Gość: krolswiata IP: *.80.lokis.net.pl 15.03.08, 08:21 a tyle mowil o bezmyslnych kierowcach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tredve94 Zientarski jechał 300 km/godz 15.03.08, 08:22 Niestety, nominacja do Nagrody Darwina pewna. Szczęście, że nikomu z postronnych osób nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Zientarski jechał 300 km/godz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 08:32 Powinien pan Zientarski zwrócić koszty wszystkich ekspertyz , wysiłków policji , pracy sadów itp oraz do końca swoich dni łożyć dla rodziny zmarłego dziennikarza. Jeżeli prawo by egzekwowało takie możliwości -niejeden goopek zastanowiłby sie przed pokazywaniem husarii prędkości. Az skóra cierpnie ile takich bezmyślnych zientarskich mija mnie na drodze. Mało miał adrenaliny -chciał sobie podwyższyć próg przeżyć powinien wyjechać i łapać krokodyle gołymi rączkami. Hańba ,że taki goopek bez zdrowego rozsądku pokazywał sie w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x15 Re: Zientarski jechał 300 km/godz IP: *.acn.waw.pl 16.03.08, 10:53 No może oprócz tego młodego dziennikarza, który jechał z Zientarskim. Jemu trochę się niestety stało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Zientarski jechał 300 km/godz IP: *.sttb.pl 15.03.08, 08:23 przypomina mi sie scena z "Twierdza". Kiedy Nicolas Cage rozbija Ferrari i motorowerzysta mowi mu "Człowieku rozbiłes swoje Ferrari" Nicolas odpowiada mu "nie było moje" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Zientarski jechał 300 km/godz IP: *.chelmnet.pl 15.03.08, 19:11 HEHEHE,dokładnie to samo sobie w pewnym momencie pomyślałem ;D okrutne...ale zarazem okrutnie ironiczne. '-Hey,man..,you've just focked up ur ferarri! -It wasn't mine.Neither is this! - Hey!' Odpowiedz Link Zgłoś
ania692i A słyszeliście o tym że to być moze podróbka była? 15.03.08, 08:23 A słyszeliście o tym że to być może podróbka była? W e Włoszech niedawno zamknięto fabrykę produkującą podróbki. Kiedy pokazali zdjęcia z wypadku na salonie motoryzacyjnym ludziom z Ferrari byli zszokowani ogromem zniszczeń. Prawdziwe ferrari nie powinno się tak rozpaść na kawałki.... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: A słyszeliście o tym że to być moze podróbka 15.03.08, 16:25 droga Aniu, podrobka oparta na modelu pontiac fiero mialaby trudnosci z przekroczeniem 250 km/h. a przy uderzeniu w beton z predkoscia ok. 200 km/h trudno o niewielkie zniszczenia. testy zderzeniowe przewiduja 50-60 km/h, nie 180. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Zientarski jechał 300 km/godz IP: *.merinet.pl 15.03.08, 08:24 Tego się nawet skomentować nie da, bo na usta cisną się same niecenzuralne słowa. Życzę Zientarskiemu jak najszybszego powrotu do zdrowia, a potem ładnych kilku lat w więzieniu bez zawieszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Zientarski jechał 300 km/godz IP: 212.244.167.* 15.03.08, 08:31 A może zaraz okaże się że jechał nie 300 kmh tylko 400 i nie jechał ale leciał F-16. Ludzie pomyślcie trochę zanim coś napiszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: Zientarski jechał 300 km/godz IP: *.sttb.pl 15.03.08, 08:33 > A może zaraz okaże się że jechał nie 300 kmh tylko 400 i nie jechał > ale leciał F-16. Ludzie pomyślcie trochę zanim coś napiszecie. mozliwosci techniczne sa: pl.wikipedia.org/wiki/Ferrari_360#Dane_Techniczne rozpędzic sie da, gorzaj opanowac na nierownej powierzchni Odpowiedz Link Zgłoś
hwojtek Re: Zientarski jechał 300 km/godz 15.03.08, 17:44 Bzdura. Fizyka jest nieubłagana. Odległość od świateł na skrzyżowaniu Wałbrzyska/Puławska, z którego Zientarski miał wg świadków "ruszać tak, że ziemia się trzęsła" do garbu, na którym podbiło w górę Ferrari, wynosi około 620 metrów. Ferrari 360 Modena ma moc 400 KM i na pusto - bez paliwa i pasażerów - waży 1395kg. Można liczyć, że masa auta wynosiła jakieś 1570 - 1600kg. W warunkach absolutnie idealnych i przy założeniu pełnej przyczepności, 360 Modena F1, przyspieszający pełną mocą 295kW, na 620 metrze od sartu ma prędkośc 205,18 km/h. Więc niech ten idiota z policji, który wylicza "300 km/h" pójdzie do gimnazjum nauczyć się fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non_logos Re: Zientarski jechał 300 km/godz IP: *.centertel.pl 16.03.08, 05:38 hwojtek napisał--W warunkach absolutnie idealnych i przy założeniu pełnej > przyczepności, 360 Modena F1, przyspieszający pełną mocą 295kW, na > 620 metrze od sartu ma prędkośc 205,18 km/h. Wojtek jesteś w błędzie.Ja w nocy próbowałem ile tam ,,pójdzie,,fura.Nie mam ferarii tylko seryjny samochów o mocy 160KM,i do tego uskoku miałem 190/h. Na fizyce może się nie znam,ale odczytać licznik potrafie. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Garb winien, a nie ś.p. Zientarski 16.03.08, 11:10 hwojtek napisał: > do garbu, na którym podbiło w górę Ferrari A czy jest tam znak ostrzegawczy - Uwaga garb na jezdni! Jechać nie przekraczając 50 km/godz! Jeśli nie ma znaku ostrzegawczego, to jest to wina miejskiego wydziału drogowego, a nie świętej pamięci Zientarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: Garb winien, a nie ś.p. Zientarski IP: *.aster.pl 16.03.08, 15:56 Oczywiście że garb jest oznakowany. Zientarski póki co nie jest świętej pamięci. Swoją drogą - ALE KRETYN. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felek Zdankiewicz Re: Garb winien, a nie ś.p. Zientarski IP: *.versanet.de 16.03.08, 17:54 NO i bardzo dobrze! Znaleziono winnego za glupote polskiego szwolezera!!! Typowo polskie! A Tak szczerze mowiac, to wine za to wszystko ponosi firma Ferrarri. Czemu buduja tak szybkie aftomobile????? Pozdrowko! Felek Zdankiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Garb winien, a nie ś.p. Zientarski 16.03.08, 19:05 Ooo całkiem ciekawa teoria, na temat tego, kto może być jeszcze winien, poza samym Zientarskim. A napisz proszę ile to można jeździć w terenie zabudowanym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Zientarski jechał 300 km/godz IP: *.merinet.pl 15.03.08, 09:08 Gość portalu: rob napisał(a): > A może zaraz okaże się że jechał nie 300 kmh tylko 400 i nie jechał > ale leciał F-16. Ludzie pomyślcie trochę zanim coś napiszecie. Może sam pomyśl. Nikt tu nie twierdzi, że osiągnął dokładnie 300km/h. Niezależnie jednak czy było to 180, czy 230 faktem jest, że kierowca (niezależnie od nazwiska) jest niedorozwiniętym XXX bez wyobraźni. I musi ponieść możliwie najsurowszą karę. Pojedź do Niemiec (gdzie podejście do prędkości jest najbardziej liberalne na świecie) i spróbuj przejechać się w terenie zabudowanym 100km/h, a zobaczysz co zrobi z tobą Policja, a potem sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
okoni Zientarski jechał 300 km/godz 15.03.08, 08:33 no ,to jak tylko wróci do zdrowia to zanim trafi za kratki to odda za furę i mam nadzieję że odwiedzi kolegę na cmentarzu.normalnie kur..ca mnie strzela jak widzę krytykę gościa który na prostej drodze przekroczy prętkość o 20 km/h albo nie włączy migacza, a tu non stop politowanie nad takim piratem i teksty typu :" gdyby droga była równa maciuś by dał radę" albo "tej śmierci winny jest zarząd dróg" eh skoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo BMW Życzę mu kalectwa IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.08, 08:43 bo tylko jako kaleka nie zabije następnym razem kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacjowicz Dlaczego w Polsce ? IP: *.135.240.220.dynamic.dsl.comindico.com.au 15.03.08, 10:07 Dlaczego NIKT w Polsce nie przestrzega przepisow drogowych. Bylem na wakacjach i strach bylo jezdzic po drogach. To co sie tam dzieje to wola o pomste do Boga. NIKT nie przestrzega przepisow drogowych a zwlaszcza ograniczenia szybkosci. Jazda z szybkoscia dwukrotnie wieksza niz wskazuja