konstantyn4 02.09.08, 23:40 Urzędnicy ratusza znowu nie zadbali aby ścieżka była z asfaltu. A wybudowano ja z kostki co jest niezgodne z obietnicami HGW. Bez przebudowy skrzyżowania Puławskiej z Poleczki i Pileckiego będzie niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olecky Re: Wkrótce szerzej na ul. Poleczki 03.09.08, 00:09 konstantyn4 napisał: > Urzędnicy ratusza znowu nie zadbali aby ścieżka była z asfaltu. A > wybudowano ja z kostki co jest niezgodne z obietnicami HGW. Nie tylko z obietnicami, ale też z obowiązującym od półtora roku zarządzeniem prezydenta. Widać, że pani prezydent nie ma przełożenia na działalność swoich urzędników i można ją otwarcie olewać ciepłym parabolicznym. pozdrawiam, olek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Wkrótce szerzej na ul. Poleczki IP: *.elartnet.pl 03.09.08, 00:46 Dodać należy jeszcze projektowanie ścieżek "to z prawej to z lewej" strony drogi z przejazdami przez jezdnię co znacznie "uprzyjemnia i uatrakcyjnia" przejazd rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lego rowerzysta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 04:09 > ścieżka była z asfaltu Ile płacisz podatku drogowego? Podziękuj i milcz, zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .ninja Re: rowerzysta? IP: 217.153.180.* 03.09.08, 09:11 Dokładnie tak, jaka to różnica z czego jest ścieżka - dobrze, że wogóle jest. Choć i tak mimo coraz liczniejszych ścieżek amatorzy rowerów często jadą 3 metry obok... ulicą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Sz. Re: rowerzysta? IP: *.pools.arcor-ip.net 03.09.08, 09:35 Porownaj sobie jazde samochodem po kocich lbach z jazda po asfalcie. Od razu Ci powiem dlaczego wolisz autostrady. Nie wlewam benzyny to nie place i mam taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: rowerzysta? IP: *.chello.pl 03.09.08, 09:58 Ci wyznawcy roweru spod znaku Zielonego Mazowsza i Masy Kretynicznej zawsze znajdą pretekst, żeby się do czegoś przyczepić w ścieżce i pojechać jezdnią. Jak będzie z asfaltu, to wyciągną, że niewłaściwy kolor i brak bezkolizyjnego zielonego światła na skrzyżowaniach. Ja tam nie rozumiem tej antykostkowej histerii. Kostka ma pewne wady, ale ma i zalety (np. szybciej znika woda, łatwiej się to rozbiera i układa na nowo przy wymianie jakichś instalacji podziemnych - na asfalcie zostają nierówne łaty). Wibracja mi na starym gracie nie przeszkadza, a przeszkadza takim fanatykom roweru na sprzęcie za x tysięcy?? Szkoda, że miasto przed wydaniem tego nakazu niestosowania kostki skonsultowało to z tylko jedną, ekooszołomską organizacją a nie z całym środowiskiem rowerzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisdudek Wkrótce szerzej na ul. Poleczki 03.09.08, 13:07 Za mało! Bez przebudowy skrzyżowania Puławskiej z Poleczki i Pileckiego będzie niedobrze. Bardzo niedobrze ... Potrzebne jest tam wielopoziomowe skrzyżowanie. W godzinach szczytu ogromne korki zniweczą całkowiecie efekt poszerzenia ul. Poleczki i dojazdu do lotniska od tej strony! jadącu do i z Piaseczna z Ursynowa, czy z Mokotowa zakorkują się na amen!!!! Odpowiedz Link Zgłoś