Dodaj do ulubionych

Warszawa ustanawia kanony brzydoty

IP: 195.90.102.* 27.05.08, 23:06
a zdjęcie gdzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: zouzik Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.aster.pl 27.05.08, 23:16
      link do całego rankingu by się przydał
      • Gość: ahah Re: Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.gprs.plus.pl 27.05.08, 23:17
        www.prettyuglyfurniture.com

GW zapomniała ;]
        • Gość: Gość: Re: Ale może wygodna jest, nie jak nowoczesne IP: *.magma-net.pl 28.05.08, 20:41
          Nic nie widzę w niej szpetnego. Wygląda tak, że chciałoby
          się na niej usiąść lub wygodnie położyć.
        • Gość: doogroo Re: Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: 150.254.175.* 29.05.08, 09:37
          Zapomniała? To taki styl: "parszywe dziennikarstwo krawężnikowe". A uważają się
          za lepszych od "Faktu".
      • Gość: Reo Piękna, przytulna kanapa IP: *.kei.sggw.waw.pl 28.05.08, 19:11
        Najwyraźniej co kraj to gust, ciekawe jakie są tamte
    • Gość: ahah stary news... IP: *.gprs.plus.pl 27.05.08, 23:17
      droga gazeto, rozumiemy brak tematów, ale żeby z braku laku chwytać się za stare
      wiadomości? wstyd.
      www.polskieradio.pl/nauka/strumiendanych/artykul49354.html
      www.zw.com.pl/artykul/247247.html
    • Gość: dzyio Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.compnet.pl 28.05.08, 02:19
      Ta kanapa ma bardzo apetyczny wygląd. Przypomina mi takie ciasto z kruszonką i
      rabarbarem.
      • Gość: Raziel Re: Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.aster.pl 28.05.08, 20:40
        A mi sraczkę niemowlaka.
        • Gość: Gość: Re: Rachel, tobie wszystko w Polsce źle się kojarz IP: *.magma-net.pl 28.05.08, 20:43
          Takie nieszkodliwe zboczenie wybranej nacji.
          • Gość: warszawiak jest paskudna, lecz wygląda na rozłożystą. IP: *.tktelekom.pl 28.05.08, 23:19
            więc wygodnie by mógł na niej podupczyć.
            • 12345on Re: Rachel wygląda na rozłożystą? 30.05.08, 18:38
              Nie znam, nie widziałem.
    • obaryb Zdobywcy 3 i 5 miejsca to ten sam model! 28.05.08, 12:27
      A zdobywcę 4 chętnie bym sobie ustawił w salonie.
    • laclos Warszawa ustanawia kanony brzydoty 28.05.08, 16:51
      A mnie sie ta kanapa podoba. Lubie meble typu retro: tapicerowane, miękkie,
      duze, w jaskrawych kolorach. Brzydota nie w meblu, a w ogolnym wystroju mieszkania.
      • Gość: Arnold_Łopata Re: Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 19:38
        Jak to wdg. ciebie jest mebel retro to ja jestem pruski kredens. To ze zdjęcia
        to jakaś stara, paskudna wersalka z PRL-u.
        • Gość: Gość: Re: Radość w GW, nareszcie można łatkę przypiąć IP: *.magma-net.pl 28.05.08, 20:46
          Co za simcha w redakcji Gazety Wyborczej!
          Znowu coś wytknieto Polakom! Co za radość o tym
          pisać!
    • Gość: b_j bardzo ładna kanapa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 17:21
      to współczesne meble są szkaradna w swojej sztampowości
    • Gość: za Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.dyn.optonline.net 28.05.08, 19:07
      Jezeli chcecie zobaczyc cale galerie okropnych mebli to przyjedzcie
      do Passaic w New Jersey /USA/ i obejrzyjcie sklepy z meblami
      prowadzone przez tut. kupcow pochodzenia latynoskiego i chinskiego.
      • Gość: Go Re: Nie Warszawa, tylko komisja: Rottenzwajgowa i IP: *.magma-net.pl 29.05.08, 18:10
        ...i jej znajomi z Synagogi ustalają kanony.
    • Gość: były parafianin a "ozdoby" w kościołach są ze styropianu IP: *.chello.pl 28.05.08, 19:18
      ...i przyozdobione są sztucznymi kwiatami w fikuśnych wazonach.
    • Gość: Adblock Plus Posłanka Kępa? Gratulacje! IP: 212.180.160.* 28.05.08, 19:30
    • waldemar591 Fajna kanapa 28.05.08, 19:37
      Podoba mi sie ta kanapa - musialaby tylko znajdowac sie w otoczeniu innych secesyjnych mebli.

Jesli komodke, fotel lub stolik w stylu Ludwik XVI (lub podobnym) wstawimy do salonu w calosci umeblowanego w IKEA, tez bedziemy zdania, ze antyk wyglada szkaradnie, podczas gdy szkaradne jest wlasnie otoczenie na tle antyku.
      • zsa-zsa Re: Fajna kanapa 28.05.08, 20:42
        > musialaby tylko znajdowac sie w otoczeniu innych secesyjnych mebli.

waldemar, Ty naprawde myslisz, ze ta kanapa jest secesyjna????
        • Gość: Gość: Re: Fajna kanapa, secesyjna czy nie. IP: *.magma-net.pl 28.05.08, 20:52
          Nic nie widzę w niej szczególnie brzydkiego.
        • waldemar591 Re: Fajna kanapa 29.05.08, 00:49
          zsa-zsa napisała:

> > musialaby tylko znajdowac sie w otoczeniu innych secesyjnych mebli.
          >
          > waldemar, Ty naprawde myslisz, ze ta kanapa jest secesyjna????
          -----------------------------------------------------

Tak mi sie zdaje.
          Na Poznego Bieruta lub Wczesnego Gomolke raczej nie wyglada - powiedzialbym, parafrazujac Albercika z Sexmisji "Pozne Rokokoko"...
          Zreszta cholera ja wie.
          U mojej ciotki stala podobna, tyle ze w kolorze sraczkowato-fioletowym (pelny odjazd!), do tego gustownie wylozona folia, coby sie nie brudzila... :)
      • Gość: Ala Re: Fajna kanapa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 23:38
        Wybacz szczerość, ale nie odróżniasz określeń secjesja i Ludwik XVI. Przecież to kompletnie różne style
        • waldemar591 Re: Fajna kanapa 29.05.08, 00:55
          Gość portalu: Ala napisał(a):

> Wybacz szczerość, ale nie odróżniasz określeń secjesja i Ludwik XVI. Przecież to kompletnie różne style
          -------------------------------------------------------

Faktycznie, kurde, napisalem jakby to bylo ganc pomada.
          No nie, style antycznych mebli jeszcze troche odrozniam i raczej nie pomylilbym Secesji z Ludwikiem XVI.
          Chodzilo mi raczej o fakt, ze jesli pomiesza sie style (szczegolnie jakiekolwiek antyki z meblami nowoczesnymi) to wychodzi wyjatkowa kaszana.
      • Gość: drojb Re: Waldemar, przestań, zęby bolą! IP: 212.76.37.* 29.05.08, 19:02
        pluszowa kanapa w wielkie czerwone kwiaty + secesyjna komoda + stolik ludwik XIV
        ??? Zapomniałeś o ciężkim żyrandolu ze szklanymi łazkami i złoconymi prętami...
        I jeszcze to wszystko upchnięte w M3. To piękny komplet.
        Gratuluję gustu!
        • waldemar591 Re: Waldemar, przestań, zęby bolą! 30.05.08, 23:15
          Gość portalu: drojb napisał(a):

> pluszowa kanapa w wielkie czerwone kwiaty + secesyjna komoda + stolik ludwik XIV??? Zapomniałeś o ciężkim żyrandolu ze szklanymi łazkami i złoconymi prętami...
          I jeszcze to wszystko upchnięte w M3. To piękny komplet. Gratuluję gustu!
          ------------------------------------------------------

Jesli o czyms zapomnialem, to chyba tylko o szklanej rybie na telewizorze :)
    • honeyr Artykuł sponsorowany przez firmę meblarską? 28.05.08, 19:46
    • Gość: zibi Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 19:46
      w egipcie to akurat mają meble... siedza dupą na ziemi.
    • Gość: Lidka Re: ta kanapa się może w nocy przyśnić ! IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 28.05.08, 19:47
      ta kanapa się może w nocy przyśnić !

horror !
      • Gość: Gość: Re: Mnie to może się przyśnić Michnik, a nie kanap IP: *.magma-net.pl 28.05.08, 20:55
        To dopiero horror! Kłapie zębami w kącie i nie może
        wyjąknąć słowa przez cały sen.
    • Gość: x [...] IP: *.crowley.pl 28.05.08, 19:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: west Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 20:06
      ten kraj cały jest taki
    • milena.rl o nie prosze państwa 28.05.08, 20:17
      ja miałam najbrzydszą kanapę, niestety już śp, z niby kwiatowymi
      wzorami i barwieniami przesuniętymi gdzieś tak o 2 cm w stosunku do
      tychże wzorów :D
      Kolorystyka oczywiście sraczkowata, siląca się na czerwień (taka
      czerwień typowo radziecka) natomiast tam gdzie liście zieleń
      zastąpiono cudną szarością...
      • Gość: Janciwo Re: o nie prosze państwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 20:19
        O cholera, to chyba kupiłem ją od Ciebie :o
        • Gość: Gość: Re: W komisji zasiadali Schlangbaum i Rosenzwajgow IP: *.magma-net.pl 28.05.08, 21:00
          Więc werdykt nie mógł być inny.
          A konkurs organizowała TelAwizja, przy współpracy TVN,
          Polsatu i Schnepffowej z TVP.
          • komandor_gruzel Re: W komisji zasiadali Schlangbaum i Rosenzwajgo 29.05.08, 14:31
            Ej ty, a tego żyda w Warce to się pewnie cieszysz, że pobili, nie?
            • Gość: Go Re: Rosenzwajgowa jest chora, i nie brała udziału IP: *.magma-net.pl 29.05.08, 17:54
              Rosenzwajgowa jest chora i było jej w jury.
              Zastąpiła ją Rottenbergowa z Rotenschwanzem juniorem.
    • Gość: Raziel Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.aster.pl 28.05.08, 20:37
      E tam brzydkie jak brzydkie, ale dzisiaj wszystko to szmelc, jest sprawny dopuki
      się go nie zacznie używać. Rower z gwarancją na 10 metrów jazdy - a gwarancje są
      tak konstruowane że w rezultacie to nie ma tej gwarancji. A tak wogóle ta kanapa
      ze zdjęcia to paskództwo jest, tak jak większość produkowanych dzisiaj mebli -
      postawić ją na śmietniku to obraza dla śmietnika.
      • Gość: Gość: Re: Rachel, nie poddawaj się manipulacjom GW. IP: *.magma-net.pl 28.05.08, 20:50
        Redaktory Gazety wmówili ci, że kanapa jest be!
        Kanapa jak kanapa. Wygląda, że zmieściliby się
        na niej wszyscy zdolni ministrowie z rządu Tuska.
    • Gość: asz Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.032-131-6c756e10.cust.bredbandsbolaget.se 28.05.08, 20:57
      no nie moi drodzy - ta kanapa to cudo w porownaniu z inna
      uczestniczka konkursu!!!
      www.prettyuglyfurniture.com/Default.aspx?ID=74
      az mnie odrzucilo od ekranu!!!

• Gość: slavik222 głupota, o gustach sie nie dyskutuje IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.08, 21:05
      Aby ocenić który mebel jest najbrzydszy trzeba widzieć WSZYSTKIE inne meble.Poz
      tym trzeba miec kwalifikacje, ktore moim zdanien sa niewymierne...
      • Gość: warszawiak o gustach nie, ale o bezguściach i owszem IP: *.tktelekom.pl 28.05.08, 23:22
    • Gość: hahh Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 21:26
      Hmm, dziwne, bo mnie tez sie podoba, uwazam, ze jest cale mnostwo nowych aspirujacych do elegancji mebli, ktore bija tę kanapę na glowę
    • Gość: azalijacizmiast Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.l1.c2.dsl.pol.co.uk 28.05.08, 21:26
      bo warszafka jak wiadomo wszem wobec,to wies jakich malo...
      • piesior666 BLE...na Snuffixa z nia !!!! 28.05.08, 21:38

• Gość: Ania Re: Warszawa ustanawia kanony brzydoty IP: *.aster.pl 28.05.08, 23:42
        A co ty tam wiesz!
        • Gość: Go Re: Nie Warszawa , tylko Rosenzwajgowa ze Szlagbau IP: *.magma-net.pl 29.05.08, 18:06
          To komisja w składzie Rosenzwajgowa, Szlagbaum,
          i Rotenschwanz decyduje o kanonach.
    • Gość: visitor polecam wizytę w salonach tej firmy:))) IP: *.chello.pl 28.05.08, 22:12
      Z pewnością zdjęcia ich kolekcji też powinny być wysłane na konkurs.
      A do tego ceny zupełnie nieziemskie.
    • Gość: warszawiak gustowny mebelek dla elementu napływowego, który IP: *.tktelekom.pl 28.05.08, 23:15
      to tak licznie był łaskaw zalać nasze miasto.

za wiochą gust podąża. a producenci starają się w te "gusta" trafić.
    • guru133 kształtowanie plastycznych gustów przestało być 28.05.08, 23:29
      priorytetem polskiej szkoły od kiedy ograniczono ilość godzin nauczania plastyki
      kosztem między innymi religii.
      • Gość: plastyk Re: kształtowanie plastycznych gustów przestało b IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.08, 00:22
        Ależ oczywiście! zgadzam sie w 100% i bardzo źle się stało. Przede
        wszystkim od pierwszych lekcji plastyki nauczyciel powienien
        uświadamiać dzieci, że na plastyce nie chodzi o pokazanie swoich
        umiejętności czy talentu bo jeśliby tak było nauczyciel mógłby
        pracowac z jedną góra dwoma osobami w klasie, nauczyciel powinien
        wytłumaczyć, że te lekcje są po to aby rozwijać wyobraźnię, uczyć
        patrzenia. Dzieci tego naprawde nie wiedzą...i porażką jest to, że
        dziecko do takowych zadań z plastyki nie zasiada samo i nie czerpie
        z tego radości, tylko zbiega sie mama, babcia sąsiedzi, iotki i
        wujkowie i wszyscy zbiorowo wykonują piękną pracę dla dziecka, i
        gdzie tu logika?
        • Gość: Go Re: Kanapa aż miło! Chciałoby się wypocząć. IP: *.magma-net.pl 29.05.08, 18:12
          I o to w kanapach chodzi. A nie oto, żeby była
          malowana w modne picassy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka