Dodaj do ulubionych

PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:42
"Sam już miał wczoraj kłopot - uważa, że w mieście "doświadczonym Powstaniem Warszawskim" trzeba rezerwować lokalizacje kombatantom. Ci zaś chcieliby nazwać skwer batalionu "Nałęcz" koło Arsenału. A ponieważ według radnego Grodzkiego jest to mało godne miejsce, długo szukał bardziej odpowiedniego w pobliżu. Okazało się jednak, że wszystkie okoliczne skwery mają już swoje bataliony." Ten fragment mówi wszystko o jednym z największych debilizmów w naszym mieście. Niech nazwę Placu Defilad zmienią, z komunistami się przecież kojarzy ;/
Obserwuj wątek
    • 1europejczyk Tnaczacego Kota 21.06.07, 21:43
      Proponuje nazwe ulicy Tanczacego Kota.
      Pelno jest podobnych w malych miasteczkach wloskich czy greckich
      • tetlian Dzieci-Chwasty 22.06.07, 06:05
        PiS pewnie by wolał Dzie-Chwasty.
        • seroo1 Nawet, gdyby miały to być dzieci-chryzantemy... 22.06.07, 08:55
          lub dzieci-maki (spod Monte Cassino) ???
          • Gość: Oliveira Czy pani Johann ma zamiar popełnić przestępstwo? IP: 193.0.2.* 22.06.07, 09:37
            "Znowu będą niepotrzebne emocje, zacznie się rzucanie kamieniami, zamalowywanie
            tabliczek... - wieszczyła radna Johann." A kto będzie rzucał i zamalowywał, pani
            Olgo? Ma pani jakieś zakulisowe informacje? Na razie jedyne niepotrzebne emocje
            widać u radnych PiSs. Czy to jakaś podpowiedź co do tego, kto rzuca kamieniami i
            zamalowuje w Warszawie?

Ale proszę się nie martwić, jeśli były jakieś dowody, na pewno zostały już
            zniszczone w niszczarce :> (kamienie też) A nazwę ulicy proponuję jakąś
            neutralną i bez emocji, np. Dmowskiego albo Macieja Giertycha.
            • Gość: MEfi. Re: Czy pani Johann ma zamiar popełnić przestępst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:12
              a może nazwać ją "Spie...ych dziadów"? albo "Małpy w czerwonym"?
              żenada...
              • Gość: p a ja tam mieszkam IP: 195.245.204.* 22.06.07, 11:05
                i nazwa ulicy mi się bardzo podoba.
                Pozostałe też mi sie b. podobają i w ogóle to super fajnie jest mieszkać na
                ulicacho o tak fajnych nazwach.

p
                • Gość: qść Nie lepiej tak jak w Stanach? 1-sza ul. JP II, IP: 217.17.38.* 22.06.07, 13:16
                  2-ga ul. JP II, trzecia... siedemnasta, 2348-ma...
                • Gość: magda Re: a ja tam mieszkam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:59
                  Ja też tam mieszkam i podoba mi się nazwa.Fajne są sympatyczne nazwy a nie
                  pompatyczne.Odsyłam do ustawy o nazewnictwie ulic i kto może i jak wystę pować i
                  popiera c wniosek.
    • robert_wwa Re: PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów 21.06.07, 22:13
      No jak przeczytałem ten kawałek to ja z nimi nie dyskutuje. Moi dziadkowie są
      powstańcami, ale i oni uważają że w Warszawie jest stanowczo za dużo tablic,
      kamieni i nazw. Oni są jak najbardziej za nazwami które nie są związana z
      historią bo tych jest zwyczajnie za dużo.
      • util Tak jest! W-w miastem pogodnym! 21.06.07, 22:24
        A o dzieci kwiaty powinno zapytać sie Kuchcińskiego.
        Z jakimi to paniami w dołku przesiadywał?
        Co tam robił z marychą?
        Luźny gość był, a teraz w takie goovno wdepnął... :(
      • Gość: Warszawiak Park im. VI Obwodu Armii Krajowej "Praga" IP: *.acn.waw.pl 21.06.07, 23:22
        jest u nas na Grochowskiej. Nazywał się im. Hanki Sawickiej, ale nie podobała
        się ludziom z PiSu, bo była komunistką (zginęła w 1942 na Pawiaku) i w dodatku
        Żydówką (zresztą kuzynką Stefana Kisielewskiego).
        A jeśli chodzi o pania Johann, psychologa, to szczególnie brzydzę się
        inteligentami, którzy kolaborują z tą, nie wstydzę się użyć tego słowa,
        BRUNATNĄ hołotą.
        • Gość: iradr Re: Park im. VI Obwodu Armii Krajowej "Praga" IP: *.acn.waw.pl 22.06.07, 07:44
          nie pasuje ci? to sie przeprowadź na wschód skąd przyjechałeś lub przyjechali
          twoi rodzice razem z naszymi wyzwolicielami... jak widze dla was każdy kto dba
          o Polską historie i pamięć jest brunatny... Warszawiak... he czy ludzie muszą
          nadużywać tego pojęcia
          • Gość: Prudent Czy możecie się przestać kłócić? IP: 212.160.172.* 22.06.07, 08:37
            Obojętnie czy nazywałby się "Czerwonych Batalionów" czy "Czarnych Batalionów"
            to byłoby to trochę przygnębiające.

Jeżeli współcześni mieszkańcy mają ochotę mieszkać przy "Dzieci Kwiatów"
            dlaczego im nie pozwolić?
            • util Re: Czy możecie się przestać kłócić? 22.06.07, 09:10
              Gość portalu: Prudent napisał(a):

> Obojętnie czy nazywałby się "Czerwonych Batalionów" czy "Czarnych Batalionów"
              > to byłoby to trochę przygnębiające.
              >
              > Jeżeli współcześni mieszkańcy mają ochotę mieszkać przy "Dzieci Kwiatów"
              > dlaczego im nie pozwolić?

Wow, powiało mocno zdrowym rozsądkiem.
              Oby tak cały piątek wiało ;)
              Pozdro
              • Gość: qść Wkrótce nazwy Czerwonych Buraków, Czarnych Buraków IP: 217.17.38.* 22.06.07, 13:34
                Wszystko dla upamietnienia IV RP, gdy juz przejdzie do historii...
          • rlnd Re: Park im. VI Obwodu Armii Krajowej "Praga" 22.06.07, 14:33
            Nie pasuje mi, bo nie sposob tego wymowic. Moze uzyc skrotu np. park Obwodu ?
            A przy okazji, ci co nazwali wczesniej ten park imieniem Hanki Sawickiej tez
            dbali o historie i o pamiec.
            • Gość: danka NMP Królowej Rodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 18:27
              A co byś powiedział na ul. Najświętszej Marii Panny Królowej Rodzin? Taka ulica
              istnieje naprawdę. Choć nie w Warszawie. Ilekroć sobie o tym przypomnę, odczuwam
              dreszcze. Zgrozy.
          • sklis nie chcemy mieszkać na cmentarzu! 23.06.07, 01:27
            wystarczy, że mamy Rondo Ofiar Zbrodni Katyńskiej (niektórzy nazywają je rondem
            ofiar braci Kaczyńskich) i mnóstwo innych martyrologicznych nazw. Nigdy w życiu
            nie chciałbym mieszkać przy ulicy ofiar. Chcę dla moich dzieci życia, słońca,
            kwiatów, a nie zaduchu kostnicy. Miejsce dla poległych jest na cmentarzach i w
            podręcznikach historii.
    • Gość: Wojtek PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 22:14
      A Moherowego Bereta już jest?NIE???Skandal!!!!!
    • narod.ovviec PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów 21.06.07, 22:39
      ideologia dzieci kwiatów to taka sama autodestrukcyjna ideologia jak eutanazja,
      homoseksualizm i narkomanizm, bo to cywilizacja śmierci. a w naszej, polskiej
      cywilizacji nie ma miejsca na autodestrukcję!
      • Gość: Warszawiak Re: PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów IP: *.acn.waw.pl 21.06.07, 23:26
        a Ty masz darmowy bilet na Białoruś albo do Korei Północnej do Twojej
        cywilizacji rodem z piekła. Wybór jest Twój!
      • Gość: Warszawiak Re: PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów IP: *.acn.waw.pl 22.06.07, 01:19
        a sorry, bo ty jednak żartowałeś. ale dzisiaj są ludzie, którzy na poważnie tak
        mówią...
      • leszlong Re: PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów 22.06.07, 10:21
        W historii Polski wielokrotnie polska cywilizacja dokonywała autodestrukcji.
        Najczęściej z winy głupich królów, problem zaczął od Jagiellonów, ale Zygmunt
        III to dopiero nam narobił. Wraz z jezuitami narobił nam takiego bigosu, że do
        dziś to odczuwamy. M.in. przez niego to Moskwa stała się opiekunem prawosławia,
        chociaż do Zigiego III nim nie była.
    • Gość: jack flash Kompromis - "Dzieci Kwiatow Ziemniaka" IP: 69.20.230.* 21.06.07, 23:00
      • Gość: rupi Re: Kompromis - "Dzieci Kwiatow Ziemniaka" IP: *.aster.pl 22.06.07, 02:18
        Dzieci Kwiatów Kartofla jeśli już ;)
        • Gość: jack flash Ziemniaka bo Kartofel to jezyk "Odwetowcow z Bonn" IP: 69.20.230.* 22.06.07, 16:04
      • Gość: tvrg Re: Kompromis - Dzieci kukurydzy . IP: *.hsd1.mn.comcast.net 22.06.07, 09:16
        .. ;)
    • krwe Re: PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów 21.06.07, 23:14
      dzieci kwiatów to przecież wiadomo,że nie życiowo i na czasie...
      Teraz to by pasowało: dzieci zamkniętych podwórek,dzieci w mundurkach,dzieci na
      obczyżnie,dzieci w wózkach matek dzwigających po schodach bez podjazdów.O to są
      dobre i aktualne nazwy!
      • zdzisiek66 Re: PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów 22.06.07, 08:18
        He, he, dobre. Krwe, podoba mi się twoje poczucie humoru :))))
        Radni mają słabsze, ale też potafią niechcący rozbawić.
        "Skinheadom mogłaby się nie podobać - stwierdził radny Grodzki, który
        przewiduje, że ta grupa też mogłaby zechcieć ulicy"
        No, z tym to nie powinno być problemów, poparcie polityczne dla Ulicy
        Skinheadów Polskich pewne.
        Podoba mi się też stwierdzenie Sipowicza "Dziwię się radnym PiS, bo to Gomułka
        nienawidził hipisów." Panu Sipowicz chyba jednak w młodości zażywał sporo
        szkodliwych substancji. Jak może się dziwić i nie zauważyć, że Gomułka jest
        ideologicznym wzorem dla pisowców.
        • krwe Re: PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów 22.06.07, 15:06
          dziękuje Zdzisiek66 :)
          pzdr
    • Gość: Enon Dziecka Napoczętego., Słońca Karpat, IP: *.chello.pl 22.06.07, 07:50
      Niepokalanego Poczęcia, Szczypińskiej Zawsze Dziewicy...
      • Gość: jack flash Re: Dziecka Napoczętego., Słońca Karpat, IP: 69.20.230.* 22.06.07, 16:11
        lub "Niedoszlej Defloracji Szczypinskiej" - najlepiej jakas slepa ulice.
    • Gość: dr inż. PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów IP: *.swn.vectranet.pl 22.06.07, 07:52
      ul. Dzieci kwiatów, to bardzo ładna nazwa, podoba mi się.
      Czasy Dzieci kwiatów to już przeszłość, ale jakie piękne wspomienia. Super
      muzyka i wolność młodości.
    • agulaszek Re: PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów 22.06.07, 08:24
      "Nazwa nie podobała by się skinhedom" no aczyż nie podobną mentalność wykazują
      pisuary i giertole?
    • amanasunta Moze jeszcze :ulica Amfy,Zioła,LSD a co :))) 22.06.07, 08:46
      • p.o.box.77 [...] 22.06.07, 10:16
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • p.o.box.77 to słowo p.e.n.i.s jest niecenzuralne? 22.06.07, 10:25
          mój boże ciekawe jak wygląda dyskusja na forum ginekologów...
          • nessie-jp Re: to słowo p.e.n.i.s jest niecenzuralne? 22.06.07, 15:21
            p.o.box.77 napisał:

> mój boże ciekawe jak wygląda dyskusja na forum ginekologów...

Drobniutka podpowiedź dla ciebie: ginekolodzy zajmują się narządami kobiecymi,
            jak sama nazwa wskazuje. A przytłaczająca większość kobiet jednak nie posiada
            tego organu o cenzurowanej nazwie :))

Ad rem: proponuję ulicę Kalafiorową. PiS-owi na pewno się spodoba, a poza tym
            kwiat jest? Jest!
      • soulworm oplatka, dziegciu i moczu. 22.06.07, 10:24

• rlnd Re: Moze jeszcze :ulica Amfy,Zioła,LSD a co :))) 22.06.07, 14:35
        Albo bardziej po oficjalnej i aprobowanej linii - ulica Flaszki Wodki
    • jakeww PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów 22.06.07, 08:49
      nazwa ładna, ale prawdziwi hippisi chyba by nie chcieli ulicy
    • mich1309 Re: PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów 22.06.07, 09:13
      Nazwa ulicy powinna być "Dziecka poczętego".
    • Gość: zuzana znowu bledy w wyborczej.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:17
      pisze się SZWENDAĆ, a nie szwędać, panie redaktorze, polecam słownik ortograficzny
    • marych Cierpliwość narodu sie skończyła! Wyjdźmy na ulice 22.06.07, 09:19
      Cierpliwość narodu sie skończyła! Wyjdźmy na ulice!!!
      Szkody jakie wyrządzaja Polsce te bandy prostaków trzeba będzie naprawiac przez
      dziesięciolecia!
      Sami nie odejdą, wiedzą, że naród drugi raz nie da im tej szansy! trzeba im w
      tym pomóc!
      Wspomóżmy pielęgniarki, lekarzy i wszystkich innych gnębionych przez tą
      prostacką bande faszystów!! Odbierzmy im władzę na ulicy!
    • Gość: Adam PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów IP: 212.244.90.* 22.06.07, 09:20
      A u mnie sasiad zglosil do rady nazwe "ul. Willowa" i niestety taka przyjeto...
      a w okolicy sa zdecydowanie ladniejsze nazwy:
      - zabie oczko
      - wesola
      - stawy
      - pasieczna...
      ni w 5 ni w 10....
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów 22.06.07, 09:25
      Chyba kogoś zdrowo pogrzało. W kraju gdzie za posiadanie można trafić na 8 lat
      do więzienia, za symbol liścia niedługo na 3 lata. Za opalanie się toples można
      dostać mandat, za granie rockowej muzyki zostać szatanistą.
      I oni w tym bagnie chcą nazywać ulicę "Dzieci Kwiaty" lol.
    • Gość: khmer dzieci kwiaty nie chca w warszawie pisu IP: *.elartnet.pl 22.06.07, 09:38
      :P
    • ylemai jakaś zasadnicza różnica między Gomułką a PiS? 22.06.07, 09:46
      Nacjonalizm.
      Przywiązanie do katolicko-chłopskich wartości moralnych
      Etatyzm.
      Socjalizm państwowy.
      Ksenofobia.
      Lęk przed Żydami i Niemcami. Niechęć do Rosji. To doskonale oddaje klimaty
      gomułkowe i PiSowe.
      • Gość: losica Re: jakaś zasadnicza różnica między Gomułką a PiS IP: *.biol.uw.edu.pl 22.06.07, 09:58
        Dokladnie to samo pomyslalam , nie dziwie sie bo PiS i Ubeki niewiele sie roznia

I mam dosyc Ronde Zeslancow, Armii Krajowych itp !!!

