Gość: jacek IP: *.chello.pl 15.08.08, 20:48 Droga Gazeto, a czy zgrzyty mogą być milutkie? Co za język... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Candlekeep Defilada przeszła w słońcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 20:52 Czy naprawdę nikomu nie przyjdzie do głowy, że Al. Ujazdowskie są zbyt wąskie i "kameralne" na takie imprezy? Komu przeszkadza, żeby podobne imprezy zaczynały się na Placu Defilad i szły dalej, Marszałkowską? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic Re: 15.08.08, 23:45 Większości osób, które tu mieszkają? Twój pomysł wyłącza minimum 4 strategiczne arterie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Defilada przeszła w słońcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 22:04 żałosna była ta defilada, tak jak całe to polskie machanie szabelką Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Defilada przeszła w słońcu 16.08.08, 09:21 A kto wobec tego powiien "machać szabelką", żeby nie było to żałosne"? ;-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Defilada przeszła w słońcu IP: *.acn.waw.pl 16.08.08, 14:27 Nalepiej żeby nikt nie "machał szabelką". Po co? Czemu mocarstwa nie muszą "machać"? Bo sa mocarstwami, tylko tacy maluccy i zakompleksieni jak my muszą wszystkim coś odowadniać. Jeszcze raz pytam po co? Czemu nie możemy iść za wzorem słów piosenki W. Młynmarskiego: "Róbmy swoje". Polska wtedy nie musiałaby nikomu niczego udowadniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Ale bredzisz IP: *.chello.pl 17.08.08, 11:40 "Mocarstwa nie muszą machać szabelką" :D :D :D Buhahahahahaha. TO zobacz sobie na Gruzję i na parady z okazji Święta Niepodległości w UK (a także Urodzin Korony), USA, Francji, Rosji, Włoch itp itd. Nasza jest kieszonkowa. A parada jest daltego, że ludzie chcą pooglądać wojskowy sprzęt na żywo. I jest BARDZO FAJNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Defilada przeszła w słońcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 09:38 drogi widzu, właśnie ty "machasz szabelką". szabelką z literek. nie wiem co chcesz udowodnić swoim wpisem, malutki, ale defilada jest oddaniem czci zwycięstwu nad czerwonymi w 1920. a nie żadne 'udowadnianie' które insynuujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zdjęcia z defilady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 22:09 fotki z defilady: algorytmy.pl/foto/index.php?k=9_2_45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzelecnaplet dlaczego nie odstrzelili kaczek???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 23:19 w mordę jeża...szkoda zaiste Odpowiedz Link Zgłoś
biber Defilada przeszła w słońcu 16.08.08, 09:22 Czy ktoś zauważył antymilitarny koncert na wysokości trasy Łaźienkowskiej. Nie wiem o co tym gościom chodziło, ale dali czadu. Ot, taki kontrapunkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weterynarz prawa Re: Defilada przeszła w słońcu IP: *.chello.pl 17.08.08, 00:06 Tym razem czołgi wygrały z rowerami. Co do wojskowej grochówki, której można było spróbować w Łazienkach, była świetna. Można było jej nie tylko spróbować, ale jeść, jeść, jeść ...! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Defilada przeszła w słońcu IP: *.com 17.08.08, 02:04 Gość portalu: weterynarz prawa napisał(a): > Co do wojskowej grochówki, której można było spróbować w Łazienkach, była > świetna. Można było jej nie tylko spróbować, ale jeść, jeść, jeść ...! Cholera, apetytu mi narobiłeś. A nie była czasem zatruta prawicowymi miazmatami i fantasmagoriami małego kaprala w dwóch osobach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weterynarz prawa Re: Defilada przeszła w słońcu IP: *.chello.pl 17.08.08, 10:28 Grochówka była pyszna! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Defilada przeszła w słońcu IP: *.chello.pl 17.08.08, 11:45 Spoko, cała Warszawa tradycyjnie wygwizdała i wybuczała Kaczora przejeżdżającego. Tym razem pruł w samochodzie z przyciemnionymi szybami, w zeszłym roku jechał powoli w odkrytym z jakimś pułkownikiem i kawalerią z przodu, to mu się dopiero dostało od Warszawiaków - w tym się chyba już obraził i pewnie radio miał głośno nastawione :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Defilada przeszła w słońcu IP: *.aster.pl 17.08.08, 17:10 a wszystko to, pod pozorem że deszczyk może zmoczyć kaczy kuper ;) www.youtube.com/watch?v=eGyqnl3hBS4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Nie, nikt nie zauważył oprócz ciebie :) IP: *.chello.pl 17.08.08, 11:43 Tyle są warci pacyfiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Defilada przeszła w słońcu IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.08, 13:29 A ja mam jakiś niedosyt i zażenowanie.Kilka czołgow, kilka Rosomaków a ma być 700, no i żołnierze w drelichach z szmatkami na szyji.Koszul zabrakło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tod "Prawie robi dużą różnice" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 12:59 Właśnie wpadł mi w ręce egzemplarz gazety z tym artykułem, po przeczytaniu podpisów pod zdjęciami opadły mi ręce, na zdjęciu podpisanym "Hummery, nasze pojazdy bojowe w Iraku i Afganistanie" autorstwa pana Wojciecha Olkuśnika, nie ma śladu nawet złamanej śrubki od tego samochodu, natomiast uwieczniona jest kolumna pojazdów BRDM, które nijak nie przypominają Hummer'a. Autora zdjęcia nie winię za podpis, on swoją pracę wykonał bardzo dobrze, ale redakcja dała ciała na całej linii. Gratuluję dobrze wykonanej pracy. Trzymajcie tak dalej, a wielu ludzi przestanie czytać tą gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś