Gość: wlodek IP: *.hoop.pl 03.12.07, 10:44 Brawo laureaci. To powinna być norma w nowych budynkach. Czasami denerwuje mnie jeden drobiazg. Dlaczego w większości toalet dla niepełnosprawnych lustra montowane są na wysokości półtora metra lub wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wolanka Warszawa może być bez barier IP: *.aster.pl 03.12.07, 16:15 prponuję zająć się także domami kultury, wiem, że potrzeb jest dużo, ale np. dom kultury sąsiadujący ze szkołą integracyjną nie jest w ogóle dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. Nie rozumiem tego, znam taki przykład z autopsji, Zespół Wolskich Placówek Edukacji Kulturalnej przy ul. Brożka w Warszawie. Są pieniądze na farby do pomalowania ścian, na nowe podówjne drzwi do budynku, a nie ma pieniędzy na zwykłay podjazd dla wózków - tyle by wystarczyło, aby kilkoro dzieci zaczęło uczęszczać na zajęcia. Najgorsze jest to, że nikt się tym nie przejmuje, rozmawiałam z panią dyrektor, przyznała mi rację i nic poza tym, wspomniała jeszcze że starali się o kasę dwa lata temu, ale jakoś nie wyszło... W urzędzie odsyłanie, z Solidarności na Bema, z Bema na Solidarności, a dzieci mogą tylko popatrzeć jak ich zdrowi koledzy wygrywają konkursy plastyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Warszawa może być bez barier 03.12.07, 17:09 Dlaczego w ogóle tyle wszędzie schodów?.jakaś mania projektantów czy co. Odpowiedz Link Zgłoś
boruta_wwa Warszawa może być bez barier 03.12.07, 19:39 największa hańba Warszawy to PKP i dworce, z których nie mogą korzystać niepełnosprawni, matki z wózkami etc... b. Odpowiedz Link Zgłoś