sibeliuss 25.08.08, 09:17 Strefa wolna od dymu – takie naklejki pojawiają się już na przystankach. To znak, że od września koniec z paleniem. www.zw.com.pl/artykul/2,281626_Wiata_nie_dla_palacych.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: palacz, nie bydlę Re: Wiata nie dla palących IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 13:07 Zakaz bezsensowny. Powinien obowiazywać na terenie przystanku (oznaczonym żółtymi liniami na chodniku, lub zygzakiem na jezdni), a nie tylko pod wiatą. Poza tym, jak znam życie, to wykrywalność będzie niewielka (wystarczy przesunąć się o krok od wiaty). Dodatkowo, co z palaczem, który stoi tuz za wiatą, a jego spaliny płyną z wiatrem dokładnie pod wiatę? PS. sam jestem palący, ale nie palę na przystankach, wiem, że nie ma z tamtąd jak uciec przed takimi jak ja zadymiarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
klemenko Re: Wiata nie dla palących 25.08.08, 15:36 sibeliuss napisał: > Strefa wolna od dymu – takie naklejki pojawiają się już na > przystankach. To znak, że od września koniec z paleniem. Nareszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekeke Re: Wiata nie dla palących 25.08.08, 16:30 Biedni słudzy dymu. Zmoknie się im jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent MPWiK Re: Wiata nie dla palących IP: *.acn.waw.pl 25.08.08, 17:34 Chyba nie wszyscy nadążają za współczesną techniką więc podpowiadam: pl.wikipedia.org/wiki/Parasol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Wiata nie dla palących IP: *.chello.pl 25.08.08, 18:11 Tak samo,jak: -zakaz rozmowy przez komórkę,bez zestawu głośnomówiącego,w czasie prowadzenia samochodu, -zakaz przejeżdżania rowerem przez przejście dla pieszych, -zakaz parkowania w obrębie przystanku ZTM, -zakaz wyprowadzania psów bez smyczy i kagańca, -zakaz picia alkoholu w miejscach publicznych, -zakaz handlu ulicznego,w miejscach do tego nie przeznaczonych, -i tak dalej...,kiedy wreszcie "właściciele" tego kraju zrozumieją,że wydając coraz to nowe zakazy i nakazy i nie robiąc nic w kierunku ich egzekwowania,tak naprawdę robią sobie jaja z Prawa? Odpowiedz Link Zgłoś