Dodaj do ulubionych

Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 00:36
Z kominiarką na głowie też nie oddasz głosu, nie przesadzajmy.
Obserwuj wątek
    • Gość: p Nahalność Gazety w tych tematach jest nurząca IP: *.chello.pl 24.10.07, 00:39
      A może bardziej męcząca. Sam nie wiem.
      Niech Rafala zrobi sobie nowe zdjęcie i uaktualni dowód, a nie robi
      z siebie pajaca.
      • Gość: toudi Z B O C Z E N C Y na Madagaskar !!! IP: 217.116.98.* 24.10.07, 08:58
        i niech tam sobie glosuja.

t.
        • Gość: szmatan Re: debile na forum !!! IP: 131.207.206.* 24.10.07, 08:59
          niech tam wyładują swoja frustrację
          • gatsby Wyborcza naglasniala ze mamy w stolicy 150.000 24.10.07, 09:17
            homoseksualistow. Jeden z naczelnych gejow w kraju - Szymon Niemiec
            w ostatnich wyborach otrzymal 285 glosow. Cos wam sie kochani
            statystyki pomyliły. Chyba uczyliście się propagandy od Goebelsa ;).
            • Gość: WikiMan Re: Wyborcza naglasniala ze mamy w stolicy 150.00 IP: *.acn.waw.pl 24.10.07, 09:39
              > Cos wam sie kochani statystyki pomyliły.

To chyba tobie sie pomylili transwestyci z homoseksualistami. Polecam wikipedię.
              • mukroko Prawdziwy dramat ;| 24.10.07, 09:43

• aven9er Gość robi sobie jaja z komisji 25.10.07, 11:52
                  Gość sobie jawnie (wraz z tv) robi jaja z komisji.
                  Równie dobrze mógłby się przebrać za terrorystę-zamachowca i udawać, że chce
                  oddać głos.
              • quebec4 I o co tu chodzi????? 24.10.07, 09:48
                O to by komisja wyborcza przyjmowała głosy od każdego kto posługuje
                się byle dowodem? Przecież ta Pani w komisji właśnie potwierdziła,
                ze stoi na strazy porządku i weryfikuje czy osoba za stolikiem to
                faktycznie osoba uprawniona do głosowania! Gdyby ktoś ukradł mu ten
                dowód, to z pewnością byłby zainteresowany by nikt z nim nie rżną
                głupa w banku, że przecież ten pan na zdjęciu ja... po przejściach!!

Pozatym istnieje ustwawowy obowiązek uaktualnienia zdjęć w
                dokumentach za każdym razem gdy wyzerunek ulega zmianie, np. zmiana
                koloru włosów, blizny itp. A tym bardziej operacje plastyczne itp.
                Wg mnie, komisja powinna wywalić go z lokalu i zarządać
                uaktulanienia dowodu tożsamości.
                • bromba_bez_glusia Re: I o co tu chodzi????? 24.10.07, 10:04
                  > Pozatym istnieje ustwawowy obowiązek uaktualnienia zdjęć w
                  > dokumentach za każdym razem gdy wyzerunek ulega zmianie, np.
                  zmiana
                  > koloru włosów, blizny itp. A tym bardziej operacje plastyczne itp.
                  -----------
                  No bez jaj...jakby kobiety z kazda zmiana koloru wlosow lataly
                  zmieniac dowody, to w urzedach bylby cyrk na kolkach. Ludzie
                  wymianiali dowody jak juz im sie kartki z nich sypaly ( w starych),
                  albo gry im ustawa kaze.
                  Teoretycznie komisja miala racje, ale troche "ludzkosci" by sie jej
                  przydalo. Tym bardziej ze jak sama Rafalala mowi, jej babcia
                  glosowala z dowodem sprzed 30 lat i jakos nikt problemow nie robil..

• Gość: jood Re: I o co tu chodzi????? IP: *.pmpoland.pl 24.10.07, 10:26
                    Tak, ale babcia nie głosowała z dowodem dziadka. To tak, jakbyś
                    narzekała, że nie możesz chodzić w swoich butach z dzieciństwa, i że
                    w ten sposób producenci obuwia ograniczają twój wybór sposobu życia.
                    Ten pan upodabnia się do kobiety, więc nic dziwnego, że go za
                    kobietę biorą, i uniemożliwiają posługiwanie się dowodem osobistym
                    mężczyzny.

• olabu Re: I o co tu chodzi????? 24.10.07, 10:30
                      Ale ja tu czegos nie rozumiem... Plci nie rozpoznaje sie przeciez po ubraniu.
                      Poza tym facet ubral sie w sukienke i juz, kazdy ksiadz to robi na codzien i
                      jakos nikt mu tej sukienki do wyborow nie kaze sciagac.
                    • bromba_bez_glusia Re: I o co tu chodzi????? 24.10.07, 10:51
                      Gość portalu: jood napisał(a):

> Tak, ale babcia nie głosowała z dowodem dziadka
                      -----------
                      A czy ona byla z dowodem brata/ojca/szwagra Ziutka? Nie, ze swoim!
                      Chodzi mi tylko o to, ze komisja decyduje wg wlasnego widzimisie,
                      kto ma glosowac a kto nie. Jakos nie slyszalam zeby staruszkom
                      odmawaino prawo glosu, choc poslugiwaly sie dowodem ze zdjeciem jak
                      byly jeszcze piekne i mlode. Tym bardziej, ze nie oszukujmy sie, po
                      Rafalali widac ze fizycznie nie jest kobieta i kiecka tego nie
                      ukryje..

A Rafalali jakos szczegolnie nie bronie, chociaz wbudza moja
                      symaptie. Pamietam jej innyc wywiad, w ktorym pisala, ze
                      czasem "woli byc facetem" i na zakupy wybiera sie w meskim ubraniu.
                      Wiec cala to sprawe traktuje jako show, majacy wzbudzic
                      zainteresowanie...
                      • ginusia Re: I o co tu chodzi????? 24.10.07, 11:05
                        bromba_bez_glusia napisała:

> -----------
                        > A czy ona byla z dowodem brata/ojca/szwagra Ziutka? Nie, ze swoim!
                        > Chodzi mi tylko o to, ze komisja decyduje wg wlasnego widzimisie,
                        > kto ma glosowac a kto nie. Jakos nie slyszalam zeby staruszkom
                        > odmawaino prawo glosu, choc poslugiwaly sie dowodem ze zdjeciem
                        jak
                        > byly jeszcze piekne i mlode. Tym bardziej, ze nie oszukujmy sie,
                        po
                        > Rafalali widac ze fizycznie nie jest kobieta i kiecka tego nie
                        > ukryje..

Wiesz, babcie glosowaly z trzydziestoletnimi dowodami tozsamosci ale
                        na zdjeciach byly pomimo wszystko kobietami. Natomiast Raf stanela
                        przed komisja jako seksowna blondyna a na zdjeciu byl mlody facet.
                        Nie dziwie sie specjalnie reakcji komisji a tymbardziej nie
                        doszukuje sie zadnej krzywdy.
                        • Gość: zxc vc cb Re: I o co tu chodzi????? IP: 83.238.180.* 24.10.07, 11:53
                          Tak chcial sie ubrac, to sie ubral jego sprawa, a nie komisji. Jak
                          kobieta ubierze spodnie i zetnie włosy to też nie dopuści się jej do
                          głosowania "bo wygląda jak mężczyzna"?
                          • dorsai68 Re: I o co tu chodzi????? 24.10.07, 13:09
                            Gość portalu: zxc vc cb napisał(a):

> Tak chcial sie ubrac, to sie ubral jego sprawa, a nie komisji. Jak
                            > kobieta ubierze spodnie i zetnie włosy to też nie dopuści się jej do
                            > głosowania "bo wygląda jak mężczyzna"?

Nie, ale jak facet na zdjęciu w dowodzie ma zarost a na żywo nie (albo odrwotnie, co wolisz), moga być kłopoty.
                      • jakw Re: I o co tu chodzi????? 24.10.07, 13:12

> Gość portalu: jood napisał(a):
                        >
                        > > Tak, ale babcia nie głosowała z dowodem dziadka
                        > -----------
                        > A czy ona byla z dowodem brata/ojca/szwagra Ziutka? Nie, ze swoim!
                        >
                        Tak, ale w dowodzie ona - Rafafala miała napisane, że jest onym -
                        Rafałem. Sprzeczność po prostu.
                  • Gość: west Re: I o co tu chodzi????? IP: *.icpnet.pl 24.10.07, 11:22
                    Ta... argument ze zmiana koloru wlosow jest w deche, tyle ze zdjecie w nowym
                    dowodzie osobistym jest... czarno-biale.
                    • quebec4 Re: I o co tu chodzi????? 24.10.07, 14:05
                      USTAWA z dnia 10 kwietnia 1974 r. o ewidencji ludności i dowodach
                      osobistych. (tekst jednolity):

Art. 40. Posiadacz dowodu osobistego ma obowiązek wymienić ten
                      dokument w razie: [...] (2) uszkodzenia dowodu osobistego lub
                      zaistnienia innej okoliczności utrudniającej ustalenie tożsamości
                      osoby,[...]

Teraz jasne?
                  • Gość: zrob_se_dobrze lepszy niewazny dowod ??? IP: *.c192.msk.pl 24.10.07, 13:56

> ...jak sama Rafalala mowi, jej babcia
                    > glosowala z dowodem sprzed 30 lat i jakos nikt problemow nie robil..

a powinien, bo ten dowod byl niewazny - dowody wydane do 1980 r powinny byc
                    wymienione do konca 2004 r
                • Gość: Iksinski Ten pan NIE JEST transwestyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:10
                  Ten Pan uprawia przebieranki ale transwestytą wcale być nie musi. .
                  W Polsce istnieje możliwość prawnej zmiany płci. Nie wiadomo czy
                  naprawdę identyfikuje się z kobietą czy tylko wykorzystuje nośność
                  tematu dla robienia rewii i medialnego show.
                  Wszystko było specjalnie wyreżyserowane, kamery niemieckiej TV.
                  Facet wpisał się w oczekiwania niemieckiego rynku- Polska i Polacy
                  to katoliccy wahabici, nieokrzesańcy i nietolerancyjni troglodyci.
                  Dorabia nam paskudną gębę proszę Państwa, nam wszystkim którzy
                  jesteśmy niezwykle otwartym i tolerancyjnym narodem, w szczególności
                  porównując z Niemcami.

Nawet w społeczeństwie obywatelskim i tolerancyjnym nie może być
                  tak że facet zakłada spódniczkę, robi makijaż i już może nakazywać
                  urzędom traktowanie siebie jak kobietę. Akurat to musi być
                  stwierdzone przez innych, a następnie potwierdzone dokumentami.
                  Dokładnie tak samo sprawa wygląda w Niemczech. System prawny
                  przewiduje takie sytuacje, trzeba się poddać operacjom i to takim
                  które zmieniają pierwszorzędowe cechy płciowe a zmiany te są
                  nieodwracalne. Skoro chce być kobietą z penisem to niech najpierw
                  zostanie kobietą a potem sobie doszyje penisa, póki co urodził się
                  facetem a kiecka, makijaż, styl życia czy wątpliwej próby <artyzm>
                  tego nie zmienią.

Inaczej mówiąc facet po prostu NIE CHCE funkcjonować w ramach
                  obecnego systemu prawnego za to chce udowodnić że system go
                  sponiewierał i na tym zyskiwać popularność. Strasznie
                  zdeterminowany ekshibicjonista i nic ponad to.

Frustraci dowodzący swojej krzywdy i domagający się szczególnego
                  traktowania zasługują jedynie na politowanie. A natrętność z jaką GW
                  chce robić z niego ofiarę jest przejawem lewactwa, braku rozsądku i
                  ignorancji.
                  • Gość: zią Re: Ten pan NIE JEST transwestyta IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.07, 13:21
                    Gratuluje, świetny komentarz oddający istotę sprawy.
                  • Gość: ginusia Re: Ten pan NIE JEST transwestyta IP: *.188-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.10.07, 13:41
                    No i o to chodzilo w tej calej sprawie. Dzieki za glos rozsadku :).
                  • Gość: perpedes Re: Ten pan NIE JEST transwestyta IP: 80.51.199.* 24.10.07, 14:35
                    Bravo! Bardzo mądra wypowiedź!
                  • bromba_bez_glusia Re: Ten pan NIE JEST transwestyta 24.10.07, 14:46
                    Ja zas proponuje Iksinskiemu przed tym jak zacznie strugac medrca na
                    forum, sprawdzic znaczenie slow o ktorych pisze, bo na niezlego
                    idiote mozna wyjsc.
                    Szczegolnie polecam poznanie terminow transeksualizm i
                    transwestytyzm.
                    • ginusia Re: Ten pan NIE JEST transwestyta 24.10.07, 15:03

>> Szczegolnie polecam poznanie terminow transeksualizm i
                      > transwestytyzm.

Rzecz nie jest w definicji. Iksinski ma po prostu racje piszac o
                      motywach dzialania Rafcia albo Rafci. Proste jak drut.
                      • pantanal A skąd to wiesz, kobieto? 25.10.07, 09:50
                        Duch Święty Ci objawił?
                  • pantanal Mylisz transwestytyzam z transseksualizmem 25.10.07, 09:47
                    a to nie to samo. Transseksualista z reguły nosi ubranie kobiet, ale także nie
                    chce mieć penisa, chce zmienić płeć. Natomiast transwestyta nosi kobiece szatki,
                    ale chce też zachować penis.
            • bromba_bez_glusia Re: Wyborcza naglasniala ze mamy w stolicy 150.00 24.10.07, 09:58
              gatsby napisał:

> homoseksualistow. Jeden z naczelnych gejow w kraju - Szymon
              Niemiec
              > w ostatnich wyborach otrzymal 285 glosow. Cos wam sie kochani
              > statystyki pomyliły. Chyba uczyliście się propagandy od
              Goebelsa ;).
              ---------------
              Durny argument...
              Kobiet w kraju mamy jakies 20 milionow, i jakos nie zauwazylam
              duzego sukcesu Partii Kobiet. Bo preferncja seksualna lub plec nie
              sa dla myslacych ludzi czynnikami przewazajacymi wybor.
              Juz pomijam fakt, ze z tego co wiem, to Niemiec specjalnie w
              srodowisku gejowskim powazany nie jest, a nawet traktowany jak
              idiota:)
          • Gość: comitam To także i ich Polska. W IV RP nie było dla nich IP: *.spray.net.pl 24.10.07, 10:11
            To także i ich Polska. W IV RP nie było dla nich miejsca, ale POLSKA
            jest ojczyzną wszystkich.
        • k0len Re: Z B O C Z E N C Y na Madagaskar !!! 24.10.07, 09:49
          Gość portalu: toudi napisał(a):

> i niech tam sobie glosuja.
          >
          > t.

To kiedy wyjezdzasz??
        • Gość: piterbb Re: Z B O C Z E N C Y na Madagaskar !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:25
          Wybory to nie estrada i nie ma tam miejsca na parady równości! Jeszcze chciał
          robić przedstawienie dla niemieckiej telewizji- bezszczelność.
          • Gość: Tommy Re: Z B O C Z E N C Y na Madagaskar !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:39
            Co oznacza słowo "BEZSZCZELNOŚĆ"? Może by tak czasem zaglądać do
            słownika?
            • pantanal Re: Z B O C Z E N C Y na Madagaskar !!! 25.10.07, 09:53
              Myślę że ten pan jest nieszczelny. W myśleniu...
        • Gość: Mario Re: Z B O C Z E N C Y na Madagaskar !!! IP: *.zus.bielsko.pl 24.10.07, 13:42
          madagaskar to ponoć piękna wyspa a ludzie tam mieszkający wspaniali (poza
          przyjezdnymi) - nie krzywdźmy ich takimi palantami!!!
        • pantanal Re: Z B O C Z E N C Y na Madagaskar !!! 25.10.07, 09:52
          Gość portalu: toudi napisał(a):

> i niech tam sobie glosuja.
          >
          > t.

Żydzi do gazu?
      • Gość: nikt Re: Nahalność Gazety w tych tematach jest nurząca IP: 130.183.48.* 24.10.07, 08:58
        zalecam leczenie
        im szybciej tym lepiej. problemy z glowa to powazna sprawa... warto sie zainteresowac
      • zezowaty_cyklop Re: Nahalność Gazety w tych tematach jest nurząca 24.10.07, 09:00
        "Żyję w kraju, w którym, aby oddać głos, muszę na chwilę przestać być sobą".
        Mam to samo. Nieodłączną częścią mojego "ja" jest moje lenistwo. Zmuszając mnie
        do ruszenia się z domu żeby oddać głos pogwałca się moje prawo do bycia leniem!
        Chyba zaskarżę Polskę do Trybunału Praw Człowieka! Pani(e) Rafa(e)le(lo)! Jestem
        z Panią(em)! Jeszcze przywrócimy w Polsce (nie)normalność!
        • bq Re: Nahalność Gazety w tych tematach jest nurząca 24.10.07, 13:04
          Mogę się podłączyć? Zrobimy pozew zbiorowy :-)
      • Gość: kragg Żenujący pijar.... IP: *.netia.pl 24.10.07, 09:44
        Totalna głupota w ten sposób robić szum wokół siebie.
        Ale fani "powszechnego równouprawnienia" się na to złapią nawet bez chwili
        refleksji.
        I sprzedaż biletów na przedstawienie, książek(co co tam produkuje) tego pana
        zaraz skoczy.
      • Gość: lubietakie Rafalala mogła przecież pokazać penisa i byłoby po IP: *.spray.net.pl 24.10.07, 10:08
        Rafalala mogła przecież pokazać penisa i byłoby po sprawie.
        Oczywistym jest, że komisje - jeśli im plakietka zwana dokumentem
        nie wystarcza - mogłyby identyfikować wyborców z wykorzystaniem
        innych części ciała i dlaczego mielibyśmy wykluczać penisa przy
        identyfikacji płci?
        • Gość: dszgf dfg ds Re: Rafalala mogła przecież pokazać penisa i było IP: 83.238.180.* 24.10.07, 11:59
          ja tez jakos nie wierze w ciebie. nastepnym razem sprobuje cie
          zidentyfikowac z wykorzystaniem innych czesci ciala...
      • Gość: alibaba szuka rozglosu chlopak a wyborcza to umozliwia... IP: *.muenchfeld.wohnheim.uni-mainz.de 24.10.07, 13:49
    • Gość: peroksysom Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.static.xcore.pl 24.10.07, 00:48
      To czysta prowokacja jakiegoś pomyleńca. Jak by był transseksualistą to mogę
      zrozumieć, że nie zdążył wyrobić nowego dowodu po tym jak się przerobił. Ale
      facet który przebiera się na wybory i ma pretensję, że go nie rozpoznano ?! To
      czysty idiotyzm, albo celowa prowokacja przygotowana dla niemieckich mediów pt.
      "Wielka dyskryminacja "innośi" w Polsce odc. 1458 ". Nie róbmy już parodii,
      niech ucina siusiaka, albo przychodzi na wybory w spodniach. Nie ma trzeciej
      drogi, już Marks to zauważył ...
      • Gość: Majka Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.10.07, 09:12
        No i co z tego, że się przebiera? Ja tez głosowałam w spodniach i
        krótkich włosach, mimo, że na zdjęciu w dowodzie mam długie.
        Przecież Rafał nie zrobił operacji plastycznej twarzy, załozył tylko
        perukę. To jego wybór, a panie z komisji nie popisały się.
        • Gość: El Moherro Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: 193.201.167.* 24.10.07, 09:33
          Panie z komisji miały wskazówki z Torunia, a tam różnych dewiacji i zboczeń nie
          akceptują (poza waleniem ministrantów w pupy).

Poza tym "Rafalala"... Co to za imię? Powinno być "Wacława" czyli kobitka z wackiem.
        • quebec4 Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 09:51
          Nie popisały się??? Ciekawe. Mam nadzieję, że nie bedziesz musiała
          kiedyś spłacać krdytu zaciągniętego na twój skradzony dowód, bo
          osoba w banku 'nie robiła problemów' facetowi, który posługiwał się
          twoim dowodem...
          • k0len Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 10:03
            quebec4 napisał:

> Nie popisały się??? Ciekawe. Mam nadzieję, że nie bedziesz musiała
            > kiedyś spłacać krdytu zaciągniętego na twój skradzony dowód, bo
            > osoba w banku 'nie robiła problemów' facetowi, który posługiwał
            się
            > twoim dowodem...

Zgadza sie, ale mogly zaproponowac dokladniejsza weryfikacje, a nie
            na modle "starej nauczycielki" kazac zmyc makijaz, uczesac wlosy,
            usiasc prosto i sie nie garbic i wtedy pozwolimy zaglosowac.
            Moge sie zalozyc ze gdyby Rafalala uslyszala "wie pani, wyglada Pani
            tak kobieco ze naprawde ciezko nam uwierzyc ze jest Pani mezczyzna z
            dowodu. Czy nie uraziloby Pani gdybym poprosila o aktualniejszy
            dokument lub uwiarygodnienie w jakikolwiek inny sposob swojej
            tozsamosci?" - sprawy potoczylyby sie zupelnie inaczej. Komisja nie
            ma oceniac moralnosci i "normalnosci" wyborcow, a ich identyfikowac
            i umozliwiac glosowanie....
            • tom_aszek Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 11:42
              k0len napisał:

> Zgadza sie, ale mogly zaproponowac dokladniejsza weryfikacje, (...)

To znaczy jaką?

> "Czy nie uraziloby Pani gdybym poprosila o aktualniejszy
              > dokument lub uwiarygodnienie w jakikolwiek inny sposob swojej
              > tozsamosci?" - sprawy potoczylyby sie zupelnie inaczej.

Nie potoczyły się. Rafał/Rafalala pokazał/a książeczkę wojskową ale tam chyba
              też miał/a męskie zdjęcie, jak to w dokumencie tgo typu. Więc problem nie
              zniknął: "przyszła pani z dokumentami pana".
            • Gość: marter przecież poprosiły... IP: *.dialog.net.pl 24.10.07, 12:32
              > Zgadza sie, ale mogly zaproponowac dokladniejsza weryfikacje,

Przecież poprosiły - policję, która m.in. identyfikacją osób zajmuje się zawodowo.
          • Gość: Majka Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.10.07, 10:19
            Przecież jego twarz sie nie zmieniła! Mnie po ścięciu włosów i
            zmianie ich koloru mało kto z dalszych znajomych rozpoznawał. Panie
            z komisji, nie kwestionowały zmiany mojego wygladu. W tym konkretnym
            przypadku chodzi tylko o to, ze męzczyzna przebrał sie za kobietę.
            Gdybym ja ubrała sie w garnitur, krawat, kapelusz męski - to jestem
            pewna, że zadnych problemów bym nie miała. To jest kwestia
            tolerancji i tyle.
            • Gość: tomeczek Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:33
              Gość portalu: Majka napisał(a):

> Przecież jego twarz sie nie zmieniła! (...)
              > W tym konkretnym
              > przypadku chodzi tylko o to, ze męzczyzna przebrał sie za kobietę.

Dustin Hoffman też "tylko" przebrał się za Tootsie. Nie potrzebował do tego
              operacji plastycznej tylko makijażu. I co, nie zmieniła się jego twarz?
              • Gość: Majka Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.10.07, 10:43
                oj rozróżnij fikcję od rzeczywistości. Zajrzyj na plan takiego filmu
                i dowiesz sie, że do takiej charakteryzacji nie wystarczy tylko
                makijaż. A teraz spójrz na zdjęcie Rafała i powiedz mi, czy widzisz
                w nim kobietę czy przebranego za kobietę, faceta. Bez obrazy dla
                odczuć Rafalali.
                • motylanoga71 dobrze kobiety zrobily 24.10.07, 13:54
                  rownie dobrze mogla to byc siostra blizniaczka (albo z innych -raczkow) pana R.
                  chcaca sie pod niego podszyc. Ksztalt buzki moglby byc taki sam lub baardzo
                  podobny. Tania sensacja, podobnie jak wygranie "biegu na szpilkach" przez
                  kolesia przebranego za kobiete.
                  • Gość: Majka Re: dobrze kobiety zrobily IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.10.07, 14:03
                    czy to znaczy, że siostry bliźxniaczki muszą inaczej wyglądac na
                    zdjęciach w dowodach osobistych? A poza tym skąd panie z komisji
                    wiedzą czy ktoś ma bliźniacze rodzeństwo?
                    • Gość: taki jeden Re: dobrze kobiety zrobily IP: *.eranet.pl 24.10.07, 16:12
                      masz problem z rozpoznaniem mezczyzny i kobiety ? Moze czesciej do zwyklych
                      knajpek wychodz a nie tylko w lokalach gdzie bawia sie transy bywaj?
    • Gość: peroksysom Pomieszanie z poplątaniem IP: *.static.xcore.pl 24.10.07, 00:50
      To czysta prowokacja jakiegoś pomyleńca. Jak by był transseksualistą to mogę
      zrozumieć, że nie zdążył wyrobić nowego dowodu po tym jak się przerobił. Ale
      facet który przebiera się na wybory i ma pretensję, że go nie rozpoznano ?! To
      czysty idiotyzm, albo celowa prowokacja przygotowana dla niemieckich mediów pt.
      "Wielka dyskryminacja "inności" w Polsce odc. 1458 ". Nie róbmy już parodii,
      niech ucina siusiaka, albo przychodzi na wybory w spodniach. Nie ma trzeciej
      drogi, już Marks to zauważył ...
      • wanda43 Re: Pomieszanie z poplątaniem 24.10.07, 08:36
        Czy konstytucja zabrania noszenia ciuchow plci przeciwnej? Gdyby tak bylo, to
        kobietom nie wolno by bylo nosic spodni i krotkich fryzur. Ja nie widze
        problemu. Mial dowod? Mial.Pokazal nawet ksiązeczke wojskową.Wiec po co ten
        cyrk? Jego sprawa, jakie ciuchy nosi.A tak pogwalcono jego prawa obywatelskie.
        • kerrmit20 A tobie zgwałcono mózg, w dowodzie nie było zboka 24.10.07, 08:43
          więc komisja postapiła ok
          • unhappy Re: A tobie zgwałcono mózg, w dowodzie nie było z 24.10.07, 08:56
            kerrmit20 napisał:

> więc komisja postapiła ok

Niestety masz sieczkę we łbie a jednak możesz głosować. To jest dopiero
            niesprawiedliwe.
            • kerrmit20 Jasne. ty w komisji puściłbyś nawet Alfa byle PO 24.10.07, 10:29
              dostała głos
              • unhappy Re: Jasne. ty w komisji puściłbyś nawet Alfa byle 24.10.07, 10:34
                kerrmit20 napisał:

> dostała głos

Nie wiesz na kogo głosowałem ergo bredzisz. Czemu?

• tom_aszek Gdyby Alf miał dowód osobisty z aktualną fotką 24.10.07, 11:45
                i do tego był w spisie wyborców... Dlaczego nie? :))
        • zezowaty_cyklop Re: Pomieszanie z poplątaniem 24.10.07, 09:03
          Zdjęcie w dowodzie musi być aktualne, bo jego celem jest identyfikacja
          tożsamości. Kto się do tego nie stosuje ryzykuje. Czy Pani Rafaella nie słyszała
          o przypadkach cofnięcia z granicy za posiadanie nieaktualnego zdjęcia w
          paszporcie? Wymaganie od transwestyty stosowania się do tej prostej zasady to ma
          być dyskryminacja?
          • unhappy Re: Pomieszanie z poplątaniem 24.10.07, 09:06
            zezowaty_cyklop napisał:

> Zdjęcie w dowodzie musi być aktualne, bo jego celem jest identyfikacja
            > tożsamości. Kto się do tego nie stosuje ryzykuje. Czy Pani Rafaella nie słyszał
            > a
            > o przypadkach cofnięcia z granicy za posiadanie nieaktualnego zdjęcia w
            > paszporcie? Wymaganie od transwestyty stosowania się do tej prostej zasady to m
            > a
            > być dyskryminacja?

Chodziło o różnicę w płci a nie zdjęciu w dowodzie. Po cofnięciu z granicy
            możesz spróbować z właściwym zdjęciem za tydzień, dwa, miesiąc. Odrzucenie
            dowodu podczas wyborów spowoduje, że wyborca nie zagłosuje a następna szansa za
            4 lata.
            • zezowaty_cyklop Re: Pomieszanie z poplątaniem 24.10.07, 12:34
              Otóż jednak chodziło o zdjęcie w dowodzie, na którym ten/ta transwestyta nie
              wyglądał(a) tak jak na żywo i o NIC WIĘCEJ.
              Jeśli zaś chodzi o cofnięcie z granicy to zdarzają się sytuacje, że po cofnięciu
              z granicy nie ma sensu próbować z właściwym zdjęciem za miesiąc, jeśli próbowało
              się wyjechać np. na wybory, które odbywają się co 4 lata.
            • Gość: Mersedes Rozplątanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 18:37
              Nie chodzi o żadną różnicę płci, tylko o to by mieć "jakikolwiek" dowód
              tożsamości ze zdjęciem pozwalający jednoznacznie zidentyfikować wyborcę. Może to
              być paszport ze zdjęciem Merlin Monroe a z danymi na Schwarcenegera, byle ten
              paszport przyniosła osoba wyglądająca na Monroukę a nie na 100 kg osiłka.
              Widocznie Rafalala miała dokument ze zdjęciem, które nie pozwalało na taką
              jednoznaczną identyfikację.
              Z tą zagranicą to też nie jest tak. Zazwyczaj nie wyjeżdża się za granicę dla
              samego wyjazdu, tylko w jakimś celu np. do pracy, albo na wczasy. Cofnięcie może
              kogoś tej pracy pozbawić bezpowrotnie, lub skutkować utratą opłaconych wakacji.
              Komisja też nie jest bez winy, ponieważ kwestia czy dowód jest tej czy innej
              osoby nie powinna pociągać za sobą skutków w postaci komentarzy osób trzecich, a
              już szczególnie o obcinaniu tego i owego. No i polskie prawo jest zupełnie
              "nieświadome" istnienia osób o takiej jak Rafalala strukturze psychicznej.
              Rafalali pozostaje procesowanie się z PKW, a przy następnych wyborach zdobycie
              dokumentu z takim zdjęciem by ewentualna odmowa urzędników i wynikające z tego
              konsekwencje przyszły znacznie trudniej.
          • Gość: hehehe ale jaka pani??????? IP: 82.177.124.* 24.10.07, 09:23
            przeciez to facet w damskich fatalaszkach, lubujący się w
            skandalizowaniu. no ma taki chlop pomysł na życie. a operacji nie
            mysli, więc jaka ona???? kobieta z penisem?? qrwa co to za figura
            jest w ogole:))))))
          • Gość: Majka Re: Pomieszanie z poplątaniem IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.10.07, 10:37
            Znam kobiety, które bardzo często zmieniają fryzury, kolor włosów,
            makijaż - co jak wiesz, czsto sprawia, że zdjecie sprzed roku za
            bardzo aktualne nie jest. Czy to znaczy, że te kobiety co roku
            powinny dowód zmieniać? Rafał miał długie włosy i makijaż, nic
            ponadto nie robił z twarzą na tyle, aby był nie do rozpoznania.
            • Gość: zdzisio Re: Pomieszanie z poplątaniem IP: *.radio90.pl 24.10.07, 12:11
              > Znam kobiety, które bardzo często zmieniają fryzury, kolor włosów,
              > makijaż - co jak wiesz, czsto sprawia, że zdjecie sprzed roku za
              > bardzo aktualne nie jest. Czy to znaczy, że te kobiety co roku
              > powinny dowód zmieniać?

tak
              tak samo jest ze zgoleniem/zapuszczeniem wąsów/brody u meżczyzn.
              nalezy zrobić aktualne zdjecie i udać sie do odpowiedniego urzedu celem wymiany
              dokumentu. takie mamy przepisy.

• Gość: Majka Re: Pomieszanie z poplątaniem IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.10.07, 12:25
                Art. 40. Posiadacz dowodu osobistego ma obowiązek wymienić ten
                dokument w razie:
                1) zmiany danych, które zamieszcza się w dowodzie osobistym;
                2) uszkodzenia dowodu osobistego lub zaistnienia innej
                okoliczności utrudniającej ustalenie tożsamości osoby;
                3) upływu terminu ważności dowodu osobistego.
                A te dane o których mowa w artykule, poza urzędowymi jak nazwisko,
                adres to: płeć, wzrost w centymetrach i kolor oczu. Nie ma mowy o
                wąsach, włosach, że juz nie wspomnę o ubraniu.
        • Gość: tozs Re: Pomieszanie z poplątaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:22
          nikt nie pogwałcił jego praw obywatelskich,

to aktor, im więcej się o nim mówi tym lepiej dla niego
          dla tego zrobił tą szopkę, o czym najlepiej świadczy obecność telewizji

przebranie uniemożliwiło jego identyfikację, więc komisja słusznie
          nie pozwoliła mu głosować

jak pozwolimy sobie wchodzić na głowę to za niedługo
          osoby z rostrzepioną jaźnią będą mogły głosować wiele razy :-)

jedna osobowość na PO, a druga np jest dewiantem i chce głosować na PIS :-)
        • mulla_komar Jak sie przebierasz nie do poznania to twoj proble 24.10.07, 13:19
          m.

Mi sie raz na niemieckiej granicy kazali ogolic. Jak sie zboczek przebiera za
          kobiete, maluje sie, zaklada peruke, robi sobie biust to niech sie nie dziwi ze
          bedzie mial problemy z dowodem wyrobionym na faceta. Niech wymieni dowod i nie
          bedzie mial problemu.
    • dorsai68 Taaa... 24.10.07, 00:52
      do zdjęcia w dowodzie mógł zmyć makijaż i załozyć męskie ciuchy, ale już na wybory musiał w kiecce iść?
    • neuroup Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 03:01
      Bez przesady z tym,że żeby oddać głoś nie może być sobą. Prawo jest prawem i
      każdy powinien do niego się dostosować. Przecież jakby ktoś przyszedł przebrany
      za klauna to też by mu kazali tak się przebrać, żeby można było go zidentyfikować.
      Głosuje się na podstawie dokumentu, który poświadcza daną osobę i jeśli nie
      można zidentyfikować to sorry.
      Pozdrawiam
    • Gość: Adamek :-) IP: *.i-younet.ne.jp 24.10.07, 03:55
      Rafalalo Kocham Cie!
      • ogr77 Re: :-) 24.10.07, 07:20
        czy to naprawdę tak ważny problem, że warto go opisać w gazecie? a może odrotnie
        - opiszmy problem w gazecie, to stanie się ważny.
        • unhappy Re: :-) 24.10.07, 08:58
          ogr77 napisał:

> czy to naprawdę tak ważny problem, że warto go opisać w gazecie? a może odrotni
          > e
          > - opiszmy problem w gazecie, to stanie się ważny.

Jest wiele artykułów w gazecie których pies z kulawą nogą nie komentuje. Zawsze
          jednak jak pojawi się artykuł dotykających w jakiś mniej lub bardziej subtelny
          sposób kwestii genitalnych to komentarze sypią się jak z rękawa. Jak to więc
          jest z tymi "nieważnymi" tematami?

• tolba Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 07:36
      Wschodząca gwiazda stołecznej estrady. Taaa. Jakże frapujący materiał.
    • news4us Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 08:04
      stołecznY poetA, aktor i transwestyta...
      ...koncowki sie redaktoRZYNIE pomylily
    • Gość: Józio Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: 217.153.73.* 24.10.07, 08:06
      A Luluzenek mógł ?
      • Gość: Zdzichu Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: 80.51.251.* 24.10.07, 08:22
        cóż za skrajny przykład opresji upadającego kaczystowskiego reżimu! On taki
        transgenderowy a tu bezduszne urzędasy z komisji. Niedługo będzie krzyczał,
        że nie może z wackiem wejść do damskiej przebieralni na basenie jak to już ma
        miejsce w NewYorku bodajże - gdzie jeden popapraniec walczy o to aby być
        kobietą z pitolem ( bo oczywiście płeć to kwestia twojego samopoczucia i wolnej
        decyzji). Jestem dogłębnie poruszony tą tragedią!
    • Gość: adam nurot Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.dsl.hstntx.sbcglobal.net 24.10.07, 08:21
      i dobrze, bo albo "chlop" albo "baba" i przestancie mieszac ludziom
      w glowach - poeta/poetka, aktor/aktorka, gowniane argumenty, tak jak
      gowniana jest Wasza Gazeta, nie wiecie czego sie trzymac, zeby
      sprzedawac, no to... do smietnika razem z Rafalala.
      Jestescie zenujacy i to gleboko ponizej pasa, a jezeli ta Rafalala
      Wam pasuje, to zatrudnijcie ja w Gazecie, jedna glupota wiecej albo
      mniej... coz to komu zaszkodzi... a poza tym kto komu bedzie
      sprawdzal co ma w spodniach, no chyba, ze to bylaby "lapanka", ale
      jest ciagle klinika we Frankfurcie, ktora napletki przyszywa...
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 08:24
      Nawet autor tekstu ma poważne problemy z podjęciem decyzji kobieta/mężczyzna.
      Raz mówi o nim on, raz ona.
      Chora prowokacja i szukanie dziury w całym. Jak przyjdę przebrany za kangura, to
      też mogę liczyć na wsparcie mediów? Nie?? Czemu?? Dyskryminujecie ludzi którzy
      chcą być kangurami?
      • unhappy Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 09:01
        wesoly_siewca_pesymizmu napisała:

> Jak przyjdę przebrany za kangura, t
        > o
        > też mogę liczyć na wsparcie mediów? Nie?? Czemu?? Dyskryminujecie ludzi którzy
        > chcą być kangurami?

Jeżeli ktoś będzie cię dyskryminował z tego powodu, że chodzisz przebrany za
        kangura to pewnie możesz. natomiast zagłosować byś nie mógł prawdopodobnie ze
        względu na powagę sytuacji :D
    • phodopus Mógl/mogła (?) pokazać ... 24.10.07, 08:35
      ... tego swego penisa w celu identyfikacji :)
    • Gość: naprawdetrzezwy Czyli ktoś, kto ma problemy z ustaleniem kim jest IP: *.axelspringer.pl 24.10.07, 08:37
      ma pretensje do komisji, że ta też miała z tym problem?

No, to trzeba jeszcze pozwać skarb państwa o szmal!

"...wysoki sądzie, ja już sam nie wiem o co chodzi, na imię mam Rafał, mówię do
      siebie Rafalalalallalllalllaaalllalllllaaa, w ubraniu wyglądam jak szpetna baba,
      na golasa jak facet, ale nie do końca i żądam 100 bazyslionów złotych za to, że
      komisja też nie wiedziała.
      Jeśli mi nie zapłacicie, to do Sztrasburdela pójdę!"
    • Gość: eol Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.bagu.cable.ntl.com 24.10.07, 08:41
      to jest dopiero problem, strasznie sie zasmucilem ze rafala nie oddala glosu, moze nakrecmy o tym dokument jak to wyglada ucisk przy urnie.
    • Gość: pinia1a Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.zbsril.poznan.pl 24.10.07, 08:42
      Zdecyduj się człowieku - jak już chcesz uchodzić koniecznie za
      kobietę to trzeba zmienić personalia i dowód ze zdjęciem, inaczej
      się nie da oficjalnie funkcjonować wg prawa.
    • Gość: nieliberał Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 08:46
      transwescytyzm jest z nudów albo z braku zainteresowań. to jest
      choroba, którą należy leczyć ale nie promować. jeśli schizofrenik
      uzna, że jest lekarzem, to co, ma założyć fartuch i leczyć ludzi????
      o czym jest ten artykuł, do cholery? trochę samokrytycyzmu w tym
      rozpasanym i nieograniczonym niby liberalizmie.
      • unhappy Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 09:02
        Gość portalu: nieliberał napisał(a):

> transwescytyzm jest z nudów albo z braku zainteresowań. to jest
        > choroba, którą należy leczyć ale nie promować.

O! Lekarz. Rozumiem, że każdy prawdziwy Polak to lekarz?

> jeśli schizofrenik
        > uzna, że jest lekarzem, to co, ma założyć fartuch i leczyć ludzi????

O sobie piszesz "lekarzu"?
        • Gość: biki Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.otago.pl 24.10.07, 09:13
          milcz tranzystorze
          • unhappy Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 09:15
            Gość portalu: biki napisał(a):

> milcz tranzystorze

Tak tak, oczywiście.
      • Gość: Nauczyciel Re: Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.acn.waw.pl 24.10.07, 09:43
        > transwescytyzm jest z nudów albo z braku zainteresowań.

Nie ma czegoś takiego jak "transwescytyzm". Za to faktycznie z nudów albo braku
        zainteresowań może być brak wiedzy - czego jesteś bardzo dobrym przykładem.

• nie-naiwniak Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 08:47
      Gazeta informuje o fakcie . Rafa-coś tam , ma kłopot - a jak to się stało że
      Niemiecka prasa w tym uczestniczyła ?
      Przecież ktoś / ona-on/ - zrobił/a sobie akcję " śmiej się pajacu ".
      Problem dla tej osoby , ciekawostka dla prasy , a logiczna decyzja komisji
      wyborczej .
      Nie pozdrawiam typka w transie .
    • Gość: caragena a jakby to była dziennikarska prowokacja IP: *.oborniki.net 24.10.07, 08:51
      i osoba podstawiona to zupełnie inaczej by śpiewali.
      O nieuczciwości i niekompetencjach komisji wyborczej.

Każdy kij ma dwa końce a miecz zwykle bywa obosieczny.
    • plaszcz Trzeba było wyłożyć fajkę przed szanowną komisją:) 24.10.07, 09:02
      to by nie mieli watpliwosci
    • Gość: mmm Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:08
      sorrki, ale to jest facet, więc jeżeli przychodzi do komisji kobieta
      (facet w przbraniu kobiety), to nie ma co się dziwić, że traktowany
      jet tak a nie inaczej.
      Podejrzewam, że gdyby przy tym nie było telewizji, to skończyłoby
      się w areszcie za próbę oszustwa, czy coś takiego.
      • Gość: dsfv dfv v g A jak przychodzi kobieta przebrana za mężczyznę? IP: 83.238.180.* 24.10.07, 12:10
        A jak przychodzi kobieta "przebrana za mężczyznę" (krótkie włosy,
        spodnie itp) to też jej się nie powinno dopuścić? Co to wogóle
        znaczy "przebrany za kobietę"? Ubrał się jak chciał - jego sprawa,
        to że w komisji siedzą ludzie, którzy nie rozumieją, że męskie,
        żeńskie ubrania to tylko stereotyp w ich głowach, a nie jakaś
        oczywista oczywistość - to jest problem. Polska to jednaj jest
        mentalne zadpie
        • rmaciej1983 Głupio gadasz 27.10.07, 22:38
          On ewidentnie był przebrany za kobietę. Kobiety nie przebierają się
          za mężczyzn. Nie wypychają sobie spodni w kroczu i nie doklejają
          sobie bród. Nie chowają także piersi. Zazwyczaj mają także własne,
          naturalne włosy.
          Natomiast Rafalala jest przebierańcem, więc musiał się liczyć z tym,
          że komisja może go nie skojarzyć z osobnikiem ze zdjęcia.
          Co innego gdyby założył sukienkę, ale nie przebrałby się za kobietę.
          A więc coś Ci się myli, stary/a.
          • unhappy Re: Głupio gadasz 28.10.07, 11:06
            rmaciej1983 napisał:

> On ewidentnie był przebrany za kobietę. Kobiety nie przebierają się
            > za mężczyzn.

Jesteś tego pewien "fachofcu"?
            • rmaciej1983 Re: Głupio gadasz 28.10.07, 17:15
              Tak, jestem tego pewien. Wystarczy spojrzeć do
              rafalala.bloog.pl na notkę "Głos o włos" i zamieszczone tam
              zdjęcie. Zresztą on zawsze przebiera się za kobietę.
              • unhappy Re: Głupio gadasz 28.10.07, 18:00
                rmaciej1983 napisał:

Napisałeś:

"Kobiety nie przebierają się
                za mężczyzn."

Czy jesteś tego pewien?

> Zresztą on zawsze przebiera się za kobietę.

Jakby się przebierał za pingwina to stadko oszołomów by tak nie tupało nóżkami :D
                • rmaciej1983 Re: Głupio gadasz 29.10.07, 09:19
                  No ale nikt się nie przebiera za pingwina.
                  A kobiety przebierające się za mężczyzn to równie rzadkie zjawisko
                  jak mężczyźni przebierający się za kobiety.
                  Głównie spotykane w teatrze lub na balu przebierańców :P.
      • Gość: sd drg A jak przychodzi kobieta przebrana za mężczyznę? IP: 83.238.180.* 24.10.07, 12:15
        A jak przychodzi kobieta przebrana za mężczyznę (krotkie wlosy,
        spodnie itp)? Ubral sie jak chcial, problem jest w glowie komiscji,
        ze ubranie dla nich rowna sie plec. Polska to jednak mentalne zadpie
    • lolektyrmand I bardzo dobrze 24.10.07, 09:08
      Gdyby ta osoba byla transseksualista, zmienilaby plec i nie byloby
      klopotu.
      Gdyby ktos goly przyszedl do lokalu, bo tylko bez ubrania jest soba,
      to tez by pewnie nie zaglosowal. Jesli sie chce uczestniczyc w zyciu
      spolecznym, trzeba sie dostosowywac do ogolnie przyjetych norm.
      • Gość: gg Re: I bardzo dobrze IP: *.e-wro.net.pl 24.10.07, 12:40
        Jesli sie chce uczestniczyc w zyciu
        > spolecznym, trzeba sie dostosowywac do ogolnie przyjetych norm.

Ty je ustalasz, jak rozumiem ?
        • Gość: tsuranni Re: I bardzo dobrze IP: *.idpan.poznan.pl 24.10.07, 14:03
          jak rozumiem, nie rozumiesz słowa "ogólnie"?
        • Gość: xxx Re: I bardzo dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 20:18
          > Ty je ustalasz, jak rozumiem ?

Pomyśl! Potrafisz?
    • 4.slonie Warszawski transwestyta nie mógł zagłosować 24.10.07, 09:10
      Rafalalo, jako Rafał egzystujesz w urzedowych papierach i właśnie
      jako Rafała (nie Rafalalę) chciała Cię widzieć komisja wyborcza. Nie
      dziw się, ze miała problemy z identyfikacją i nie chciala Ci wydac
      kart do glosowania. Mozesz być przeciez Rafalalą na codzień, ale w
      pewnych sytuacjach, np. takich jak wybory - chcesz czy nie - trzeba
      być Rafałem....
    • Gość: Morphy A GW nadal obsesyjnie promuje zboczenia seksualne IP: *.karolin.pl 24.10.07, 09:18
      10 lat temu GW nic nie pisala o transach, homosiach i innych takich. Teraz, gdy juz obalili jedna bariere, pojdzie juz szybko. Za 10 lat GW bedzie nawolywac do leczenia "pedofiliofobii" i "udowadniac naukowo" ze pedofilie powinni miec prawo do adopcji bo przeciez oni naprawde kochaja dzieci i napewno poswiecaja im wiecej czasu niz zapracowani rodzice z heteroseksualnych rodzin.
      • Gość: turtl Kolejny chory na Wyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 14:35
        Chłopie, a nie przyszło ci do głowy, że artykuł powstał po to, żeby skłonić do dyskusji nad nierozwiązanym dotąd problemem społecznym ? Ale jak tu dyskutować z kimś, kto, zamiast na problemie, skupia się na własnych kompleksach i pęka ? Uchodzi z niego wyłącznie beztrościowa miazga, nie posiadająca wartości merytorycznej...

Korzystając z twojej metody: ja sądzę, że za 10 lat to ty będziesz równie głupi, jak dziś.
      • genderka_yaris Re: A GW nadal obsesyjnie promuje zboczenia seksu 24.10.07, 19:05
        Człowieku wyluzuj, bo będziesz mieć problemy ze zbawieniem. Czy gdy Kościół RzK
        zajmuje stanowisko wobec takich zjawisk lub Fronda poświęca znaczą część jednego
        zeszytu na opis takich środowisk to jest to także promocja?
    • wlodzimierz.ilicz Degeneraci mają ciężko. A Rafałek w sukience 24.10.07, 09:23
      myślał, że to zabawne paradować jako mężczyzna w przebraniu kobiety.
      Teraz odebrał część lekcji.
      Może zrozumie, że naprawdę jest źle być nienormalnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka