Gość: foto pliz IP: 195.90.102.* 27.05.08, 23:06 a zdjęcie gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zouzik Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.aster.pl 27.05.08, 23:16 link do całego rankingu by się przydał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahah Re: Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.gprs.plus.pl 27.05.08, 23:17 www.prettyuglyfurniture.com GW zapomniała ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Ale może wygodna jest, nie jak nowoczesne IP: *.magma-net.pl 28.05.08, 20:41 Nic nie widzę w niej szpetnego. Wygląda tak, że chciałoby się na niej usiąść lub wygodnie położyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doogroo Re: Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: 150.254.175.* 29.05.08, 09:37 Zapomniała? To taki styl: "parszywe dziennikarstwo krawężnikowe". A uważają się za lepszych od "Faktu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reo Piękna, przytulna kanapa IP: *.kei.sggw.waw.pl 28.05.08, 19:11 Najwyraźniej co kraj to gust, ciekawe jakie są tamte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahah stary news... IP: *.gprs.plus.pl 27.05.08, 23:17 droga gazeto, rozumiemy brak tematów, ale żeby z braku laku chwytać się za stare wiadomości? wstyd. www.polskieradio.pl/nauka/strumiendanych/artykul49354.html www.zw.com.pl/artykul/247247.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzyio Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.compnet.pl 28.05.08, 02:19 Ta kanapa ma bardzo apetyczny wygląd. Przypomina mi takie ciasto z kruszonką i rabarbarem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raziel Re: Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.aster.pl 28.05.08, 20:40 A mi sraczkę niemowlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Rachel, tobie wszystko w Polsce źle się kojarz IP: *.magma-net.pl 28.05.08, 20:43 Takie nieszkodliwe zboczenie wybranej nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak jest paskudna, lecz wygląda na rozłożystą. IP: *.tktelekom.pl 28.05.08, 23:19 więc wygodnie by mógł na niej podupczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Re: Rachel wygląda na rozłożystą? 30.05.08, 18:38 Nie znam, nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
obaryb Zdobywcy 3 i 5 miejsca to ten sam model! 28.05.08, 12:27 A zdobywcę 4 chętnie bym sobie ustawił w salonie. Odpowiedz Link Zgłoś
laclos Warszawa ustanawia kanony brzydoty 28.05.08, 16:51 A mnie sie ta kanapa podoba. Lubie meble typu retro: tapicerowane, miękkie, duze, w jaskrawych kolorach. Brzydota nie w meblu, a w ogolnym wystroju mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold_Łopata Re: Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 19:38 Jak to wdg. ciebie jest mebel retro to ja jestem pruski kredens. To ze zdjęcia to jakaś stara, paskudna wersalka z PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Radość w GW, nareszcie można łatkę przypiąć IP: *.magma-net.pl 28.05.08, 20:46 Co za simcha w redakcji Gazety Wyborczej! Znowu coś wytknieto Polakom! Co za radość o tym pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b_j bardzo ładna kanapa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 17:21 to współczesne meble są szkaradna w swojej sztampowości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.dyn.optonline.net 28.05.08, 19:07 Jezeli chcecie zobaczyc cale galerie okropnych mebli to przyjedzcie do Passaic w New Jersey /USA/ i obejrzyjcie sklepy z meblami prowadzone przez tut. kupcow pochodzenia latynoskiego i chinskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: Nie Warszawa, tylko komisja: Rottenzwajgowa i IP: *.magma-net.pl 29.05.08, 18:10 ...i jej znajomi z Synagogi ustalają kanony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były parafianin a "ozdoby" w kościołach są ze styropianu IP: *.chello.pl 28.05.08, 19:18 ...i przyozdobione są sztucznymi kwiatami w fikuśnych wazonach. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Fajna kanapa 28.05.08, 19:37 Podoba mi sie ta kanapa - musialaby tylko znajdowac sie w otoczeniu innych secesyjnych mebli. Jesli komodke, fotel lub stolik w stylu Ludwik XVI (lub podobnym) wstawimy do salonu w calosci umeblowanego w IKEA, tez bedziemy zdania, ze antyk wyglada szkaradnie, podczas gdy szkaradne jest wlasnie otoczenie na tle antyku. Odpowiedz Link Zgłoś
zsa-zsa Re: Fajna kanapa 28.05.08, 20:42 > musialaby tylko znajdowac sie w otoczeniu innych secesyjnych mebli. waldemar, Ty naprawde myslisz, ze ta kanapa jest secesyjna???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Fajna kanapa, secesyjna czy nie. IP: *.magma-net.pl 28.05.08, 20:52 Nic nie widzę w niej szczególnie brzydkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Fajna kanapa 29.05.08, 00:49 zsa-zsa napisała: > > musialaby tylko znajdowac sie w otoczeniu innych secesyjnych mebli. > > waldemar, Ty naprawde myslisz, ze ta kanapa jest secesyjna???? ----------------------------------------------------- Tak mi sie zdaje. Na Poznego Bieruta lub Wczesnego Gomolke raczej nie wyglada - powiedzialbym, parafrazujac Albercika z Sexmisji "Pozne Rokokoko"... Zreszta cholera ja wie. U mojej ciotki stala podobna, tyle ze w kolorze sraczkowato-fioletowym (pelny odjazd!), do tego gustownie wylozona folia, coby sie nie brudzila... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Fajna kanapa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 23:38 Wybacz szczerość, ale nie odróżniasz określeń secjesja i Ludwik XVI. Przecież to kompletnie różne style Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Fajna kanapa 29.05.08, 00:55 Gość portalu: Ala napisał(a): > Wybacz szczerość, ale nie odróżniasz określeń secjesja i Ludwik XVI. Przecież to kompletnie różne style ------------------------------------------------------- Faktycznie, kurde, napisalem jakby to bylo ganc pomada. No nie, style antycznych mebli jeszcze troche odrozniam i raczej nie pomylilbym Secesji z Ludwikiem XVI. Chodzilo mi raczej o fakt, ze jesli pomiesza sie style (szczegolnie jakiekolwiek antyki z meblami nowoczesnymi) to wychodzi wyjatkowa kaszana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Re: Waldemar, przestań, zęby bolą! IP: 212.76.37.* 29.05.08, 19:02 pluszowa kanapa w wielkie czerwone kwiaty + secesyjna komoda + stolik ludwik XIV ??? Zapomniałeś o ciężkim żyrandolu ze szklanymi łazkami i złoconymi prętami... I jeszcze to wszystko upchnięte w M3. To piękny komplet. Gratuluję gustu! Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Waldemar, przestań, zęby bolą! 30.05.08, 23:15 Gość portalu: drojb napisał(a): > pluszowa kanapa w wielkie czerwone kwiaty + secesyjna komoda + stolik ludwik XIV??? Zapomniałeś o ciężkim żyrandolu ze szklanymi łazkami i złoconymi prętami... I jeszcze to wszystko upchnięte w M3. To piękny komplet. Gratuluję gustu! ------------------------------------------------------ Jesli o czyms zapomnialem, to chyba tylko o szklanej rybie na telewizorze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 19:46 w egipcie to akurat mają meble... siedza dupą na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: ta kanapa się może w nocy przyśnić ! IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 28.05.08, 19:47 ta kanapa się może w nocy przyśnić ! horror ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Mnie to może się przyśnić Michnik, a nie kanap IP: *.magma-net.pl 28.05.08, 20:55 To dopiero horror! Kłapie zębami w kącie i nie może wyjąknąć słowa przez cały sen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x [...] IP: *.crowley.pl 28.05.08, 19:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 20:06 ten kraj cały jest taki Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl o nie prosze państwa 28.05.08, 20:17 ja miałam najbrzydszą kanapę, niestety już śp, z niby kwiatowymi wzorami i barwieniami przesuniętymi gdzieś tak o 2 cm w stosunku do tychże wzorów :D Kolorystyka oczywiście sraczkowata, siląca się na czerwień (taka czerwień typowo radziecka) natomiast tam gdzie liście zieleń zastąpiono cudną szarością... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janciwo Re: o nie prosze państwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 20:19 O cholera, to chyba kupiłem ją od Ciebie :o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: W komisji zasiadali Schlangbaum i Rosenzwajgow IP: *.magma-net.pl 28.05.08, 21:00 Więc werdykt nie mógł być inny. A konkurs organizowała TelAwizja, przy współpracy TVN, Polsatu i Schnepffowej z TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
komandor_gruzel Re: W komisji zasiadali Schlangbaum i Rosenzwajgo 29.05.08, 14:31 Ej ty, a tego żyda w Warce to się pewnie cieszysz, że pobili, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: Rosenzwajgowa jest chora, i nie brała udziału IP: *.magma-net.pl 29.05.08, 17:54 Rosenzwajgowa jest chora i było jej w jury. Zastąpiła ją Rottenbergowa z Rotenschwanzem juniorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raziel Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.aster.pl 28.05.08, 20:37 E tam brzydkie jak brzydkie, ale dzisiaj wszystko to szmelc, jest sprawny dopuki się go nie zacznie używać. Rower z gwarancją na 10 metrów jazdy - a gwarancje są tak konstruowane że w rezultacie to nie ma tej gwarancji. A tak wogóle ta kanapa ze zdjęcia to paskództwo jest, tak jak większość produkowanych dzisiaj mebli - postawić ją na śmietniku to obraza dla śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Rachel, nie poddawaj się manipulacjom GW. IP: *.magma-net.pl 28.05.08, 20:50 Redaktory Gazety wmówili ci, że kanapa jest be! Kanapa jak kanapa. Wygląda, że zmieściliby się na niej wszyscy zdolni ministrowie z rządu Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asz Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.032-131-6c756e10.cust.bredbandsbolaget.se 28.05.08, 20:57 no nie moi drodzy - ta kanapa to cudo w porownaniu z inna uczestniczka konkursu!!! www.prettyuglyfurniture.com/Default.aspx?ID=74 az mnie odrzucilo od ekranu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavik222 głupota, o gustach sie nie dyskutuje IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.08, 21:05 Aby ocenić który mebel jest najbrzydszy trzeba widzieć WSZYSTKIE inne meble.Poz tym trzeba miec kwalifikacje, ktore moim zdanien sa niewymierne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak o gustach nie, ale o bezguściach i owszem IP: *.tktelekom.pl 28.05.08, 23:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahh Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 21:26 Hmm, dziwne, bo mnie tez sie podoba, uwazam, ze jest cale mnostwo nowych aspirujacych do elegancji mebli, ktore bija tę kanapę na glowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azalijacizmiast Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.l1.c2.dsl.pol.co.uk 28.05.08, 21:26 bo warszafka jak wiadomo wszem wobec,to wies jakich malo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.aster.pl 28.05.08, 23:42 A co ty tam wiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: Nie Warszawa , tylko Rosenzwajgowa ze Szlagbau IP: *.magma-net.pl 29.05.08, 18:06 To komisja w składzie Rosenzwajgowa, Szlagbaum, i Rotenschwanz decyduje o kanonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: visitor polecam wizytę w salonach tej firmy:))) IP: *.chello.pl 28.05.08, 22:12 Z pewnością zdjęcia ich kolekcji też powinny być wysłane na konkurs. A do tego ceny zupełnie nieziemskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak gustowny mebelek dla elementu napływowego, który IP: *.tktelekom.pl 28.05.08, 23:15 to tak licznie był łaskaw zalać nasze miasto. za wiochą gust podąża. a producenci starają się w te "gusta" trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 kształtowanie plastycznych gustów przestało być 28.05.08, 23:29 priorytetem polskiej szkoły od kiedy ograniczono ilość godzin nauczania plastyki kosztem między innymi religii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastyk Re: kształtowanie plastycznych gustów przestało b IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.08, 00:22 Ależ oczywiście! zgadzam sie w 100% i bardzo źle się stało. Przede wszystkim od pierwszych lekcji plastyki nauczyciel powienien uświadamiać dzieci, że na plastyce nie chodzi o pokazanie swoich umiejętności czy talentu bo jeśliby tak było nauczyciel mógłby pracowac z jedną góra dwoma osobami w klasie, nauczyciel powinien wytłumaczyć, że te lekcje są po to aby rozwijać wyobraźnię, uczyć patrzenia. Dzieci tego naprawde nie wiedzą...i porażką jest to, że dziecko do takowych zadań z plastyki nie zasiada samo i nie czerpie z tego radości, tylko zbiega sie mama, babcia sąsiedzi, iotki i wujkowie i wszyscy zbiorowo wykonują piękną pracę dla dziecka, i gdzie tu logika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: Kanapa aż miło! Chciałoby się wypocząć. IP: *.magma-net.pl 29.05.08, 18:12 I o to w kanapach chodzi. A nie oto, żeby była malowana w modne picassy. Odpowiedz Link Zgłoś