Dodaj do ulubionych

Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery

IP: *.centertel.pl 16.09.08, 22:19
czekają, bo to kosztuje słono ten cały spec. Nie ma co złorzeczyć na niektórych że nie chcą ogrzewania - a zyjcie sobie z opłatami miesięcznymi na poziomie 700 zł za emeryturę 880 zł. zobaczycie na co was stac i że ogrzewania się odechce bo potem przyjdzie niedopłata
Obserwuj wątek
    • dorsai68 Re: Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery 16.09.08, 23:21
      700 PLN za ogrzeanie w budynku wielorodzinnym?
      Jakim cudem?
      • Gość: Dori Re: Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery IP: *.gprs.plus.pl 16.09.08, 23:29
        Dorsai68, a zaliczki na ogrzewanie i oplatę np spółdzielni, prezesa,
        itd?
      • Gość: grecz Re: Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery IP: *.acn.waw.pl 17.09.08, 00:09
        700zł za wszystkie opłaty a nie za ogrzewanie
    • Gość: Dori Re: Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery IP: *.gprs.plus.pl 16.09.08, 23:26
      Jasne :) I recepta na ....zł(tu każdy wpisze darmowy, zusowski koszt
      wykupienia leków). Oszczczędności, przez jakiegoś debilka że ho ho :)
    • Gość: WSM "ŻC" Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery IP: *.subscribers.sferia.net 17.09.08, 00:42
      Zarząd WSM "Żoliborz Centralny" uwzględniając postulaty lokatorów zadecydował
      o rozpoczęciu sezonu grzewczego od dnia 16 września 2008).

Jednodniowe opóźnienie miało na celu przygotowanie węzłów do pracy w sezonie
      zimowym.

Osoby posiadające cieknące odpowietrzniki są proszone o kontakt z
      konserwatorami Spółdzielni (dane kontaktowe dostępne na stronie Spółdzielni
      www.wsm-zc.waw.pl).
    • zwykla_biurwa Re: Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery 17.09.08, 08:22
      Jeżeli babcia z 800 zł emerytury (przykład podany przez Ciebie Marku) siedzi
      sama w mieszkaniu, które ją kosztuje 700 zł - to sama jest sobie winna.
      Trzy przykłady kosztów mieszkań (całościowych! - czynsz, woda, gaz, prąd,
      ogrzewanie):
      32 mkw, Wola - 350 zł/mc z f. remontowym i STOENem (uśredniając)
      63 mkw, Ursynów - 610 zł/mc z f.rem. i STOENem (uśredniając)
      42 mkw, Bródno - 430 zł/mc z f.rem. i STOENem (uśredniając).

Z tego wniosek, że babcia z 800 zł emerytury siedzi sama na co najmniej 70
      metrach kwadratowych. Jakby tak babcia opchnęła to wielkie mieszkanie, zamieniła
      na mniejsze to zostałoby jej kasy na naprawdę dostatnie życie do śmierci.
      • Gość: ika Re: Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery IP: *.chello.pl 17.09.08, 17:07
        Święta prawda.
        To tylko w Polsce występują takie stare babcie trzymające się kretyńskiej zasady
        że "starych drzew się nie przesadza" i klepiąc totalną nędzę wywalają większość
        emerytury na ogromne mieszkania, w których mieszkają najczęściej same, bo mąż
        umarł, a dzieci poszły na swoje.

Jakby taka babcia pomyślała, wzięła dzieci/znajomych lub w ostateczności
        rekomendowanego agenta nieruchomości, zamieniła duże mieszkanie na kawalerkę, to
        z nędzarza stałaby się zamożną rentierką która mogłaby przyjemnie przeżyć
        ostatnie lata.
    • Gość: Lenny Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery IP: *.ulc.gov.pl 17.09.08, 09:21
      Jeżeli komuś zimno w mieszkaniu w połowie września przy 12-13
      stopniach na dworzu to może powinien pomyśleć o ociepleniu budynku,
      wymianie, uszczelnieniu okien....taka przyjacielska sugestia. Mam
      mieszkanie w nowym budownictwie, a wiec ciepłe i ogrzewania nie
      potrzebuję bo w domu jest powyżej 20 stopni....i jest bdb.

pozdrawiam
      • Gość: jacek Re: Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 10:12
        Jeśli na dworze jest 12 stopni, to w mieszkaniu na dłuższą metę nie będzie 20 -
        chyba, że w ogóle nie wietrzsz? ;)
    • Gość: Wokal Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.09.08, 10:32
      Ja mieszkam na Gocławiu i od wczoraj zaczęli grzać. Bardzo mnie to
      cieszy.
      • Gość: Mariola Re: Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 11:34
        "Ja mam już chore dziecko i sama nie czuję się najlepiej po zimnej nocy - oburza
        się pani Katarzyna."
        wystarczy nabyć odpowiednia na sezon jesienno-zimowy kołdrę i piżamę i marznąć
        się nie będzie.
    • Gość: lokator żli i aroganccy administratorzy IP: *.chello.pl 17.09.08, 12:04
      chyba wracamy do obyczajów socjalistycznych, bo administracja
      zachowuje się wobec nas coraz znowu arogancko. Tak jest na przykład
      z firma D&D, która administruje domami przy Sieleckiej. Ostrzegam
      wszystkich którzy chcieliby korzystac z usług tej firmy. Teraz na
      przykład na pytania, kiedy będzie ciepło, pada niegrzeczna odpowiedź
      w stylu: może tak może nie. Czy też macie takie złę doświadczenia z
      admninistracją?
      • konop Re: żli i aroganccy administratorzy 17.09.08, 13:40
        A kiedy będzie cieplej?
    • Gość: werka Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery IP: *.aster.pl 17.09.08, 14:33
      Ja mieszkam na saskiej kępie i jeszcze jest zimno. Każdy czeka
      na "sezon grzewczy" którego nie ma i nie interweniuje w zarządzie
      tylko marznie. Powiedziano mi że włączą do końca tygodnia.
      Uruchomiłam olejak i jest w miarę ciepło. Tylko wydaje mi sie że to
      żadna oszczędność bo ludzie mający dzieci dogrzewaja sie piecykami i
      jak przyjdą rachunki za prąd to będzie dopiero krucho.
    • ssen temperatura 17.09.08, 16:14
      38,5.
      Bynajmniej nie kaloryfera, tylko pod pacha.
      Do tego zakiszone zatoki i oskrzela.

Od tygodnia zimno jak w dupie choc nawet okien na sekunde nie otwieram.

Dziekuje za to serdecznie Gminnej Gospodarce Komunalnej Ochota.
      • Gość: tropik Re: temperatura IP: *.aster.pl 17.09.08, 17:18
        36,6 st. I nie w mieszkaniu, ani nie na zewnatrz, ale tez pod pachą, bo mimo
        tego, że na zewnatrz zimno to nie odkrecam kaloryferow na maksa przy byle
        ochłodzeniu i caly rok spie przy uchylonym oknie. Moja 3 letnia corka tez.
        Skutek: przeziebiamy sie nader rzadko.
        • ssen Re: temperatura 17.09.08, 20:37
          No to znakomicie ze sobie spicie przy otwartym oknie i nie odkrecacie kaloryferow na maxa (sasiedzi majacy je na max i tak was przeciez ogrzeja). Tez tak robie, ale wtedy kiedy grzeja, a nie kiedy mam >20 st w domu i zimne kaloryfery.
          Za szczegolne osiagniecia na polu zdrowia, co przy kanapowym najpewniej trybie zycia jest nie lada wyczynem, zasluzyliscie sobie na moje uznanie.
          <klask> <klask>

Wymagam minimalnego poziomu temperatury > 20 st.
          Po calym dniu pracy na wysokosci (dachy i zjazdy po elewacji w sporej czesci wiezowce) chcialbym wziac cieply prysznic i nie wylazic po nim na syberyjskie mrozy na pokojach.

Tydz bez grzania przy temp na zewnatrz miedzy 5-12 st. to jest efekt tylko i wylacznie ku...kiego lenistwa naszej kochanej administracji ochockiej.
          Szczegolnie ze do 30.09 za podlaczenie/odlaczenie CO nie pociaga za soba zadnej dodatkowej oplaty (wg VATTENFALL).
    • Gość: Kaczka Łechtaczka Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 21:34
      Ja mam dobrą metodę na ciepłe M. I co najlepsze nic to nie kosztuje. Po prostu
      nie wietrzę mieszkania. W ogóle. I tak już od tygodnia. No może nie pachnie
      fiołkami (jest już nieźle nabąkowane :) ale przynajmniej nie marznę. I dopóki
      nie włączą kaloryferów to nawet nie uchylę okna! Niewykluczone, że z powodu
      braku powietrza i tych bąków wszystko zżółknie... Ale co tam - przynajmniej
      będzie ciepło.
    • gatto-nero Chłód hartuje i przedłuża życie 17.09.08, 23:41
      Aż się dziwię, że ludzie chca siedziec w cieple. Krócej chcecie żyć
      czy co?
    • Gość: Kaczka Łechtaczka Pół miasta ma już ciepłe kaloryfery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 15:46
      Dziś puścili ciepło. Zatem mieszkanie zostało wywietrzone i bąki za okno
      wypuszczone :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka