Dodaj do ulubionych

o stolarza pytanie

31.07.07, 20:43
Witam! jestem nowa na tym forum bo i w okolicy nowa (Granica). Po pobieżnym przeczytaniu kilku
wątków zauważyłam, że jest tu parę osobób nie-tak-dawno-sprowadzonych. domyślam się, że do
swieżo wybudowanych domków. Zapewne osoby te korzystały z usług stolarzy więc chciałabym się
dowiedzieć czy mogą mi jakiegoś stolarza z ręką na sercu polecić bo muszę pilnie zmienić swojego?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ilekobietamalat Re: o stolarza pytanie 01.08.07, 08:55
      o ile dobrze pamietam,na ulicy edwarda(mialam podac kuncwotkowi chyba,i
      zapomnialam potem:/,przepraszam kuncwotku), na ostoi, sprawdze jak nie
      zapomne,czy napewno:), jest taki starszy pan, dosyc czesto robi nam rozne
      rzeczy,jak narazie nas nie zawiodl:)
    • kk_011 Re: o stolarza pytanie 01.08.07, 09:41
      Jeśli potrzebujesz kogoś kto zrobi meble kuchenne na zamówienie lub drzwi na
      wymiar to mogę polecić dwóch stolarzy odpowiednio z Mińska Mazowieckiego i
      Makowa Mazowieckiego.
      Byli/są konkurencyjni cenowo, okazali się być bardzo solidni jeśli chodzi o
      terminową realizację zamówienia no i co chyba najważniejsze wyroby - moim
      zdaniem - są wysokiej jakości.
      Jeśli takich właśnie stolarzy szukasz - napisz, a odgrzebię namiary do nich.
      • ilekobietamalat Re: o stolarza pytanie 01.08.07, 11:13
        ja mam schody z okolic minska mazowieckiego, byly duzo tansze niz wszedzie
        indziej:) zwlaszcza drewno na stopnie:) wiec to chyba rzeczywiscie dobra
        okolica na wieksze zamowienia stolarskie:)
        • kk_011 Re: o stolarza pytanie 01.08.07, 11:24
          W przypadku naszych drzwi cena była ok. 30% niższa u stolarza z Makowa
          Mazowieckiego niż u jakiejkolwiek z tutejszych firm, a jakość może nawet lepsza.
          Znaleźliśmy go przez Internet :-).

Meble kuchenne - nie żaden luksus - były na pewno nie droższe, a skorzystaliśmy
          z usług stolarza z Mińska Mazowieckiego bo koledze też robił zabudowę do kuchni
          i bardzo był chwalony co potwierdziło się w 100% i u nas.
          • ilekobietamalat Re: o stolarza pytanie 01.08.07, 16:39
            o, a te drzwi to robil wam na zamowienie czy jakis katalog, jakas strona? bo
            moja rodzina od dwoch lat szuka drzwi wejsciowych i ciagle nie mozemy znalezc
            odpowiednich:))
            to jak bys mogl to podaj kontakt jaks do niego:) tu albo na priva:)
            • mona75 Re: o stolarza pytanie 01.08.07, 19:30
              wielkie dzięki za odzew:-) szukam jakiegoś stolarza do "drobnicy". ten mój zrobił kuchnię terminowo ale
              o resztę się doprosić nie mogę. już od 3 miesięcy i mnie to strasznie wkurza. muszę jeszcze zrobić
              meble łazienkowe, szafę do przedsionka oraz kilka drobnych rzeczy. Będę więc wdzięczna za namiary :-)
              • kk_011 Re: o stolarza pytanie 02.08.07, 15:49
                mona75 napisała:
                > wielkie dzięki za odzew:-) szukam jakiegoś stolarza do "drobnicy". ten mój zrob
                > ił kuchnię terminowo ale
                > o resztę się doprosić nie mogę. już od 3 miesięcy i mnie to strasznie wkurza.
                > muszę jeszcze zrobić
                > meble łazienkowe, szafę do przedsionka oraz kilka drobnych rzeczy. Będę więc wd
                > zięczna za namiary :-)

Nasz stolarz "od kuchni" specjalizuje się chyba wyłącznie w meblach kuchennych,
                ale myślę, że warto go zapytać czy nie zajmie się tym czego potrzebujesz.
                Jeśli nie będzie mógł sam się tym zająć to może kogoś poleci...
                Namiary postaram się podać wieczorem.
            • kk_011 Re: o stolarza pytanie 02.08.07, 15:47
              ilekobietamalat napisała:
              > o, a te drzwi to robil wam na zamowienie czy jakis katalog, jakas strona? bo
              > moja rodzina od dwoch lat szuka drzwi wejsciowych i ciagle nie mozemy znalezc
              > odpowiednich:))
              > to jak bys mogl to podaj kontakt jaks do niego:) tu albo na priva:)

Robiliśmy na razie tylko drzwi wewnętrzne, ale zewnętrzne też zamierzamy zamówić
              jak tylko będzie to możliwe ;-).
              Pan stolarz, który realizował to zamówienie ma swój mały warsztat i zatrudnia w
              nim kilku pracowników. Robi w pewnym zakresie właściwie to co klient wymyśli,
              ale ma swoje typowe wzory.
              Ma swoją stronę www: www.dendropinus.com
              Odpisuje na e-maile - właściwie wszystkie szczegóły przed i po złożeniu
              zamówienia uzgadnialiśmy tą drogą.
              Byliśmy też u niego osobiście, żeby na żywo zobaczyć to co i jak produkuje.
              Po wizycie szybko zdecydowaliśmy się złożyć zamówienie.
              Wpłaciliśmy na jego konto firmowe umówioną zaliczkę, ok. 20% wartości zamówienia
              i... w umówionym terminie drzwi znalazły się u nas, gdzie zostały sprawnie i bez
              zbędnego bałaganu zamontowane. :-)
              • kk_011 Re: o stolarza pytanie 22.09.08, 10:52
                Do Pani Oli, która e-mailem zapytała mnie dziś o namiary na stolarzy, o których pisałem.

Nie mogę odpowiedzieć na Pani wiadomość na priv bo przyszła z adresu ludzie @ gazeta . pl

Informuję zatem, że korzystałem z usług stolarza z Mińska Mazowieckiego, ale on zajmował się produkcją tylko i wyłącznie mebli kuchennych.
                Z kolei inny stolarz z Makowa Mazowieckiego robił nam drzwi wewnętrzne i tylko drzwiami się zajmował.
                Namiary na tego pierwszego musiałbym odszukać w domu - proszę napisać czy Pani na tym zależy.
                Z tym drugim może się Pani skontaktować korzystając z danych podanych tutaj: www.dendropinus.com/
      • raveneet Re: o stolarza pytanie 31.07.08, 08:56
        Witam Pana,

jestem z Wawy,
        przeglądam własnie forum w poszukiwaniu
        namiarów na stolarza do zrobienia drzwi wewnętrznych
        i dwóch szafek.
        Wlasnie zobaczyłem Pana post,
        czy mogę poznać dane polecanych przez Pana stolarzy ?

Pozdrawiam Marcin
        • ajedrowiak Re: o stolarza pytanie 22.04.09, 17:55
          Ja natomiast jeżeli potrzebuję stolarza do wykończenia parkietów,
          listw podłogowych i schodów. Mój (z okolic Płońska)położył mi
          parkiet i każe czekać na skończenie (cyklinowanie, lakier) nie
          wiadomo do kiedy. O schodach mogę zdaje się tylko pomarzyć, a
          chciałam się wprowadzić do końca kwietnia :-(.
          Czy ktoś zna jeszcze kogoś solidnego, komu można zaufać w okolicach
          Grodziska Mazowieckiego ?
          • tigrissimo Re: o stolarza pytanie 28.04.09, 21:11
            Znam, ale z okolic Skierniewic. Jeśli jesteś zainteresowana, daj znać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka