Dodaj do ulubionych

Triumf kobiecości?

• Gość: greg rewelacja, nareszcie coś wesołego IP: *.stat.gov.pl 26.06.07, 14:40
      gratulacje za odwagę
      • Gość: Xeul regulamin konkursu IP: *.elkjop.no 26.06.07, 15:20
        Kochana redakcjo Glamour oto wyciag z regulami biegu dostepnego na Wasze
        stronie:
        2.WARUNKI UCZESTNICTWA W AKCJI

2.1. Uczestnikiem Akcji może być każda osoba pełnoletnia lub osoba
        niepełnoletnia, pod warunkiem, że zgłosi się do biegu w obecności pełnoletnich,
        prawnych opiekunów, którzy podpiszą zgodę na jej start w Akcji. 2.2. Ilość
        uczestniczek Akcji jest ograniczona do 100 osób w każdym mieście. O udziale w
        Akcji decyduje kolejność zarejestrowania się przed startem.

Jak slyszlem niedopusciliscie jednego mezczyzny - czemu??? Ten drugi byl
        sprytny i chwala mu za to ze zorobil w konia takie "swietne" pismo notabene
        wkladajac w to napawde mase czasu na przygotowania (vide filmik)!!!
        Brawo Agnieszka!!!
        • jochi Re: regulamin konkursu 26.06.07, 15:33
          Rany boskie... Jednak to prawda, że Polacy to naród analfabetów
          funkcjonalnych...
          Słowo UCZESTNICZKA wyłącza udział panów.
          • bulb7 Re: regulamin konkursu 26.06.07, 17:24
            W pełni się z Tobą jochi zgadzam, będąc na miejscu dziewczyn z miejsc 2,3,4
            pewnie postąpiła bym raczej ostro - powiadomienie prokuratury o popełnieniu
            przestępstwa jakim jest posługiwanie się nie swoim dowodem osobistym w celu
            oszustwa. Gdyby regulamin biegu jasno określał, że mogą brać w nim udział
            również panowie ale wystylizowani na panie i ma być wesoło, to ok, uczestniczki
            wiedziały by, że w biegu raczej nie mają szans na zwycięztwo, męszczyźni po
            prostu biegaja szybciej. Można by podzielić nagrodę na część 'damską'
            i 'męską'jednak kity o domu dziecka.... i inne podobne są żałosne. To trochę
            tak jakby siostra pana Brzostowskiego podprowadziła mu dowód, zrobiła sobie
            trochę zakupów na kredyt a jakby się cała sprawa wydała - niewinnie sie
            tłumaczyła, że to taki żarcik, brat niech raty splaca sam i wspomina jej
            rewelacyjne poczucie humoru, bo ona myślała, że tą plazmę, którą wzieła na
            kreskę na jego dowód, to moze odda do domu dziecka.
            • Gość: Maciej Re: regulamin konkursu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:28
              Rany boskie... Teraz już wiem, że naukowcy mieli rację: kobiety nie potrafią
              zbyt dobrze rozumować logicznie. Widać, że mężczyźni są w tym lepsi, podobnie
              jak w bieganiu. Niech więc kobiety wrócą do garów i do rodzenia dzieci - w tym
              są dobre. Koniec tematu.
              • jochi Re: regulamin konkursu 26.06.07, 20:50
                A Ty wróć do zastanawiania się czy lewa nogawka czy prawa będzie lepsza. :D
          • dorsai68 Re: regulamin konkursu 26.06.07, 22:59
            Natomiast określenie "Uczestnikiem Akcji" wyklucza udział pań, prawda? Bo przecież "uczestnikiem" może być jedynie mężczyzna. Kobieta jest - pozostając w zgodzie z twoją... logiką... "uczestniczką".
        • Gość: Maciej Re: regulamin konkursu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 21:29
          Taa... Agnieszka dobrze zrobił. Ja jestem ciągle zbyt naiwny. Myślałem, że
          jeśli czegoś nie ma w regulaminie, to panie z Glamour nie mają prawa niczego
          sobie w ostatniej chwili dopowiadać i muszą mnie na ten bieg puścić. A jak bym
          wygrał, to musiałyby mi przyznać nagrodę. A tu proszę. Widać jak ludzie
          przestrzegają regulaminów, które sami napisali. Do sądu powinienem ich pozwać.
          Jeszcze by mi za to zapłacili.
          • jochi Re: regulamin konkursu 26.06.07, 21:32
            Pozwij. :D Mam nadzieję, że w roli biegłego wystąpi profesor Bralczyk.
            • Gość: fin Re: regulamin konkursu IP: 193.238.16.* 26.06.07, 23:31
              W jakiej sieci masz telefon złotko? Bo w żadnej nie widziałem w regulaminie
              słowa o abonentce/użytkowniczce. Jest tylko abonent/użytkownik, co chyba
              wystarczająco udowadnia, że oferta jest skierowana wyłącznie do mężczyzn, prawda?
              • jochi Re: regulamin konkursu 27.06.07, 08:36
                Nie złotko, nie udowadnia - ponieważ abonent/użytkownik to ogólnie człowiek. :D
                Wchodzimy znowu w niuanse językowe oraz wracamy do pojęcia target. :D
                • Gość: fin Re: regulamin konkursu IP: 193.238.16.* 27.06.07, 16:05
                  Słoneczko: abonent/użytkownik to rodzaj męski.
                  • jochi Re: regulamin konkursu 27.06.07, 17:07
                    Tak jak np. sędzia/prokurator/inspektor a to może być stanowisko i kobiety i
                    mężczyzny. :D Chodzi o szerokość pojęcia. Słowa abonent/użytkownik zawarte w
                    umowie niosą ze sobą znaczenie osoba (kobieta/mężczyzna). Gdyby było napisane
                    abonentka/użytkowniczka to mężczyźni byliby wykluczeni. :D
                    • rmaciej1983 Re: regulamin konkursu 27.06.07, 17:10
                      Cytuję: "Gdyby było napisane abonentka/użytkowniczka to mężczyźni byliby
                      wykluczeni. :D"

Nie byliby.
                      • jochi Re: regulamin konkursu 27.06.07, 19:33
                        Chyba w myśl zasady: "Nie każdy prostokąt jest kwadratem, ale każdy kwadrat
                        jest prostokątem" :D
                        Macieju, Macieju - jednak lingwistyka.
                        • rmaciej1983 Re: regulamin konkursu 27.06.07, 19:38
                          Koniec tych głupich dyskusji. Widać, że u kobiet z logicznym myśleniem jest coś
                          nie tak.
                          • jochi Re: regulamin konkursu 27.06.07, 19:51
                            To ja nie napiszę co widać u Ciebie. :D Dyskusja nie była głupia - czasem warto
                            wyjść poza swój system rozumowania, szkoda, że dla Ciebie było to zbyt
                            trudne. :D
                            • Gość: Maciej Re: regulamin konkursu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 20:13
                              Po prostu uważam, że ten regulamin przeczy samemu sobie. Najpierw napisane
                              jest "każda osoba", a potem sugestia, że jednak nie każda osoba. To mógłby się
                              ten regulamin na coś zdecydować. Skoro jednak wyraźnie napisane jest, że "każda
                              osoba", a dalej że "uczestniczka", to brała się stąd ewentualność, iż autorka
                              regulaminu nie wzięła pod uwagę mężczyzn. Że po prostu zapomniała, iż mężczyźni
                              też mają nogi i też mogą biegać. I że to przez te zapomnienie
                              dała "uczestniczka" zamiast "uczestnik". Zdarza się. Ale nie było wiadomo, że
                              to celowy zamiar wykluczenia mężczyzn. W ogóle nie było wiadomo, że był taki
                              zamiar. Równie dobrze panie z Glamour mogły mnie dopuścić i byłoby to zgodnie z
                              regulaminem.
                              To jak z pewnym zagranicznym kierowcą autobusu. Szef zakazywał mu przychodzić
                              do pracy w szortach, bo to nieestetyczne, więc kierowca przyszedł w spódnicy.
                              Regulamin nie przewidział takiej możliwości, więc kierowca mógł spokojnie
                              pracować w spódnicy.
    • Gość: nena Triumf kobiecości? IP: 82.139.36.* 26.06.07, 23:06
      no cóż widać regulamin był nie ścisły....organizatorzy pomyślą w przyszłym roku
      :)chyba ze bieg będzie koedukacyjny - ale wiadomo że kobieta nie ma szans z
      mężczyzną
    • Gość: baby Re: Triumf kobiecości? IP: *.centertel.pl 27.06.07, 11:31
      co do tego ,że facet wygrał, to ok, bo regulamin nie określił dokładnie
      tego..Za to miał to być bieg w szpilkach, a "Agnieszka" biegła na koturnach,
      podobnie jak laska, kt. była druga - miała obcasy grube ,że hej...szpilki to to
      nie były. W szpileczkach to biegła dziewczyna, która była trzecia i to jej się
      10 tys. na zakupy należy!!!!
      • Gość: Maciej Re: Triumf kobiecości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 14:58
        I tu się z Tobą w 100% zgadzam. Po prostu, jeszcze raz powtarzam, panie z
        Glamour mają za nic regulamin, który ustaliły. Albo po prostu na co dzień
        chodzą w glanach czy innych kaloszach i nie wiedzą co to są szpilki. Panie z
        Glamour odsyłam do encyklopedii internetowej.
    • Gość: DZEQ Triumf kobiecości? IP: *.crowley.pl 29.06.07, 07:19
      I tu widzimy jak glamour traktuje ludzi. "oczywiscie ze moze Pan wziać udzial"
      ale "rozumie sie samo przez sie ze to bieg dla kobiet" Hipokryzja i klamstwo,
      nie ma to jak firme rozpromowac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka