Gość: ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 00:25 KS KSP Mistrz Polonia Ole! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: żenujące kłamstwa jakie 100 lecie koleś ??? LOL IP: *.chello.pl 25.07.08, 08:59 "Polonia Warszawa, w którą przeistoczył się przed sezonem Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp., będzie kontynuować tradycję wielkopolskiego klubu - wyjaśnił PAP wiceprezes Polskiego Związku Piłki Nożnej Eugeniusz Kolator. Prezes Kolator podkreślił, że po wykupieniu akcji spółka przeniosła swoją siedzibę do Warszawy, zmieniła nazwę, ale nadal pozostaje tym samym podmiotem. W przypadku zdobycia mistrzowskiego tytułu będzie więc mogła cieszyć się z pierwszego w historii triumfu w lidze (dotychczas Groclin dwukrotnie wywalczył wicemistrzostwo kraju i dwa razy Puchar Polski). "Stara Polonia wycofała zespół z rozgrywek pierwszej ligi, ale pozostawił drużynę w dawnej czwartej lidze i to jest właśnie kontynuatorka poprzednich sukcesów klubu" - zapewnił Kolator." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buewhehehee Jesteś Groclinem mówię Ci, zawsze nim będziesz... IP: *.chello.pl 25.07.08, 09:05 Jesteś Groclinem Mówię Ci Zawsze nim będziesz Skończ już wreszcie śnić Nie jesteś Polonią Mówię Ci Jesteś Groclinem (słowa SS-NH, muz. Boys) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik67 Re: Jesteś Groclinem mówię Ci, zawsze nim będzies IP: *.chello.pl 27.07.08, 00:56 No tak disco polo znasz, dresik pewnie też masz jak nic zielony skrzat :) Odpowiedz Link Zgłoś
kidbornsleepy Znów silny zespół na Konwiktorskiej 25.07.08, 13:06 Ciekawe jak by pan Kolator powiedział kto obecnie kontynuuje tradycje Legi albo Lecha? Najpierw popatrzcie na swoją (piękną) historie i zmiany nazwy, albo właściciela a po tym piszcie. Koniec końców dobrze, że w końcu dwa kluby z Warszawy będą grały w ekstraklasie, w końcu łaczy nas miłość do tego samego miasta. pozdr i do zobaczenia na ł3 lub k6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Znów silny zespół na Konwiktorskiej IP: *.acn.waw.pl 25.07.08, 14:04 daj spokoj od 15 lat krzycza bez przerwy nad kanalkiem,ze PZPN nalezy olac,a teraz nagle pisza,ze slowa przedstawiciela PZPN sa wykladnia prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyskopolo Re: Znów silny zespół na Konwiktorskiej IP: *.chello.pl 25.07.08, 15:34 akurat tym razem kolator ma 100% racji niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawełB Re: Znów silny zespół na Konwiktorskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 15:56 Gość portalu: kixx napisał(a): > daj spokoj > od 15 lat krzycza bez przerwy nad kanalkiem,ze PZPN nalezy olac,a > teraz nagle pisza,ze slowa przedstawiciela PZPN sa wykladnia prawdy Wykładnią prawdy są papiery w sądzie spółki Dyskobolia czy jak ona tam się teraz nazywa. I druga rzecz, logiczna zdanie a: PZPN należy olać zdanie b: PZPN raz powiedział prawdę Czemu dopuszczasz jedynie alternatywę a nie koniunkcję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Logika wg kibica legii IP: *.acn.waw.pl 25.07.08, 21:34 logika legionisty kieruje sie dziwnym prawami kiedy karza legie za kupienie mistrzostwa to nalezy .. PZPN kiedy mowia bzdury o Polonii,to maja racje czy dopuszczasz inny punkt widzenia od wlasnego,czy przeszlo by ci przez gardlo stwierdzenie wiem,ze nic nie wiem? nie sadze,z twoich wypowiedzi wynika,ze ty ,mendago i Kolator macie monopol na racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Logika wg kibica legii IP: *.acn.waw.pl 25.07.08, 21:35 Gość portalu: kixx napisał(a): 9musze powtorzyc post,automatyczny debilocenzor wycial najwaznieszy wyraz > logika legionisty kieruje sie dziwnym prawami > kiedy karza legie za kupienie mistrzostwa to nalezy j­ebac PZPN > kiedy mowia bzdury o Polonii,to maja racje > > czy dopuszczasz inny punkt widzenia od wlasnego,czy przeszlo by ci > przez gardlo stwierdzenie wiem,ze nic nie wiem? > nie sadze,z twoich wypowiedzi wynika,ze ty ,mendago i Kolator macie > monopol na racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawełB Logika wg kibica Polonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 10:11 Dziwna konsekwencja myśli. Jeśli PZPN ukarał Legię za kupienie mistrzostwa to jest cacy. Jeśli PZPN nie ukarał Polonii za kupienie mistrzostwa to też jest cacy. PS Wiem, że nie ma to żadnego związku z tematem ale po prostu dopasowałem się do twojego poziomu (a przynajmniej starałem się, wybacz jeśli się nie udało), gdyż jesteś mistrzem pisania od czapy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Logika wg kibica Polonii IP: *.acn.waw.pl 26.07.08, 15:55 jakiego kupienia mistrzostwa? cos ci sie synku pomerdalo,przenosisz realia znad kanalku na k6 ja jestem mistrzem,ale ty zmieniasz temat-niniejszym wiec przekazuje puchar przechodni Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Logika wg kixx'a 26.07.08, 14:33 Gość portalu: kixx napisał(a): > Gość portalu: kixx napisał(a): 9musze powtorzyc post,automatyczny > debilocenzor wycial najwaznieszy wyraz > > > logika legionisty kieruje sie dziwnym prawami > > kiedy karza legie za kupienie mistrzostwa to nalezy j­ebac PZPN > > kiedy mowia bzdury o Polonii,to maja racje Masz racje, korupcja w piłce to to samo co kupowanie klubu i zmiana jego siedziby. Rozumiem że wykładania PZPN'u co do kontraktów piłkarzy, zasad licencji też jest nieprawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Logika wg kixx'a IP: *.acn.waw.pl 26.07.08, 15:56 wybacz,ale nie nadazam za tym wywodem moze napisz po polsku o co ci chodzi i co ma piernik do plam na sloncu Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Logika wg kixx'a 27.07.08, 17:42 Gość portalu: kixx napisał(a): > wybacz,ale nie nadazam za tym wywodem > moze napisz po polsku o co ci chodzi i co ma piernik do plam na > sloncu no skoro nie nadążasz - przecież to tak wg ciebie to wygląda. Więc może zastanowisz się dobrze , przemyślisz, prześpisz się zanim napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Logika wg kixx'a IP: *.acn.waw.pl 27.07.08, 21:28 nie to chyba wg ciebie tak wyglada,ze wg mnie tak wyglada ale nie pierwszy to przyklad na kompletny brak umiejetnosci przyswajania wiadomosci z przeczytanego tekstu przez kibola legii Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Logika wg kixx'a 27.07.08, 22:09 Gość portalu: kixx napisał(a): > nie to chyba wg ciebie tak wyglada,ze wg mnie tak wyglada > > ale nie pierwszy to przyklad na kompletny brak umiejetnosci > przyswajania wiadomosci z przeczytanego tekstu przez kibola legii WOW, urosłem do rangi KIBOLA - choć są różne definicje tegoż to i tak dzięki o Wszechwiedzący!!! Dedukujesz że nie zgadzając się z PZPN'em w jednej kwestii MUSIMY nie zgadzać się absolutnie z każdym zdaniem tego "ciała" a dajesz przykład stwierdzenia ilustrującego drogę prawną zmiany siedziby klubu. Stwierdzenia wypowiedzianego przez członka Zarządu PZPN'u. Dziwiąc się że przecież PZPN to "be" bo odebrał mistrza więc jak można teraz w ogóle się zgadzać z czymś takim. No to idąc tą drogą neguję przepisy i stwierdzenie PZPNu dt transferów, ligi itd.... proste... Daruj sobie dalsze tłumaczenie bo nawet największy tłuk zrozumie że twoje "rozumowanie": "logika legionisty kieruje sie dziwnym prawami kiedy karza Legię za kupienie mistrzostwa to nalezy j..ć PZPN kiedy mowia bzdury o Polonii,to maja racje" jest strasznie uproszczone i mocno nagięte aby tylko udowodnić że ma się racje. Ty w ogóle możesz spać po nocach wiedząc że istnieje taki klub jak Legia Warszawa? pytanie retoryczne więc nie odpowiadaj EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Logika wg kixx'a IP: *.acn.waw.pl 27.07.08, 22:22 istnieje taki klub? Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Znów silny zespół na Konwiktorskiej 25.07.08, 14:30 Od kilkudziesięciu lat nic się nie zmienia - Warszawę reprezentuje jeden klub, stołeczna Legia. Pozostałe - w tym Groclin Dyskobolia - mogą reprezentować co najwyżej swoje dzielnice. Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Znów silny zespół na Konwiktorskiej 25.07.08, 14:41 zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat menago wrócił z Drewnicy, Tworek lub IP: *.aster.pl 25.07.08, 21:11 Instytutu przy Sobieskiego - długo go nie było. Epigon komunizmu w Polsce. Polonia w ekstraklasie to bardzo bolesne dla wielu jej wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Znów silny zespół na Konwiktorskiej 25.07.08, 14:51 > Ciekawe jak by pan Kolator powiedział kto obecnie kontynuuje > tradycje Legi albo Lecha? Legii to chyba wiadomo, z Lechem jest gorzej bo w Poznaniu podobny twór - klub z Wronek przeniesiony do Poznania grający pod nazwą Lech Poznań. > Najpierw popatrzcie na swoją (piękną) > historie i zmiany nazwy, albo właściciela a po tym piszcie. co ma zmiana właściciela, nazwy czy historia z przenosinami klubu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Co to penis który naśmiewa się z ofiar UB? IP: *.aster.pl 25.07.08, 21:15 Sądząc z głosów kibiców Legii na jej forum to na pewno nie kibic Legii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Znów silny zespół na Konwiktorskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.08, 22:28 ksp GROCLIN warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Znów silny zespół na Konwiktorskiej IP: 85.222.86.* 26.07.08, 10:55 Mnie sie jednak bardziej podoba ksp Dyskopolo, bardziej oddaje ducha przemian na Muranowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Znów silny zespół na Konwiktorskiej IP: *.acn.waw.pl 26.07.08, 22:58 ducha przemian oddaje tez to ze w Warszawie sa dwie Legie jedna,kontynuatorka problematycznej,bardzo naciaganej,ale jednak tradycji grajaca w V bodaj lidze i druga,ktora poza nazwa i miejscem rozgrywania meczow nie ma nic wspolnego ze swoim pierwowzorem-ITI przyszlo,kupilo miejsce w lidze,nazwe i druzyne,a zaraz potem olalo herb,barwy,tradycje i oraz oczywiscie,choc tu sie nie dziwie,kiboli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx ITI kupiło druzyne IP: *.acn.waw.pl 27.07.08, 11:30 ktora z prawdziwa Legia nie ma obecnie juz nic wspolnego prawdziwa Legia gra w V lidze Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: ITI kupiło druzyne 27.07.08, 17:41 Dorabiasz teorie. Ale uzupełniając: Oczywiście że nic nie ma wspólnego. Jakiś czas temu zgodnie z ideą nowych czasów i piłkarskiego kapitalizmu ( ;)) piłkarska Legia zyskała autonomiczność od CWKS - klubu który był chyba obecny na wszystkich arenach sportowych. Szkoda że inne sekcje nie zyskały autonomiczności tylko dalej były zarządzane centralnie przez wojskowe głowy co doprowadziło do upadku wielu sekcji. Autonomiczna Sekcja Piłki Nożnej - tak na początku się to nazywało. Potem zgodnie z nadchodzącym prawem - musiała powstać Sportowa Spółka Akcyjna (szkoda że większość klubów miało gdzieś ustalone przepisy i tylko chyba 3 kluby na początku miały taki status). Anyway.. Jako że po latach trzeba mieć było zgodnie z kolejnymi przepisami drużyny juniorów - SSA podpisała umowę z CWKS'em na prowadzenie takowych. Po pewnym czasie SSA dorobiła się własnych juniorów. Drużyny CWKS'u młode stały się starsze i grywały w V lidze. To tak mnie więcej z grubsza gdyż w konkretnym czasie (rok) ciężko mi umiejscowić kolejne zdarzenia. btw Polonia też miała status SSA i była przez to odrębnym podmiotem niż inne sekcje Polonii (a kiedyś to było przecież pod jednym dachem). Co to ma wspólnego z przenosinami Groclinu do Warszawy to nie wiem, ale kixx zapewne i to wytłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: ITI kupiło druzyne IP: *.acn.waw.pl 27.07.08, 21:26 mike_ napisał: > > Ale uzupełniając: Oczywiście że nic nie ma wspólnego. €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ no to wszystko na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: ITI kupiło druzyne 27.07.08, 21:57 Gość portalu: kixx napisał(a): > mike_ napisał: > > > > > > Ale uzupełniając: Oczywiście że nic nie ma wspólnego. €€€€€€€€€€€ > no to wszystko na ten temat > no właśnie , to odpowiedz na postawione pytanie - co to ma wspólnego z przenosinami Dyskobolii do Warszawy? Ty wspomniałeś o tym więc powiedz/napisz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: ITI kupiło druzyne IP: *.acn.waw.pl 27.07.08, 22:28 prosze bardzo sam przyznajesz ze legia jest takim tworem,ktory nie ma nic wspolnego z dawna Legia zarzucacie nam,ze dzisiejsza Polonia nie ma nic wspolnego z Polonia sprzed dwoch miesiecy widzisz jakies podobienstwa? nie odpowiadaj,pytanie retoryczne EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: ITI kupiło druzyne 28.07.08, 10:30 Gość portalu: kixx napisał(a): > prosze bardzo > sam przyznajesz ze legia jest takim tworem,ktory nie ma nic > wspolnego z dawna Legia ROTFL...LOL, a gdzie to wyczytałeś?? Rozumiesz w ogóle to co czytasz? > zarzucacie nam,ze dzisiejsza Polonia nie ma nic wspolnego z Polonia > sprzed dwoch miesiecy Bo nie ma, spadkobierca Polonii gra w niskiej lidze. Dyskobolia przeniosła siedzibę do Wawy. Podobna sytuacja ma się z Lechem Poznań. I nie pojawiło się to teraz bo Polonia... - poczytaj posty sprzed roku które pisałem o Lechu (tak jak można mi zarzucić, że w sprawie Polonii nie jestem obiektywny tak Lech mi zawsze był obojętny a sytuacja jest dokładanie taka sama) > widzisz jakies podobienstwa? absolutnie żadnych. Nikt Legii nie przenosił do niższych lig, żaden zespół nie przenosił się na miejsce Legii, właściciel Legii nie kupił drugiego klubu. Na papierze wygląda to tak że Dyskobolia zmieniła nazwę i siedzibę. Ja osobiście bym nie zdzierżył takiego ruchu gdyby miał w przypadku Legii. I wiem jakbym się zachował. wasz zespół, wasza sprawa komu chcecie kibicować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: ITI kupiło druzyne IP: *.acn.waw.pl 28.07.08, 14:04 pisalem,zebys nie odpowiadal skoro nie widzisz podobienstw to ja musze napisac,ze milosc jest slepa Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: ITI kupiło druzyne 28.07.08, 16:18 Gość portalu: kixx napisał(a): > pisalem,zebys nie odpowiadal no i? > skoro nie widzisz podobienstw to ja musze napisac,ze milosc jest > slepa No właśnie, dajesz jakieś przykłady od czapy zupełnie nie przykłądające się do obecnej zmiany Dyskobolia -> Polonia. Wymyślasz, żeby tylko udowodnić że jednak dobrze robisz kibicując nowej Polonii. twoja sprawa masz prawo do własnego zdania, nie wnikam komu kibicujesz, wiem jednak co ja bym zrobił gdyby sytuacja taka dotyczyła Legii. Druga sprawa to polska piłka i rola właścicieli. Nie życzę Polonii aby podzieliła los paru klubów, które w taki sposób powstawały i upadały w ostatnich latach - skoro Wojciechowski teraz kupił sobie Groclin i przemalował na Polonię to raczej nie ma sentymentów. A jeśli zakończy się to niepowodzeniem (spadek z ligi, albo mu się znudzi albo będzie potrzebował kasy na inne projekty) to czy nie sprzeda klubu powiedzmy KGHM? Skoro nie miał sentymentów teraz to w przyszłości tym bardziej nie będzie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: ITI kupiło druzyne IP: *.acn.waw.pl 28.07.08, 17:40 Ja nic nie wymyslam,Polonia jest jedna,ta grajaca na K6 i nazywajaca sie Polonia Warszawa Wiesz,ja rozumiem,ze nie jestes w stanie przyjac do wiadomosci,ze Legia,nawet gdy plytko pokopiemy to bedzie miala klopoty z tozsamoscia,chocby z powodow wspomnianych przeze mnie,likwidacji druzyny w 1938,czy przeniesienia siedziby z Maniewicz do Warszawy. Generalnie ciebie rozumiem,znam przyslowie o belce i zdzble. Ale moze choc troche przemowi do ciebie taki cytat: "Legia to my" I niewazne,w ktorej lidze bedzie Polonia,ja bede Polonii kibicowal. Jesli kiedys zmieni sie w np Zaglebie i przeniesie do Pcimia Dolnego to nie bedzie juz Polonia,dla mnie jest to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: ITI kupiło druzyne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 22:18 Kiedys mialem dla Ciebie Kixx fure szacunku. Roztrwoniles ten kapital w tempie blyskawicznym. Okazujesz sie byc zwyklym, zaslepionym debilem, ktory braki w podstawowych informacjach nadrabia buta, prostactwem i chamstwem. Jak nie mozesz zrozumiec tak prostej rzeczy jak zmiany strktutalne w ramach tego samego podmiotu sportowego, to wybacz, ale tu nie jest przedszkole, a Polonia skonczyla sie gdzies tam w polowie lat 90 (zgodnie z Twoja logika), gdy zmieniala n-ty raz literki przy nazwie Polonia. Nie jestes wstanie nawet odroznic tak prostej rzeczy jak zmiana miejsca siedziby klubu od kompletnej zmiany klubu. Z informacji ogolnie dostepnych, wynika jasno, ze obecnie w Warszawie gra Grodzisk Warszawa. Tak jak w Szczecinie byla (nie wiem, czy wciaz egzystuje) Piotrcovia. Z Lechem jest o tyle inaczej, ze stary Lech sprzedal niematerialne dobra w postaci barw, znaku, historii itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: ITI kupiło druzyne IP: *.acn.waw.pl 29.07.08, 13:12 ty za to budujesz swoj image mniej wiecej od czasu,kiedy ja zaczalem wg ciebie go trwonic szkoda tylko,ze budujesz go glownie trabiac w te sama trabe,w ktora trabi mendago zmieniles sie co najmniej tak samo jak ja,kiedys wraz z Pawlem i Mikem byliscie tu dowodem na to,ze mozna rozmawiac,stawiajac nawet kontrowersyjne tezy,bez wyzwisk-teraz kazdy post do mnie zaczynacie od epitetow,taka widac jest karma kibica legii. Argumenty niezbyt przekonujace,trzeba wyzwac od smieci i debilow,wtedy sila przekonywania wobec osob postronnych znacznie sie zwiekszy-vide post na ktory odpowiadam Stoczyles sie wg mnie rownie nisko,jak ja wg ciebie To jest w sumie dobry prognostyk na przyszlosc-jest rzecz w ktorej sie zgadzamy-wzajemna opinia o sobie samych Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: ITI kupiło druzyne 29.07.08, 16:42 "od 12 lutego 1997 – zmiana statusu prawnego Autonomicznej Sekcji Piłki Nożnej CWKS "Legia" Warszawa, przekształconej tego dnia w Sportową Spółkę Akcyjną (SSA) "Legia" Warszawa i wystąpienie jej ze stowarzyszenia CWKS "Legia" Warszawa, które posiadało jednak 30% udziałów w owej spółce" Cytat za wikipedią. Nadal uważasz, że "Twoja" Legia w obecnym kształcie prawnym i organizacyjnym jest kontynuatorem Legii przedwojennej i PRL-owskiej? Bo ja widzę, że jednoznacznie nie jest. Na własną prośbę, ponieważ sama "wystąpiła" z tej prawdziwej Legii będącej prawnym spadkobiercą CWKS. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: ITI kupiło druzyne 29.07.08, 16:57 P.S. W sumie różnica jest jeszcze taka, że obecna Polonia (zwana przez Was złośliwie Dyskobolią, czy też Groclinem) ma pełne prawa do nazwy, herbu i jest spadkobiercą prawnym przedwojennego klubu. Sprawdziłem to. Poza regulaminem PZPN, który reguluje jedynie prawo do gry w konkretnych klasach rozgrywkowych, Polonia obecna jest dalej tą samą Polonią. Po prostu poprzedni podmiot prawny przekazał obecnemu wszystkie te prawa. U Was sytuacja jest odwrotna. Podmiot prawny będący spadkobiercą prawnym CWKS-u odmawia Wam praw np. do logo. Stąd choćby ta czarna tarcza. Ergo: to my (mimo wszystko) mamy prawo czuć, że nasz klub kontynuuje tradycję od przedwojny, nie Wy. Przykro mi, ale jak już operujecie tzw. "faktami", warto je sprawdzić naprawdę dogłębnie. Inaczej wyjdzie Wam jak, jak teraz: złośliwie wywołaliście dyskusję, w której wyszło, że Wasz klub istnieje 11 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: ITI kupiło druzyne 29.07.08, 21:25 pereiro napisał: > U Was sytuacja jest odwrotna. Podmiot prawny będący spadkobiercą prawnym CWKS-u > odmawia Wam praw np. do logo. Stąd choćby ta czarna tarcza. A skąd ci się wzięło to że CWKS jest "spadkobiercą prawnym"? Przeczytałeś takie hasło i używasz go co chwila żeby ktoś pomyślał że jesteś mądry? kombinuj dalej aby udowodnić (głównie sobie) że jednak dobrze robisz godząc się na takie zmiany klubowe. problemy z herbem są znane i objaśniane wiele razy więc przytaczać nie będę. > Ergo: to my (mimo wszystko) mamy prawo czuć, że nasz klub kontynuuje tradycję od > przedwojny, nie Wy. Przykro mi, ale jak już operujecie tzw. "faktami", warto je > sprawdzić naprawdę dogłębnie. Inaczej wyjdzie Wam jak, jak teraz: złośliwie > wywołaliście dyskusję, w której wyszło, że Wasz klub istnieje 11 lat :) LOL :)) tak tak misiu...niech ci jeszcze mam coś przeczyta na dobranoc... rotfl... jak dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: ITI kupiło druzyne 29.07.08, 21:19 pereiro napisał: > "od 12 lutego 1997 – zmiana statusu prawnego Autonomicznej Sekcji Piłki N > ożnej > CWKS "Legia" Warszawa, przekształconej tego dnia w Sportową Spółkę Akcyjną (SSA > ) > "Legia" Warszawa i wystąpienie jej ze stowarzyszenia CWKS "Legia" Warszawa, > które posiadało jednak 30% udziałów w owej spółce" > > Cytat za wikipedią. Nadal uważasz, że "Twoja" Legia w obecnym kształcie prawnym > i organizacyjnym jest kontynuatorem Legii przedwojennej i PRL-owskiej? Bo ja > widzę, że jednoznacznie nie jest. Na własną prośbę, ponieważ sama "wystąpiła" z > tej prawdziwej Legii będącej prawnym spadkobiercą CWKS. bzdury piszesz. Nastąpiła zmiana udziałowców w klubie poprzez wykup i podwyższenie kapitału SSA LEGIA. Udziałowiec zwany CWKS został zminimalizowany w Legii. Zmiana właściciela (a w sumie udziałów właściciela w spółce) to nie zmiana klubu inaczej za granicą i w Polsce nie było by klubów, które miałyby więcej niż 10 lat historii. Zmiana siedziby klubu i przemianowanie jej na inny to zdecydowanie nie to samo. Ale skoro nie widzicie w tym problemu to już nie moja sprawa. Twierdzę jedynie, że osobiście nie zaakceptowałbym takiej rzeczy w stosunku do Legii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: ITI kupiło druzyne IP: *.acn.waw.pl 29.07.08, 21:25 mike_ napisał: ...i nikt nam nie bedzie wmawial,ze biale jest biale,a czarne jest czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: ITI kupiło druzyne 29.07.08, 21:27 kixx masz racje. Przyznaję - zmiana właściciela klubu to nowy klub. ps. kto i od kiedy jest teraz właściciele Polonii? ps2. dorośnij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: ITI kupiło druzyne IP: *.acn.waw.pl 29.07.08, 21:31 zapomniales dodac jakiegos epitetu tak sie nie godzi,ze ktos pomysli,ze nie masz racji Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Daewoo/Polmot/ITI Warszawa 30.07.08, 10:08 mike_ napisał: > kixx masz racje. Przyznaję - zmiana właściciela klubu to nowy klub. Nie chodzi o zmianę właściciela, chodzi o ciągłość prawną. Właściciel Polonii, Pan Józef Wojciechowski, zakupił licencję i zawodników Groclinu. Po czym połączył oba podmioty prawne, dzięki czemu Polonia Warszawa może grać w lidze na licencji przejętego podmiotu. Ciągłość prana została zachowana. Tymczasem Legia występując ze Stowarzyszenia CWKS pozbawiła się ciągłości prawnej - praw do schedy po przedwojennej Legii, do loga (co widać czarno na białym) oraz do nazwy, czego nie potrafili wykorzystać prawnicy i działacze biednego CWKS. W imię sprawiedliwości i zachowania standardów prawnych apeluję więc do Legii SSA: zachowajcie się raz uczciwie i zrezygnujcie z nie przysługującej Wam nazwy Legia. Nazwijcie się nazwą, która Wam przysługuje: ITI Warszawa. P.S. Żeby uprzedzić Wasze ewentualne dalsze nieuzasadnione dywagacje dodam, że w Polonii nie ma problemu ciągłości prawnej, a Klub Sportowy (wielosekcyjny) Polonia Warszawa, działający jako stowarzyszenie, przekazał Polonii SSA wszelkie prawa, w tym do nazwy i herbu. Teraz rozumiecie różnicę, czy nadal to dla Was za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Daewoo/Polmot/ITI Warszawa 30.07.08, 14:34 Czytasz wogóle wypowiedzi na które odpowiadasz? a może masz jakieś problemy ze zrozumieniem. > Nie chodzi o zmianę właściciela, chodzi o ciągłość prawną. Właściciel Polonii, > Pan Józef Wojciechowski, zakupił licencję i zawodników Groclinu. > Po czym > połączył oba podmioty prawne, dzięki czemu Polonia Warszawa > może grać w lidze na licencji przejętego podmiotu. Wojciechowski zakupił nie tylko licencje i zawodników, ale wszystkie należności wraz ze wszystkimi konsekwencjami. Innymi słowy zakupił klub Dyskobolię - tak to jest na papierze. a zresztą... skoro nie zgadzacie się z wypowiedzią Kolatora i wg Was jest ona kłamstwem to dlaczego nie ma żadnego dementi, pozwu o sprosotowanie czy jakiegokolwiek ruchu. Istnieje przecież stowarzyszenie (a kilka mądrych głów tam siedzi) to jak w końcu? Prawdę powiedział czy skłamał? > Tymczasem Legia > występując ze Stowarzyszenia CWKS pozbawiła się ciągłości prawnej - > praw do > schedy po przedwojennej Legii, do loga (co widać czarno na białym) oraz do > nazwy, czego nie potrafili wykorzystać prawnicy i działacze > biednego CWKS Skąd bierzesz takie wiadomości? z polonia ole? ŹRÓDŁO poproszę to porozmawiamy. "Stowarzyszenie" jak to piszesz zgodnie z nowymi zasadami miało udziały (zdaje się że 30%) jako że Legia stała się SSA. Tym samym wnosząc do spółki kilka rzeczy materialnych i niematerialnych. Jeszcze kilka faktów dla edukacji: chyba w 1990 powstała ASPN czyli de facto sekcja piłkarska uzyskała pełną autonomiczność. A w SSA przekształciło się w 1996/1997 wraz z przyjściem Daewoo. potem była zmiana nazwy - czyli dodanie sponsora do nazwy. Odejście daewoo, Zarajczyk, i na końcu ITI. > Nazwijcie się nazwą, która Wam przysługuje: ITI Warszawa. Na takiej samej zasadzie nazwijcie się JW Construction Warszawa. ile ty masz lat? > P.S. Żeby uprzedzić Wasze ewentualne dalsze nieuzasadnione dywagacje dodam, że w > Polonii nie ma problemu ciągłości prawnej, a Klub Sportowy (wielosekcyjny) > Polonia Warszawa, działający jako stowarzyszenie, przekazał Polonii SSA wszelkie prawa, w tym do nazwy i herbu. Polonii która teraz będzie grała w niższej lidze jako kontynuatorka tej całej ciągłości o której piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Daewoo/Polmot/ITI Warszawa 30.07.08, 15:52 mike_ napisał: > Czytasz wogóle wypowiedzi na które odpowiadasz? a może masz jakieś > problemy ze zrozumieniem. Twój post świadczy, że to Ty masz z tym problemy. > zgadzacie się z wypowiedzią Kolatora i wg Was jest ona kłamstwem to > dlaczego nie ma żadnego dement Pisałem już o tym, ale widać z pamięcią też masz problemy. Z punktu widzenia regulaminu PZPN, Kolator ma rację. Jednak prawa własności spółek reguluje w Polsce Kodeks Prawa Handlowego, a według niego Kolator w oczywisty sposób bredzi. Żadnego dementi nie ma i nie będzie, ponieważ brednie Kolatora nie mają wpływu na rzeczywistość. Możesz to sprawdzić w Krajowym Rejestrze Sądowym. Tam prześledzisz sobie całą historię i ciągłość prawną kolejnych spółek. > Skąd bierzesz takie wiadomości? z polonia ole? Nie, z wikipedii. To też już pisałem. Twoja pamięć jest w fatalnym stanie... "Stowarzyszenie" jak to piszesz zgodnie z nowymi > zasadami miało udziały (zdaje się że 30%) jako że Legia stała się > SSA. Tym samym wnosząc do spółki kilka rzeczy materialnych i > niematerialnych. > Jeszcze kilka faktów dla edukacji: chyba w 1990 powstała ASPN czyli > de facto sekcja piłkarska uzyskała pełną autonomiczność. A w SSA > przekształciło się w 1996/1997 wraz z przyjściem Daewoo. I znów się niestety mylisz. Legia ASPN była członkiem Stowarzyszenia i do tego czasu miała na mocy umowy stowarzyszeniowej prawo do używania wszelkich insygniów, m. in. herbu. 12 lutego 1997 SSA wystąpiła ze Stowarzyszenia, tracąc te prawa. To jest prawdziwa historia "walki o logo", a nie Twoje brednie. O tym też już pisałem, więc szkoda słów... > Na takiej samej zasadzie nazwijcie się JW Construction Warszawa. ile > ty masz lat? A czy my kłócimy się z Klubem Sportowym Polonia o herb, czy nazwę? Nie, u nas klub i SSA żyją w jak najlepszej komitywie. > Polonii która teraz będzie grała w niższej lidze jako kontynuatorka > tej całej ciągłości o której piszesz. Nie, Polonii grającej w ekstraklasie. Jak napisałem powyżej, na każde z Twoich pytań i wątpliwości udzielałem już na tym forum odpowiedzi. Taki sposób dyskusji z Waszej strony, polegający na ciągłym zadawaniu tych samych pytań i ciągłym stawianiu tych samych, dawno zanegowanych tez, jest tyleż mało skuteczny, co infantylny. Jest też denerwujący, ponieważ przypomina przekomarzanie się dzieci w stylu: "ja!" "a nie, bo ja!" "nie, bo jest!". Gratuluję poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Daewoo/Polmot/ITI Warszawa 30.07.08, 17:22 pereiro napisał: > Pisałem już o tym, ale widać z pamięcią też masz problemy. Z punktu widzenia > regulaminu PZPN, Kolator ma rację. Jednak prawa własności spółek reguluje w > Polsce Kodeks Prawa Handlowego, a według niego Kolator w oczywisty sposób > bredzi. Żadnego dementi nie ma i nie będzie, ponieważ brednie Kolatora nie mają > wpływu na rzeczywistość. Cóż, wg PZPNu jednak mają. A to nie on ustala kto i jakie trofea zdobywa? To co teraz będzie zapisane w oficjalnych periodykach? Zgadza się że prawo własności jest ustalane wg Kodeksu Handlowego, umowę Wojciechowski-Drzymała widziałeś? W ostatnim PS adres Polonii był w Ząbkach - coś się zmieniło? > Nie, z wikipedii. To też już pisałem. Twoja pamięć jest w fatalnym stanie... kolejny doktor na forum się znalazł, > "Stowarzyszenie" jak to piszesz zgodnie z nowymi > > zasadami miało udziały (zdaje się że 30%) jako że Legia stała się > > SSA. Tym samym wnosząc do spółki kilka rzeczy materialnych i > > niematerialnych. > > Jeszcze kilka faktów dla edukacji: chyba w 1990 powstała ASPN czyli > > de facto sekcja piłkarska uzyskała pełną autonomiczność. A w SSA > > przekształciło się w 1996/1997 wraz z przyjściem Daewoo. > > I znów się niestety mylisz. Legia ASPN była członkiem Stowarzyszenia i do tego > czasu miała na mocy umowy stowarzyszeniowej prawo do używania wszelkich > insygniów, m. in. herbu. 12 lutego 1997 SSA wystąpiła ze Stowarzyszenia, tracąc > te prawa. To jest prawdziwa historia "walki o logo", a nie Twoje brednie. >O tym > też już pisałem, więc szkoda słów... No i właśnie tutaj się mylisz (lub twoimi słowami bredzisz). CWKS był w spółce - jak już pisałem posiadał wtedy 30% udziałów w SSA. A SSA Legia miała wciąż prawo do używania znaku co tez czyniła. Problem wyszedł w momencie używania znaku w innych celach niż sportowe (czyli marketing). Klub Piłkarski chciałby mieć na wyłączność znak i czerpać z niego 100% zysku na co CWKS nie przystał bowiem do spółki owszem wniósł herb ale nie na wyłączność a tylko w celach sportowych. Na koszulkach obecnie mógłby być stary herb Legii ale zysków by mu to nie przynosiło. A już najlepsze są twoje wnioski że obecnie klub nie ma prawa używać nazwy "Legia". tez ci to wikipedia podpowiedziała? Dodam, że Wg ustawy o kulturze fizycznej każda nowa spółka (SSA) powstała ze stowarzyszenia przejmuje ogół praw i obowiązków tegoż. > > Na takiej samej zasadzie nazwijcie się JW Construction Warszawa. ile > > ty masz lat? > > A czy my kłócimy się z Klubem Sportowym Polonia o herb, czy nazwę? A czy ja coś takiego napisałem? > Nie, u nas > klub i SSA żyją w jak najlepszej komitywie. Do czasu aż WOjciechowski opchnie klub do kolejnego miasta (obym się mylił bo tego Wam nie życzę, ale już o tej sprawie pisałem). > > Polonii która teraz będzie grała w niższej lidze jako kontynuatorka > > tej całej ciągłości o której piszesz. > > Nie, Polonii grającej w ekstraklasie. Jak napisałem powyżej, na każde z Twoich pytań i wątpliwości udzielałem już na tym forum odpowiedzi. No widzisz - ja daję ci prawo do własnego zdania. Już pisałem - niech kazdy kibicuje komu chce. Kibice we Wrocławiu nie chcieli takiego tworu, kibice w Warszawsie chcą. Wasz/Ich wybór. > Taki sposób dyskusj i z Waszej strony, polegający na ciągłym zadawaniu tych samych pytań i ciągłym > stawianiu tych samych, dawno zanegowanych tez, jest tyleż mało skuteczny, co > infantylny. Odnosisz się do mnie czy szerzej pisząc "Wam"? > Jest też denerwujący, ponieważ przypomina przekomarzanie się dzieci > w stylu: "ja!" "a nie, bo ja!" "nie, bo jest!". Gratuluję poziomu. hmmm, może to i lepsze od stylu kixxa który potrafi tylko coś o chamach, wioskach i burakach pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Daewoo/Polmot/ITI Warszawa IP: *.acn.waw.pl 30.07.08, 19:31 wydawalo mi sie,czy juz ci gdzies napisalem,zebys sobie mna mordy nie wycieral Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Daewoo/Polmot/ITI Warszawa 30.07.08, 19:33 Pereiro naciska aby były przykłady a nie dziecięce przekomarzania to mu je podaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Daewoo/Polmot/ITI Warszawa IP: *.acn.waw.pl 30.07.08, 19:58 a potem sie czepiasz,ze dostajesz joby na pewno juz przestales sie bawic w piaskownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Daewoo/Polmot/ITI Warszawa 30.07.08, 20:18 Gość portalu: kixx napisał(a): > na pewno juz przestales sie bawic w piaskownicy? nie, właśnie zaczynam z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Daewoo/Polmot/ITI Warszawa IP: *.acn.waw.pl 30.07.08, 20:48 szkoda,bo ja juz ide ogladac dobranocke bysmy sie porzucali piaskiem Odpowiedz Link Zgłoś