Dodaj do ulubionych

Sąd Rejonowy dla m.st.Warszawy

IP: *.city-net.pl 23.01.08, 15:33
z ulicy Marszałkowskiej. Czy mieliście wątpliwą przyjemność korzystania z "usług" tej jednostki? Po kilkukrotnym kontakcie odnoszę wrażenie, że niektóre pracujące tam Panie są - delikatnie mówiąc - mało uprzejme. Może ktoś z Państwa załatwiał tam swoje sprawy i podzieli się wrażeniami?
A może jestem przewrażliwiona i oczekuję w urzędzie elementarnej grzeczności?
Obserwuj wątek
    • Gość: DNA Re: Sąd Rejonowy dla m.st.Warszawy IP: *.spray.net.pl 01.04.08, 11:17
      Podzielamy z żoną Pani opinię . Te Panie są po prostu opryskliwe i każdego
      traktują jak potencjalnego sparingpartnera . Przykro , że są jeszcze takie
      urzędniczki.
    • Gość: bolo Re: Sąd Rejonowy dla m.st.Warszawy IP: *.chello.pl 01.04.08, 11:30
      Miałem tam do czynienia z sądem gospodarczym. Trafiłem na uprzejme, młode
      urzędniczki w sekretariacie jednego z wydziałów.
      Ale reszta chyba nastawiona jest na maksymalne zniechęcanie petenta.
      Petent zniechęcony a zdeterminowany może opłacić sobie prawnika i może to jest
      klucz do zrozumienia pewnych idiotyzmów tej instytucji.
    • warzaw_bike_killerz Re: Sąd Rejonowy dla m.st.Warszawy 01.04.08, 11:43
      czy jest jakas instytucja panstwowa, ktora nie jest wrogiem praworzadnego
      obywatela?
      Kazda instytucja da sie wkrecic w dzialania w celu osiagniecia korzysci
      materialnych kosztem niewyedukowanego prawnie barana. Oczywistymi omylkami
      pisarskimi mozna doprowadzic do niekorzystnego rozporzadzenia wlasnym lub
      cudzym mieniem za pomocą np wyzyskania bledu. Nawet trzeciej strony. Potem mozna
      "naskoczyc", bo wszystko okaze sie, ze w pelnym przeswiadczeniu o zaistnieniu
      slusznych okolicznosci majacych na celu domniemanie o podejrzeniu! Ale tylko w
      przypadku, gdy znajmi krolika nie dadza rady udowodnic koniecznosci izolacji
      barana.

Ja wiem, ze belkot powyzej jest niezrozumialy. Ale jest zrozumialy dla wielu
      praworzadnych instytucji - taki kod dla TWA :))

Nie zartujmy sobie - przeciez urzedniczki sa przyjemne. Dla tych, ktorych znaja,
      bo plywaja wsrod swoich :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka