Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 00:36 Z kominiarką na głowie też nie oddasz głosu, nie przesadzajmy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: p Nahalność Gazety w tych tematach jest nurząca IP: *.chello.pl 24.10.07, 00:39 A może bardziej męcząca. Sam nie wiem. Niech Rafala zrobi sobie nowe zdjęcie i uaktualni dowód, a nie robi z siebie pajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toudi Z B O C Z E N C Y na Madagaskar !!! IP: 217.116.98.* 24.10.07, 08:58 i niech tam sobie glosuja. t. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: debile na forum !!! IP: 131.207.206.* 24.10.07, 08:59 niech tam wyładują swoja frustrację Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby Wyborcza naglasniala ze mamy w stolicy 150.000 24.10.07, 09:17 homoseksualistow. Jeden z naczelnych gejow w kraju - Szymon Niemiec w ostatnich wyborach otrzymal 285 glosow. Cos wam sie kochani statystyki pomyliły. Chyba uczyliście się propagandy od Goebelsa ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WikiMan Re: Wyborcza naglasniala ze mamy w stolicy 150.00 IP: *.acn.waw.pl 24.10.07, 09:39 > Cos wam sie kochani statystyki pomyliły. To chyba tobie sie pomylili transwestyci z homoseksualistami. Polecam wikipedię. Odpowiedz Link Zgłoś
aven9er Gość robi sobie jaja z komisji 25.10.07, 11:52 Gość sobie jawnie (wraz z tv) robi jaja z komisji. Równie dobrze mógłby się przebrać za terrorystę-zamachowca i udawać, że chce oddać głos. Odpowiedz Link Zgłoś
quebec4 I o co tu chodzi????? 24.10.07, 09:48 O to by komisja wyborcza przyjmowała głosy od każdego kto posługuje się byle dowodem? Przecież ta Pani w komisji właśnie potwierdziła, ze stoi na strazy porządku i weryfikuje czy osoba za stolikiem to faktycznie osoba uprawniona do głosowania! Gdyby ktoś ukradł mu ten dowód, to z pewnością byłby zainteresowany by nikt z nim nie rżną głupa w banku, że przecież ten pan na zdjęciu ja... po przejściach!! Pozatym istnieje ustwawowy obowiązek uaktualnienia zdjęć w dokumentach za każdym razem gdy wyzerunek ulega zmianie, np. zmiana koloru włosów, blizny itp. A tym bardziej operacje plastyczne itp. Wg mnie, komisja powinna wywalić go z lokalu i zarządać uaktulanienia dowodu tożsamości. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: I o co tu chodzi????? 24.10.07, 10:04 > Pozatym istnieje ustwawowy obowiązek uaktualnienia zdjęć w > dokumentach za każdym razem gdy wyzerunek ulega zmianie, np. zmiana > koloru włosów, blizny itp. A tym bardziej operacje plastyczne itp. ----------- No bez jaj...jakby kobiety z kazda zmiana koloru wlosow lataly zmieniac dowody, to w urzedach bylby cyrk na kolkach. Ludzie wymianiali dowody jak juz im sie kartki z nich sypaly ( w starych), albo gry im ustawa kaze. Teoretycznie komisja miala racje, ale troche "ludzkosci" by sie jej przydalo. Tym bardziej ze jak sama Rafalala mowi, jej babcia glosowala z dowodem sprzed 30 lat i jakos nikt problemow nie robil.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: I o co tu chodzi????? IP: *.pmpoland.pl 24.10.07, 10:26 Tak, ale babcia nie głosowała z dowodem dziadka. To tak, jakbyś narzekała, że nie możesz chodzić w swoich butach z dzieciństwa, i że w ten sposób producenci obuwia ograniczają twój wybór sposobu życia. Ten pan upodabnia się do kobiety, więc nic dziwnego, że go za kobietę biorą, i uniemożliwiają posługiwanie się dowodem osobistym mężczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
olabu Re: I o co tu chodzi????? 24.10.07, 10:30 Ale ja tu czegos nie rozumiem... Plci nie rozpoznaje sie przeciez po ubraniu. Poza tym facet ubral sie w sukienke i juz, kazdy ksiadz to robi na codzien i jakos nikt mu tej sukienki do wyborow nie kaze sciagac. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: I o co tu chodzi????? 24.10.07, 10:51 Gość portalu: jood napisał(a): > Tak, ale babcia nie głosowała z dowodem dziadka ----------- A czy ona byla z dowodem brata/ojca/szwagra Ziutka? Nie, ze swoim! Chodzi mi tylko o to, ze komisja decyduje wg wlasnego widzimisie, kto ma glosowac a kto nie. Jakos nie slyszalam zeby staruszkom odmawaino prawo glosu, choc poslugiwaly sie dowodem ze zdjeciem jak byly jeszcze piekne i mlode. Tym bardziej, ze nie oszukujmy sie, po Rafalali widac ze fizycznie nie jest kobieta i kiecka tego nie ukryje.. A Rafalali jakos szczegolnie nie bronie, chociaz wbudza moja symaptie. Pamietam jej innyc wywiad, w ktorym pisala, ze czasem "woli byc facetem" i na zakupy wybiera sie w meskim ubraniu. Wiec cala to sprawe traktuje jako show, majacy wzbudzic zainteresowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: I o co tu chodzi????? 24.10.07, 11:05 bromba_bez_glusia napisała: > ----------- > A czy ona byla z dowodem brata/ojca/szwagra Ziutka? Nie, ze swoim! > Chodzi mi tylko o to, ze komisja decyduje wg wlasnego widzimisie, > kto ma glosowac a kto nie. Jakos nie slyszalam zeby staruszkom > odmawaino prawo glosu, choc poslugiwaly sie dowodem ze zdjeciem jak > byly jeszcze piekne i mlode. Tym bardziej, ze nie oszukujmy sie, po > Rafalali widac ze fizycznie nie jest kobieta i kiecka tego nie > ukryje.. Wiesz, babcie glosowaly z trzydziestoletnimi dowodami tozsamosci ale na zdjeciach byly pomimo wszystko kobietami. Natomiast Raf stanela przed komisja jako seksowna blondyna a na zdjeciu byl mlody facet. Nie dziwie sie specjalnie reakcji komisji a tymbardziej nie doszukuje sie zadnej krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc vc cb Re: I o co tu chodzi????? IP: 83.238.180.* 24.10.07, 11:53 Tak chcial sie ubrac, to sie ubral jego sprawa, a nie komisji. Jak kobieta ubierze spodnie i zetnie włosy to też nie dopuści się jej do głosowania "bo wygląda jak mężczyzna"? Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: I o co tu chodzi????? 24.10.07, 13:09 Gość portalu: zxc vc cb napisał(a): > Tak chcial sie ubrac, to sie ubral jego sprawa, a nie komisji. Jak > kobieta ubierze spodnie i zetnie włosy to też nie dopuści się jej do > głosowania "bo wygląda jak mężczyzna"? Nie, ale jak facet na zdjęciu w dowodzie ma zarost a na żywo nie (albo odrwotnie, co wolisz), moga być kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: I o co tu chodzi????? 24.10.07, 13:12 bromba_bez_glusia napisała: > Gość portalu: jood napisał(a): > > > Tak, ale babcia nie głosowała z dowodem dziadka > ----------- > A czy ona byla z dowodem brata/ojca/szwagra Ziutka? Nie, ze swoim! > Tak, ale w dowodzie ona - Rafafala miała napisane, że jest onym - Rafałem. Sprzeczność po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: I o co tu chodzi????? IP: *.icpnet.pl 24.10.07, 11:22 Ta... argument ze zmiana koloru wlosow jest w deche, tyle ze zdjecie w nowym dowodzie osobistym jest... czarno-biale. Odpowiedz Link Zgłoś
quebec4 Re: I o co tu chodzi????? 24.10.07, 14:05 USTAWA z dnia 10 kwietnia 1974 r. o ewidencji ludności i dowodach osobistych. (tekst jednolity): Art. 40. Posiadacz dowodu osobistego ma obowiązek wymienić ten dokument w razie: [...] (2) uszkodzenia dowodu osobistego lub zaistnienia innej okoliczności utrudniającej ustalenie tożsamości osoby,[...] Teraz jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze lepszy niewazny dowod ??? IP: *.c192.msk.pl 24.10.07, 13:56 bromba_bez_glusia napisała: > ...jak sama Rafalala mowi, jej babcia > glosowala z dowodem sprzed 30 lat i jakos nikt problemow nie robil.. a powinien, bo ten dowod byl niewazny - dowody wydane do 1980 r powinny byc wymienione do konca 2004 r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksinski Ten pan NIE JEST transwestyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:10 Ten Pan uprawia przebieranki ale transwestytą wcale być nie musi. . W Polsce istnieje możliwość prawnej zmiany płci. Nie wiadomo czy naprawdę identyfikuje się z kobietą czy tylko wykorzystuje nośność tematu dla robienia rewii i medialnego show. Wszystko było specjalnie wyreżyserowane, kamery niemieckiej TV. Facet wpisał się w oczekiwania niemieckiego rynku- Polska i Polacy to katoliccy wahabici, nieokrzesańcy i nietolerancyjni troglodyci. Dorabia nam paskudną gębę proszę Państwa, nam wszystkim którzy jesteśmy niezwykle otwartym i tolerancyjnym narodem, w szczególności porównując z Niemcami. Nawet w społeczeństwie obywatelskim i tolerancyjnym nie może być tak że facet zakłada spódniczkę, robi makijaż i już może nakazywać urzędom traktowanie siebie jak kobietę. Akurat to musi być stwierdzone przez innych, a następnie potwierdzone dokumentami. Dokładnie tak samo sprawa wygląda w Niemczech. System prawny przewiduje takie sytuacje, trzeba się poddać operacjom i to takim które zmieniają pierwszorzędowe cechy płciowe a zmiany te są nieodwracalne. Skoro chce być kobietą z penisem to niech najpierw zostanie kobietą a potem sobie doszyje penisa, póki co urodził się facetem a kiecka, makijaż, styl życia czy wątpliwej próby <artyzm> tego nie zmienią. Inaczej mówiąc facet po prostu NIE CHCE funkcjonować w ramach obecnego systemu prawnego za to chce udowodnić że system go sponiewierał i na tym zyskiwać popularność. Strasznie zdeterminowany ekshibicjonista i nic ponad to. Frustraci dowodzący swojej krzywdy i domagający się szczególnego traktowania zasługują jedynie na politowanie. A natrętność z jaką GW chce robić z niego ofiarę jest przejawem lewactwa, braku rozsądku i ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zią Re: Ten pan NIE JEST transwestyta IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.07, 13:21 Gratuluje, świetny komentarz oddający istotę sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginusia Re: Ten pan NIE JEST transwestyta IP: *.188-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.10.07, 13:41 No i o to chodzilo w tej calej sprawie. Dzieki za glos rozsadku :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perpedes Re: Ten pan NIE JEST transwestyta IP: 80.51.199.* 24.10.07, 14:35 Bravo! Bardzo mądra wypowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Ten pan NIE JEST transwestyta 24.10.07, 14:46 Ja zas proponuje Iksinskiemu przed tym jak zacznie strugac medrca na forum, sprawdzic znaczenie slow o ktorych pisze, bo na niezlego idiote mozna wyjsc. Szczegolnie polecam poznanie terminow transeksualizm i transwestytyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Ten pan NIE JEST transwestyta 24.10.07, 15:03 bromba_bez_glusia napisała: >> Szczegolnie polecam poznanie terminow transeksualizm i > transwestytyzm. Rzecz nie jest w definicji. Iksinski ma po prostu racje piszac o motywach dzialania Rafcia albo Rafci. Proste jak drut. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Mylisz transwestytyzam z transseksualizmem 25.10.07, 09:47 a to nie to samo. Transseksualista z reguły nosi ubranie kobiet, ale także nie chce mieć penisa, chce zmienić płeć. Natomiast transwestyta nosi kobiece szatki, ale chce też zachować penis. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Wyborcza naglasniala ze mamy w stolicy 150.00 24.10.07, 09:58 gatsby napisał: > homoseksualistow. Jeden z naczelnych gejow w kraju - Szymon Niemiec > w ostatnich wyborach otrzymal 285 glosow. Cos wam sie kochani > statystyki pomyliły. Chyba uczyliście się propagandy od Goebelsa ;). --------------- Durny argument... Kobiet w kraju mamy jakies 20 milionow, i jakos nie zauwazylam duzego sukcesu Partii Kobiet. Bo preferncja seksualna lub plec nie sa dla myslacych ludzi czynnikami przewazajacymi wybor. Juz pomijam fakt, ze z tego co wiem, to Niemiec specjalnie w srodowisku gejowskim powazany nie jest, a nawet traktowany jak idiota:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: comitam To także i ich Polska. W IV RP nie było dla nich IP: *.spray.net.pl 24.10.07, 10:11 To także i ich Polska. W IV RP nie było dla nich miejsca, ale POLSKA jest ojczyzną wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
k0len Re: Z B O C Z E N C Y na Madagaskar !!! 24.10.07, 09:49 Gość portalu: toudi napisał(a): > i niech tam sobie glosuja. > > t. To kiedy wyjezdzasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piterbb Re: Z B O C Z E N C Y na Madagaskar !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:25 Wybory to nie estrada i nie ma tam miejsca na parady równości! Jeszcze chciał robić przedstawienie dla niemieckiej telewizji- bezszczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Z B O C Z E N C Y na Madagaskar !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:39 Co oznacza słowo "BEZSZCZELNOŚĆ"? Może by tak czasem zaglądać do słownika? Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Z B O C Z E N C Y na Madagaskar !!! 25.10.07, 09:53 Myślę że ten pan jest nieszczelny. W myśleniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Z B O C Z E N C Y na Madagaskar !!! IP: *.zus.bielsko.pl 24.10.07, 13:42 madagaskar to ponoć piękna wyspa a ludzie tam mieszkający wspaniali (poza przyjezdnymi) - nie krzywdźmy ich takimi palantami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Z B O C Z E N C Y na Madagaskar !!! 25.10.07, 09:52 Gość portalu: toudi napisał(a): > i niech tam sobie glosuja. > > t. Żydzi do gazu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Nahalność Gazety w tych tematach jest nurząca IP: 130.183.48.* 24.10.07, 08:58 zalecam leczenie im szybciej tym lepiej. problemy z glowa to powazna sprawa... warto sie zainteresowac Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Nahalność Gazety w tych tematach jest nurząca 24.10.07, 09:00 "Żyję w kraju, w którym, aby oddać głos, muszę na chwilę przestać być sobą". Mam to samo. Nieodłączną częścią mojego "ja" jest moje lenistwo. Zmuszając mnie do ruszenia się z domu żeby oddać głos pogwałca się moje prawo do bycia leniem! Chyba zaskarżę Polskę do Trybunału Praw Człowieka! Pani(e) Rafa(e)le(lo)! Jestem z Panią(em)! Jeszcze przywrócimy w Polsce (nie)normalność! Odpowiedz Link Zgłoś
bq Re: Nahalność Gazety w tych tematach jest nurząca 24.10.07, 13:04 Mogę się podłączyć? Zrobimy pozew zbiorowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kragg Żenujący pijar.... IP: *.netia.pl 24.10.07, 09:44 Totalna głupota w ten sposób robić szum wokół siebie. Ale fani "powszechnego równouprawnienia" się na to złapią nawet bez chwili refleksji. I sprzedaż biletów na przedstawienie, książek(co co tam produkuje) tego pana zaraz skoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubietakie Rafalala mogła przecież pokazać penisa i byłoby po IP: *.spray.net.pl 24.10.07, 10:08 Rafalala mogła przecież pokazać penisa i byłoby po sprawie. Oczywistym jest, że komisje - jeśli im plakietka zwana dokumentem nie wystarcza - mogłyby identyfikować wyborców z wykorzystaniem innych części ciała i dlaczego mielibyśmy wykluczać penisa przy identyfikacji płci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dszgf dfg ds Re: Rafalala mogła przecież pokazać penisa i było IP: 83.238.180.* 24.10.07, 11:59 ja tez jakos nie wierze w ciebie. nastepnym razem sprobuje cie zidentyfikowac z wykorzystaniem innych czesci ciala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba szuka rozglosu chlopak a wyborcza to umozliwia... IP: *.muenchfeld.wohnheim.uni-mainz.de 24.10.07, 13:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peroksysom Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.static.xcore.pl 24.10.07, 00:48 To czysta prowokacja jakiegoś pomyleńca. Jak by był transseksualistą to mogę zrozumieć, że nie zdążył wyrobić nowego dowodu po tym jak się przerobił. Ale facet który przebiera się na wybory i ma pretensję, że go nie rozpoznano ?! To czysty idiotyzm, albo celowa prowokacja przygotowana dla niemieckich mediów pt. "Wielka dyskryminacja "innośi" w Polsce odc. 1458 ". Nie róbmy już parodii, niech ucina siusiaka, albo przychodzi na wybory w spodniach. Nie ma trzeciej drogi, już Marks to zauważył ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.10.07, 09:12 No i co z tego, że się przebiera? Ja tez głosowałam w spodniach i krótkich włosach, mimo, że na zdjęciu w dowodzie mam długie. Przecież Rafał nie zrobił operacji plastycznej twarzy, załozył tylko perukę. To jego wybór, a panie z komisji nie popisały się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Moherro Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: 193.201.167.* 24.10.07, 09:33 Panie z komisji miały wskazówki z Torunia, a tam różnych dewiacji i zboczeń nie akceptują (poza waleniem ministrantów w pupy). Poza tym "Rafalala"... Co to za imię? Powinno być "Wacława" czyli kobitka z wackiem. Odpowiedz Link Zgłoś
quebec4 Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 09:51 Nie popisały się??? Ciekawe. Mam nadzieję, że nie bedziesz musiała kiedyś spłacać krdytu zaciągniętego na twój skradzony dowód, bo osoba w banku 'nie robiła problemów' facetowi, który posługiwał się twoim dowodem... Odpowiedz Link Zgłoś
k0len Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 10:03 quebec4 napisał: > Nie popisały się??? Ciekawe. Mam nadzieję, że nie bedziesz musiała > kiedyś spłacać krdytu zaciągniętego na twój skradzony dowód, bo > osoba w banku 'nie robiła problemów' facetowi, który posługiwał się > twoim dowodem... Zgadza sie, ale mogly zaproponowac dokladniejsza weryfikacje, a nie na modle "starej nauczycielki" kazac zmyc makijaz, uczesac wlosy, usiasc prosto i sie nie garbic i wtedy pozwolimy zaglosowac. Moge sie zalozyc ze gdyby Rafalala uslyszala "wie pani, wyglada Pani tak kobieco ze naprawde ciezko nam uwierzyc ze jest Pani mezczyzna z dowodu. Czy nie uraziloby Pani gdybym poprosila o aktualniejszy dokument lub uwiarygodnienie w jakikolwiek inny sposob swojej tozsamosci?" - sprawy potoczylyby sie zupelnie inaczej. Komisja nie ma oceniac moralnosci i "normalnosci" wyborcow, a ich identyfikowac i umozliwiac glosowanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 11:42 k0len napisał: > Zgadza sie, ale mogly zaproponowac dokladniejsza weryfikacje, (...) To znaczy jaką? > "Czy nie uraziloby Pani gdybym poprosila o aktualniejszy > dokument lub uwiarygodnienie w jakikolwiek inny sposob swojej > tozsamosci?" - sprawy potoczylyby sie zupelnie inaczej. Nie potoczyły się. Rafał/Rafalala pokazał/a książeczkę wojskową ale tam chyba też miał/a męskie zdjęcie, jak to w dokumencie tgo typu. Więc problem nie zniknął: "przyszła pani z dokumentami pana". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marter przecież poprosiły... IP: *.dialog.net.pl 24.10.07, 12:32 > Zgadza sie, ale mogly zaproponowac dokladniejsza weryfikacje, Przecież poprosiły - policję, która m.in. identyfikacją osób zajmuje się zawodowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.10.07, 10:19 Przecież jego twarz sie nie zmieniła! Mnie po ścięciu włosów i zmianie ich koloru mało kto z dalszych znajomych rozpoznawał. Panie z komisji, nie kwestionowały zmiany mojego wygladu. W tym konkretnym przypadku chodzi tylko o to, ze męzczyzna przebrał sie za kobietę. Gdybym ja ubrała sie w garnitur, krawat, kapelusz męski - to jestem pewna, że zadnych problemów bym nie miała. To jest kwestia tolerancji i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:33 Gość portalu: Majka napisał(a): > Przecież jego twarz sie nie zmieniła! (...) > W tym konkretnym > przypadku chodzi tylko o to, ze męzczyzna przebrał sie za kobietę. Dustin Hoffman też "tylko" przebrał się za Tootsie. Nie potrzebował do tego operacji plastycznej tylko makijażu. I co, nie zmieniła się jego twarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.10.07, 10:43 oj rozróżnij fikcję od rzeczywistości. Zajrzyj na plan takiego filmu i dowiesz sie, że do takiej charakteryzacji nie wystarczy tylko makijaż. A teraz spójrz na zdjęcie Rafała i powiedz mi, czy widzisz w nim kobietę czy przebranego za kobietę, faceta. Bez obrazy dla odczuć Rafalali. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 dobrze kobiety zrobily 24.10.07, 13:54 rownie dobrze mogla to byc siostra blizniaczka (albo z innych -raczkow) pana R. chcaca sie pod niego podszyc. Ksztalt buzki moglby byc taki sam lub baardzo podobny. Tania sensacja, podobnie jak wygranie "biegu na szpilkach" przez kolesia przebranego za kobiete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: dobrze kobiety zrobily IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.10.07, 14:03 czy to znaczy, że siostry bliźxniaczki muszą inaczej wyglądac na zdjęciach w dowodach osobistych? A poza tym skąd panie z komisji wiedzą czy ktoś ma bliźniacze rodzeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: dobrze kobiety zrobily IP: *.eranet.pl 24.10.07, 16:12 masz problem z rozpoznaniem mezczyzny i kobiety ? Moze czesciej do zwyklych knajpek wychodz a nie tylko w lokalach gdzie bawia sie transy bywaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peroksysom Pomieszanie z poplątaniem IP: *.static.xcore.pl 24.10.07, 00:50 To czysta prowokacja jakiegoś pomyleńca. Jak by był transseksualistą to mogę zrozumieć, że nie zdążył wyrobić nowego dowodu po tym jak się przerobił. Ale facet który przebiera się na wybory i ma pretensję, że go nie rozpoznano ?! To czysty idiotyzm, albo celowa prowokacja przygotowana dla niemieckich mediów pt. "Wielka dyskryminacja "inności" w Polsce odc. 1458 ". Nie róbmy już parodii, niech ucina siusiaka, albo przychodzi na wybory w spodniach. Nie ma trzeciej drogi, już Marks to zauważył ... Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Pomieszanie z poplątaniem 24.10.07, 08:36 Czy konstytucja zabrania noszenia ciuchow plci przeciwnej? Gdyby tak bylo, to kobietom nie wolno by bylo nosic spodni i krotkich fryzur. Ja nie widze problemu. Mial dowod? Mial.Pokazal nawet ksiązeczke wojskową.Wiec po co ten cyrk? Jego sprawa, jakie ciuchy nosi.A tak pogwalcono jego prawa obywatelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 A tobie zgwałcono mózg, w dowodzie nie było zboka 24.10.07, 08:43 więc komisja postapiła ok Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: A tobie zgwałcono mózg, w dowodzie nie było z 24.10.07, 08:56 kerrmit20 napisał: > więc komisja postapiła ok Niestety masz sieczkę we łbie a jednak możesz głosować. To jest dopiero niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Jasne. ty w komisji puściłbyś nawet Alfa byle PO 24.10.07, 10:29 dostała głos Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Jasne. ty w komisji puściłbyś nawet Alfa byle 24.10.07, 10:34 kerrmit20 napisał: > dostała głos Nie wiesz na kogo głosowałem ergo bredzisz. Czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Gdyby Alf miał dowód osobisty z aktualną fotką 24.10.07, 11:45 i do tego był w spisie wyborców... Dlaczego nie? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Pomieszanie z poplątaniem 24.10.07, 09:03 Zdjęcie w dowodzie musi być aktualne, bo jego celem jest identyfikacja tożsamości. Kto się do tego nie stosuje ryzykuje. Czy Pani Rafaella nie słyszała o przypadkach cofnięcia z granicy za posiadanie nieaktualnego zdjęcia w paszporcie? Wymaganie od transwestyty stosowania się do tej prostej zasady to ma być dyskryminacja? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Pomieszanie z poplątaniem 24.10.07, 09:06 zezowaty_cyklop napisał: > Zdjęcie w dowodzie musi być aktualne, bo jego celem jest identyfikacja > tożsamości. Kto się do tego nie stosuje ryzykuje. Czy Pani Rafaella nie słyszał > a > o przypadkach cofnięcia z granicy za posiadanie nieaktualnego zdjęcia w > paszporcie? Wymaganie od transwestyty stosowania się do tej prostej zasady to m > a > być dyskryminacja? Chodziło o różnicę w płci a nie zdjęciu w dowodzie. Po cofnięciu z granicy możesz spróbować z właściwym zdjęciem za tydzień, dwa, miesiąc. Odrzucenie dowodu podczas wyborów spowoduje, że wyborca nie zagłosuje a następna szansa za 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Pomieszanie z poplątaniem 24.10.07, 12:34 Otóż jednak chodziło o zdjęcie w dowodzie, na którym ten/ta transwestyta nie wyglądał(a) tak jak na żywo i o NIC WIĘCEJ. Jeśli zaś chodzi o cofnięcie z granicy to zdarzają się sytuacje, że po cofnięciu z granicy nie ma sensu próbować z właściwym zdjęciem za miesiąc, jeśli próbowało się wyjechać np. na wybory, które odbywają się co 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mersedes Rozplątanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 18:37 Nie chodzi o żadną różnicę płci, tylko o to by mieć "jakikolwiek" dowód tożsamości ze zdjęciem pozwalający jednoznacznie zidentyfikować wyborcę. Może to być paszport ze zdjęciem Merlin Monroe a z danymi na Schwarcenegera, byle ten paszport przyniosła osoba wyglądająca na Monroukę a nie na 100 kg osiłka. Widocznie Rafalala miała dokument ze zdjęciem, które nie pozwalało na taką jednoznaczną identyfikację. Z tą zagranicą to też nie jest tak. Zazwyczaj nie wyjeżdża się za granicę dla samego wyjazdu, tylko w jakimś celu np. do pracy, albo na wczasy. Cofnięcie może kogoś tej pracy pozbawić bezpowrotnie, lub skutkować utratą opłaconych wakacji. Komisja też nie jest bez winy, ponieważ kwestia czy dowód jest tej czy innej osoby nie powinna pociągać za sobą skutków w postaci komentarzy osób trzecich, a już szczególnie o obcinaniu tego i owego. No i polskie prawo jest zupełnie "nieświadome" istnienia osób o takiej jak Rafalala strukturze psychicznej. Rafalali pozostaje procesowanie się z PKW, a przy następnych wyborach zdobycie dokumentu z takim zdjęciem by ewentualna odmowa urzędników i wynikające z tego konsekwencje przyszły znacznie trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe ale jaka pani??????? IP: 82.177.124.* 24.10.07, 09:23 przeciez to facet w damskich fatalaszkach, lubujący się w skandalizowaniu. no ma taki chlop pomysł na życie. a operacji nie mysli, więc jaka ona???? kobieta z penisem?? qrwa co to za figura jest w ogole:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Pomieszanie z poplątaniem IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.10.07, 10:37 Znam kobiety, które bardzo często zmieniają fryzury, kolor włosów, makijaż - co jak wiesz, czsto sprawia, że zdjecie sprzed roku za bardzo aktualne nie jest. Czy to znaczy, że te kobiety co roku powinny dowód zmieniać? Rafał miał długie włosy i makijaż, nic ponadto nie robił z twarzą na tyle, aby był nie do rozpoznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: Pomieszanie z poplątaniem IP: *.radio90.pl 24.10.07, 12:11 > Znam kobiety, które bardzo często zmieniają fryzury, kolor włosów, > makijaż - co jak wiesz, czsto sprawia, że zdjecie sprzed roku za > bardzo aktualne nie jest. Czy to znaczy, że te kobiety co roku > powinny dowód zmieniać? tak tak samo jest ze zgoleniem/zapuszczeniem wąsów/brody u meżczyzn. nalezy zrobić aktualne zdjecie i udać sie do odpowiedniego urzedu celem wymiany dokumentu. takie mamy przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Pomieszanie z poplątaniem IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.10.07, 12:25 Art. 40. Posiadacz dowodu osobistego ma obowiązek wymienić ten dokument w razie: 1) zmiany danych, które zamieszcza się w dowodzie osobistym; 2) uszkodzenia dowodu osobistego lub zaistnienia innej okoliczności utrudniającej ustalenie tożsamości osoby; 3) upływu terminu ważności dowodu osobistego. A te dane o których mowa w artykule, poza urzędowymi jak nazwisko, adres to: płeć, wzrost w centymetrach i kolor oczu. Nie ma mowy o wąsach, włosach, że juz nie wspomnę o ubraniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tozs Re: Pomieszanie z poplątaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:22 nikt nie pogwałcił jego praw obywatelskich, to aktor, im więcej się o nim mówi tym lepiej dla niego dla tego zrobił tą szopkę, o czym najlepiej świadczy obecność telewizji przebranie uniemożliwiło jego identyfikację, więc komisja słusznie nie pozwoliła mu głosować jak pozwolimy sobie wchodzić na głowę to za niedługo osoby z rostrzepioną jaźnią będą mogły głosować wiele razy :-) jedna osobowość na PO, a druga np jest dewiantem i chce głosować na PIS :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Jak sie przebierasz nie do poznania to twoj proble 24.10.07, 13:19 m. Mi sie raz na niemieckiej granicy kazali ogolic. Jak sie zboczek przebiera za kobiete, maluje sie, zaklada peruke, robi sobie biust to niech sie nie dziwi ze bedzie mial problemy z dowodem wyrobionym na faceta. Niech wymieni dowod i nie bedzie mial problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Taaa... 24.10.07, 00:52 do zdjęcia w dowodzie mógł zmyć makijaż i załozyć męskie ciuchy, ale już na wybory musiał w kiecce iść? Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 03:01 Bez przesady z tym,że żeby oddać głoś nie może być sobą. Prawo jest prawem i każdy powinien do niego się dostosować. Przecież jakby ktoś przyszedł przebrany za klauna to też by mu kazali tak się przebrać, żeby można było go zidentyfikować. Głosuje się na podstawie dokumentu, który poświadcza daną osobę i jeśli nie można zidentyfikować to sorry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ogr77 Re: :-) 24.10.07, 07:20 czy to naprawdę tak ważny problem, że warto go opisać w gazecie? a może odrotnie - opiszmy problem w gazecie, to stanie się ważny. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: :-) 24.10.07, 08:58 ogr77 napisał: > czy to naprawdę tak ważny problem, że warto go opisać w gazecie? a może odrotni > e > - opiszmy problem w gazecie, to stanie się ważny. Jest wiele artykułów w gazecie których pies z kulawą nogą nie komentuje. Zawsze jednak jak pojawi się artykuł dotykających w jakiś mniej lub bardziej subtelny sposób kwestii genitalnych to komentarze sypią się jak z rękawa. Jak to więc jest z tymi "nieważnymi" tematami? Odpowiedz Link Zgłoś
tolba Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 07:36 Wschodząca gwiazda stołecznej estrady. Taaa. Jakże frapujący materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
news4us Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 08:04 stołecznY poetA, aktor i transwestyta... ...koncowki sie redaktoRZYNIE pomylily Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józio Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: 217.153.73.* 24.10.07, 08:06 A Luluzenek mógł ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzichu Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: 80.51.251.* 24.10.07, 08:22 cóż za skrajny przykład opresji upadającego kaczystowskiego reżimu! On taki transgenderowy a tu bezduszne urzędasy z komisji. Niedługo będzie krzyczał, że nie może z wackiem wejść do damskiej przebieralni na basenie jak to już ma miejsce w NewYorku bodajże - gdzie jeden popapraniec walczy o to aby być kobietą z pitolem ( bo oczywiście płeć to kwestia twojego samopoczucia i wolnej decyzji). Jestem dogłębnie poruszony tą tragedią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam nurot Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.dsl.hstntx.sbcglobal.net 24.10.07, 08:21 i dobrze, bo albo "chlop" albo "baba" i przestancie mieszac ludziom w glowach - poeta/poetka, aktor/aktorka, gowniane argumenty, tak jak gowniana jest Wasza Gazeta, nie wiecie czego sie trzymac, zeby sprzedawac, no to... do smietnika razem z Rafalala. Jestescie zenujacy i to gleboko ponizej pasa, a jezeli ta Rafalala Wam pasuje, to zatrudnijcie ja w Gazecie, jedna glupota wiecej albo mniej... coz to komu zaszkodzi... a poza tym kto komu bedzie sprawdzal co ma w spodniach, no chyba, ze to bylaby "lapanka", ale jest ciagle klinika we Frankfurcie, ktora napletki przyszywa... Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 08:24 Nawet autor tekstu ma poważne problemy z podjęciem decyzji kobieta/mężczyzna. Raz mówi o nim on, raz ona. Chora prowokacja i szukanie dziury w całym. Jak przyjdę przebrany za kangura, to też mogę liczyć na wsparcie mediów? Nie?? Czemu?? Dyskryminujecie ludzi którzy chcą być kangurami? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 09:01 wesoly_siewca_pesymizmu napisała: > Jak przyjdę przebrany za kangura, t > o > też mogę liczyć na wsparcie mediów? Nie?? Czemu?? Dyskryminujecie ludzi którzy > chcą być kangurami? Jeżeli ktoś będzie cię dyskryminował z tego powodu, że chodzisz przebrany za kangura to pewnie możesz. natomiast zagłosować byś nie mógł prawdopodobnie ze względu na powagę sytuacji :D Odpowiedz Link Zgłoś
phodopus Mógl/mogła (?) pokazać ... 24.10.07, 08:35 ... tego swego penisa w celu identyfikacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naprawdetrzezwy Czyli ktoś, kto ma problemy z ustaleniem kim jest IP: *.axelspringer.pl 24.10.07, 08:37 ma pretensje do komisji, że ta też miała z tym problem? No, to trzeba jeszcze pozwać skarb państwa o szmal! "...wysoki sądzie, ja już sam nie wiem o co chodzi, na imię mam Rafał, mówię do siebie Rafalalalallalllalllaaalllalllllaaa, w ubraniu wyglądam jak szpetna baba, na golasa jak facet, ale nie do końca i żądam 100 bazyslionów złotych za to, że komisja też nie wiedziała. Jeśli mi nie zapłacicie, to do Sztrasburdela pójdę!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eol Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.bagu.cable.ntl.com 24.10.07, 08:41 to jest dopiero problem, strasznie sie zasmucilem ze rafala nie oddala glosu, moze nakrecmy o tym dokument jak to wyglada ucisk przy urnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinia1a Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.zbsril.poznan.pl 24.10.07, 08:42 Zdecyduj się człowieku - jak już chcesz uchodzić koniecznie za kobietę to trzeba zmienić personalia i dowód ze zdjęciem, inaczej się nie da oficjalnie funkcjonować wg prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieliberał Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 08:46 transwescytyzm jest z nudów albo z braku zainteresowań. to jest choroba, którą należy leczyć ale nie promować. jeśli schizofrenik uzna, że jest lekarzem, to co, ma założyć fartuch i leczyć ludzi???? o czym jest ten artykuł, do cholery? trochę samokrytycyzmu w tym rozpasanym i nieograniczonym niby liberalizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 09:02 Gość portalu: nieliberał napisał(a): > transwescytyzm jest z nudów albo z braku zainteresowań. to jest > choroba, którą należy leczyć ale nie promować. O! Lekarz. Rozumiem, że każdy prawdziwy Polak to lekarz? > jeśli schizofrenik > uzna, że jest lekarzem, to co, ma założyć fartuch i leczyć ludzi???? O sobie piszesz "lekarzu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biki Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.otago.pl 24.10.07, 09:13 milcz tranzystorze Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 09:15 Gość portalu: biki napisał(a): > milcz tranzystorze Tak tak, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.acn.waw.pl 24.10.07, 09:43 > transwescytyzm jest z nudów albo z braku zainteresowań. Nie ma czegoś takiego jak "transwescytyzm". Za to faktycznie z nudów albo braku zainteresowań może być brak wiedzy - czego jesteś bardzo dobrym przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 08:47 Gazeta informuje o fakcie . Rafa-coś tam , ma kłopot - a jak to się stało że Niemiecka prasa w tym uczestniczyła ? Przecież ktoś / ona-on/ - zrobił/a sobie akcję " śmiej się pajacu ". Problem dla tej osoby , ciekawostka dla prasy , a logiczna decyzja komisji wyborczej . Nie pozdrawiam typka w transie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caragena a jakby to była dziennikarska prowokacja IP: *.oborniki.net 24.10.07, 08:51 i osoba podstawiona to zupełnie inaczej by śpiewali. O nieuczciwości i niekompetencjach komisji wyborczej. Każdy kij ma dwa końce a miecz zwykle bywa obosieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Trzeba było wyłożyć fajkę przed szanowną komisją:) 24.10.07, 09:02 to by nie mieli watpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:08 sorrki, ale to jest facet, więc jeżeli przychodzi do komisji kobieta (facet w przbraniu kobiety), to nie ma co się dziwić, że traktowany jet tak a nie inaczej. Podejrzewam, że gdyby przy tym nie było telewizji, to skończyłoby się w areszcie za próbę oszustwa, czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsfv dfv v g A jak przychodzi kobieta przebrana za mężczyznę? IP: 83.238.180.* 24.10.07, 12:10 A jak przychodzi kobieta "przebrana za mężczyznę" (krótkie włosy, spodnie itp) to też jej się nie powinno dopuścić? Co to wogóle znaczy "przebrany za kobietę"? Ubrał się jak chciał - jego sprawa, to że w komisji siedzą ludzie, którzy nie rozumieją, że męskie, żeńskie ubrania to tylko stereotyp w ich głowach, a nie jakaś oczywista oczywistość - to jest problem. Polska to jednaj jest mentalne zadpie Odpowiedz Link Zgłoś
rmaciej1983 Głupio gadasz 27.10.07, 22:38 On ewidentnie był przebrany za kobietę. Kobiety nie przebierają się za mężczyzn. Nie wypychają sobie spodni w kroczu i nie doklejają sobie bród. Nie chowają także piersi. Zazwyczaj mają także własne, naturalne włosy. Natomiast Rafalala jest przebierańcem, więc musiał się liczyć z tym, że komisja może go nie skojarzyć z osobnikiem ze zdjęcia. Co innego gdyby założył sukienkę, ale nie przebrałby się za kobietę. A więc coś Ci się myli, stary/a. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Głupio gadasz 28.10.07, 11:06 rmaciej1983 napisał: > On ewidentnie był przebrany za kobietę. Kobiety nie przebierają się > za mężczyzn. Jesteś tego pewien "fachofcu"? Odpowiedz Link Zgłoś
rmaciej1983 Re: Głupio gadasz 28.10.07, 17:15 Tak, jestem tego pewien. Wystarczy spojrzeć do rafalala.bloog.pl na notkę "Głos o włos" i zamieszczone tam zdjęcie. Zresztą on zawsze przebiera się za kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Głupio gadasz 28.10.07, 18:00 rmaciej1983 napisał: Napisałeś: "Kobiety nie przebierają się za mężczyzn." Czy jesteś tego pewien? > Zresztą on zawsze przebiera się za kobietę. Jakby się przebierał za pingwina to stadko oszołomów by tak nie tupało nóżkami :D Odpowiedz Link Zgłoś
rmaciej1983 Re: Głupio gadasz 29.10.07, 09:19 No ale nikt się nie przebiera za pingwina. A kobiety przebierające się za mężczyzn to równie rzadkie zjawisko jak mężczyźni przebierający się za kobiety. Głównie spotykane w teatrze lub na balu przebierańców :P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd drg A jak przychodzi kobieta przebrana za mężczyznę? IP: 83.238.180.* 24.10.07, 12:15 A jak przychodzi kobieta przebrana za mężczyznę (krotkie wlosy, spodnie itp)? Ubral sie jak chcial, problem jest w glowie komiscji, ze ubranie dla nich rowna sie plec. Polska to jednak mentalne zadpie Odpowiedz Link Zgłoś
lolektyrmand I bardzo dobrze 24.10.07, 09:08 Gdyby ta osoba byla transseksualista, zmienilaby plec i nie byloby klopotu. Gdyby ktos goly przyszedl do lokalu, bo tylko bez ubrania jest soba, to tez by pewnie nie zaglosowal. Jesli sie chce uczestniczyc w zyciu spolecznym, trzeba sie dostosowywac do ogolnie przyjetych norm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: I bardzo dobrze IP: *.e-wro.net.pl 24.10.07, 12:40 Jesli sie chce uczestniczyc w zyciu > spolecznym, trzeba sie dostosowywac do ogolnie przyjetych norm. Ty je ustalasz, jak rozumiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsuranni Re: I bardzo dobrze IP: *.idpan.poznan.pl 24.10.07, 14:03 jak rozumiem, nie rozumiesz słowa "ogólnie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: I bardzo dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 20:18 > Ty je ustalasz, jak rozumiem ? Pomyśl! Potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
4.slonie Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 09:10 Rafalalo, jako Rafał egzystujesz w urzedowych papierach i właśnie jako Rafała (nie Rafalalę) chciała Cię widzieć komisja wyborcza. Nie dziw się, ze miała problemy z identyfikacją i nie chciala Ci wydac kart do glosowania. Mozesz być przeciez Rafalalą na codzień, ale w pewnych sytuacjach, np. takich jak wybory - chcesz czy nie - trzeba być Rafałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy A GW nadal obsesyjnie promuje zboczenia seksualne IP: *.karolin.pl 24.10.07, 09:18 10 lat temu GW nic nie pisala o transach, homosiach i innych takich. Teraz, gdy juz obalili jedna bariere, pojdzie juz szybko. Za 10 lat GW bedzie nawolywac do leczenia "pedofiliofobii" i "udowadniac naukowo" ze pedofilie powinni miec prawo do adopcji bo przeciez oni naprawde kochaja dzieci i napewno poswiecaja im wiecej czasu niz zapracowani rodzice z heteroseksualnych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtl Kolejny chory na Wyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 14:35 Chłopie, a nie przyszło ci do głowy, że artykuł powstał po to, żeby skłonić do dyskusji nad nierozwiązanym dotąd problemem społecznym ? Ale jak tu dyskutować z kimś, kto, zamiast na problemie, skupia się na własnych kompleksach i pęka ? Uchodzi z niego wyłącznie beztrościowa miazga, nie posiadająca wartości merytorycznej... Korzystając z twojej metody: ja sądzę, że za 10 lat to ty będziesz równie głupi, jak dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
genderka_yaris Re: A GW nadal obsesyjnie promuje zboczenia seksu 24.10.07, 19:05 Człowieku wyluzuj, bo będziesz mieć problemy ze zbawieniem. Czy gdy Kościół RzK zajmuje stanowisko wobec takich zjawisk lub Fronda poświęca znaczą część jednego zeszytu na opis takich środowisk to jest to także promocja? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Degeneraci mają ciężko. A Rafałek w sukience 24.10.07, 09:23 myślał, że to zabawne paradować jako mężczyzna w przebraniu kobiety. Teraz odebrał część lekcji. Może zrozumie, że naprawdę jest źle być nienormalnym. Odpowiedz Link Zgłoś