Gość: Apasz i sie zaczyna zboczency wyłażą IP: 62.29.170.* 24.10.07, 09:23 Zboczeńcy wyłażą z piwnic krzyczą o prawa wyborcze a GieWu oczywiście lansuje każdego rodzaju zboczenie z tego jest znana , za kilka lat będziecie lanoswac "dobrych pedofili " tfuuuu .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złośliwy Re: i sie zaczyna zboczency wyłażą IP: *.acn.waw.pl 24.10.07, 09:48 Oj - głupiś jak słoik po ogórkach. Prawo wyborcze ma każdy chyba, że mu je odebrano. Głosować może i ksiądz homoseksualista i ktoś kto sie lubi przebierać za kogo tam chce. A różnica między pedofilem a transwestyta (czy transseksualistą) jest mniej więcej taka jak między człowiekiem rozumnym a tobą (czyli kolosalna). Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless kryj się misiek! 24.10.07, 09:50 bo ci taki jeden w końcu wyjdzie i zeżrę twoją głupią du.pę i będzie strata... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: i sie zaczyna zboczency wyłażą 24.10.07, 10:40 Gość portalu: Apasz napisał(a): > Zboczeńcy wyłażą z piwnic krzyczą o prawa wyborcze a GieWu oczywiście lansuje > każdego rodzaju zboczenie z tego jest znana , za kilka lat będziecie lanoswac > "dobrych pedofili " tfuuuu .. Cóż, głupota jest piętnowana zawsze i wszędzie. Musi ci być ciężko :D Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: czy rafa dała tyłka Donkowi w nagrodę? 24.10.07, 10:36 lookas7 napisał: > :))) Wypisywanie debilizmów nie świadczy o tobie najlepiej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Trzeba zmienić dowód! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:28 Nie wdając się w dyskusję na temat tego co "można pokazać", "obciąć" itp., rada wydaje się bardzo prosta - trzeba wymienić dowód - w nowym powinno się znaleźć zdjęcie przedstawiające Rafała tak, aby można było go rozpoznać. Dotyczy to wszystkich osób niezależnie od ich preferencji seksualnych i światopoglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz0910 Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:32 Oczywiście niemiecka TV była tam przypadkowo. Jak w komedii Barei - właśnie mamy dla pani tego wykonawcę i wykona ulubioną przez panią piosenkę. Ej - naiwności ludzka. A pani (pan)Rafał (sam chyba nie wie) ma swoje 5 minut w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.acn.waw.pl 24.10.07, 09:37 nawet nieźle wyglada na zdjęciu, przewidując kłopoty przy urnie trzeba było się nie golić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubio może i dobrze ... IP: *.bas.roche.com 24.10.07, 09:37 skoro ma nie po kolei w głowie, to lepiej żeby nie głosował ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JALEO Rodaki i inny drobiazg lesny.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:26 Sz.P. APASZ I MORPHY i inni czlonkowie rodziny "nienawidze cie bo moge", mam jedna rade z ktorej jestem wielce rada - MYSLCIE, myslenie nie boli :) serio mowie, MY_S_LENIE! bo uklad jest taki: myslisz=nie masz czasu na pie..enie glupot. czaicie? myslisz=nie piszesz totalnie syfnych i upierdliwych jak komary nad sniardwami wymyslatek. tak, i wiecie co? niedlugo gw zacznie promowac smarki jako super ekologiczne paliwo lotnicze! slyszeliscie o tym? w holandii na farmach ekoterrorysci w rozowych kozaczach juz prowadza szeroko zakrojone badania. ja nie moge co za DEBILE. sprawa nie dotyczy PROMOCJI transseksualizmu, transwestytyzmu, tylko pytania o wolnosc jednostki i granice artystycznej/osobistej ekspresji dopuszczanej przez spoleczenstwo. nie zachowan SEKSUALNYCH, tylko tego do od pasa w gore :) czyli wiecie, wiecie o czym mowie? TAAAAAK chodzi o MOZG i te elektryczne fajne impulsy, ktore sprawiaja ze swiat jest taki, no jakby to nazwac? niejednoznaczny? i no wiecie, te impulsy nie wiadomo jak to sie dzieje ale niektorzy z nich korzystaja (SERIO!!!BEZ KITU!!),wiecie? szkola te impulsy i one kurcze tak skacza jak pchly w cyrku i tworza