""Dziwię się radnym PiS, bo to Gomułka nienawidził hipisów.""

lemai napisał:

> Nacjonalizm.
        > Przywiązanie do katolicko-chłopskich wartości moralnych
        > Etatyzm.
        > Socjalizm państwowy.
        > Ksenofobia.
        > Lęk przed Żydami i Niemcami. Niechęć do Rosji. To doskonale oddaje klimaty
        > gomułkowe i PiSowe.
      • leszlong Re: jakaś zasadnicza różnica między Gomułką a PiS 22.06.07, 10:23
        @ylemai: protestuję. Ja widzę raczej chęć do Rosjan, przynajmniej u dwóch
        koalicjantów, a PiS poza problemami z mięsem to nie ma takich fobii jak wobec
        Niemiec.
    • bike1 Ulica Naćpanych Agentów KGB 22.06.07, 10:07
      Może taką ulicę zróbmy! Przecież "dzieci kwiaty" nie maja nic wspólnego z
      kwiatami tylko z finansowanym i podsycanym przez KGB ruchem "pacyfistów" w
      dodatku naćpanych którzy w czasie wojny w Wietnamie stanowili V kolumne. A ze w
      bloku wschodnim tez zaczeli sie pojawiac hipisi to insza inszość związana z tym
      że niektórzy nie pojęli po co jest ten ruch i że ma być tylko na zachodzie wiec
      jasne ze tu bylo to tepione przez wladze komunistyczne.
      Warto tez pamietac iz to z tego ruchu wywodza sie terrorystyczne organizacjie
      typu Baader - Meinhof czy Czerwone Brygady a takze pedofilskie pomysly
      seksualnych zabaw w przedszkolu a la Cohen-Bendit.
    • Gość: Merwin69pl PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:11
      A Warszawa nie chce PiS - mówiąc szczerze, na sam dzwięk informacji że Pis to
      lub PiS tamto - zbiera mi się na mdłości.... Ciemnogród
    • p.o.box.77 martyrologia na "topie" 22.06.07, 10:12
      To jest kolejna nie logiczna postawa, twórców, tego wyimaginowanego państwa
      jakim jest 4RP.

Z jednej strony jest rodzina, miłość [tylko ta właściwa], wiara, a z drugiej
      rozpamiętywanie wojny, przemocy, walki, ofiar.

To jest nie logiczne. To jest niewłaściwe. Zaspokajanie potrzeby gotowości do
      obronności kraju przez przypominanie na każdym kroku ofiar II wojny światowej,
      jest złudne.

Ten, kto tego nie widzi jest ślepcem.
    • Gość: Maciej Re: PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów IP: *.gdynia.mm.pl 22.06.07, 10:28
      A cóż to za pomysł honorować ćpunów i kopulujących z kim popadnie pasożytów?
    • Gość: x Re: PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:42
      to ja mam kolejną propozycję - dla brunatnych chłopaków jeszcze trudniejszej do przyjęcia, bo antystemową - "Buszującego w zbożu"
      ;)
    • Gość: stasieczek5 PiS nie chce ulicy Dzieci Kwiatów IP: *.arreks.com.pl 22.06.07, 10:56
      Może zamiast nazwy "Dzieci Kwiatów", dać nazwę, hm... "nienarodzonych Dzieci"
      albo "Kaczorków-Pisiorków".
      Juz wiem, że skrót PIS to "PARANOJA I SCHIZOFRENIA"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka