Dodaj do ulubionych

Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ!

IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 15:59
Urodziłam się w małym miasteczku na Lubelszczyźnie - w Biłgoraju. Często,
kiedy sięgam wspomnieniami do czasów dzieciństwa, brakuje mi miejsca i
okazji, aby tu, w Warszawie, podzielić się z kimś moimi wspomnieniami. Jeżdżę
często w moje rodzinne strony. Wiele pięknych rzeczy się tam dzieje!
Proponuję więc, aby mieszkańcy Warszawy, rodem z Lubelszczyzny i cudownego,
niezadeptanego Roztocza, zechcieli się tu wypowiedzieć o swoich rodzinnych
stronach. Może potem uda się nam spotkać razem i stworzyć coś na kształt
Klubu Przyjaciół Roztocza? Warto wypromować nasze tradycje, nasze wspaniałe
potrawy (np. pieróg gryczany, podsmażony na smalcu, polany śmietaną! mniam,
mniam!)Co Wy na to? Powspominamy? Posmakujemy? Jakie potrawy pamiętacie?
Jakie szlaki roztoczańskie przemierzyliście? Co Was dzisiaj łączy z miejscem
urodzenia? Tęsknicie? Bo ja coraz częściej...taki tam spokój...taki porządek
w przyrodzie...i ludzie życzliwi, jak nigdzie...
Obserwuj wątek
    • niech Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! 27.09.03, 16:02
      Pierog gryczany podsmazony na smalcu i polany smietana to bomba cholesterolowa!
      Dlaczego chcesz nas zabic?!
      • Gość: ELŻBIETA Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 16:12
        A NIECH tam! Ale jak smakuje...
        • Gość: pio Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 27.09.03, 16:26
          Znalem ludzi z Bilgoraja i niestety nic dobrego o nich nie mozna powiedziec.
          Zazdrosne i zakompleksione ludki z malego miasteczka.
          • Gość: ELŻBIETA Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 16:30
            To po prostu się tu nie włączaj...albo śledź ten wątek - może zmienisz zdanie?
            Daj innym szansę, rozpocznij własny wątek, a tutaj - daj ludziom odpocząć od
            swarów, impertynencji i miejskiego anonimowego gwaru. Zyczę Ci, Pio, abyś
            znalazł jakąś radość, która da Ci powód do relaksu duchowego...
            • niech Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! 27.09.03, 16:40
              Droga Elzbieto. Jest jeden malutki problemik. To jest forum W-wa. Rozumiem ze
              szukasz W-wiakow z bliskich twemu sercu okolic, ale jesli maja na temat tychze
              sie rozpisywac to watek sie zrobi calkiem "off topic". Odpowiedniejszym dla
              niego miejscem byloby jakies forum regionalne albo forum prywatne "Warszawiacy
              z Bilgoraja" - czy jakos tak
              PS. Nie musisz liczyc sie z moim zdaniem, to nie jest trendy.
              PS2. I moze byc szkodliwe.
              • Gość: ELŻBIETA Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 17:48
                Mieszkam w W-wie 30 lat, NIECH. Czy nie sądzisz, że Ci, którzy, tak jak
                ja,mieszkają i pracują w stolicy, mogliby coś zrobić dla miejsca, w którym mają
                swoje korzenie? Co jest złego w tym, że próbuję do Nich dotrzeć? Wiesz
                przecież, że komercyjna prasa i gazety nigdy nie zainteresują się integrowaniem
                spoleczności lokalnych, których nie ma? Mam nadzieję, że mimo wszystko, dobrze
                życzysz takim próbom. Pozdrawiam.
                • niech Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! 27.09.03, 18:23
                  Oczywiscie ze dobrze zycze, moja uwaga nie dotyczyla sensu twojej zachety do
                  pisania, ale nienajszczesliwszego miejsca, ktore wybralas. Nie sugeruje
                  ze "psujesz" to forum, ale sugeruje ze skazujesz swoj plan na porazke. Po
                  prostu podejmowane tutematy dotycza raczej W-wy i W-wiakow w W-wie. Proba
                  dotarcia do twoich krajan w W-wie ma jeszcze tu jakis sens, natomiast dalsza
                  dyskusja o waszych stronach moze juz nie zostac tu przychylnie potraktowana.
                  Powtarzam jeszcze raz: nie ganie, nie wyganiam, doradzam (choc przeciez i ja
                  moge zbladzic - czyz nie?).
                  • Gość: ELŻBIETA Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 19:14
                    Dzięki - NIECH - nie będę się upierać, ale dopiero raczkuję po
                    internecie...wiesz, jak jest...errare humanus est. A swoją drogą, szkoda, że
                    nie jesteś z Lubelszczyzny...bardzo Cię lubię...hej!
                    • Gość: ELŻBIETA Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 19:17
                      Ach, jeszcze jedno: moje nieśmiałe pytanie - Dlaczego kończysz posty
                      "Tak sądzę. Żałosne..."? Trochę to deprymujące, nie uważasz?...
                      • niech Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! 27.09.03, 19:22
                        1. To jest tzw. sygnaturka - kazdy moj post automatycznie sie tak konczy. 2. To
                        pamiatka po starym sporze na tym forum - ktos tak nazwal moje (domniemane -
                        blednie zreszta) podszywanie sie pod kogos - pozwolilem wiec sobie zabrac te
                        ocena ze soba. 3. Z premedytacja uzylem takiej wlasnie sygnaturki - sprawia ze
                        ani czytelnik ani ja sam nie mozemy byc do konca pewni moich/Niecha intencji. A
                        przezorny zawsze ubezpieczony!
                        PS. Radze ci zalozyc forum prywatne o Warszawiakach z twoich okolic i link do
                        niego wstawic do sygnaturki wlasnie. Wtedy nie pozostaje ci nic innego jak
                        czesto pisac na forum W-wa.
                        PS2. Powyzsze wymaga zalogowania.
                        • niech PS 27.09.03, 19:25
                          Ja co prawda jestem z Konstancina, ale moja rodzina pochodzi z jeszcze bardziej
                          wschodnich niz twoje terenow.
                          PS. A ja jestem fanem okolic Puszczy Knyszynskiej. Suprasl, Krynki,
                          Kruszyniany, Bohoniki - to lubie!
                          • Gość: ELŻBIETA Re: PS IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 19:30
                            NIECH! Jesteś bardzo kochany! To mój ostatni post na tym forum. NIECH CI
                            SPRZYJA DOBRY LOS, "NIECH"...
                            • niech Re: PS 27.09.03, 19:34
                              Alez Elzbieto! Skoro od 30 lat mieszkasz w W-wie to nie zaniedbuj tego forum.
                              To tez jest twoje forum.
                              • Gość: ELŻBIETA Re: PS IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 19:41
                                Oczywiscie, źle się wyraziłam! Nie znam jeszcze zbyt dobrze internetowych
                                profesjonalizmów! Pisząc: "forum", miałam na myśli: "wątek". Będę życzliwie, bo
                                taka generalnie jestem, śledzić Twoje wypowiedzi i starać się dyskutować.
                                Pewnie nie zawsze będziemy się zgadzać, ale czyż to także nie Twoje marzenie -
                                pięknie się różnić? Pozdrawiam bardzo serdecznie i już naprawdę stąd
                                znikam...do miłego...czego? zobaczenia, wystukania, wysłuchania? Wyczucia!
                                • niech Re: PS 27.09.03, 19:59
                                  Elzbieto, zaloguj sie i czekam na dalsze watki.
                                  • maciuni-o Re: PS 27.09.03, 20:23
                                    niech napisała:

> Elzbieto, zaloguj sie i czekam na dalsze watki.

hi.hi.hiii.czekaj? zgaduj????????
                                    • niech Re: PS 27.09.03, 21:03
                                      Maciunio! Nareszcie! Merytorycznie. Dowcipnie. Inteligentnie. Bez kompleksow.
                                      Po prostu forum Warszawa!
                                      • Gość: ELŻBIETA Re: PS IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 21:22
                                        A ja właśnie wsuwam tę bombę cholesterolową: pieróg gryczany, podsmażony na
                                        masełku i polany śmietaną(koniecznie kwaśną!), a za chwilę, na deser, lody
                                        orzechowe i gra w brydża off-line! Pozdrawiam NIECH I MACIUNIA!
                                        • niech Re: PS 27.09.03, 21:28
                                          Off line w brydza to musi byc trudne. Ja nawet z dziadkiem nie moglem zniesc.
                                          PS. Maciuniu - wiem, grasz w brydza ze swoimi trzema konczynami. Ale skad
                                          bierzesz trzecia?
                                          • Gość: ELŻBIETA Re: PS IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 21:42
                                            To nic ani nudnego, ani trudnego, NIECH! Jest normalna licytacja, możesz
                                            ustalić konwencję i nawet grać za partnera. Nie mam czasu spotykać się na
                                            brydżowych nocach, choć kiedyś, w studenckich czasach, grywało się do białego
                                            rana...teraz pełnia szcęscia, to wolny wieczór w kapciach, szlafroku i gadu-
                                            gadu z Tobą! Ale zwiewajmy z tego wątku! Wszak mówiłeś, że nie godzi się pleść
                                            takie prozaiczne opowieści na tym poważnym forum Warszawa...hej, NIECH...DOBREJ
                                            NOCY...niech...
                                          • maciuni-o Re: PS 27.09.03, 21:43
                                            Nic tylko maciunio.
                                            Nieżle Cię struli w tej małej jugoslawi
                                            • niech Re: PS 27.09.03, 21:50
                                              Maciunio, czy wiesz ze zero pomnozone przez zero daje malo interesujacy wynik?
                                              PS. Twoj nick istnieje tylko dzieki mojemu. Podnieca cie to? Pokaz swoje posty
                                              zonie, dziecku. Pokaz je swoim znajomym. Powiedz im - pisze na forum, bo mnie
                                              jakis "niech" denerwuje. Na pewno cie zrozumieja.
                                              PS. Nie moglbys sie wreszzcie przejsc do Malej Serbii? 200 stowy na dwie osoby
                                              to more enough. A ze daja tam duzo za takie pieniadze bedziecie wniebowzieci.
                                              Napiszesz - jak to masz w zwyczaju - fajna, elokwentna, merytoryczna recenzje.
                                              Dwie pieczenie przy jednym...
                                              • maciuni-o Re: PS 27.09.03, 22:05
                                                Twoje zero,moje zero i mamy 00
                                                • maciuni-o Re: PS 2 27.09.03, 22:08
                                                  Przejżyj wrzesień 2002
                                                  • Gość: ELŻBIETA Re: PS 2 IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 22:30
                                                    Widzę, że w środowisku dziennikarskim, jak w każdym zresztą, nie pomijając
                                                    mojego, estradowego, żrą się jak wściekłe psy...dobranoc na zawsze, tylko nie
                                                    pozagryzajcie się na amen!
                                                  • niech Re: PS 2 28.09.03, 02:47
                                                    Nie potrafie przejzec. Tak juz mam. Od podstawowki.
                                                    PS. Zwlaszcza zachecony przez ciebie wizyta w toalecie. Nie mam co tam
                                                    przegladac - ciebie juz poznalem.
                                                    PS2. Polecam lekture twoich postow zarowno twojej rodzinie, jak i bywalcom
                                                    forum 40+.
    • Gość: Mark Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.ne.client2.attbi.com 28.09.03, 02:23
      Byle tam jako mlody chlopak. Moj kolega mial jakas rodzine w tamtych stronach.
      Po okolo czterdziestu latach niezbyt dokladnie pamietam. Ale bylo dosci fijnie.
      Pozdrowienia ze stanu Massachusetts.
      • Gość: @ Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 02:35
        czy stolica tego stanu jest Boston?
        • Gość: Mark Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.ne.client2.attbi.com 28.09.03, 02:39
          Tak. Zgadza sie Boston.
          • Gość: @ Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 02:45
            i błagam Cie odpowiedz mi na pytanie które chce zadać od miesiąca,a jak nie
            wiesz to czy moglbys sie dowiedziec w najblizszym czasie ILE KOSZTUJE W STANACH
            ZESTAW Z BIG MACIEM W MC DONALD"S bo ja to uwielbiam ew.sam BIG MAC
            • Gość: Mark Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.ne.client2.attbi.com 28.09.03, 03:13
              Nie jadam tam. Ala pytalem mojego syna.
              Mozna cos zjesci juz za 1$ to jest najtanszy posilek, po ktorym siedzi kolka
              przez 2 godziny. Troche lepszy kosztuje 2 do 4 dolarow, co na tutejsze warunki
              to bardzo tanio. pozdrawiam.
              • Gość: @ Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 03:21
                stokrotne dzieki:))
                • niech Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! 28.09.03, 03:26
                  O raju, zapytaj syna co mozna kupic za 1 dolca?! Czy cos wiecej niz serwetke?
                  PS. MacD smakuje serwetka ale sprobuj sobie tym twarz wytrzec...
                  • Gość: @ Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 03:31
                    za dolca można kupić całkiem fajną koszulkę na przyklad tak mi sie wydaje,bo
                    nigdy moja stopa na ziemi amerykanskiej nie stanela a nie serwetke,poza tym ty
                    lubisz to a ja tamto i NIECH tak zostanie
                    • niech Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! 28.09.03, 03:41
                      Moje pytanie skierowalem raczej do Marka - w Polsce nie placimy dolarami (ja
                      nie).
                      PS. Nie mam nic przeciwko jedzeniu serwetek - o gustach sie nie dyskutuje.
                      PS2. Srednia cena przyzwoitego T-shirta z nadrukiem w USA to 10-12 dolarow.
                      Rozumiem ze wolisz nalozyc serwetke.
                      • Gość: jurek Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.arcor-ip.net 28.09.03, 03:46
                        mi sie podoba dziewczyna w serwetce
                      • Gość: @ Re: Z LUBELSZCZYZNY RODEM - ŁĄCZMY SIĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 03:49
                        nie wiem dlaczego myslisz ze jestem idiota jedzacym serwetki,ale moze masz po
                        prostu taki styl formulowania mysli,a ja wygralem frytki ostatnio gratis:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka