Dodaj do ulubionych

przedszkole w Nowej Wsi

26.08.08, 14:14
Czy kogoś dziecko chodzi/chodziło do przedszkola w Nowej Wsi? Proszę
o opinie
Obserwuj wątek
    • mona75 Re: przedszkole w Nowej Wsi 01.10.08, 16:34
      Moje dziecko chodziło w tamtym roku i chodzi w tym. Jestem b. zadowolona. Mój
      synek również, bo lubi tam chodzić, lubi wszystkie panie (ale nie wie którą
      najbardziej :-), dużo się uczy - widzę postępy. Od przyszłego roku poślę tam
      jeszcze drugiego synka, mimo, że czesne (880 zł) x2 będzie dużym wydatkiem w
      naszym budżecie domowym.
      • mona75 Re: przedszkole w Nowej Wsi 03.10.08, 15:38
        ja z kolei miałam na myśli przedszkole Nibylandia. Grupy są 2 max. 15 dzieci (bo
        przedszkole jest przystosowane do 30 dzieci). Są 2 wychowawczynie i 2 pomoce,
        czyli razem 4 przedszkolanki. Program zajęć bogaty, w czesnym jest angielski
        metodą Helen Doron, logopeda, rytmika, korekta, zajęcia plastyczne, zajęcia
        dydaktyczne (z podręcznikiem dla przedszkolaków), warsztaty ekologiczne,
        teatralne. A z dodatkowych za opłatą jest ceramika, j. francuski i taniec
        towarzyski. Duzo tego ale zajęcia są 30 min., przetykane czasem na zabawę i
        posiłki. No i dla mnie istotne ze przedszkole jest czynne do 18.00.
    • kk_011 Re: przedszkole w Nowej Wsi 02.10.08, 22:21
      kabis_is napisała:

> Czy kogoś dziecko chodzi/chodziło do przedszkola w Nowej Wsi? Proszę
      > o opinie

Jeśli pytanie dotyczyło przedszkola gminnego w Nowej Wsi to mogę powiedzieć, że
      pewnie nie odstaje od przeciętnej ani w dół, ani w górę.
      Dwie spore grupy - 25-27 dzieci.
      Kadra chyba dobrze przygotowana, zajęcia dodatkowe, dość częste wydarzenia
      kulturalne takie jak np. teatrzyki, zabawy.
      Nasze dziewczynki chodziły tam w ubiegłym roku szkolnym obie i raczej lubiły tam
      być.
      W tym roku chodzi tylko młodsza i nadal chce, więc myślę, że można polecić tą
      placówkę, choć porównania nie mamy bo to jedyne przedszkole z jakiego
      korzystaliśmy/korzystamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka