Dodaj do ulubionych

Obwodnicę budują tylko na północy stolicy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 01:53
W następnych wyborach głosuję na kogoś kto to wszystko przyspieszy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrek A co z inwestycjami na drugiej strony Wisły? IP: *.polkomtel.com.pl 04.08.08, 10:27
      Praska obwodnica (od ronda Wiatraczna, do ronda Żaba) miała odciążyć
      permanentnie zakorkowaną Targową - i co? Znowu nic.
      Już wiadomo, że na Pragę nie dotrze metro, obwodnicy też nie będzie. Może
      zdarzy się cud i powstanie stadion - niestety będzie otoczony slumsami (efekty
      przedłużenia umowy z tzw. kupcami) i do tego nie da się do niego dojechać.
      Brawo nowa ekipa - już wiem na kogo nie głosować w następnych wyborach.
    • Gość: Jacek Re: Obwodnica??? IP: *.acn.waw.pl 04.08.08, 23:09
      Tak. Jak ją planowano sporo lat temu, to mogła być uznawana za obwodnicę. Teraz
      to już raczej obwodnica Śródmieścia, a nie Warszawy. Z resztą mniejsza o nazwę -
      niech w końcu toto zostanie wybudowane, w tym mieście nie da się przejechać z
      dzielnicy do dzielnicy! Tyle że każda budowa się wlecze albo są setki
      protestów... Nie rozumiem tych wszystkich oprotestowujących każdą inwestycję -
      czy oni nie stoją w korkach? Raczej nie sądzę...
      • Gość: gościu Re: Obwodnica??? IP: *.ibb.waw.pl 05.08.08, 12:42
        Zbuduj se autostradę pod oknem i dopiero potem się zacznij dziwić.
        • mil1231 [...] 11.08.08, 13:38
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: płyń z Wisłą! Re: Obwodnica??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 16:44
          > Zbuduj se autostradę pod oknem i dopiero potem się zacznij dziwić.
          W Warszawie przebiegi tras są znane od dziesiątków lat.
          Jeśli ktoś jest fujara i kupił mieszkanie przy planowanej trasie, to jest sam sobie winien.
          JEśli mimo to próbuje podrzucić trasę do ogródka sąsiada, jest po prostu zwykłym bydlakiem.
    • Gość: płyń z Wisłą! Re: Obwodnica??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 16:42
      Kazuyoshi, masz skłonność do wiejskiego myślenia. Na wsi obwodnicą jedzie 99% tranzytu więc na logikę powinna ona z dala omijać wieś/miasteczko.
      Ale W-wa to stolica, do stolicy się jedzie a nie omija! 90% ruchu wali do Warszawy więc obwodnica poza miastem nikomu by nie służyła. Rolą obowdnicy w W-wie ma być rozprowadzenie ruchu po dzielnicach a nie obsługa tranzytu. I dlatego obwodnica przez skrajne dzielnice jest najlepszym wyjściem.
      Dla tranzytu spokojnie wystarczy droga nr 50 jednojezdniowa, nie ma potrzeby wywalania x miliardów na spec-autostradę dla tranzytu.
    • Gość: płyń z Wisłą! Re: Obwodnica??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 16:53
      Ja myślę, że gdy ją planowano, nie było wyboru - musiala ominąć lotnisko Bemowo i Kampinoski PArk Narodowy.
      A i tak biegnie po granicy Bielan - które są skrajną dzielnicą.
    • Gość: obwodowy Niech się warszawiacy męczą z "obwodnicą" IP: 217.8.161.* 11.08.08, 17:16
      "Płyń" agituje za budową "obwodnicy" w mieście (a nawet 3 "obwodnic"), bo prawdziwa obwodnica miasta mogła by prowadzić pod jego domem w Nadarzynie.

Oczywiście najlepiej jak z hałasem i smrodem z "obwodnicy" będą męczyli się warszawiacy, a "Płyń" będzie mógł spokojnie spać w cichym podwarszawskim domku. To dość dobre rozwiazanie - zamienić miasto na węzeł autostradowy, a mieszkać pod miastem w ciszy i spokoju...
      • Gość: płyń z Wisłą! Re: Niech się warszawiacy męczą z "obwodnicą" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 17:21
        > "Płyń" agituje za budową "obwodnicy" w mieście (a nawet 3 "obwodnic"), bo prawd
        > ziwa obwodnica miasta mogła by prowadzić pod jego domem w Nadarzynie.
        Buhahaha!!! Spec-autostradę dla tranzytu nazywasz prawdziwą obwodnicą? ZERO myślenia! 90% ruchu wali doWarszawy, więc autostrada omijająca miasto jest potrzebna tylko garstce tranzytowców. I Polska ma na nich wywalać x miliardół??

> Oczywiście najlepiej jak z hałasem i smrodem z "obwodnicy" będą męczyli się war
        > szawiacy, a "Płyń" będzie mógł spokojnie spać w cichym podwarszawskim domku.
        JAk se pościelesz - tak się wyśpisz. Nikt nikomu nie kazał zamieszkać przy planowanych obwodnicach i nikt nikogo tam na siłę nie trzyma.
        • Gość: obwodowy A niech się głupi warszawiacy męczą z "obwodnicą" IP: 217.8.161.* 11.08.08, 17:47
          Gość portalu: płyń z Wisłą! napisał(a):
          > JAk se pościelesz - tak się wyśpisz. Nikt nikomu nie kazał zamieszkać przy plan
          > owanych obwodnicach i nikt nikogo tam na siłę nie trzyma.

dzięki Płyniu za jasne przesłanie do mieszkańców miasta:
          wynoście się z domu, Pan Płyniu jedzie swoją furą.

Oczywiście jest to prawda - nikt nie musi mieszkać w Warszawie.
          Jeśli sny siskom'u zostaną spełnione to w Warszawie nie będzie miejsc nie będących okolicą obwodnicy, expresówki czy innej wielopasmówki. Mieszkańcy miasta przeprowadzą się pod Warszawę, dzięki autostradom będą mogli mieszkać nawet dalej niż w Nadarzynie. Ruch samochodów znów wzrośnie, znów będą korki, znów wybudujemy nowe obwodnice i trasy, znów komuś pod domem. Może tym razem Płyniowi. I znów ludzie będą zmuszeni przeprowadzić się jeszcze dalej i odbywać jeszcze dłuższe podróże - oczywiście jedynym słusznym środkiem lokomocji - samochodem.

A Płyniowi życzę szybkiej budowy trasy ekspresowej o parametrach autostrady w okolicach domu. I węzłą drogowego.
          • Gość: płyń z Wisłą! Re: A niech się głupi warszawiacy męczą z "obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 18:02
            > wynoście się z domu, Pan Płyniu jedzie swoją furą.
            Ty za to mówisz: JA tu kupiłem tanie mieszkanko i plany mnie nie obchodzą, niech teraz każdy chodzi na paluszkach wokół mnie.

> Jeśli sny siskom'u zostaną spełnione
            bredzisz. to nie są 'sny siskomu' tlko wyniki analiz FACHOWCÓW, którzy przeliczyli, przeanalizowali warianty i ustalili przebiegi tras. A ty chcesz wypieprzyć to do kosza bo kupiłeś mieszkanko nie tam gdzie trzeba? a goń się!!

> to w Warszawie nie będzie miejsc nie będąc
            > ych okolicą obwodnicy, expresówki czy innej wielopasmówki.
            No i dobrze. Obene ulice z korkami więcej trują a też nie ma miejsc nie będących okolicą jakiejś większej ulicy.

> A Płyniowi życzę szybkiej budowy trasy ekspresowej o parametrach autostrady w o
            > kolicach domu. I węzłą drogowego.
            Ja sprawdziłem plany i zamieszkałe z dala od takich tras. Więc mi to nie grozi, chyba że jakieś bydlę zacznie protestować i 'załatwi' ze znajomym posłem przesunięcie drogi pod mój dom.
            • Gość: losica Re: A niech się głupi warszawiacy męczą z "obwodn IP: *.aster.pl 11.08.08, 18:24
              plyniowi nikt nie zazdrosci chatki pod Nadarzynem, kto chcialby w Raszynie
              spedzac pol dnia codziennie? brrrrrr

> Ty za to mówisz: JA tu kupiłem tanie mieszkanko i plany mnie nie obchodzą,

Plyniu zbyt duzo sloneczka chyba? w Warszawie :"mieszkanka" sprzedaja sie po
              9-10 tys/m2, ile m2 Twojego domku kosztowal? 1,5 tys?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka