joas77 13.06.07, 13:49 W której sieci kawoej jest najlepsz kawa i atmosfera. Co sądzicie o zwyczaju picia kawy w sieciach kawowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leag1 Re: gdzie najlepsza kawa? 13.06.07, 15:42 starbucks, polecam. juz niedlugo ma byc w warszawie. kameralnie i przytulnie, stawiaja na klimat a nie na szybka kawe. naprawde milo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7DC Re: gdzie najlepsza kawa? IP: 212.180.160.* 13.06.07, 18:12 ?! starbucks to amerykanskie siuski i to samo co wszedzie. jeszcze nie ma w wwie, ale i tak nie polecam. ostatnio w wiedniu zaskoczyly mnie tlumy jankesow w starbucks wlasnie. kiedy dookola tyle stylowych kawiarenek... w wwie smakuje mi kawa w temida cafe i green coffee Odpowiedz Link Zgłoś
siliana1 Re: gdzie najlepsza kawa? 14.06.07, 15:19 gdzie konkretnie w wwie i kiedy ma byc - nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
leag1 Re: gdzie najlepsza kawa? 14.06.07, 15:48 niestety nie wiem, czytalam w rzeczpospolitej ze zapowiada sie na rewolucje na rynku kawowym poniewaz starbuck wchodzi do polski. na stronie starbucka niestety nic o tym nie ma - wiec wypada czekac, ale z tego co pamietam mialo to nastapic w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
leag1 Re: gdzie najlepsza kawa? 14.06.07, 15:48 niestety nie wiem, czytalam w rzeczpospolitej ze zapowiada sie na rewolucje na rynku kawowym poniewaz starbuck wchodzi do polski. na stronie starbucka niestety nic o tym nie ma - wiec wypada czekac, ale z tego co pamietam mialo to nastapic w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
surfside Re: gdzie najlepsza kawa? 21.06.07, 08:38 Chyba żartujesz! Kameralnie i przytulnie to może tam było 30 lat temu w Seattle! Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: gdzie najlepsza kawa? 14.06.07, 14:34 niestety w Warszawie nie ma naprawdę miłych kawiarni.. kawę pijam w Coffeheaven, ale raczej się nie rozsiadam Odpowiedz Link Zgłoś
siliana1 Re: gdzie najlepsza kawa? 14.06.07, 15:20 owszem sa - mi bardzo smakuje kawa w "slodki slony", znowu moim znajomym bardzo smakuje kawa w green coffee. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: gdzie najlepsza kawa? 14.06.07, 20:58 siliana1 napisała: > owszem sa - mi bardzo smakuje kawa w "slodki slony", znowu moim znajomym bardzo > > smakuje kawa w green coffee mówię o kawiarniach z prawdziwego zdarzenia już takich nie ma, są "modne" lokale, są sieciówki, są jakieś tam cukiernie gdzie czasami serwuje się kawę.. Pożegnania z Afryką też bnie nazwałabym kawiarnią, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikanor2 Re: gdzie najlepsza kawa? IP: *.chello.pl 14.06.07, 19:51 Na kawie trzeba się nieco znać, aby oceniać gdzie lepsza gdzie słabsza. Generalnie w Warszawie pija się fatalną kawę. Sieć opanowana przez jakichś cawaniaków i w 90% lokali dostajesz coś co się nazywa Alfredo. Tragiczne! Kawa to także klimat wokół. W tych barach szybkiej obsługi czy tez dworcowych poczekalniach klimat smakowaniu kawy nie sprzyja.Ni wygodnie usiąść, ani mieć widok np na perspektywę ulicy czy panoramę miasta ani przyzwoitego kelnera ani tego ulotnego a charakterystycznego zapaszku kawiarń Wiednia, Pragi czy Rzymu Zapaszku dobrej , swieżo palonej kawy, dobrych papierosów, dobrych kosmetyków... Odpowiedz Link Zgłoś
konop Re: gdzie najlepsza kawa? 18.06.07, 11:47 Niezła kawka jest w NUMERACH LITERACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati Re: gdzie najlepsza kawa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:27 jak espresso to tylko w Chianti. Odpowiedz Link Zgłoś
hispana Re: gdzie najlepsza kawa? 18.06.07, 15:33 No 1 - Chlodna 25 No 2 - green coffee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trim1 Re: gdzie najlepsza kawa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 15:36 umowa ze Starbucks 25-03-2007 W dniu 28 marca 2007 roku AmRest Holdings N.V. podpisał niewiążącą umowę wstępną z firmą Starbucks Coffee International Inc., Starbucks Coffee EMEA B.V., Starbucks Manufacturing EMEA B.V. (razem „Starbucks”) O takiej opcji slyszalem juz od roku. Niech sobie przychodzi do Polski. Nie jestem zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ligaria Coffee Karma IP: *.chello.pl 20.06.07, 19:40 Dla mnie najlepsza kawa jest w Coffee Karma, na placu Zbawiciela. Polecam soja latte (z mlekiem sojowym), której nie znajdziecie ani w coffee heaven, ani w green coffee. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek42 Re: gdzie najlepsza kawa? 21.01.19, 10:13 Ja zamawiam kawę świeżo paloną od palarni kawy. Taki zabieg zmniejsza koszty związane z kupywaniem kawy w kawiarni na mieście. Jedyny mankament parzenia samemu kawy to posiadanie ekspresu, który wiąże się z małym kosztem jednorazowym związanym z zakupem. Odpowiedz Link Zgłoś