdę równe traktowanie często bywa
                postrzegane jako dyskryminacja. Zwłaszcza przez zainteresowanych.
    • dorsai68 Re: Parada Równości 2007 20.05.07, 23:07
      "Pochód zakończył się na pl. Bankowym ok. godz. 16, ale długo jeszcze bawiono się i tańczono."

Chyba w "Agorze". Na Pl. Bankowym kilkanaście minut po zakończeniu "parady" tańczyły jedynie śmiecie.
      • Gość: niepedrylom Re: Parada Równości 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 23:10
        może dalej bawili się w redakcji GW
      • desunia Re: Parada Równości 2007 20.05.07, 23:17
        Przecież wyraźnie napisano, że na Bankowym. Może dorsai68 jest spoza Warszawy,
        od niedawna tu mieszka i mu się place pomyliły?
        • dorsai68 Śnij dalej 20.05.07, 23:32
          Dziewczę, ja nawet w tej chwili widzę Pl. Bankowy.

Nierzetelny tekst rodem z pierwszomajowej "Trybuny Ludu".
          W nosie mam czy jesteś homo czy hetero, po prostu nie znoszę gdy ktokolwiek: Kaczyński, Giertych, Bartoszewicz, czy sprzedawczyni w spożywczym, próbują mi wciskać kit.
          • desunia Re: Śnij dalej 20.05.07, 23:41
            STRASZNIE kłamie ta "Wyborcza", nawet w takich drobiazgach. Chyba zacznę
            czytać "Rzepę", to jednak bardziej obiektywna gazeta, tylko na razie nie ma
            swojego forum. A jestem oczywiście hetero - w naszym kraju nie można inaczej.
            ;)
            • Gość: ada Re: Śnij dalej IP: *.aster.pl 21.05.07, 01:02
              A opórcz tego, że jesteś hetero...jesteś także normalna :))
              To kiedy następny marsz pederastów?? Już się nie mogę doczekać tych utyskiwań -
              jak bardzo są prześladowani, jak nikt ich nie rozumie, jak nie mogą mieć dzieci.
              Kolory i muzyka radosne a ludzie na tych marszach bardzo smutni. Zamiast tracić
              czas na czytanie GW i rzepy wróć do nauki i przypomnij sobie co to miłość. Wtedy
              radość wróci do Ciebie :)
              Pozdrowienia dla wszystkich pedałujących w domach a nie na ulicy.
              • desunia Re: Śnij dalej 21.05.07, 11:38
                ”Droga” Ado, czy kim tam ty jesteś,

jestem normalna, ale jestem homo.
    • Gość: jnk Re: Parada Równości 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 01:09
      Gazeta Wyborcza juz jest tak skrajnie nieobiektywna ze strach to czytac.
      A pan Dariusz Bartoszewicz (z zoną Norweżką o ile pamietam, czyzby to ta wierna
      uczestniczka?) to widze, ze sie z inwestycji na takie artykuliki o pedalach
      przerzucil...I bardzo dobrze dla inwestycji, bo jego bzdury o nieruchomosciach
      sprawialy mnostwo smiechu dla nas:)
      • Gość: gecko To naprawdę niezdrowe IP: *.acn.waw.pl 21.05.07, 03:25
        Niezmiernie ciekawe zjawisko, że gdy Wyborcza napisze cokolwiek "o pedałach", to
        na forum zaraz zjawiają się setki zainteresowanych heteroseksualnych osób. Nie
        rozumiem czemu i wydaje mi się, że to zainteresowanie jest lekko niezdrowe.

Osobę naprawdę heteroseksualną Parada Równości powinna obchodzić mniej więcej
        tyle, ile Juwenalia emeryta. Mnie na przykład, nie isnteresują górnicze czy
        pielęgniarskie wiece, bo nie jestem ani górnikiem, ani pielęgniarką. Owszem,
        denerwują mnie, o ile powodują korki.

• eurypides77 "Obrońcy moralności" boją się 21.05.07, 07:37
          "propagandy homoseksualnej" - jak zobaczą takiego przystojnego geja,
          posyłającego im całusy, to w końcu nie wytrzymają, rzucą żonę i dzieci (albo i
          to nie, bo nie mają), i, pod wpływem tej "obrzydliwej propagandy" rzucą się mu w
          objęcia, niczym Wierzejski na paradzie skinów.

Czy zauważyłeś że tylu ministrów i wiceministrów w obecnym rządzie to "starzy
          kawalerowie"? ;-)
    • Gość: Gejzeta Wyborowa Re: Parada Równości 2007 IP: *.acn.waw.pl 21.05.07, 07:06
      Według pytanych na miejscu policjantów, na placu przed sejmem było około 2
      tysiące ludzi, ale wszystkich, uczestników (mniej więcej po równo po obydwu
      stronach), dziennikarzy, przechodniów, pełno komunistów od Kalisza i
      Borowskiego. Właściwych uczestników gejparady było może kilkuset, a jak odjąć
      zawodowych homoseksualistów takich jak Biedroń i jego koledzy, wsparcie
      zagraniczne i medialne (Kazia Sz.), to w ogóle skromnie to wyglądało.
    • eurypides77 Przeciw paradzie protestowała garstka 21.05.07, 07:30
      oszołomów, i tutaj taka sama garstka idiotów. Brawa dla Gazety, że sprzeciwia
      się rządom kato-bolszewii.
    • Gość: peter Parada Równości 2007 IP: 83.136.224.* 21.05.07, 10:04
      Ciekawe dlaczego GW tak nie nagłaśnia pokojowego marszu, który się także odbył
      a promował rodzinę (nie mylić z marszem oszołomów i cwaniaków z MW i LPR).
      • heterofob2 Ponieważ był to marsz potępiający 21.05.07, 20:07
        samotnych rodziców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka