Dodaj do ulubionych

Wars i Sawa parą gejów???

31.05.08, 15:06
Zobaczcie jakich bzdur oczono nas w szkołach o Warsie i
Sawie "ZAŁOŻYCIELACH" Warszawy!!!
pl.wikipedia.org/wiki/Wars_%28posta%C4%87_legendarna%29
Obserwuj wątek
    • tez_piast Re: Wars i Sawa parą gejów??? 31.05.08, 15:20
      Niezłe jaja! :/
      • Gość: Ania etov IP: *.aster.pl 31.05.08, 16:06
        Czy ty wiesz co to jest legenda?...Mam watpliwości.
    • angazetka Re: Wars i Sawa parą gejów??? 31.05.08, 20:28
      Ło matko, teraz się dowiedziałeś, że legenda o Warsie i Sawie nie ma
      żadnych podstaw? :)
      • arek103 Re: Wars i Sawa parą gejów??? 03.06.08, 01:18
        angazetka napisała:

> Ło matko, teraz się dowiedziałeś, że legenda o Warsie i Sawie nie ma
        > żadnych podstaw? :)

Jak to nie ma podstaw?
    • Gość: anty etov Re: Wars i Sawa parą gejów??? IP: *.chello.pl 31.05.08, 21:28
      Kolejny super temat debilu, wracaj na swoją wieś. O twojej wsi nie ma żadnych
      legend.
      • Gość: anty etov Re: Wars i Sawa parą gejów??? IP: *.chello.pl 01.06.08, 12:09
        Możliwe, że arek103 i etov to też para gejów, piszą to samo, tak samo, używają
        podobnych wymyślnych sformułowań i mają jeden cel: obrażanie stolicy i jej
        mieszkańców. Geje i trolle w jednym, super.
        • arek103 Zabawne tak czy inaczej :) 01.06.08, 21:01
          Gość portalu: anty etov napisał(a):

> Możliwe, że arek103 i etov to też para gejów, piszą to samo, tak samo, używają
          > podobnych wymyślnych sformułowań i mają jeden cel: obrażanie stolicy i jej
          > mieszkańców. Geje i trolle w jednym, super.

Ale ty jestes durny i bez poczucia humoru jednoczesnie. Przeciez on tylko
          napisal, ze Sawa to staroslowianskie imie meskie, zgodnie z prawda zreszta :)
          Zabawne tak czy inaczej :)
          • Gość: Ania arek103 IP: *.aster.pl 01.06.08, 21:19
            Masz rację,że to jest imię męskie,ale może być też imieniem
            żeńskim,więc nie jest to jakoś specjalnie śmieszne.Nie wymyślaj
            komuś od durnych i bez poczucia humoru,bo niektórych bawią rzeczy
            bardziej inteligentne.Ten wątek jest przykładem humoru dla ubogich.
            • Gość: anty etov Re: arek103 IP: *.chello.pl 01.06.08, 21:34
              Podobnie jak wszystkie wątki na tym forum założone przez arka103 i etova.
              Potraficie założyć jakiś mądry wątek, nie obrażający Warszawy ?
              Wątpię, jesteście zbyt głupi.
              • arek103 Re: arek103 01.06.08, 22:15

> Podobnie jak wszystkie wątki na tym forum założone przez arka103 i etova.
                > Potraficie założyć jakiś mądry wątek, nie obrażający Warszawy ?
                > Wątpię, jesteście zbyt głupi.

Wystarczy napisac cokolwiek, a wy juz czujecie sie obrazeni, jak nie
                przymierzajac Kaczynski. Jestescie tacy cudownie zakompleksieni, i przez to
                jestescie takim cudownym i wdziecznym obiektem do zabawnych watkow :)
                • Gość: Ania Re: arek103 IP: *.aster.pl 01.06.08, 23:16
                  Ty nie piszesz"cokolwiek"-Ty piszesz brednie.Wiesz Arku,myślę że
                  Ciebie właśnie kompleks kieruje na forum tego miasta.Piszesz,że
                  jesteśmy cudownym obiektem.To prawda,bo to cud,że z Tobą rozmawiamy.
                  • arek103 Re: arek103 03.06.08, 01:14
                    Gość portalu: Ania napisał(a):

> Ty nie piszesz"cokolwiek"-Ty piszesz brednie.Wiesz Arku,myślę że
                    > Ciebie właśnie kompleks kieruje na forum tego miasta.Piszesz,że
                    > jesteśmy cudownym obiektem.To prawda,bo to cud,że z Tobą rozmawiamy.

Sawa to w koncu imie meskie czy zenskie? Podobno tylko meskie.
                    • Gość: Ania Re: arek103 IP: *.aster.pl 03.06.08, 01:47
                      Może być też żeńskie,chociaż w tamtych czasach było głównie męskie.
                      • arek103 Re: arek103 03.06.08, 17:42

> Może być też żeńskie,chociaż w tamtych czasach było głównie męskie.

W cytowanym artykule podano, ze imie Sawa to imie meskie.
                        • Gość: Ania Re: arek103 IP: *.aster.pl 03.06.08, 18:00
                          Arku,co ja Ci mogę więcej powiedzieć na ten temat.Jest to imię
                          przede wszystkim męskie.
                          • Gość: kixx Re: arek103 IP: *.acn.waw.pl 03.06.08, 18:10
                            Ty,Aniu nie powinnas sie wypowiadac na ten temat
                            przeciez maz Nelly ma takie same imie jak ty!
                            • Gość: Ania Re: arek103 IP: *.aster.pl 03.06.08, 19:02
                              Kixx,wybacz-ale to ja decyduję,na jaki temat się wypowiadam.
                              • Gość: kixx Re: arek103 IP: *.acn.waw.pl 03.06.08, 19:05
                                jestes zbyt postempowy
                                kobiety do garow
                                a geje tym bardziej
                          • arek103 Re: arek103 04.06.08, 00:47

> Arku,co ja Ci mogę więcej powiedzieć na ten temat.Jest to imię
                            > przede wszystkim męskie.

Cytat:
                            'Wars – postać z legendy o założeniu Warszawy. Według tej legendy Wars był
                            rybakiem, który udzielił gościny księciu Siemomysłowi, zagubionemu podczas
                            polowania. Legenda mówi, iż książę nadał tereny nad Wisłą Warsowi i jego żonie
                            Sawie. Od ich imion miała pochodzić nazwa miasta Warszawa.
                            Kontrowersją dotyczącą tej legendy jest fakt, że Sawa jest starosłowiańskim
                            imieniem męskim.'

A wiec jednak staroslowianskie imie meskie, a nie zenskie. Byc moze Sawa stalo
                            sie imieniem zenskim potem.
                            • Gość: Ania Re: arek103 IP: *.aster.pl 04.06.08, 01:07
                              Dokładnie jest tak,jak Ci mówiłam.
                              • arek103 Re: arek103 04.06.08, 21:05

> Dokładnie jest tak,jak Ci mówiłam.

Tobie sie raczej wydaje, ze jest tak jak mowisz. Sawa to staroslowianskie imie
                                meskie, wiec bylo wylacznie meskie w czasach zakladania wsi Warszewa :)
                                • Gość: Ania Re: arek103 IP: *.aster.pl 04.06.08, 22:09
                                  Wsi Warszewa?--??Arku,ja jestem z tego miasta,jeśli je będziesz
                                  nadal obrażał,to moja rozmowa dzisiaj z Tobą będzie ostatnią.
                                  • arek103 Warszewa 09.06.08, 00:07

> Wsi Warszewa?--??Arku,ja jestem z tego miasta,jeśli je będziesz
                                    > nadal obrażał,to moja rozmowa dzisiaj z Tobą będzie ostatnią.

A co w tym obrazliwego??? Przeciez nie ma nic upokarzajacego w slowie wies, to
                                    warszawiacy deprecjonuja to slowo. Poza tym Warszawa byla wsia do ok. 1300 r. i
                                    nazywala sie w dodatku Warszewa! Plock byl stolica Mazowsza, a Warszewa
                                    mazowiecka wsia! I o co ty sie tu obrazasz? Obrazasz sie na historie? Obrazasz
                                    sie na prawde? Dziwaczne...
                                • Gość: anty arek103, etov Re: arek103 IP: *.chello.pl 04.06.08, 22:32
                                  o wsi Warszewa na tym forum piszesz tylko ty i etov, bardzo to dziwne, nie?
                                  arek103=etov, troll z rozdwojeniem jaźni.
            • arek103 Sawa to w koncu imie meskie czy zenskie? 01.06.08, 22:16

> Masz rację,że to jest imię męskie,ale może być też imieniem
              > żeńskim,więc nie jest to jakoś specjalnie śmieszne.Nie wymyślaj
              > komuś od durnych i bez poczucia humoru,bo niektórych bawią rzeczy
              > bardziej inteligentne.Ten wątek jest przykładem humoru dla ubogich.

W cytowanym artykule podano, ze Sawa to imie meskie, a nie zenskie.
    • Gość: uburama Jakich gejów? A z Syrenką to kto się zabawiał? IP: *.acn.waw.pl 01.06.08, 13:04
      • jan-w Re: Jakich gejów? A z Syrenką to kto się zabawiał 01.06.08, 13:22
        Z rybą? To zoofilia.
        • warzaw_bike_killerz Re: Jakich gejów? A z Syrenką to kto się zabawiał 01.06.08, 22:17
          Ale to byla "zimna ryba".
          • jan-w Re: Jakich gejów? A z Syrenką to kto się zabawiał 01.06.08, 22:49
            Sugerujesz nekrofilię? Zimna, ale żywa.
    • Gość: kixx a 4 pancerni robili to z Szarikiem IP: *.acn.waw.pl 01.06.08, 15:59
      • Gość: ritzy zaban. Re: a 4 pancerni robili to z Szarikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 18:45
        A potem byla zmiana. I pies ich ...
    • arek103 warszawiacy ublizaja innym 01.06.08, 22:59
      warszawiacy najpierw sami ublizaja innym np. tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=79776923
      a potem sie dziwia, ze nikt ich nie lubi...
      • Gość: Ania Re: warszawiacy ublizaja innym IP: *.aster.pl 01.06.08, 23:19
        Za to Ty doskonale ubliżasz nam.Zadowolony?
        • arek103 Re: warszawiacy ublizaja innym 03.06.08, 01:12

> Za to Ty doskonale ubliżasz nam.Zadowolony?

Wam sie wydaje, ze inni wam ublizaja, bo nie macie za grosz poczucia humoru.
          Nieubostwianie was i nienoszenie was na rekach uwazacie za obrazanie was.
          • Gość: Ania Re: warszawiacy ublizaja innym IP: *.aster.pl 03.06.08, 01:55
            Nie musisz nas ubóstwiać,ani nosić na rękach,wystarczy że darujesz
            sobie nagminne obrażanie.Takie jest moje zdanie,a co uważa anty
            arek,to nie wiem.To Jego zdanie.Ogólnie nie obrażać
            warszawian.Chyba,że Ty nie potrafisz inaczej.
            • arek103 Re: warszawiacy ublizaja innym 03.06.08, 17:40

> Nie musisz nas ubóstwiać,ani nosić na rękach,

Dziekuje laskawa!!!

> wystarczy że darujesz
              > sobie nagminne obrażanie.

To nadinterpretacje zakompleksionych osob.

• Gość: kixx Re: warszawiacy ublizaja innym IP: *.acn.waw.pl 03.06.08, 17:47
                alez ty masz poczucie humoru
                szkoda tylko,ze nie rozciaga sie ono takze na wlasna osobe i twoje
                miasto
                ps.to straszne,ty sie niczym nie roznisz od tych $%$^%&*%^
                warszawiakow
                • arek103 Re: warszawiacy ublizaja innym 04.06.08, 00:49
                  Gość portalu: kixx napisał(a):

> alez ty masz poczucie humoru
                  > szkoda tylko,ze nie rozciaga sie ono takze na wlasna osobe i twoje
                  > miasto

Jak to nie?

> ps.to straszne,ty sie niczym nie roznisz od tych $%$^%&*%^
                  > warszawiakow

Bledne zalozenie.
                  • Gość: Ania Re: warszawiacy ublizaja innym IP: *.aster.pl 04.06.08, 01:17
                    Dzięki za opanowanie.Twoja odpowiedż"błędne założenie"była świetna.
                    • arek103 Re: warszawiacy ublizaja innym 04.06.08, 21:03

> Dzięki za opanowanie.Twoja odpowiedż"błędne założenie"była świetna.

Ciesze sie, ze sie cieszysz.
          • pereiro Re: warszawiacy ublizaja innym 20.06.08, 12:08
            "Nazwa pojawia się w XIV wiecznych zapiskach jako Warseviensis (1321),
            Varschewia (1342) i XV wieku jako Warschouia (1482). Średniowieczna nazwa
            brzmiała Warszewa, Warszowa. Najprawdopodobniej pochodzi ona od formy
            dzierżawczej imienia Warsz (skróconej formy popularnego wówczas imienia
            Warcisław, Wrocisław), używanego m.in. wśród przedstawicieli rodu Rawów
            (Rawiczów) herbu Rawa, właścicieli części terenów w dzisiejszym centrum miasta,
            np. Solca i Mariensztatu."

To cytat.

Jak więc widzisz półgłówku, Twoje wypociny dotyczące nazwy naszego miasta są dla
            nas obraźliwe, dla Ciebie kompromitujące, a dla wszystkich razem nieprawdziwe.
            Najstarszą wersją jest, jak widać, wersja łacińska (jak w przypadku Śląska -
            Silesia, Kalisza - Calisia etc.). Co zarazem wyklucza "wsiowość" ówczesnej
            Warszawy (nie sądzę, żeby rzymscy geografowie i kartografowie silili się na
            wymyślanie łacińskich wersji nazw wszystkich mazowieckich wsi). I sprawa
            ostatnia: rzekomy homoseksualizm Warsa i Sawy. Z etymologii nazwy wynika, że
            żadnej (żadnego) Sawy nie było, a legenda ma tyle wspólnego z rzeczywistością,
            co bełkot arko-etova.

Chciałem też z góry zastrzec, że moim jedynym kompleksem jest kompleks
            rozrywkowy EuroDisneyLand, który nabyłem niezmiernie korzystnie. Innych
            kompleksów nie posiadam, więc proszę sobie nie tłumaczyć nimi faktu, że po raz
            kolejny nie zgadzam się z arko-etovowymi debilizmami.
            • Gość: Ania Re: warszawiacy ublizaja innym IP: 85.222.86.* 20.06.08, 14:51
              pereiro-Tak,słusznie piszesz.Ziemia należąca do Warsza z rodu
              Rawiczów,dała nazwę osadzie grodowej,która powstała póżniej,czyli
              Warszawa.To tyle,jeśli chodzi o genezę,natomiast Arek myśli,że
              stworzyli ją Wars i Sawa.To w sumie jest śmieszne.I tak na to należy
              patrzeć.
    • sibeliuss Re: Wars i Sawa parą gejów??? 02.06.08, 09:11
      Etov, a jak jest z tym u Ciebie?
      • Gość: anty etov Re: Wars i Sawa parą gejów??? IP: *.chello.pl 02.06.08, 19:37
        On uprawia seks z arkiem103.
        • etov Re: Wars i Sawa parą gejów??? 02.06.08, 21:44

> On uprawia seks z arkiem103.

Jesteś nie tolerancyjny dla gejów? - dla WARSA i SAVY oczywiście! :)
          Ja jestem hetero to tak przy okazji :)
          • Gość: anty etov Re: Wars i Sawa parą gejów??? IP: *.chello.pl 02.06.08, 22:06
            Jestem nietolerancyjny dla idiotów, geje mi nie przeszkadzają, ale tacy debile
            jak ty, owszem.
            • Gość: Ania etov IP: *.aster.pl 02.06.08, 22:56
              Ciekawa wiadomość.
    • arek103 A wiec W-wa powinna byc miastem przyjaznym gejom 03.06.08, 01:20
      etov napisał:

> Zobaczcie jakich bzdur oczono nas w szkołach o Warsie i
      > Sawie "ZAŁOŻYCIELACH" Warszawy!!!
      > pl.wikipedia.org/wiki/Wars_%28posta%C4%87_legendarna%29

A w logo powinna miec dwoch trzymajacych sie za rece panow, ew. dwie calujace
      sie syrenki-lesbijki :)
      • Gość: anty arek103 Re: A wiec W-wa powinna byc miastem przyjaznym ge IP: *.chello.pl 03.06.08, 09:45
        A ty wy jesteście z LPRu ? U was na wsi geje to szatany, pewnie.
        • arek103 Re: A wiec W-wa powinna byc miastem przyjaznym ge 03.06.08, 17:39
          Gość portalu: anty arek103 napisał(a):

> A ty wy jesteście z LPRu ? U was na wsi geje to szatany, pewnie.

Dlaczego LPR, dlaczego na wsi i dlaczego szatany? Ja bardzo lubie osobiscie
          gejow, lesbijki i biseksualistow. W przeciwienstwie do warszawiakow, ktorzy
          probowali nawet zakazac Marszu Rownosci.
          • Gość: anty arek103 Re: A wiec W-wa powinna byc miastem przyjaznym ge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 17:41
            Wynocha do swojego Zakopanego, lub Londynu, lub nie wiem gdzie naprawdę
            mieszkasz wsiochu. Zmyślasz co chwilę coś innego, jak typowy troll.
            • arek103 Re: A wiec W-wa powinna byc miastem przyjaznym ge 04.06.08, 00:48
              Gość portalu: anty arek103 napisał(a):

> Wynocha do swojego Zakopanego, lub Londynu, lub nie wiem gdzie naprawdę
              > mieszkasz wsiochu. Zmyślasz co chwilę coś innego, jak typowy troll.

Glupi jestes i prymitywny. Taki prawdziwy wsioch.
              • Gość: anty arek103 Re: A wiec W-wa powinna byc miastem przyjaznym ge IP: *.chello.pl 04.06.08, 00:51
                Wymyśl jakąś nową bajeczkę przygłupie, bo dawno nic mądrego nie napisałeś. Albo
                mam lepszą propozycję: spieprzaj stąd dziadu.
                • Gość: Ania Re: A wiec W-wa powinna byc miastem przyjaznym ge IP: *.aster.pl 04.06.08, 01:12
                  Arku,nie wymyślaj komuś od ludzi ze wsi,skoro wiesz,że ktoś drugi
                  jest warszawiakiem.
                  • arek103 [...] 04.06.08, 21:01
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: Ania Re: A wiec W-wa powinna byc miastem przyjaznym ge IP: *.aster.pl 04.06.08, 22:21
                      Warszawiak=wsiok,Warszawa=wieś--??Powiem Ci jeszcze raz,sama jestem
                      warszawianką.Nie wiem z jakiego Ty jesteś
                      miasta,miasteczka,wsi,regionu-nie ma znaczenia,ale nie przyszłoby mi
                      do głowy obrażać Twoje rodzinne miasto.Jeśli będziesz dyskutował na
                      tym poziomie,to po prostu Ci nie odpisze więcej.Rób jak chcesz.
                      • arek103 Re: A wiec W-wa powinna byc miastem przyjaznym ge 09.06.08, 00:03

> Warszawiak=wsiok,Warszawa=wieś--??Powiem Ci jeszcze raz,sama jestem
                        > warszawianką.Nie wiem z jakiego Ty jesteś
                        > miasta,miasteczka,wsi,regionu-nie ma znaczenia,ale nie przyszłoby mi
                        > do głowy obrażać Twoje rodzinne miasto.Jeśli będziesz dyskutował na
                        > tym poziomie,to po prostu Ci nie odpisze więcej.Rób jak chcesz.

Urodzilem sie niestety w Warszawie i jest mi z tego powodu wstyd... Pochodzic z
                        najwiekszej polskiej wsi, okropne...
                        • pereiro Re: A wiec W-wa powinna byc miastem przyjaznym ge 20.06.08, 12:26
                          > Urodzilem sie niestety w Warszawie i jest mi z tego powodu wstyd... Pochodzic z
                          > najwiekszej polskiej wsi, okropne...

Wstydem jest to, że w ogóle przyszedłeś na świat. A gdzie to się stało ma w tej
                          sytuacji drugorzędne znaczenie.
          • pereiro Re: A wiec W-wa powinna byc miastem przyjaznym ge 20.06.08, 12:21
            > Dlaczego LPR, dlaczego na wsi i dlaczego szatany? Ja bardzo lubie osobiscie
            > gejow, lesbijki i biseksualistow. W przeciwienstwie do warszawiakow, ktorzy
            > probowali nawet zakazac Marszu Rownosci.

Pisanie, że się "lubi" gejów, lesbijki i biseksów jest równie głupie, jak ich
            tępienie. Skoro chcesz być taki światowy, powinieneś błaźnie uznać, że to są
            tacy sami ludzie, jak wszyscy inni (heteroseksualni), a w konsekwencji nie
            wyróżniać ich ani pozytywnie, ani negatywnie. Próbujesz być tolerancyjny, bo
            taki z Ciebie liberał? Więc przyjmij do wiadomości, że to, co robisz jest
            głupotą równą nietolerancji. Dawno już zostało udowodnione, że podobne do
            Twojego zachowania skazują wymienione przez Ciebie grupy na tolerowanie ich
            będących odstępstwem od normy zachowań. Przy Twoim prymitywizmie i ubóstwie
            intelektualnym nie dziwię się wcale, że obca Ci jest zasada pluralizmu, która
            uznaje, że tak jak na świecie są blondyni i bruneci, a nawet rudzi, tak samo są
            hetero, homo i bi. I nie trzeba ich tolerować, czy "lubić" (co jest
            lizusowsko-zakompleksioną wersją tolerancji występującą u zaściankowych
            nadgorliwców). Wystarczy zauważyć współistnienie ludzi o różnych orientacjach.
            Bez wartościowania.

A teraz przyswój tę lekcję nowoczesnego liberalizmu. W przyszłości zaoszczędzi
            Ci to kolejnych kompromitacji po okrzykach "ja! ja! ja lubię gejów!!!".
            • pereiro Re: A wiec W-wa powinna byc miastem przyjaznym ge 20.06.08, 12:23
              A manifestacji nie chcieli zabronić Warszawiacy, tylko bufetowa.
    • maciek4311 Re: Wars i Sawa parą gejów??? 04.06.08, 09:11
      Biedne ludzie, jeśli nie mają problemu to już tutaj można wymyślić -
      a parę osób znajdzie się żeby pisać, pisać i .... byle co
      • arek103 To zaden problem 04.06.08, 20:58
        maciek4311 napisał:

> Biedne ludzie, jeśli nie mają problemu to już tutaj można wymyślić -
        > a parę osób znajdzie się żeby pisać, pisać i .... byle co

To zaden problem, to tylko troche zabawne :)
        • Gość: anty arek103 Re: To zaden problem IP: *.chello.pl 04.06.08, 21:10
          Won stąd burku ..y, won!!!!
        • Gość: arek103=etov=DNO! [...] IP: *.chello.pl 04.06.08, 21:19
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Ania Re: To zaden problem IP: *.aster.pl 04.06.08, 22:02
            Anty arku.Zgadzam się z Tobą.
      • Gość: Ania maciek4311 IP: *.aster.pl 04.06.08, 22:26
        Skoro nie masz nic do dodania do wątku,to po co piszesz,jak sam
        mówisz"byle co"?
    • arek103 Na pewno dumni byliby z tegorocznej parady rownosc 07.06.08, 20:34
      Wars i Sawa - Na pewno dumni byliby z tegorocznej parady rownosci :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka