Gość: w. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 20:49 Szkoda, że nie mogłem tam być... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dawidson Jakie tłumy??? chyba żydów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 21:02 dalibyście już na luz sobie, ile jeszcze będzie tej paplaniny???? Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Jakie tłumy??? chyba żydów... 20.04.08, 21:26 Gość portalu: dawidson napisał(a): > dalibyście już na luz sobie, ile jeszcze będzie tej paplaniny???? Ty to chyba z Torunia, bo my w Warszawie cieszymy sie, że wspomina się Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
cezaryga Mów za siebie 20.04.08, 22:05 Mnie to jest raczej obojętne i nie bardzo rozumiem tego całego zgiełku. Przypomina mi to czasy PRL ale w innej formie. Ze wszystkich stron natrętna propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Mów za siebie IP: *.aster.pl 21.04.08, 07:42 Masz racje, caly czas o Zydach tylko, moze skonczyc ta parodie Odpowiedz Link Zgłoś
telimena30 Re: Jakie tłumy??? chyba żydów... 21.04.08, 00:09 Dokładnie nutka, mów za siebie, MY,MY, WY, WY jak a komuny...no i widać dla icków też to jest ok., w sumie na ogół zwroty jakich używają to też liczba mnoga.... Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Jakie tłumy??? chyba żydów... 21.04.08, 08:32 telimena30 napisała: > Dokładnie nutka, mów za siebie, MY,MY, WY, WY jak a komuny...no i > widać dla icków też to jest ok., w sumie na ogół zwroty jakich > używają to też liczba mnoga.... Mówię za siebie i cała masę moich przyjaciół. I co - wyślesz nas do gazu albo na Madagaskar, telimenko? Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Jakie tłumy??? chyba żydów... 21.04.08, 11:53 > Mówię za siebie i cała masę moich przyjaciół. I co - wyślesz nas do > gazu albo na Madagaskar, telimenko? Wy żydzi od skrajności do skrajności... Może wreszcie dotrze ci ciebie że nie jesteście pępkiem świata? Tak jak i przedmówców, mnie te żydowskie wspominki męczą i nudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Jakie tłumy??? chyba żydów... 21.04.08, 17:27 ...wy żydzi od skrajności do skrajności...ciekawe. Skąd wiesz, że jestem żydówką? Masz jakąś ukrytą, rasistowską metodę odróżniania żydów od nie-żydów?Bo ja nie wiem, czy jesteś Polakiem i takiego argumentu nie stosuję. Dokonałeś, menago, podziału na "wy-my". Według jakich kryteriów? Jeśli ciebie "te żydowskie wspominki męczą i nudzą" to po co je czytasz i, co więcej, brylujesz na forach? Bo chcesz...tylko co chcesz?Zastanów się spokojnie i sam sobie odpowiedz.Bo ja twojej odpowiedzi już ciekawa nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Jakie tłumy??? chyba żydów... 22.04.08, 00:53 A jednak odpowiem. Czytam je, bo jestem czytelnikiem forum "Gazety". Mam też prawo wypowiadać się na tematy które mnie interesują. Skoro tak gorliwie peorujesz w obronie żydowskich wspomnień, mam nadzieję że za czas jakiś pochylisz głowę ku pamięci ofiar żydowskich opraców - Brońskiego, Dekutowskiego i setek, tysięcy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Jakie tłumy??? chyba żydów... 22.04.08, 23:45 menago1916 napisał: > A jednak odpowiem. Czytam je, bo jestem czytelnikiem forum "Gazety". > Mam też prawo wypowiadać się na tematy które mnie interesują. Skoro > tak gorliwie peorujesz w obronie żydowskich wspomnień, mam nadzieję > że za czas jakiś pochylisz głowę ku pamięci ofiar żydowskich > opraców - Brońskiego, Dekutowskiego i setek, tysięcy innych. Pochyle sie nad pamięcią każdej ofiary, bez podziału na narodowości i nikogo nie będę poddawała "selekcji na rampie". Pochylę się nad ofiarami Żydów, Polaków, Rosjan, Niemców, Palestyńczyków,etc. Jest tylko jedno drobne "ale" - nikt nigdy nie zniszczył żadnego narodu na taką skalę, jak zrobili to Niemcy i Rosjanie wobec Żydów. Skoro skala zniszczenia tez nie jest dla ciebie istotna, to trudno. Ginęli za to, że urodzili się nie we właściwym lóżku. Popatrz na stare zdjęcia małych dzieci, które mogły by do dziś żyć. Poszły z dymem...Jeśli to ciebie nie wzrusza i nie przejmuje, to rzeczywiście - śmiej się z tych, których to "bierze".Twoje prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Jakie tłumy??? chyba żydów... IP: *.aster.pl 22.04.08, 19:52 Ja mam po dziurki z nosie tych zydowskich narzekan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabawne Re: Jakie tłumy??? chyba żydów... IP: *.acn.waw.pl 20.04.08, 22:14 Niektorzy sa naprawde zabawni. Jedna uliczka w Warszawie, ale temu tu czlowiekowi sie nie podoba!!! Niepodoba to nie chodz tam, niepodoba to nie patrz, niepodoba to nie wchodz na wyborcza. Najbardziej rozbrajaja mnie Ci wszyscy, ktorzy tak na ta gazete narzekaja, jakaz to ona jest niedobra, a robia to na jej serwerach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinique W paradę gejów, to potraficie ... IP: *.acn.waw.pl 20.04.08, 23:54 ... krzykacze rzucać c*u*ami, ale na imprezy organizowane przez społeczność żydowską, jakoś wam nie starcza pary i odwagi. Cykacie się? Ejże, chyba mamy zatem do czynienia z nowym zjawiskiem - dyskryminacją w dyskryminacji. W demokracji należy dyskryminować wszystkich po równo! Niebawem ambasador Izraela złoży notę w tej sprawie w pałacu namiestnikowskim, ale wobec takiej dyskryminacji w dyskryminacji chyba będzie miał do tego pełne prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKE koncert godzine wczesniej, niz zapowiedziano :-( IP: *.chello.pl 21.04.08, 00:17 Szanujac naklad pracy organizatorow, idee instalacji i dostojnosc czasu i miejsca, nie moge jednak przemilczec swego rozgoryczenia (w dodatku w oparciu informacje z www Fundacji przeslana przeze mnie na Muzykanta, "odbili sie" tez inni), ze koncert slawnych muzykow, mych kolegow odbyl sie nie od 20.00, jak zapowiadano, a ok. 18.50-19.35, gdy i ja i wielu na wczesniejsze dzialania tam przyjsc nie moglo, i ludzie maja prawo muzyke sama wybierac, skoro do godziny przypisana, i a szybsze skonczenie sie sederu i zimno tego nie usprawiedliwiaja. shalom.org.pl/img/rocz.jpg (moj zonkil - co roku od dziecka w tym samym miejscu, tylko czesciej ciemna roza; a nastepna pod kurhan i platz juz :-) "musialem" prosic) bi.gazeta.pl/im/8/5136/z5136058X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKE koncert Jerzego Kaliny? :-) IP: *.chello.pl 21.04.08, 00:26 "koncert (...) i Jerzego Kaliny"? :-) Czy autor notki tam byl i wie, o kim mowi? J.Kalina byl autorem instalacji z telefonem i lodem, a nie 1 z muzykow (R.Roginski, M.Trzaska, P.Szamburski, M.Gorczynski) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Czy "pokój dla ludzi" dotyczy także Palestyńczyków 21.04.08, 07:37 Czy ten "pokój dla ludzi" dotyczy także Palestyńczyków????? To Niemcy, a nie Palestyńczycy, utworzyli VL-Treblinka II. Z domostw wypędzono natomiast NIEWINNYCH Palestyńczyków, zamiast utworzyć żydowskie państwo na terenie Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TPepe Re: Czy "pokój dla ludzi" dotyczy także Palestyńc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 09:18 A mi sie wydawalo, ze to niewinni Palestynczycy zaczeli strzelac do Zydow w 1947. Hmm..ale pewnie to byli prowokatorzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Skandal IP: *.aster.pl 21.04.08, 07:50 dlaczego te kamienice nie sa remontowane? MOze Zydzie celowo to robia aby miec scenografie do swoich Swiat? Aby moc sie umartwiac caly czas nad soba? Austriacka firma niby to kupila czyli prawdopodobienstwo, ze to Zydzi jest bardzo duze chyba? Druga strona nalezy do Miasta wiec moze dziala jakies Zydowskie Lobby zeby to wszystko bylo nie remontowane i zeby mogli tam za darmo przychodzic? Czy wogole zaplacono Miastu za wykorzystanie tej ulicy na ten festiwal czy co? Czy zaplacono, ze powieszono plakaty na czyjes posesji? Odpowiedz Link Zgłoś
tolba Re: Skandal 21.04.08, 08:03 Strzel sobie barana i przestań tyle tankować, bo Twój bełkot aż ciężko czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Skandal IP: *.aster.pl 21.04.08, 08:07 "Przejdz" sie do szkoly to moze cos zrozumiesz ale dobrze, ze pisac chociaz potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKE celowo nieremontowane przez kogo? / Re: Skandal IP: *.chello.pl 21.04.08, 12:09 Fakt, ze te kamienice z premedytacja nie sa remontowane (a obdrapane i doburzone zostaly w latach 50-ych w ramach "zwalczania burzuazji" i "nowej architektury") od lat, bo wpisanych do rejestru zabytkow nie wolno rozebrac, a inwestorom sie "nie oplaca", wiec cynicznie czekaja, aze sie rozsypie. Uzyta tu jednak definicja, ze to "Zydzi czekaja" uniemozliwia dyskusje, jest glupota, chamstwem i nietaktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania celowo nieremontowane przez kogo? / Re: Skandal IP: *.aster.pl 21.04.08, 20:15 Jakie slownictwo :) a skad wiesz czy nie maja wlasnie interesu w tym zeby nie remontowac i tak jak na poczatku ktos napisal, schodzic sie tam. Nietakt - a to dlaczego? Kazdy tutaj moze wypowiadac sie na kazdy temat i prezentowac swoje opinie, przypuszczenia czy nawet kreowac teorie spiskowe :) Na poczatku kupil to Zyd i nie zrobil przez lata NIC i odsprzedal (na pewno z zyskiem) Austriackiej firmie czyli moze to jest zydowska firma rowniez? Czy to jest prawda nie wiem ale... Chamstwo :) dalczego niby? Dlatego ze Zydzi tak ucierpieli w wojnie? A my Polacy czy Romowie czy nawet homoseksualiscie przeszli bez szwanku przez wojne? Tam sa pytania, przypuszczenia a nie stwierdzenia wiec czytaj uwaniej i pozniej odpowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKE celowo nieremontowane przez kogo? / Re: Skandal IP: *.chello.pl 22.04.08, 09:32 To, co napisalas, niestety utwierdza mnie w opinii. Oczywiste, kto osobowo, imiennie co kupil, sprzedal i nie odrestaurowal, a kto co osobiscie ma z pamiecia tragedii akurat tej czesci miasta i ulica. "My" די פּאָלנישע ײידנ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKE celowo nieremontowane przez kogo? / Re: Skandal IP: *.chello.pl 22.04.08, 09:35 ן- na koncu pomylilem w takim slowie, bolesny znak czasow, echo wojny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania celowo nieremontowane przez kogo? / Re: Skandal IP: *.aster.pl 22.04.08, 19:51 Oczywiscie ze jest to przykre i sama jak przechodze codziennie i widza to ulice to jest mi przykro i nawet moze nie chcialabym aby byla remontowana ale mysle ze jest "wykorzystywana" w zlym kierunku. Jedna grupa uzurpuje sobie prawo do niej i wykorzystuje ja jak moze dla swoich celow i przy tym jeszcze placze, lameci, krzyczy. Ktos napisal wczesniej ze moze wlasnie powinnismy to wszystko traktowac jako Powstanie Warszawskie i wszystkich traktowac jak Warszawiakow a nie "My Zydzi" pokrzywdzenia najbardziej, jacy jestesmy biedni. Jak dlugo mozna sluchac tych narzekan i jeczen Odpowiedz Link Zgłoś
blinski celowo nieremontowane przez kogo? / Re: Skandal 25.04.08, 00:06 ja tam częściej słyszę lamenty górników, nauczycieli i pielęgniarek niż żydów. akurat ta część dzielnicy była zamieszkiwana głónie przez zżydów i fajnie by było, gdyby się czymś odrózniała od reszty. świetnie to rozumiem, że żydzi czują się związani akurat z tym miejscem, i raczej nie są jedynymi lamentującymi przez naszą niewydolność biurokratycznej maszyny i głupie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Za duzo o tych zydach IP: *.aster.pl 21.04.08, 08:52 w innych krajach nie marnuje sie czasu na takie bzdury i rozrywanie szat i narzekanie. Tyle lat po wojnie a tutaj robi sie z tego taka sprawe o wymiarze wiec kataklizmu. Prezydent i telewizja caly czas. Dajcie spokoj i zabierzcie sie do roboty. Nie jest to sprawa, ktora powinna zajmowac tyle miejsca w TV czy w prasie. Sprawa przykra i powinna byc obchodzona w ciszy i spokoju w zamysleniu a tutaj robi sie Impreze :) Po co? Ja chce zyc w spokoju a nie patrzec na te szopki z umartwianiem sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Za duzo ? IP: *.aster.pl 21.04.08, 09:57 To nie chodzi o żadną"szopkę z umartwianiem".Tak samo w takim razie powinniśmy "dać sobie spokój"i przestać obchodzić rocznice powstania warszawskiego.Ci ludzie żyli w tym mieście od pokoleń i tu zginęli,bo najeźdźcom nie pasowali..i o tym naleźy pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Za duzo ? IP: *.aster.pl 21.04.08, 20:17 Mysle, ze tylko w Polsce tak sie obchodzi "hucznie" te wszystkie rocznice. Trabi i babi i narzuca wszystkim. Moim zdaniem takie rzeczy wymagaja skupienia i spokoju a nie medialnej celebracji na kazdym kroku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKE "robienie kataklizmu"? IP: *.chello.pl 21.04.08, 12:12 Jak ktos nie rozumie "robienia kataklizmu" to dowod, ze uczyc trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek Re: "robienie kataklizmu"? 21.04.08, 13:40 no szczególnie w izraelu zarąbiście uczą o Polsce i Polakach, lepiej naprawdę zamknijcie się w jakimś gettcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: "robienie kataklizmu"? IP: *.aster.pl 21.04.08, 20:21 Jezyk powinien ewaluowac rowniez :) i czasami aby dodac emocji moze warto uzywac mocniejsze stwierdzenia czy nawet nie gramatyczne aby lepiej uzmyslowic rzeczy :) Po drugie nie jestesmy na Uniwersytecie :) P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekajacy Re: Za duzo o tych zydach IP: 193.200.216.* 21.04.08, 16:15 Czekam na Twój post jak się zacznie szopka wokól kolejnej rocznicy powstania warszawskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Za duzo o tych zydach IP: *.aster.pl 21.04.08, 20:23 Oj beda znowu lamenty ale teraz Polakow :) mamy to we krwi przeciez, umartwianie sie, krzyczenie ze jestesmy narodem wybranym i doswiadczonym jakby nie bylo na swiecie innego :) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Za duzo o tych zydach 25.04.08, 00:09 cisza i spokój - w porządku, lepsze to niżdarcie szat, ale jeszcze lepsza jest zabawa, gdy coś się dzieje - właśnie tak jak zorganizowano to na próżnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majcher Żydowska kolacja dla warszawiaków na Próżnej IP: *.klaudyny.waw.pl 21.04.08, 18:03 Ja widzę, że kilka osób ma tu jakieś problemy ze sobą które powinno się leczyć. Pytam was co wam przeszkadza w tych obchodach, czy są one pod waszymi oknami i sapać wam nie dają? Bo nie rozumiem, nie macie w sobie na tyle empatii aby choć przez chwilę wspomnieć 5 milinów ofiar holocaustu-czy to tak dużo kosztuje, aby przez moment się pomodlić za kogoś innego. Nie rozumiem dlaczego przeszkadza wam że jest transmisja obchodów w telewizji, czy żyjemy w głębokim PRL'u że mamy tylko jeden kanał telewizyjny-mozecie sobie włączyć coś innego jeśli nie rozumiecie dlaczego należy chodz przez chwilę zobaczyć i pomyśleć o tym co się w tym mieście wydarzyło. Jeśli nie mieści wam się w głowie że można wspominać bohaterstwo Żydów, to wspomnijcie ich jako bohaterskich Warszawaków, którzy tworzyli to miasto i którzy zostali w nim pochowani, a jeśli nawet tego nie potraficie to proszę was wracajcie na swoją wiochę, bo Warszawa takich osób jak wy nie chce i niepotrzebuje i lepiej da sobie radę bez was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Żydowska kolacja dla warszawiaków na Próżnej IP: *.aster.pl 21.04.08, 20:24 Place abonament za polska telewizje :) i nie chce tego ogladac po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Żydowska kolacja dla warszawiaków na Próżnej 22.04.08, 23:50 Gość portalu: Wiola napisał(a): > Place abonament za polska telewizje :) i nie chce tego ogladac po > prostu Ja też płacę i zapłacę więcej, żeby to oglądać, bo po to jest telewizja publiczna. Masz pilota? Skorzystaj i nie oglądaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek"Aiwa-Platz" Żydowska kolacja dla warszawiaków na Próżnej IP: *.centertel.pl 22.04.08, 07:11 To dwie różne kolacje były? W tym samym miejscu i czasie, moi znajomi z Izraela byli na kolacji /za którą płacili dzień czy dwa wcześniej/ i było coś kilkadziesiąt osób. Odpowiedz Link Zgłoś