ciekawe struktury (czasem autentycznie piekne i fascynujace) i wchodza w relacje z pchlami z innych cyrkow. znacie ta faze? - mawiaja o niej "dialog", ale to wyzsza szkola jazdy, na poczatek proponuje ROZMOWE. Czy naprawde macie na wszystko odpowiedz w jednym wulgarnym tonie pobrzmiewajacym jak smiech andrzeja leppera spytanego o gwalt na prostytutce??? nie wydaje mi sie, wiec po co, dlaczego zamiast myslec i rozmawiac, powtarzacie jakies syfne teorie? powiedzcie mi prosze bo ciekawosc mnie zzera jak cholera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag żenujący babochłop IP: 77.223.229.* 24.10.07, 09:40 głupich nie sieją ,sami sie jak widac rodzą, a ci znad Renu juz z kamerami , żenującey babochłop Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless tak nie lubicie tej wyborczej, a jakoś najwięcej 24.10.07, 09:41 właśnie was tu siedzi... hehe sfrustrowane błazny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: 195.8.217.* 24.10.07, 09:45 Czy to jakiś żart??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość No dobrze IP: *.pan.pl 24.10.07, 09:51 Ale niech on/ona się postawi na miejscu tej komisji. Oni naprawdę chieli dobrze i umożliwić jej/jemu głosowanie. Niestety przepisy nie są jeszcze do tego dostosowane. Uważam, że komisja wykazała maksimum dobrej woli. On/ona chyba nie. Mógł/mogła pomyśleć o tym wcześniej zanim się wybrał/wybrała na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic po co jest dowód? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:46 Dowód jest dokumentem umożliwiającym zidentyfikowanie osoby,nie jest kwiatkiem do kożucha.Jest oczywistym to,że jeżeli ktoś kto w ramach obowiązków służbowych ma zidentyfikować osobę,ma co do tego wątpliwości,może nie zgodzić się na dopuszczenie tej osoby do transakcji w banku,może nie wpuścić do samolotu itp.itd.W przeciwnym wypadku powstanie chaos,jeżeli będziemy olewać identyfikację i zawrzemy np. transakcję kupna mieszkania z kimś kto podaje się za wlaściciela.Chcielibyście tego?Dzialania takich osób jak Rafalala wprowadzają zamęt i chaos. Dlaczego społeczenstwo miałoby ulega fanaberiom? Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Dlaczego zboczeńca nie aresztowano ? 24.10.07, 09:47 Niech się przebiera w domowych pieleszach. Następnym razem "kobieta z penisem" przyjdzie do komisji wyborczej z "dowodem rzeczowym" na wierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Dlaczego zboczeńca nie aresztowano ? 24.10.07, 10:44 moher75 napisał: > Niech się przebiera w domowych pieleszach. > Następnym razem "kobieta z penisem" przyjdzie do komisji wyborczej > z "dowodem rzeczowym" na wierzchu Następnym razem zważywszy na poziom twojej inteligencji zgwałcisz staruszkę bo cię słońce oślepi. Może aresztujmy cię już teraz co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher75 Re: Dlaczego zboczeńca nie aresztowano ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:39 unhappy napisał: > Następnym razem zważywszy na poziom twojej inteligencji zgwałcisz staruszkę bo > cię słońce oślepi. Może aresztujmy cię już teraz co? ni cholery nie zrozumiałem Twojej argumentacji.. widać faktycznie różni nas poziom inteligencji P.S. Od kiedy to poziom inteligencji determinuje stosunek do PATOLOGII ? Facet w damskich ciuchach nie jest czymś powszechnie akceptowanym - nie zamierzam być ql i trendy i udawać, że król wcale nie jest nagi. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Dlaczego zboczeńca nie aresztowano ? 24.10.07, 14:45 Gość portalu: moher75 napisał(a): > ni cholery nie zrozumiałem Twojej argumentacji.. widać faktycznie > różni nas poziom inteligencji No najwyraźniej. > P.S. Od kiedy to poziom inteligencji determinuje stosunek do > PATOLOGII ? Od tego momentu kiedy żałosne typki patologią nazywają to co nią nie jest tylko po to żeby dać upust swojemu chamstwu. Z mojej strony koniec dyskusji - szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobromir Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: 213.17.245.* 24.10.07, 09:49 Faktycznie, obetnij penisa, zrób sobie operację, jeśli się czujesz kobietą. Nie ma czegoś takiego jak "kobieta z penisem". Owszem, zdarzają się w przyrodzie anomalie, ale trudno oczekiwać, żeby każdy traktował je jako normalność. Pan ma coś mocno nie teges ze swoją osobowością. Niech się pan zdecyduje, może przejdzie jakąś terapię z psychologiem/psychiatrą i określi swoją płeć. Nie można być 2 osobami w tym samym momencie. A teraz lewackie pieski mogą mnie oszcz.. :-PPP Och, jaki jestem nietolerancyjny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 10:59 Gość portalu: Dobromir napisał(a): > A teraz lewackie pieski mogą mnie oszcz.. :-PPP Och, jaki jestem > nietolerancyjny :-) Nie pochlebiaj sobie, że jesteś taki prawicowy szpenio. Durnota to nie kierunek polityczny :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.e-wro.net.pl 24.10.07, 12:42 Gość portalu: Dobromir napisał(a): > A teraz lewackie pieski mogą mnie oszcz.. :-PPP Och, jaki jestem > nietolerancyjny :-) Nie, nie jesteś nietolerancyjny. Brak Ci tylko wiedzy o tym o czym piszesz. Mówiąc krótko: bzdury piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumczajsz zadziwiajace IP: 86.43.108.* 24.10.07, 09:50 to wprost zadziwiajace jak niektorzy nieudacznicy proboja na siebie zwrocic uwage. przykro mi ze ktos szuka poklasku przebierajac sie z akobiete i mowiac jednoczesnie ze chce byc kobieta z penisem. ja raczej powiedizalbym "lubie byc w centrum uwagi i postrzegany jako osoba kontrowersyjna bo nie mialem innego pomyslu na zycie". takim osobom powinno sie dawac zabiegi psychologiczne ktore mialyby na celu uswiadomienie ze mozna znalezc cel w zyciu. nie wierze w mentalnosc kobiety ktora chcialaby miec penisa. ida tropem niektorych i ich sklonnosci do dawania ulgi takim ludziom, rownie dobrze moznaby wysmarowac twarz konskim lajnem, albo swoim i przyjsc na wybory, bo przeciez prawo tego nie zabrania prawda ? telewizja niemiecka nie martwilbym sie wogole, niemiaszki i tak nie mysla o nas za dobrze, jesli natomiast maja wyrabiac sobie opinie na podstawie takich glupich incyndentow to ich sprawa i to o nich swiadczy. swoja droga, nie zdziwilbym sie gdyby okazalo sie ze ta smieszna postac zostala kupiona za eurungi zeby zrobic troche medialnego halasu. przestrzegam przed opiniami typu "prawo obywatelskie" albo "prawa czlowieka", bo wszystko ma swoje granice. niektorych nie da sie spisac na papier bo wynikaja prosto ze zdrowego rozsadku, ktorego jak widac tej wesolej postaci brakuje i to sporo. rozumiem tolerancje i potrzebe zwracania na siebie uwagi tlumu, to kwesti aosobista czy robimy z siebie klauna za zycia czy nie, natomiast zdroworozsadkowe reguly winny byc przestrzegane przez wszystkich, bez wzgledu na poziom glupoty. ps.kiedys znajoma zagorzala feministka probowala mnie przekonac ze kobiety sa dyskryminowane poniewaz "dlaczego nie ma kobiet scinajacych wielkie drzewa w puszczy rownikowej wielkimi pilami". wszystkim ktorzy wmysla w podobny sposob polecam 1l oleju kujawskiego wprost do glowy przez uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: 212.106.147.* 24.10.07, 09:50 jestem zdania, że chodziło tylko i wyłącznie o zrobienie szumu, Bo gdyby chodziło o oddanie głosu i spełnienie swojego prawa i obowiazku wobec kraju to nie byłoby przy tym telewizji a i ten facet ( albo kobieta jak kto woli) po prostu przebrałby się i przyszedł jeszcze raz. Nie widzę więc problemu że nie umożliwiono komuś głosowanie, a nie mieszajmy poważnych wyborów do tego co kto ma pomiedzy nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.mlociny.waw.pl 24.10.07, 09:51 Wygłupy nie na miejscu - pewnie głosował za LiDem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.teleton.pl 24.10.07, 09:52 ciekawe czy te dziennikarzyny zainteresowałby fakt, że mój głos - nie wiedzieć czemu - został potraktowany jako nieważny? dodam tylko, że głosowałem na KW LPR. komisja rozpoznała mnie na zdjęciu :-) to że jakiś zbok został potraktowany tak jak należało go potraktować zasługuje na artykuł ale przewalenie kilkuset tysięcy głosów już nie? a swoją dogą - jaka niekonsekwencja: poetka --> transwestyta - w te albo wewte:-) żygać się chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imponderabilium Paradoks jakiś IP: *.icpnet.pl 24.10.07, 09:54 Panu Rafałowi zależy generalnie na tym, by być uznawanym za "panią Rafalalę". I w momencie, kiedy odnosi pełny sukces (komisja uznaje go za kobietę), nagle zmienia zdanie i chce być uznany znów za "pana Rafała". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcguirre No i bardzo dobrze. IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.10.07, 09:56 Są pewne wydarzenia wymagające powagi i zastosowania się do przyjętych zasad. Takim wydarzeniem są wybory. Jest wiele osób, które zmieniły płeć i żyją noramlnie nie robiąc z tego szopki. Jeżeli Rafalala sam/sama nie wie kim chce być to już jego/jej sprawa ale nie sądzę że jest to dobry powód do robienia jemu/jej reklamy przez GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodnik Re: No i bardzo dobrze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:20 myślę, że w nazewnictwie zostały pomylone priorytety! to żadna "kobieta z penisem"! to jakiś penis przebiera się za kobietę! póki tego nie dostrzeże, będzie miał problemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.dsl.bell.ca 24.10.07, 10:03 to naprawde zenujace! dziwi mnie: dlaczego ta "pani" nie wylozyla komisji na stol swojego penisa,jako dowod...i w dodatku niezbity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qad Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.as.kn.pl 24.10.07, 10:05 Biedactwo. Na swoje życzenie to całe szaleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRZYSIEK Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.chello.pl 24.10.07, 10:39 W Tworkach jest kilku napoleonów, stalinów i hitlerów, bywają także kosmici, cesarze, bogowie, prorocy i uzdrowiciele. Facet któremu wydaje się że jest kobietą też się tam zmieści. No chyba że koleś udaje kobietę po to aby skandalizować i robić sobie reklamę, tacy dla sławy i kasy gotowi są przyszyć sobie fiuta nawet na czole i ssać własne wędzidełko. Też można to leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 11:04 Gość portalu: KRZYSIEK napisał(a): > W Tworkach jest kilku napoleonów, stalinów i hitlerów, bywają także kosmici, > cesarze, bogowie, prorocy i uzdrowiciele. Facet któremu wydaje się że jest > kobietą też się tam zmieści. No chyba że koleś udaje kobietę po to aby > skandalizować i robić sobie reklamę, tacy dla sławy i kasy gotowi są przyszyć > sobie fiuta nawet na czole i ssać własne wędzidełko. Też można to leczyć. Transwestytyzm nie jest chorobą psychiczną niedouku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.chello.pl 24.10.07, 12:14 Ty także jesteś nadpobudliwy i zapewne masz problemy ze swoimi emocjami. Mniej masturbacji a więcej spacerów po świeżym powietrzu - taka rada na początek. Jeśli nie poskutkuje, pozostaje specjalista, psychiatra - seksuolog. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 12:18 Gość portalu: krzysiek napisał(a): > Ty także jesteś nadpobudliwy i zapewne masz problemy ze swoimi emocjami. Mniej > masturbacji a więcej spacerów po świeżym powietrzu - taka rada na początek. > Jeśli nie poskutkuje, pozostaje specjalista, psychiatra - seksuolog. Pozdrawiam > i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Każdy sądzi podług siebie :D Za dużo seksualnych nawiązań w twoich wypocinach żeby mógł to być przypadek. Ok... ja jestem nienormalny. Przy takim normalsie jak ty bycie nienormalnym to zaszczyt :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.chello.pl 24.10.07, 12:45 Teraz już wiem ! Jesteś mężczyzną bez jaj lub kobietą z penisem i dlatego tak zaciekle bronisz innych ze schizą paranoidalną. Twoja agresja i próba ubliżania wszystkim mającym inne zdanie bierze się z przekonania że wszyscy są głupcami i nic nie wiedzą a jedynie ty posiadłeś kamień filozoficzny. Uwierz proszę że większość schorzeń CUN ma swoje podłoże właśnie w seksualności która tak bardzo cię oburza że kąsasz wszystko dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 14:44 Gość portalu: krzysiek napisał(a): > Teraz już wiem ! I w tym przekonaniu sobie błogo żyj :D > wszystkim mającym inne zdanie bierze się z przekonania że wszyscy są głupcami i > nic nie wiedzą a jedynie ty posiadłeś kamień filozoficzny. Różnica między posiadaniem innego zdania a byciem burym chamem jednocześnie jest dość istotna. > Uwierz proszę że > większość schorzeń CUN ma swoje podłoże właśnie w seksualności która tak bardzo > cię oburza że kąsasz wszystko dookoła. Popatrz sobie na wypowiedzi owych mających "inne zdanie". Grupa żałosych prymitywów do której ty też się zaliczasz. Ale żyj sobie w błogim przeświadczeniu, że jesteś ok. Dobra samoocena to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kogut82 Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 10:11 Z doklejoną broda, przebrany za krasnoludka też będziesz miał problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginusia Robi duzo szumu wokol siebie. IP: *.188-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.10.07, 10:12 Ale to poplaca bo wszedzie o niej pisza. Reklama potrzebna bo widzow nalezy przyciagnac na nowy spektakl w Warszawie. Niech sie ona czy on zdecyduje kim chce byc i przeprowadzi odpowiednie kroki. Kobieta z penisem... co to? To jak facet z pochwa :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbawiony-7 A człowiekiem to on jeszcze jest? IP: 217.153.38.* 24.10.07, 10:58 Zwierzęciem na pewno nie, więc czym to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: A człowiekiem to on jeszcze jest? 24.10.07, 11:00 Gość portalu: zbawiony-7 napisał(a): > Zwierzęciem na pewno nie, więc czym to jest? A czym jest takie coś jak ty? Człowiekiem na pewno nie więc czym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.07, 10:15 Ja się pytam , gdzie tu normalność, krzywda się stała,zboczek nie mogł zaglosować.I tak ma być, w kraju normalnym niema miejsca na zdemoralizowanego moralnego zboczka.Używanie słowa :poetka, aktorka ubliża normalnym poeto i aktorom. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 10:46 Gość portalu: Kuba napisał(a): > Ja się pytam , gdzie tu normalność, krzywda się stała,zboczek nie mogł > zaglosować. Transwestyta nie jest zboczeńcem. To raz. > I tak ma być, w kraju normalnym niema miejsca na zdemoralizowanego > moralnego zboczka. Dopóki ten kraj nie będzie normalny dopóki ludzie z twoimi poglądami nie będą się wstydliwe chować po kątach. To dwa. > Używanie słowa :poetka, aktorka ubliża normalnym poeto i akto > rom. Swoim postem obraziłeś słowo inteligencja i jakoś damy sobie z tym radę. Odpowiedz Link Zgłoś
olabu Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 10:26 To jakas dziwna ta komisja, bo ja bylam na wyborach w spodniach, czapce z daszkiem, bez makijazu, i komisja nie kazala mi isc do domu, umalowac sie i zalozyc sukienke. No bo - jak rozumiem - mamy równouprawnienie, i skoro facet w sukience i makijazu nie moze glosowac, to kobieta w spodniach i bez makijazu tez nie powinna. Prosimy teraz uniewaznic wszystkie glosy kobiet w spodniach. To nie przystoi, zeby kobieta w spodniach chodzila, a facet w sukience, i takie ewenementy nie powinny byc wpuszczane do tak przyzwoitych miejsc jak lokale wyborcze. Co prawda kobieta chodzaca w spodniach nie jest transwestyta, a facet chodzacy w sukience jest, ale to juz chyba temat na inna dyskusje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:37 olabu napisała: > ja bylam na wyborach w spodniach, czapce z > daszkiem, bez makijazu, i komisja nie kazala mi isc do domu, Bo komisja potraktowała cię jak kobietę, która przedstawiła dowód osobisty kobiety, więc wszystko OK. Natomiast tam przyszła pani(?) z dowodem osobistym faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happy Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: 212.87.241.* 24.10.07, 10:30 Chodzilo jej/mu o zwrocenie na siebie uwagi, a nie o samo zaglosowanie. Przeciez mogla wyjatkowo na te okolicznosc ubrac sie jak facet. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Nawet kanarzy w tramwaju nie reagują..." 24.10.07, 10:39 "Nawet kanarzy w tramwaju nie reagują, widząc mój dowód" Nie dość że transwestyta, to jeszcze gapowicz?! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Nawet kanarzy w tramwaju nie reagują..." 24.10.07, 10:47 tom_aszek napisał: > "Nawet kanarzy w tramwaju nie reagują, widząc mój dowód" > > Nie dość że transwestyta, to jeszcze gapowicz?! :)) I na pewno pijak bo każdy transwestyta to pijak. I złodziej bo każdy pijak to.... Naprawdę - myślenie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Nawet kanarzy w tramwaju nie reagują..." 24.10.07, 10:50 unhappy napisał: > > > > Nie dość że transwestyta, to jeszcze gapowicz?! :)) > > I na pewno pijak bo każdy transwestyta to pijak. I złodziej bo każdy pijak to.. > .. > > Naprawdę - myślenie nie boli. Natomiast Ty nie masz za grosz poczucia humoru :(. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Nawet kanarzy w tramwaju nie reagują..." 24.10.07, 10:56 ginusia napisała: > Natomiast Ty nie masz za grosz poczucia humoru :(. Nie dość, że nie mam poczucia humoru to jeszcze nie jeżdżę na gapę... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Nawet kanarzy w tramwaju nie reagują..." 24.10.07, 11:01 ginusia napisała: > Natomiast Ty nie masz za grosz poczucia humoru :(. A właściwie masz rację - ale trudno mi zachować poczucie humoru w miejscu gdzie stado debili funduje sobie seans darmowej nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Nawet kanarzy w tramwaju nie reagują..." 24.10.07, 11:32 Skoro myślenie nie boli to pomyśl: kiedy kanar żąda od pasażera dowodu osobistego? Gdy ten/ta jedzie bez biletu albo nie może udowodnić prawa do danej zniżki. (ja też nie jeżdżę na gapę) Zauważ, że na wszelki wypadek po mojej poprzedniej wypowiedzi wstawiłem " :)) " unhappy napisał: > trudno mi zachować poczucie humoru w miejscu gdzie > stado debili funduje sobie seans darmowej nienawiści. A z tym to niestety masz rację. Co kogo obchodzi czy facet lubi sukienki czy nie [w filmie "MASH" nikomu nie przeszkadzał żołnierz w gustownej sukience :) pewnie dlatego, że był jednocześnie znakomitą pielęgniarką/pielęgniarzem]. Widocznie naród nie nauczył się jeszcze odróżniać transwestyty od transseksualisty, że ględzi o konieczności wymiany dowodu na 'damski'. Natomiast (do meritum artykułu) dziwię się zdziwieniu zainteresowanego / zainteresowanej. No bo jak to: przychodzi do lokalu wyborczego _pani_ z dowodem osobistym _pana_ i dziwi się, że komisja ma uzasadnione wątpliwości czy to pan czy pani?! Ostatnio w supermarkecie przy sąsiedniej kasie pani się awanturowała bo kasjerka zatrzymała jej kartę twierdząc, że to karta jakiegoś pana a nie pani. Argument klientki: "Bo to karta mojego męża". Odpowiedź kasjerki (prawidłowa) "A to pani nie wie, że kartą może posługiwać się wyłącznie osoba wpisana na niej?". Nie czekałem do końca awanturki, ale sytuacja podobna: posługiwanie się dokumentem wzbudzającym uzasadnione wątpliwości co do prawa posługiwania się nim a potem wielkie zdziwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gascony_av Re: Nawet kanarzy w tramwaju nie reagują..." IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 11:55 Raf pewnie jest w szkole albo studiuje więc pewnie jeździ na biletach ulgowych, więc kontrolerzy sprawdzają jego legitymację szkolną/studencką.... > trudno mi zachować poczucie humoru w miejscu gdzie > stado debili funduje sobie seans darmowej nienawiści. podpisuję się pod tym stwierdzeniem... odliczam dni do chwili, w której opuszczę to miejsce. > Ostatnio w supermarkecie przy sąsiedniej kasie pani się awanturowała bo kasjerk > a > zatrzymała jej kartę twierdząc, że to karta jakiegoś pana a nie pani. Argument > klientki: "Bo to karta mojego męża". Odpowiedź kasjerki (prawidłowa) "A to pani > nie wie, że kartą może posługiwać się wyłącznie osoba wpisana na niej?". Nie > czekałem do końca awanturki, ale sytuacja podobna: posługiwanie się dokumentem > wzbudzającym uzasadnione wątpliwości co do prawa posługiwania się nim a potem > wielkie zdziwienie. w takim razie mąż będzie musiał np. w niedzielę, kiedy nie pracuje pojechać jeszcze raz do hipermarketu i zrobić zakupy samodzielnie zamiast np. odpocząć lub dać odpocząć pracownikom tegoż sklepu(no bo w końcu w niedzielę pracować się nie powinno - prawda?). w końcu prawo, służba i dyscyplina są w tym kraju ważniejsze niż zdrowy rozsądek. ludzie tutaj jeszcze długo nie nauczą się ufać sobie samym i zajmować swoimi sprawami a dopóki do tego nie dojdzie dopóty nie będzie tu normalnie. pozdrawiam p.s.: myślenie nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Nawet kanarzy w tramwaju nie reagują..." 24.10.07, 12:03 Gość portalu: gascony_av napisał(a): > > w takim razie mąż będzie musiał np. w niedzielę, kiedy nie pracuje pojechać > jeszcze raz do hipermarketu i zrobić zakupy samodzielnie zamiast np. odpocząć > lub dać odpocząć pracownikom tegoż sklepu(no bo w końcu w niedzielę pracować si > ę > nie powinno - prawda?). w końcu prawo, służba i dyscyplina są w tym kraju > ważniejsze niż zdrowy rozsądek. W tym przypadku zdrowy rozsadek nie ma nic wspolnego. Karta platnicza moze poslugiwac sie tylko i wylacznie jej wlasciciel. Ani zonka ani malzonek - NIE :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gascony_av Re: Nawet kanarzy w tramwaju nie reagują..." IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 12:11 > W tym przypadku zdrowy rozsadek nie ma nic wspolnego. Karta > platnicza moze poslugiwac sie tylko i wylacznie jej wlasciciel. Ani > zonka ani malzonek - NIE :). całkiem możliwe, nie znam dokładnie tych przepisów i pewnie rzeczywiście tak jest natomiast wielu ludzi łamie prawo w takim razie. bo gdyby ta Pani posługiwała się kartą swojej mamy lub córki lub też wybierała pieniądze w bankomacie kartą męża to co? wiesz, ja rozumiem, że są pewne normy bezpieczeństwa, których dobrze jest przestrzegać ale niech inni zrozumieją też, że nie każdy jest krętaczem i coś kombinuje. no i zależy też jaka to była karta: płatnicza, kredytowa, klienta(jak np. w makro), jakaś skarbonka itp. pozdrawiam p.s.: jestem liberałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Nawet kanarzy w tramwaju nie reagują..." 24.10.07, 12:09 Gość portalu: gascony_av napisał(a): > Raf pewnie jest w szkole albo studiuje więc pewnie jeździ na biletach ulgowych, > więc kontrolerzy sprawdzają jego legitymację szkolną/studencką.... Masz rację, jeśli tak jest, to odszczekuję. Ale w artykule nie podano wieku Rafała, jest tylko napisane, że zdjęcie do dokumentu zrobił jak miał 18 lat. > ludzie tutaj jeszcze długo nie nauczą się ufać sobie samym i zajmować swoimi > sprawami a dopóki do tego nie dojdzie dopóty nie będzie tu normalnie. Tam gdzie chodzi o pieniądze, nie ma miejsca na zaufanie :) Gdyby nie było takiej kontroli, to ktoś znalazłszy (lub ukradłszy) kartę płatniczą na nazwisko takie jak jego (np. Kowalski lub Kowalska), mógłby się nią posłużyć twierdząc że to karta żony, siostry, brata, męża itp. Ale to już inny temat. Takoż pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś