kabis_is 26.08.08, 14:14 Czy kogoś dziecko chodzi/chodziło do przedszkola w Nowej Wsi? Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona75 Re: przedszkole w Nowej Wsi 01.10.08, 16:34 Moje dziecko chodziło w tamtym roku i chodzi w tym. Jestem b. zadowolona. Mój synek również, bo lubi tam chodzić, lubi wszystkie panie (ale nie wie którą najbardziej :-), dużo się uczy - widzę postępy. Od przyszłego roku poślę tam jeszcze drugiego synka, mimo, że czesne (880 zł) x2 będzie dużym wydatkiem w naszym budżecie domowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mona75 Re: przedszkole w Nowej Wsi 03.10.08, 15:38 ja z kolei miałam na myśli przedszkole Nibylandia. Grupy są 2 max. 15 dzieci (bo przedszkole jest przystosowane do 30 dzieci). Są 2 wychowawczynie i 2 pomoce, czyli razem 4 przedszkolanki. Program zajęć bogaty, w czesnym jest angielski metodą Helen Doron, logopeda, rytmika, korekta, zajęcia plastyczne, zajęcia dydaktyczne (z podręcznikiem dla przedszkolaków), warsztaty ekologiczne, teatralne. A z dodatkowych za opłatą jest ceramika, j. francuski i taniec towarzyski. Duzo tego ale zajęcia są 30 min., przetykane czasem na zabawę i posiłki. No i dla mnie istotne ze przedszkole jest czynne do 18.00. Odpowiedz Link Zgłoś
kk_011 Re: przedszkole w Nowej Wsi 02.10.08, 22:21 kabis_is napisała: > Czy kogoś dziecko chodzi/chodziło do przedszkola w Nowej Wsi? Proszę > o opinie Jeśli pytanie dotyczyło przedszkola gminnego w Nowej Wsi to mogę powiedzieć, że pewnie nie odstaje od przeciętnej ani w dół, ani w górę. Dwie spore grupy - 25-27 dzieci. Kadra chyba dobrze przygotowana, zajęcia dodatkowe, dość częste wydarzenia kulturalne takie jak np. teatrzyki, zabawy. Nasze dziewczynki chodziły tam w ubiegłym roku szkolnym obie i raczej lubiły tam być. W tym roku chodzi tylko młodsza i nadal chce, więc myślę, że można polecić tą placówkę, choć porównania nie mamy bo to jedyne przedszkole z jakiego korzystaliśmy/korzystamy. Odpowiedz Link Zgłoś