znaki drogowe to normalka. Niejednokrotnie jada nawet TRZY razy wiecej jak nakazuje znak, a jak ktos usiluje jechac prawidlowo to ordynarnie najezdzaja na ciebie, trabia i pokazuja wulgaryzmy, wyzywaja i temu podobne ekscesy. Wyprzedzanie na trzeciego , a nawet na czwartego to nagminne, tak samo jak wymuszanie pierwszenstwa. Pieszy na przejsciu oznakowanym pasami to jest u was obiekt do upolowania. Jak tak dalej bedziecie jezdzic to was wkrotce trzeba bedzie trzymac w wariatkowie. Oszolomy kopniete w mozg nie rokujace nadzieji na wyleczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Dlaczego w Polsce ? 15.03.08, 10:30 Gość portalu: wakacjowicz napisał(a): Pieszy na przejsciu oznakowanym pasami to > jest u was obiekt do upolowania. No mnie też to przeraża w Warszawie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 400km/h/miasto Re: Dlaczego w Polsce ? IP: *.lei3.cable.ntl.com 16.03.08, 04:37 jak sie niepodoba to wyier...c stad!!!nie potrzebujemy takich idiotow!!jakos innerzeczy wam nieprzeszkadzaja... Odpowiedz Link Zgłoś
tvtotal2 z taką prędkością to się zap*****, a nie jedzie 15.03.08, 12:06 szkoda mi jedynie rodziny bo to już był pogrzeb, kierowca bombowca caly czas w szpitalu. Dla mnei to współczesna naturalnej selekcji. Słabsze osobniki wymierają, a czasem zgarniają nagrodę Darwina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aankaa Re: Zientarski jechał 300 km/godz IP: *.acn.waw.pl 15.03.08, 17:16 Wiadomo już także, skąd Zientarski miał auto. Zostało zostawione mu na przechowanie przez znajomego, który kilka dni wcześniej kupił go za ponad 300 tys. zł. Samochód podobno nie był jeszcze nawet ubezpieczony === ciekawe który z panów Z. odkupi znajomemu autko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio1231 Re: Zientarski jechał 300 km/godz IP: *.ipt.aol.com 15.03.08, 19:29 Jak czytam o takich grach i zabawach ludu polskiego, to skora na mnie cierpnie. Dzieki Bogu juz dosc dawno wyjechalem z tego kraju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sammaria Re: Zientarski jechał 300 km/godz 15.03.08, 22:49 Wypadek na własne życzenie. Dobrze, że nie zabił lub okaleczył innych ludzi na drodze. Jeżeli ktoś chce być samobójcą to bezpieczniej dla innych jest ... sznurek i stołek , a nie samochód na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
sammaria Re: Zientarski jechał 300 km/godz 15.03.08, 22:59 Podobno mamy państwo prawa.... ale prawo nie jest równe dla wszystkich obywateli. Niektórzy zabójcy są uprzywilejowani... Otylia Jędrzejczak, Zientarski... obywatele winę widzą w złym stanie dróg, stresie przed zawodami itp. Tzw. społeczeństwo traktuje łagodnie pijaka (upił się ze zmartwienia), gwałciciela (kobieta narzycała mu się), złodzieja (ma piątkę dzieci na utrzymaniu), ludzi z pierwszych stron kolorowych gazet (no bo o kim wtedy czytaliby plotki)itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felek Zdankiewicz Re: Zientarski jechał 300 km/godz IP: *.versanet.de 16.03.08, 07:28 Pokazal chlopak polsko-husarsko fantazje! Dawno juz nie pisalista, jak szliswa na szwabskie papierowe czolgi z lancami! A to narod piastowiczow potrzebujetsja!! Pozdrowko Felek Zdankiewicz PS: A tak nawiasem - co to za Ferrarri za 85 000 Euro?? Jakis z demobilu (ale 300 wyciagnal)! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Zientarski jechał 300 km/godz 16.03.08, 09:54 felus, naucz ty sie czytac. uzywany. modelu 360 juz nie produkuja, od jakiegos czasu jest nowy 430. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felek Zdankiewicz Re: Zientarski jechał 300 km/godz IP: *.versanet.de 16.03.08, 10:03 Sorry, od czasu kiedy przezucilem sie na Syrenke - Ferrarri juz mnie nie tak interesuje! Pozdrowko Felek Zdankiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Zientarski jechał 300 km/godz 17.03.08, 13:18 Masz rację, prawdziwy mężczyzna nigdy nie jest szybki;-) Odpowiedz Link Zgłoś