26.08.08, 08:26
Zrobmy cos! Dawna "J" - tak jezdzi inaczej z Ochoty..Juz nie
Grojecka,Alejami, ale Trasa Lazienkowska. Zaden autobus spod Banacha
nie jedzie do mostu Poniatowskiego. Jak stana tramwaje/ ostatni
wypadek/ nie ma jak sie dostac nawet do Pl.Zawiszy.
Obserwuj wątek
    • czarna.kotka.psotka Re: A 521 26.08.08, 08:33
      Akcję popieram, tylko jak by to powiedzieć... z drugiej strony. Nie
      ma w tej chwili bezpośredniego dojazdu z odcinka Falenica-Wawer do
      centrum i dalej na Ochotę. No i pozwól, że sprostuję... Wiem, to
      stare dzieje i literki mogły pójść w zapomnienie, ale: na trasie
      Falenica-Szczęśliwice - kursowało "C", a "J" to obecne 520 (Marysin -
      Chomiczówka). Zdaje się, że też ma "iść pod nóż" cudotwórców z ZTM.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Paweł Re: A 521 IP: 81.210.87.* 26.08.08, 08:34
      A wszędzie musi być autobus? I ile razy dziennie zdarzają się
      wypadki?
      PS. A co z tym wspólnego ma dawne "J"?
      • czarna.kotka.psotka Re: A 521 26.08.08, 09:18
        Skoro nie wszędzie musi być autobus, to może wycofajmy autobusy z
        Tarchomina, Wesołej i Ursusa. Ciekawe, co wtedy powiedzą mieszkańcy
        tamtych dzielnic - bo, jak do tej pory, wszystkie te one mają
        połączenie z centrum: w Alejach Jerozolimskich lub Marszałkowskiej.
        • Gość: Paweł Re: A 521 IP: 81.210.87.* 26.08.08, 09:39
          A o alternatywnym (w stosunku do autobusu) środku transportu
          koleżanka słyszała? Podpowiedź - np. tramwaj.
          • czarna.kotka.psotka Re: A 521 26.08.08, 09:56
            Adyć słyszałam, słyszałam... Komunikacja tramwajowa na odcinku
            Falenica - Gocław jest rozwinięta na miarę XXII wieku, ot co!
            • Gość: Paweł Re: A 521 IP: 81.210.87.* 26.08.08, 14:26
              Czy mi się wydaje czy 521 na odcinku falenickim nie zostało tknięte?
              Więc skąd te żale za Falenicą?
              • czarna.kotka.psotka Re: A 521 26.08.08, 15:30
                Do stu tysięcy czarnych kotów!!! W kolejnych swoich postach piszę
                cały czas o pozbawieniu linii Falenica-Wawer BEZPOŚREDNIEGO dojazdu
                do centrum, który to dojazd istniał bez mała lat ok. 50-ciu. I jakoś
                inne linie po remoncie "Poniatoszczaka" wróciły na stare trasy, a
                521 - nie :-(.
                • Gość: misia koala Re: A 521 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 12:44
                  cze kotka ! tak to jest jak do dyskusji włączają się osoby, które
                  pewnie nawet nie wiedzą co takiego ta Falenica i jak jeździ 521, i
                  oczywiście ze szczerego serca chcą wszystkich poupychać w tramwaje,
                  które jeżdżą tylko od Gocławka, albo wpuścić w TŁ przez najwiekszy
                  poranny korek. Normalnie odpadam z mojego drzew jak czytam niektóre
                  komentarze. 521 już w 5 tematach :)
                  • czarna.kotka.psotka Re: A 521 27.08.08, 14:55
                    Cze Misiu! Widzisz, po moich akcjach (przed siedzibą ZTM-u
                    wypuściłam pokaźnych rozmiarów stadko czarnych kotów i urzędnicy nie
                    mogli opuścić siedziby urzędu nie narażając się na przecięcie ich
                    drogi przez ślicznego czarnego mruczusia) 521 wróciło!! To teraz
                    trzeba jeszcze uratować 520 (mieszkańcy Marysina też mają prawo bez
                    przesiadek dojechać do centrum) i 522.
                    • Gość: misia Re: A 521 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 16:58
                      Patrz co opublikowano na Pradze i Wawrze:
                      Mnie juz odpisali (chyba mały sukces):

Szanowny Panie,

Uprzejmie informuję, że z dniem 1 września 2008 r. ze względu na
                      występujące oczekiwania pasażerów korzystających z linii 521 przed
                      remontem mostu Poniatowskiego, planowane jest przywrócenie
                      podstawowej trasy tej linii,przebiegającej ul. Grójecką i ciągiem
                      Aleje Jerozolimskie - most Poniatowskiego - al. Waszyngtona.
                      Jednocześnie Informujemy, że ZTM widzi potrzebę uruchomienia linii
                      autobusowej przebiegającej po obecnej, objazdowej trasie linii 521,
                      zapewniającej m.in. bezpośrednie połączenie w interesującej Panią
                      relacji. W chwili obecnej prowadzone są prace zmierzające do
                      sprawdzenia możliwości wygospodarowania puli pojazdów do obsługi
                      nowego połączenia.
                      Wyjaśniamy bowiem, że zmiany w układzie linii komunikacyjnych są
                      wynikiem prowadzonych analiz (mających na celu wypracowanie
                      rozwiązań optymalnych z punktu widzenia większości pasażerów), ale
                      także muszą uwzględniać możliwości budżetowe miasta oraz liczbę
                      taboru autobusowego, którym dysponujemy. Na obecnym etapie nie można
                      więc ostatecznie przesądzić, kiedy postulowane przez Panią
                      połączenie mogłoby zostać ostatecznie uruchomione.
                      Zarząd Transportu wyraża podziękowanie za wniesienie uwag do
                      kształtu układu komunikacyjnego naszego miasta. Otrzymywane opinie
                      pasażerów są dla nas cennym źródłem informacji i stanowią ważne
                      wskazówki przy planowaniu nowych bądź modyfikacji istniejących
                      połączeń.
                      Z poważaniem,
                      Łukasz Filipczak
                      Zarząd Transportu Miejskiego
    • momas korekta. 26.08.08, 09:57
      dawna jotka - to 520
      a 521 cetką nie była???
      • Gość: Kuba Re: korekta. IP: *.aster.pl 26.08.08, 14:10
        Jak tak czytam to wszystko to dochodzę do wniosku, że niektórym
        osobom to się poprzestawiało coś gdzieś. 521 nie może jechać
        Grójecką, al. Jerozolimskimi, mostem Poniatowskiego itd. ponieważ na
        odcinku BITWY WARSZAWSKIEJ - GOCŁAWEK byłoby dublem linii
        tramwajowych. I wtedy albo tramwaje albo 521. Nie może być to i to,
        bo szkoda na takie coś wozów. Później nie można uruchamiać nowych
        potrzebnych linii bo nie ma brygad. A 521 teraz bardzo dobrze się
        spisuje. A ZTM chciał 521 wogule skasować i zrobić tylko 113 na
        trasie FALENICA - WIATRACZNA. I wtedy by było dopiero fajnie. A 521
        jeżdżące przez Centrum nie cieszyło się takim wykorzystaniem jak
        teraz.
        • Gość: Piotr Re: korekta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 00:23
          Nie cieszyło się wykorzystaniem?? To kiedy Pan jeździł tym autobusem i w jakich
          godzinach? Ja jeżdżąc z Falenicy do Centrum przez ostatnie 5 lat praktycznie
          codziennie jakoś nie zauważałem zbytniej ilości wolnego miejsca..szczególnie w
          godzinach rannych w kierunku Centrum i popołudniu w przeciwną stronę. W ciągu
          dnia 521 również nie woziło samego powietrza. Bardzo duża liczba osób z terenu
          Wawra dojeżdża codziennie do pracy i szkoły do Centrum. Zupełnie nie rozumiem
          decyzji ZTM co do zmiany trasy. Ciekaw jestem na podstawie jakich konsultacji z
          użytkownikami 521 nastąpiła ta zmiana?
          • eglute 521 wróciło na starą trasę! 27.08.08, 11:04
            Dziś w Wyborczej jest informacja, że od 1 września 521 wraca na Most
            Poniatowskiego!!!
            • Gość: Kuba Re: 521 wróciło na starą trasę! IP: *.aster.pl 27.08.08, 17:36
              Mam nadzieję, że będzie jeździło co 30 minut. Sorry, ale jestem
              przeciwnikiem utrzymywania linii autobusowych które jadą tą samą
              drogą co tramwaje (a 521 pokrywa się na odcinku Bitwy Warszawskiej -
              Gocławek z tramwajami). Kompletny bezsens moim zdaniem. Ludzie mają
              tramwaje, to jeszcze za mało.
              • Gość: misia koala Re: 521 wróciło na starą trasę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 19:07
                Cały bajer polega na tym, że tramwaje nie dojeżdżają do Falenicy.
                (prywatni przewoźnicy owszem, na linii Otwock - Centrum i mają się
                absolutnie znakomicie sądząc po tym, że kursują co 10 minut
                naprzemian, czyli na arkę lub minibusa czeka się kilka minut o ile
                miasto nie jest sparaliżowane gigantycznym korkiem)
                Sprawdź na mapie ile kilometrów jest od przystanku Falenica do pętli
                tramwajowej na Gocławku.
                Patrząc na mapę, zobaczysz również,że nie jeździ tu inny autobus
                przyspieszony, nie ma E. To nie Ursus, Włochy a odległości podobne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka