Dodaj do ulubionych

Hindusi w Warszawie

IP: *.ld.euro / *.ld.euro-net.pl 19.09.03, 21:24
Znajomi Hindusi /studenci/ będą przebywać w Polsce przez dłuższy czas.
Czy jest w Warszawie jakieś miejsce, w którym mogliby mieć kontakt ze swoją
kulturą - coś w rodzaju Towarzystwa Przyjaźni Polska - Indie.
Ambasada nie ma strony internetowej, a nie mieszkam w Warszawie.
I jeszcze proszę o adres porządnej restauracji z hinduskim jedzeniem.
Obserwuj wątek
    • maxim_01 [...] 19.09.03, 21:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: arek [...] IP: *.3web.net 19.09.03, 23:21
      • Gość: Magdalena Re: Niech sie wynosza z Polski!!!! IP: 213.216.88.* 20.09.03, 13:43
        Ty ograniczony nacjonalisto! Ja spedzilam z rodzicami trzy lata w Indiach, bo
        sie tam urodzilam (tata byl na placowce), kocham ten kraj i tych ludzi, bo sa
        mniej falszywi niz Arabowie. Do dzis mamy znajomych w Kalkucie, a ponadto pisze
        z jednym Hindusem, ktory jest kumplem mojego kolegi i jest przemilym
        czlowiekiem. Moj ojciec zwiedzil miejsca, o jakich Ci sie nie snilo i zawsze
        byl przyjaznie nastawiony do Hindusow, za to nie lubil Arabow. W Indiach
        kobieta ma poza tym lepsza pozycje, niz w krajach arabskich. Hindusi sa
        kulturalnym narodem. A co do Londynu, to pewnie nawet w nim nie byles - ja
        bylam i podobalo mi sie to miejsce wlasnie dlatego, ze stanowi tygiel kulturowy-
        jest przynajmniej barwne jak rajski ptak, a Ty i Twoje miejsce zamieszkania
        jestescie pewnie bezbarwni jak asfalt na ulicy.
        • Gość: jeremi Re: Niech sie wynosza z Polski!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.09.03, 15:47
          Nie zgodzę sie z Tobą! Dlaczego twierdzisz, ze Arabowie są fałszywi?
          Wielokrotnie byłem w krajach arabskich i nigdzie nie spotkałem się z taką
          życzliwością i gościnnoscią jak tam. Poza tym Arabowie są niezwykle uczciwi,
          tam praktycznie nie ma kradzieży. W Petrze zostawiłem aparat, zobaczył to jakiś
          Arab i biegł za nami by go oddać. Szok. Natomiast w Indiach na każdym kroku
          człowieka naciągają i oszukują. Częste są też kradzieże- pare razy próbowano
          nas okraść. Dopiero gdy po jakiś 2 tygodniach przystosowalismy sie i nie
          dawalismy sie naciagac. Zarzucasz maximowi nacjonalizm, bo nie lubi Hindusów. A
          Ty nie lubisz Arabów, choć ich nawet nie znasz. Jesteś tak samo nietolerancyjna
          jak maxim.
        • maxim_01 [...] 21.09.03, 11:21
          • Gość: grunwald Re: Niech sie wynosza z Polski!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 12:21
            maxim - 1, sfrustrowany kapiszonie,
            nikt się nie wyniesie, tylko dlatego ze
            w ci się gotuje w pustawej makówce.
            A moze ty byś sie tak wyniosł?
            Bedzie ładniej, czysciej i mądrzej?
            • maxim_01 [...] 26.09.03, 17:54
        • wielce_powazny_autorytet [...] 26.09.03, 15:23
    • chaladia Re: Hindusi w Warszawie 20.09.03, 07:58
      W Raszynie jest restauracja Tandoor Club, która jest trochę klubem lokalnej
      społeczności hinduskiej. Obok bardzo dobrej kuchni oczywiście...
      • Gość: hk Re: Hindusi w Warszawie IP: *.ld.euro / *.ld.euro-net.pl 20.09.03, 09:23
        Dziękuję Arkowi za wsparcie i Chaladii za poradę - dzięki Tobie znalazłam
        stronę www.tandoor.com.pl
        • chaladia Re: Hindusi w Warszawie 20.09.03, 12:33
          Zaiste, jest takowa. Zapomniałem juz o niej... mieszkając w Nieporęcie mam do
          Raszyna dość daleko. Niestety, filia Tandooru w centrum jest wyraźnie słabsza -
          zapewne dlatego, że czysto komercyjna, podczas gdy Raszyn jest dla "pradziwych"
          Hindusów i miłośników kultury indyjskiej.
          • Gość: disco Re: Hindusi w Warszawie IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 20.09.03, 17:01
            na żurawiaj jest bardzo, bardzo dobra hinduska restauracja India Curry. Poza
            tym gdzies jeszcze sa 2 czy 3.
            A, i kolo centrum Janki jest budka z hinduskim jedzeniem :)
            • Gość: elan Re: Hindusi w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 12:15
              Zurawia 22, restauracja Curry + videoclipy z bollywood na okrągło
              Marszałkowska (mdzy pl. Konstytucji a Zbawiciela)- restauracja
              www.vrinda.pl - portal polskich wyznawców wisznuizmu, adresy
              do świątyni w Warszawie, w której co niedziela
              spotykają sie także warszawscy Hindusi. Miejsce
              kontaktowe.
              Nowy Świat 52 - Mata Hari, punkt z jedzeniem vege, po części hinduskim
              (samosa, luglu, curry).
              Krakowskie Przedmieście - wejscie główne: Indologia, niezła biblioteka
              i miejsce kontaktowe.
    • Gość: nandin Re: Hindusi w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 15:10
      Niedługo w Marriotcie Hindusi
      będą ochodzić wielkie święto - Divali.
      Niestety nie pamiętam daty.
    • wielce_powazny_autorytet Re: Hindusi w Warszawie 26.09.03, 15:25
      Hindusi nie golą, ani nie strzygą, a potem ich długaśne włosy zatykają
      umywalki!!!

To skandal!!!

W dodatku produkują bombę atomową i brudzą Ganges!!!

I biją Słonie!!!

To też skandal!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka