Dodaj do ulubionych

Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej

IP: *.acn.waw.pl 21.05.07, 21:45
wlasnie zastanawiam sie od roku, po co komu ten parking?
zeby przesiasc sie do tramwaju, ktory jedzie do centrum 30 min?
bezsens.
Obserwuj wątek
    • Gość: Subcomm Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej IP: *.greifzug.de 21.05.07, 21:45
      Zatrzymać, sprawdzić, zlustrować, wyjaśnić, pociągnąć do odpowiedzialności i
      wyciągnąć konsekwencje !
    • felicjan15 A może tak śledztwo panie zero za niegospodarność 21.05.07, 22:34
      W błysku fleszy nasz czołowy śledczy ogłosi, że LK naraził Warszawę na straty
      sięgające kilkudziesięciu jeśli nie kilkuset milionów złotych.
    • Gość: to ja A teraz cos z zupelnie innej beczki IP: *.121.225.195.static.bait.pl 21.05.07, 22:47
      Panie Jarku, a moze by tak w ramach "sledztwa" popytac dlaczego upadl zupelnie
      pomysl zakazu ruchu dla ciezarowek pow 16 ton? Ten wspanialy pomysl na pewien
      czas odkorkowal drogi dojazdowe do mista. Niestety pozniej nastapila
      katastrofa, czyli najbardziej bierny i nieudolny zarzad miasta w jego
      najnowszej historii, ktory jedyne co robi to rozwija komunikacje poza Warszawa,
      kosztem samej Warszawy (ograniczenie czestotliwosci kurosowania niektorych
      autobusow nocnych w Warszawie, czy wprowadzenie linii koszmarka 199) - trudno
      sie dziwic skoro wszyscy w ZTM sa spoza Warszawy.
      Znaki zakazu dalej stoja, a policja jest calkowicie bierna, sluze zdjeciami z
      godzin 8-9 ze skrzyzowania Marsa/Zolnierska. Zakaz lamia okoliczni kierowcy z
      tablicami WM, WOT, WL, oni po prostu wiedza z jak nieudacznymi wladzami maja do
      czynienia. Oczywiscie absolutna wiekszosc ciezarowek NIE MA identyfikatora C16.
      • Gość: jardo Re: A teraz cos z zupelnie innej beczki IP: *.inco-veritas.pl 22.05.07, 10:25
        facet przestań bredzić. To czego kartofel nie był w stranie załatwić, w ciągu
        kilku lat - obecne władze załarwisły w cioągu kilku tygodni - metro w weekedny
        kursujące w nocy, przejazdy WKD i KM na kartę miejską, zmniejszająca się
        uciązliwość nielegalnego handlu na ulicach. Wiem, że Ci przykro, że obecny p.o.
        prezydenta Polski okazał się aż takim nieudacznikiem w Warszawie, niemniej
        przestań pkeść głupoty.
        • Gość: to ja A moze cos dodasz merytorycznie? IP: 194.181.0.* 22.05.07, 11:08
          W kwestii lekcewazenia zakazu? Rozumiem, ze zgadzasz sie z ta czescia
          wypowiedzi o calkowietej biernosci wladz w egzekwowaniu zakazu?
          • Gość: alz777 tak tylko policja podlega administracji rządowej a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:15
            nie HGW
            • Gość: to ja Re: tak tylko policja podlega administracji rządo IP: 194.181.0.* 22.05.07, 14:52
              Jak ten zakaz wprowadzil Kazio, to jakos policja go pilnowala. Nie mow, ze
              policja dziala w oderwaniu od potrzeb miasta i ze miasto nie ma absolutnie
              zadnego wplywu na priorytety jej dzialan.
              • Gość: TS Re: tak tylko policja podlega administracji rządo IP: *.dag.pl 22.05.07, 21:52
                Jak ten zakaz wprowadził Kazio, to szefem MSWiA był jego kolega partyjny. Jak
                według Ciebie Prezydent Warszawy ma wpływać na służbę, która mu całkowicie nie
                podlega?
          • Gość: jardo A moze cos Ty dodasz? IP: *.inco-veritas.pl 22.05.07, 11:28
            bo na razie zachowujesz się jak typowy pisuar: podajesz jeden przykład - jakiś
            bliżej niezdefiniowany autobus nocny, co ma udowadniać nieudolność obecnej
            ekipy w kwestii transportu. Jakby tak oceniać kartofla - to powinien już
            siedzieć - tyle szkód wyrządził.
            A co egzekwowania zakazu handku na ulicach miasta - to syf po kartoflu
            przyjdzie jeszcze kilka lat sprzątać - na szczęście teraz sytuacja z każdym
            dniem się poprawia, a nie pogarsza.
            • Gość: to ja Re: A moze cos Ty dodasz? IP: 194.181.0.* 22.05.07, 14:58
              alez ja nie neguje dzilan obecnej ekipy. Nie podoba mi sie tylko to, ze obecna
              ekipa neguje wszystkie dzialania poprzedniej - bez zastanowienia czy one mialy
              sens, czy nie.
              zaniechanie jakichkolwiek dzialan w kwestii tego zakazu to jedna rzecz, druga
              rzecz to niemal cudem ocalona SKM przed likwidacja i wcieleniem do KM. chyba po
              prostu obecna ekipa musiala przyjac do wiadomosci, ze przepelnione pociagi
              oznaczaja potrzeba jej istnienia.
              Daleki jestem od sympatii politycznych, po prostu optymalnie jest gdy miastem
              rzadzi dobry administrator, a nie polityk. Niestety Warszawa nie ma na to
              szans - niezaleznie z jakiej opcji bedzie prezydent, bedzie to dla niego tylko
              odskocznia do dalszych dzialan politycznych.
    • Gość: motur Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.05.07, 23:18
      Parking jest potrzebny...ZTM-owi ponieważ za każdy przystanek ta "firma" dostaje
      kaskę z miasta za komunikację!A to że tramwaj i autobus będzie wietrzył tylko
      pojazd to już mało istotne.A sygnalizacja świetlna też jest potrzebna!Kolesie
      dostali zlecenie-wykonali-kasa w kieszeni!
    • Gość: Targ Czapla do zbadania IP: *.acn.waw.pl 22.05.07, 00:22
      Widziałem tego Czaplę poprzedniego dyrektora ZTM. Co za debil, słuchajcie! Nie
      piszę tego dlatego, że tak z reguły krytykuje się ludzi, którzy pełnili
      odpowiedzialną funkcję, ale coś schrzanili. Ten koleś miał po prostu wypisane
      na twarzy buractwo i bezgraniczną tępotę. Bardziej niź do PiS pasuje do
      Samoobrony. Czy ktoś zbada, dlaczego ten cham zbudował parking w niepotrzebnym
      miejscu?
    • Gość: architekt Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej IP: *.chello.pl 22.05.07, 00:51
      Odwalcie się . Niezapomniany ze współpracy z firmą Ghelamco Naczelny Architekt
      Warszawy , pan Borenstein , zdobył doświadczenie w Sztokholmie - parking na
      Połczyńskiej spełnia kryteria europejskie .
      • Gość: nm Re: Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej IP: *.chello.pl 22.05.07, 01:07
        spelnia nie spelnia, ale faktem jest, ze jest bezuzyteczny
      • Gość: Oxy Stołeczna chroni Borówę IP: *.acn.waw.pl 22.05.07, 09:02
        zwróćcie uwagę na sposób podania tekstu czytelnikom, pomysł parkingu
        przeforsowali: Robert Czapla dyrektor ZTM z imienia i nazwiska oraz uwaga,
        uwaga bezosobowe biuro naczelnego architekta. Pytam się: dlaczego nie naczelny
        architekt miasta Michał Borowski? dlaczego chronicie tego złodzieja? dlaczego z
        dwóch odpowiedzialnych za budowę parkingu wymieniacie tylko wsiowego przygłupa
        Czaplę? z niecierpliowścią czekam już na kolejny tekst Borowskiego na
        stołecznych stronach GW.
    • jarek.gurtowski Znowy się debile poPISały 22.05.07, 01:09
      Parking to trzeba było zrobić pod Grójcem. Tak samo niepotrzebny ale grunt tańszy.
    • olecky Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej 22.05.07, 06:33
      kolejne planowane lokalizacje tez wcale cudowne nie sa:

www.zm.org.pl/?a=park_n_ride-koreferat

pozdrawiam, olek
      • Gość: jardo Re: Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej IP: *.inco-veritas.pl 22.05.07, 10:32
        są kretyńskie - z żadnej strony nie da się dojechać do stacji Wilanowska bez
        korków. Myślenie zawsze sprawiało kartoflowi trudności.
    • aagnes Re: Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej 22.05.07, 08:35
      przyda sie przed swietem zmarlych dla odwiedzajacych pobliskie cmentarze oraz
      przed swietami dla klientow reala.
      rece opadają po prostu.
    • oblesnik Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej 22.05.07, 09:11
      Kolejny raz ktos powtarza te bzdure, ze kolo stacji Kabaty powinien byc wielki
      parking. Z tego parkingu bylby taki sam pozytek, jak z tego na Polczynskiej.
      Jak tam dojechac z Piaseczna i z Konstancina? A ursynowianom po grzyba on tam,
      skoro do metra moga dojsc piechota albo podjechac dwa-trzy przystanki autobusem?
    • Gość: Ace Parking przesiadkowy na Kabatach??? IP: *.wsip.com.pl 22.05.07, 09:20
      Co za BEZSENS! Ciekawe jak ludzie z Konstancina czy Piaseczna mieliby sie
      przeciskac przez waskie ulice Ursynowa aby dotrzec na ten parking? Totalna
      bzdura, w jakim ja zyje kraju, debili?
      • treyy Re: Parking przesiadkowy na Kabatach??? 22.05.07, 09:33
        jednak debilizm rzadzi:)
      • Gość: tubba Re: Parking przesiadkowy na Kabatach??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 10:15
        dojazd na Kabaty to raz, ale jak ci ludzie mieliby wsiąść do metra w godzinach
        szczytu??
        Powinni zbudować jedną linie wzdłuż Puławskiej, drugą wzdłuż Powsińskiej i na
        ich krańcach zrobić parkingi P&R. Wtedy miałoby to jakiś sens... A tak to jest
        gadanie o pupie Maryni.
    • Gość: OldBruno Nowy parking przy Placu Wilsona IP: *.aster.pl 22.05.07, 10:43
      A może ktoś wie, co się dzieje z tym parkingiem. Ten napewno był potrzebny, ale o nim całkiem ucichło,
      bo o ile pamiętam zapomniano, że na parking trzeba wjeżdżać i że potrzebna jest droga.
      • Gość: =t= Re: Nowy parking przy Placu Wilsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:05
        Tia.
        Ale przecież obecnie jedyne możliwe wjazdy mają potężnych wrogów.
        Pierwsza lokalizacja koło czerpnio-wyrzutni w rejonie teatru Komedia i domu
        kultury z miejsca zostanie oprotestowana przez mieszkańców, i wymagałaby
        rozkopania Słowackiego.
        Druga, między DH Merkury a urzędem, wywoła protest kupców z stojących tam bud,
        będzie wiodła pod oknami urzędników (niedopuszczalne! xD), i wymaga rozkopania
        torowiska tramwajowego (koszty!)
        Z drugiej strony, po Słowackiego teraz NIE KURSUJĄ TRAMWAJE... kolejna okazja, i
        nikt nic nie robi, ch*****i leniwi urzędnicy.
    • Gość: alz777 a mnie najbardziej zdumiewa, że po tym wszystkim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:13
      ciagle prawie 40% warszawiaków głosowało na Kaczynskiego
      • Gość: jardo Re: a mnie najbardziej zdumiewa, że po tym wszyst IP: *.inco-veritas.pl 22.05.07, 11:41
        poczytaj sobie posty pisuarów ro zrozumiesz - to nie są zwolennicy, tylko
        wyznawcy.
      • Gość: Rankin Re: a mnie najbardziej zdumiewa, że po tym wszyst IP: *.gdynia.mm.pl 12.09.07, 08:14
        alz777 napisał(a):

> ciagle prawie 40% warszawiaków głosowało na Kaczynskiego

Tym razem na szczeście będzie głosowało wiecej!

Robia dobra robote a komuchy już srają w portki!
    • Gość: euro2012 Dokładnie tak bedzie wyglądało budowanie EURO 2012 IP: 62.29.248.* 22.05.07, 11:41
      któremu przewodniczą przenajswiętsi bracia bliźniacy.
      Wstyd i parada żenady.
    • Gość: koala Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej IP: *.sa.bigpond.net.au 22.05.07, 12:38
      A ja mogę pilnowace tego parkingu za 3 zL i 42 groszy na godzinę, tylko
      posadźcie parę drzew eukaliptusowych. Pozdrawiam wszystkich normalnych ludzi - koala
    • Gość: Gejtrych Warszawiakom gratulujemy Kaczora IP: *.chello.pl 22.05.07, 12:45
      Wstyd i marnotrastwo pieniędzy! Mam nadzieje, ze UE sie opamieta i przestanie
      byc dojna krowa dla PL :[

"Powstał też plan awaryjny: w razie totalnej klapy parking wkrótce się
      zlikwiduje, a na jego miejscu wyrośnie "zintegrowane centrum sterowania
      komunikacją miejską", czyli m.in. siedziba ZTM, dyrekcji Tramwajów i Miejskich
      Zakładów Autobusowych."
      Jestem ZA! Dzieki temu napewno poprawi sie komfort jazdy i bedzie wiecej nowego
      taboru!
    • Gość: Lu Moja ulubiona inwestycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:22
      Każdy kto dojeżdza z zachodniej strony Warszawy, lub spoza jej granic doskonale
      wie, że korki kończą się właśnie w miejscu, gdzie ów parking jest postawiony -
      co za KRETYN to wymyślił. Przejeżdżam tamtędy codziennie - żadne auto nie
      stoi... to mówi samo za siebie.
      • Gość: lol'ek Re: Moja ulubiona inwestycja IP: *.macrologic.pl 23.05.07, 15:49
        Dokładnie tak! Debil który wymyślił tą lokalizację to ćwierć-mózg udający
        pół-mózga! Jak już Ci co jadą z Sochaczewa, Błonia, Grodziska, Milanówka,
        Brwinowa, Pruszkowa, Piastowa, wiosek z podwarszawskich gmin, Ursusa, Włoch i
        Bemowa odbębnią swoje codzienne pół godziny to teraz zostawią samochody jak w
        ciągu piętnastu, dwudziestu minut mogą już być na drugim brzegu Wisły... brawo,
        brawo... Debil wymyślił, debil mówi, że się nic nie stało, bo się centrum tam
        zrobi a wywalone 7 mln to pryszcz, kto by tam zwracał uwagę na takie pierdoły
        jak wywalone w błoto miliony - przecież to nie pierwszy i na pewno nie ostatni raz.
    • kapitan.kirk Re: Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej 22.05.07, 13:40
      No cóż, mleko się rozlało i parking stoi. Trzeba się zatem skupić na tym, żeby
      jak najlepiej go wykorzystać, mimo wszystkich jego braków. Dlatego nie bardzo
      rozumiem, czemu Autor tak okropnie jest przeciwko przystankowi tramwajowemu i
      kolejowemu...
      Pzdr
      • Gość: Gejtrych Re: Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej IP: *.chello.pl 22.05.07, 13:45
        kapitan.kirk napisał:

> No cóż, mleko się rozlało i parking stoi. Trzeba się zatem skupić na tym, żeby
        > jak najlepiej go wykorzystać

Co masz na mysli?
        • Gość: Lu Re: Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:11
          Ja mam pomysł - można postawić atrapy samochodów, żeby ośmielić potencjalnych
          użytkowników. Może jakiś szaleniec zachęcony takim obrazkiem zacznie tam parkować?!
      • Gość: Ben Re: Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej IP: 213.135.36.* 22.05.07, 14:42
        kapitan.kirk napisał:

> No cóż, mleko się rozlało i parking stoi. Trzeba się zatem skupić na tym, żeby
        > jak najlepiej go wykorzystać, mimo wszystkich jego braków. Dlatego nie bardzo
        > rozumiem, czemu Autor tak okropnie jest przeciwko przystankowi tramwajowemu i
        > kolejowemu...

Bo a) dodatkowe koszty b) wydłużenie czasu jazdy dla jadących z Jelonek, Ursusa itp.

Twoje rozumowanie przypomina Constar: mięso się zepsuło - zamiast wywalić,
        trzeba domieszać trochę świeżego, a nuż będzie mniej śmierdzieć i się sprzeda...
        • kapitan.kirk Bez paniki 22.05.07, 15:22
          > Bo a) dodatkowe koszty b) wydłużenie czasu jazdy dla jadących z Jelonek,
          Ursusa
          > itp.

Jeden przystanek tramwajowy czy autobusowy (nie wiem czy też ma powstać)
          wydłuzy czas przejazdu najwyżej o minutę, co oczywiście nie jest specjalnie
          pożądane, ale też i żadnej katastrofy nie spowoduje. Koszty też są raczej
          umiarkowane. Zaś przystanek kolejowy w tym miejscu ma akurat spory sens, bo
          pozwoli dostać się szybko na Żoliborz lub Pragę, omijając korki w centrum.

Pzdr
          • Gość: Gejtrych Re: Bez paniki IP: *.chello.pl 22.05.07, 15:36
            > Jeden przystanek tramwajowy czy autobusowy (nie wiem czy też ma powstać)
            > wydłuzy czas przejazdu najwyżej o minutę, co oczywiście nie jest specjalnie
            > pożądane, ale też i żadnej katastrofy nie spowoduje.
            Przez zatrzymywanie i ruszanie z przystanku zuzyje sie niepotrzebnie
            energie/paliwo. Chyba, ze ktos zrobi przystanek na zadanie.
            Autobusowy przystanek JUZ JEST. Ladny i czysciutki czeka na tlumy uzytkownikow
            parkingu.

> Zaś przystanek kolejowy w tym miejscu ma akurat spory sens, bo
            > pozwoli dostać się szybko na Żoliborz lub Pragę, omijając korki w centrum.
            Bez sensu. W ktorym miejscu mialbybyc umieszony? Obok parkingu (na dole) nie
            jezdza pociagi 'miejskie'.
            • kapitan.kirk Re: Bez paniki 22.05.07, 16:28
              > Przez zatrzymywanie i ruszanie z przystanku zuzyje sie niepotrzebnie
              > energie/paliwo.

No, katastrofy ekologicznej przez to nie będzie :-) Oczywiście masz rację, że
              należało raczej pomysleć o parkingu obok jakichś już istniejących przystanków
              (piszą zresztą, że opinie specjalistów były negatywne), no ale - jak pisałem -
              mleko już się rozlało, więc trzeba robić co się da. Jaka jest alternatywa -
              rozebrać parking?

> Bez sensu. W ktorym miejscu mialbybyc umieszony? Obok parkingu (na dole) nie
              > jezdza pociagi 'miejskie'.

Właśnie obok parkingu, na dole :-) A pociągi osobowe nie jeżdżą, ale jeździć
              mają - rozważa się w związku z tym przystanki także przy Kole i przy centrach
              Fort Wola oraz Tesco w Karolinie; strasznie jakaś supermarketowa linia
              wyjdzie ;-)

Pozdrawiam
              • Gość: to ja Re: Bez paniki IP: 194.181.0.* 22.05.07, 17:49
                A skad ten pociag mialby jezdzic? te tory lacza sie z linia "poznanska" w
                okolicach przystanku Golabki. Pociag musialby jezdzic z Blonia. Tyle, ze ta
                linia jest dosc szybka, wiec odstepy pomiedzy IC (Berlin-Poznan, Szczecin,
                Wroclaw), a trupami KM musza byc duze. Co nie zmienia faktu, ze linia Blonie-
                Warszawa-Gdanska pewnie miala by sens, ale pewnie nie powstanie w dajacej sie
                przewidziec perspektywie.
                • kapitan.kirk Re: Bez paniki 22.05.07, 22:30
                  > A skad ten pociag mialby jezdzic? te tory lacza sie z linia "poznanska" w
                  > okolicach przystanku Golabki. Pociag musialby jezdzic z Blonia.

To nie całkiem tak. Obwodnica towarowa, o której mowa, wychodzi - dość
                  bezkolizyjnie - z linii "skierniewickiej", pomiędzy przystankami Piastów i
                  Warszawa Ursus. Połączenie z linią "poznańską" w Gołąbkach stanowi tylko jedna
                  nitka torów, poprowadzona w dodatku przez tereny stacji rozrządowej i kiepsko
                  nadająca się na adaptację do ruchu pasażerskiego. Jako przystanek początkowy
                  pociągów wchodziłby zatem w grę np. Pruszków raczej; mogłyby też w ogóle
                  startować dopiero z Karolina.

> Co nie zmienia faktu, ze linia Blonie-
                  > Warszawa-Gdanska pewnie miala by sens,

Większy, gdyby przedłużyć ją na prawy brzeg - pociągi mogłyby jeździć dalej np.
                  do Legionowa lub zawijać pętelkę do Warszawy Wschodniej.

Pzdr
        • Gość: Gejtrych Constar ;) IP: *.chello.pl 22.05.07, 15:39
          www.smithfieldfoods.com/Polish/Consumer/Pigs/History.asp
          "Świnia ma 40 milionów lat" - takich nawet Constar nie ma ;)
    • Gość: prokurator To sprawa dla prokuratora a nie do gazety. IP: 62.29.248.* 22.05.07, 14:19
      trzeba komus postawic jasne zarzuty zmarnowania milionów złotych z kieszeni
      podatników - to sprawa taka jak stacja we Włoszczowej.
    • Gość: yuhg Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej IP: *.chello.pl 22.05.07, 14:53
      "Niezwykle potrzebny parking na Kabatach" to bzdura, dojazd do Kabat z okolic
      Konstancina i Piaseczna jest totalnie beznadziejny i nie wyobrażam sobie setek
      samochodów dojeżdżających tam codziennie rano. Zdecydowanie sensowniej byłoby
      zbudować te parkingi w Piasecznie, czyli tam gdzie codziennie zaczynają sie
      korki i połączyć je np. z metrem Wilanowska albo Służew jakimś szybkim tramwajem.
      • Gość: gostek Re: Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej IP: *.skynet.net.pl 22.05.07, 16:33
        dla mnie zabawny jest jeden fakt: w godzinach rannych, tak pomiędzy 7 a 8 na wysokości tego parkingu tramwaje jadące w stronę centrum są tak zapchane, że kartkę ledwo można wcisnąć... A dodatkowo zważając na pojawiające się ostatnio upały wygląda na to, że od jutra czeka mnie jeżdżenie w większej "rzeźni", niż dotąd... Osobiście(gdybym miał samochód ;D) wolałbym jeździć nim - wygodniej, szybciej... Jedynie koszty większe =P
      • Gość: rozrachunek Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej IP: *.gdynia.mm.pl 12.09.07, 08:29
        yuhg napisał(a):

> "Niezwykle potrzebny parking na Kabatach" to bzdura, dojazd do
        >Kabat z okolic Konstancina i Piaseczna jest totalnie beznadziejny i
        > nie wyobrażam sobie seteksamochodów dojeżdżających tam codziennie
        >rano. Zdecydowanie sensowniej byłoby zbudować te parkingi w >Piasecznie, czyli
        tam gdzie codziennie zaczynają sie
        > korki i połączyć je np. z metrem Wilanowska albo Służew jakimś
        > szybkim tramwajem.

Oj cienkomózgowcy*!

Parkingów zawsze jest za mało.

Ten parking JEST potrzebny!

Jak tylko złotówka poleci w dółi cena benzyny odzie dogóry bedzie pełny!

Natomiast trzeba zrobicwierzeczy:

1. zbudowac lepsze drogi dojazdowe,
        2. zrobic z niego parking strzeżony i podnieś opłate za parkowanie,
        wówczas okarze się że na nim brakuje miejsc!

* Cienkomózgowiec:

1. Typowy polak z pesymistycznym negatywnym nastastawieniem na wszystko,
        a sam nic nie potrafi zrobic, bo wszystko jest niemożliwe!

2. Dziennikarz.

3. Były członek PZPR, UB, WSI, ZOMO, agent KGB, służb specjalnych, lekarz,

4. Aleksander Kwasniewski, Lech Wałesa, Wojciech Jaruzelski, Czesław Kiszczak,
        Jerzy Miller, Jerzy Urban, Marek Borowski, członek nalezacy do Samoobrony i SLD.
    • cspostrzegawczy Plebiscyt na największe buble komunikacyjne. 22.05.07, 17:15
      Nowy parking przy Połczyńskiej nie jest potrzebny.
      Szkoda tych pieniędzy i szkoda, że będą niepotrzebnie zatrzymywać się tramwaje
      i autobusy - koszt (strata czasu i benzyny) i dodatkowe światła - koszt. Mam
      nadzieję, że światła i przystanki zostana zlikwidowane jak najszybciej.
      Był pewien sens tej lokalizacji gdyby nie przeniesiono projektowanej linni
      metra na Górczewską, wtedy stacja Człuchowska była niedaleko.
      Dla równowagi chciałem dodać o wg mnie największej aferze komunikacyjnej w
      Warszawie to jest "nowym" rodzie zesłańców syberyjskich.
      To co zmajstrowała koalicja PO-SLD jest szczytem naciągania. By na wylocie
      trasy toruńskiej postawić światła. Nie mówię, już o za niskim i niepotrzebnym
      tunelu (potrzebny był tunel na wprost !!!) czy o braku wjazdu na dworzec
      zachodni od strony piastowa, ale postawienie świateł, zamiast bezkolizyjnego
      skrzyżowanie to nie zlikwidowało korków na trasie, a kasa za remont ronda i to
      duża wzięta (chyba rzedu kilkuset milionów) - drugie miejsce to tunel wzdłuż
      Wisły , ale to mniejsza, gorzej, że nie ma wiazdów na most Swiętokrzyski.
      Może ktoś ma lepsze kwiatki?
    • Gość: CENCIK Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej IP: *.chello.pl 22.05.07, 17:16
      Od dawna zastanawiałem się co nasze kochane władze (czyt.PiS)robią przy
      Połczyńskiej.No i wyszło szydło z worka, a raczej bubel z budowy. Przecież to
      co tam wybudowali , to totalny absurd ; Połczyńska zakorkowana, dojazd,
      ani "odjazd" żaden , więc po co ta budowla ??? METRO bedzie tam "za trzydziesci
      parę lat ", więc nastepne wyrzucone pieniadze w błoto. Nie lepiej wydać te
      pieniądze na chodnik wzdłuż Lazurowej , czy dokończenie ul.Górczewskiej ( przy
      Lazurowej), czy na wiele innych ważniejszych inwestycji ?
    • kindly Po co komu nowy parking przy Połczyńskiej 22.05.07, 17:34
      "... Przypomnijmy więc, że inwestycję na Połczyńskiej przeforsowało biuro
      naczelnego architekta miasta razem z byłym dyrektorem ZTM Robertem Czaplą. ..."

W maju p. Robert Czapla został Prezesem Polskiego Holdingu Farmaceutycznego -
      firmy widmo.
      Ciekawa droga z PKS w Łomży do PHF. Ciekawe czym teraz się popisze jako Prezio
      największej firmy farmaceutycznej widmo. Nic dobrego z tego może nie wyniknąć...
    • Gość: Mmm A kto przesunął linię metra? IP: *.chello.pl 22.05.07, 19:36
      Bez sensu są te przystanki dla tramwaju i autobusu - tylko po to, by wydłużyć
      czas dojazdu do Centrum. Tu powinno byc metro zgodnie z planami, wtedy parking
      miałby jakiś sens. A został tylko parking... :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka