Gość: jepackatabasow ja proponuję stawiać krzyż na każdym skrzyżowaniu IP: *.aster.pl 25.09.08, 21:20 na tych ze światłami kapliczki, a przy wiaduktach kościoły, .... a zamiast pasów można malować malutkie krzyżyki Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy 25.09.08, 21:28 Bardzo dobry projekt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy IP: *.chello.pl 25.09.08, 22:44 A moze by tak dobudowac do istniejacej linii metra druga - z Bemowa do Rembertowa? Calosc mialaby tak uwielbiany ksztalt krzyzoidalny i mozna by to nazwac imieniem JP2 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Re: Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy 26.09.08, 10:29 Niech zrobią tylko wykop pod metro z Bemowa do Rembertowa i tak zostawią. Wtedy symbol będzie widoczny aż z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cherry SUPER! Od razu będzie mi się lepiej stało w korku IP: *.warszawa.mm.pl 25.09.08, 22:51 Mosty i obwodnice są dobre dla wsi i małych miasteczek. My w stolicy będziemy mieli nowy krzyżyk. I będzie git Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 00:48 rozumiem, że warszawa chce sie wyróżniać spośród światowych stolic, ale dlaczego akurat krzyżem wzniesionym pośrodku placu? widziałem już gigantycznych jezusów i takież krzyże, ale raczej na szczytach gór/wzniesień. to już lepiej niech zbudują tam zwykły kościół [przecież była tam już cerkiew]. gdański pomnik stoczniowców (3 krzyże) jakoś się broni, chyba poprzez to, że nie stoi pośród zwartej zabudowy, a ten warszawski będzie otoczony zewsząd budynkami (jeśli odbudują pałac saski). przecież to na załączonych zdjęciach wygląda jak małomiasteczkowa kapliczka :( Odpowiedz Link Zgłoś
blueblood Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy 26.09.08, 03:28 Byłem dzisiaj w Ogrodzie Saskim. Toalet tam nie ma, ale magiczna moc krzyża sprawi, że to miejsce odwiedzane przez tysiące turystów zajaśnieje blaskiem, jakiego ludzkie oczy dotąd nie widziały. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinloo eh krzyże i krzyże 26.09.08, 07:51 może jakieś szkoły pobudować? funkindonuts.fotolog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max krzyż JP2 dla Warszawy IP: 193.24.24.* 26.09.08, 08:03 Postawcie sobie nowy krzyz, a najlepiej trzy krzyze zeby bylo godnie i wzniosle. Aha, i szybko bo terminy gonia. Na kolejna linie metra macie 25 lat wiec moze poczekac, wylotowki na Gdansk i innych drog i tak sie zbudowac nie da, palac saski jest niepotrzebny wiec wlasciwie zostalo stawianie krzyzy i bogobojne piesni. Bo to katolicki kraj i to jest najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: krzyż JP2 dla Warszawy IP: *.aster.pl 26.09.08, 08:08 Jacyż Wy wszyscy znerwicowani jesteście... Pozwólcie żyć i żyjcie sami, zamiast się wpieniać na gazeta.pl, którego forum nie otworzę, aż leje się jad. Niech sobie stawiają ten krzyż, faktycznie jest piękny, a gdyby jeszcze wywaloną tę ohydną kostkę z placu Piłsudskiego - to jestem zachwycona. Jakby krzyża nie postawili, korki w mieście byłyby takie same. Przesiądźcie się w tramwaje. Taka rada studentki, która wszędzie w mieście dojeżdża w 30 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: krzyż JP2 dla Warszawy 26.09.08, 10:02 krzyż to symbol głupoty, okrucieństwa i katolickiego terroru który jest zaprowadzany od 2 tys lat, nie wiem dlaczego tobie jest to obojętne, ale mi nie jest, i nie pozwolę żeby w publicznym miejscu powstało coś takiego, czas kierunkować cywilację na tory które dadzą jej perspektywy, a nie zniszczenie niewolnictwo i cierpienie. a to że twój umysł został ogłupiony tą religią i że nie jesteś w sstanie obietywnie na to spojrzeć, to nie znaczy że masz zmuszać do tego innych... a jesli już koniecznie chcesz, to sama za to zapłać, kup ziemię, nie zmuszaj do tego mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
przewoz_pw Re: krzyż JP2 dla Warszawy 26.09.08, 15:18 > a to że twój umysł został ogłupiony tą religią i że nie jesteś w sstanie obiety > wnie na to spojrzeć, to nie znaczy że masz zmuszać do tego innych... Zastanawiam się, czym został ogłupiony Twój umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: krzyż JP2 dla Warszawy IP: 213.77.0.* 26.09.08, 16:00 mój właśnie niczym, w tym tkwi podstawowa różnica, ty już jej nie dostrzeżesz raczej, ale rozumiem to i wybaczam, w końcu jesteście tylko ofiarami. Odpowiedz Link Zgłoś
przewoz_pw Re: krzyż JP2 dla Warszawy 26.09.08, 20:46 > mój właśnie niczym, Pewnyś? > ale rozumiem to i wybaczam, w końcu jesteście tylko ofiarami. Jakie jesteście? Każdy poza tobą jest ofiarą? czego, kogo? Ty z tego co widzę też trzeźwo na świat nie patrzysz. Co cię ogłupiło? Pewnie Internet. Szkoda, że żył taki Wojtyła. Nie było by w PL Internetu, mieli byśmy pewnie drugą Koreą, tacy jak Ty też nie mieli by wiele do powiedzenia. Ech, ale szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: krzyż JP2 dla Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 10:34 Ja też jeżdżę zbiorkomem albo rowerem. Tylko co to ma do rzeczy? Czy nie rozumiecie, ze demokracja to nie jest DYKTATURA większości? Nawet głeboko wierzący katolicy mogliby zrozumieć, że z wpychaniem wszędzie swoich symboli religijnych są po prostu napastliwi? Ja już nie mówię o tym, że ten krzyż po prostu wygląda brzydko w tym miejscu! Dlaczego nie zrobią w Warszawie jakiegoś RADOSNEGO pomnika, z przyjazną ludziom przestrzenią publiczną? Dla mnie to po prostu kolejne kolejne memento mori w centrum miasta. Nonstop martyrologia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: krzyż JP2 dla Warszawy IP: 213.77.0.* 26.09.08, 11:24 bo radość jest niepotrzebna kościołowi, ludzie radośni czyli silni nie potrzebują kościoła, więc kościół nigdy nie będzie dążył do realizacji tego o czym ciągle sam gada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: krzyż JP2 dla Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 11:41 Mogę się z tym zgodzić, ale póki co przynajmniej oficjalnie kościół ne rządzi w Polsce. PS. A to mi się tak skojarzyło :-) pl.youtube.com/watch?v=xo2-Mp7lX0s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dix Re: krzyż JP2 dla Warszawy IP: 205.228.73.* 26.09.08, 13:11 Gość portalu: Natalia napisał(a): > Przesiądźcie się w tramwaje. > Taka rada studentki, która wszędzie w mieście dojeżdża w 30 minut. "Jedzcie ciastka, jesli chleba nie macie." Taka rada krolowej, ktora trafila pod gilotyne. Ty, Natalia, rozumiem studiujesz etnografie ludow Tupi albo cos rownie egzotycznego, ze totalnie nie obchodzi Cie miasto, w ktorym mieszkasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy 26.09.08, 08:44 To już przesada.JP2 będzie niedługo na majtkach,i sprzętach AGD.Na trumnach już jest.Bieaczysko w grobie się przewraca jak widzi ten cyrk.To kolejna okazja do "skubnięcia kasy" i przypodobania się klerowi..Policzcie ilu ludzi będzie ssało śmietankę.Te wszystkie komisje,wystawy,zebrania,wywiady,dyskusje,odwołania,protesty....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicepremier burak Dlaczego ten krzyz taki maly? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 09:11 Krzyz powinien byc duzo wiekszy, przynajmniej na 10 kondygnacji, aby wlasciwie oddal wielkosc naszego Papieza Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacov1 Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy IP: *.polkomtel.com.pl 26.09.08, 09:14 Cała nadzieja w tym, że autor tekstu coś pomylił (co się ostatnio w GW często zdarza) i tak naprawdę chodzi o Watykan a nie o Warszawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menedżer Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 09:17 ateiści jak wam krzyż przeszkadza to poskarżcie się Putinowi, może da wam paszporty Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy 26.09.08, 09:23 myslę, ze tysiace bezdomnych, dzieci z domów dziecka, ludzi pokręconych przez los i warszawę poczuje duuuużą ulgę. wreszcie będą mieli jakiś PUNKT ODNIESIENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano kartoflu zapyzialy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 09:31 menadzerze kibla dworcowego, otoz putin, jak kazdy totalitarny wladca, bardzo dba i dopieszcza slugi boze, tyle ze prawoslawne popi, ktorych widzialem w petersburgu sa spasieni bardziej od polskich klechow, a to duza rzecz! a w temacie krzyza - hajka, krzyz ok, tylko stanowczo za maly! 9 km wysokosci, coby go z kosmosu bylo widac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsuranni sru tam metro, wazny jest krzyż IP: *.idpan.poznan.pl 26.09.08, 09:24 polski moherowy motłoch będzie miał totem przed którym będzie mógł klękać do woli... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Jaka liczbe porzadkowa ma ten kolejny przyklad 26.09.08, 09:29 ================================== wasalskiego poddanstwa wobec Watykanu i "nowej tradycji" chrzescijanskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 09:33 fatalny ten krzyż, zupełnie bez polotu. wygląda jak pomnik z poprzedniej epoki (no, może tematyka troche nie pasuje).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Polacy się modlą Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy IP: *.pool.einsundeins.de 26.09.08, 09:33 i grają Szopena". A w rocznicę może by tak kogo na tym krzyżu..., dla bardziej wyrazistej gloryfikacji narzędzi tortur; można by też pedofilom obcinać (przy dźwiękach mazurków). Odpowiedz Link Zgłoś
3cik jp <----- 26.09.08, 09:38 Słyszałem, że krakowscy kibice też chcą ufundować krzyż ale nie JP2 tylko samo JP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Przywrocic dawna nazwe - "Plac Wolnosci" IP: 141.78.101.* 26.09.08, 09:41 . Odpowiedz Link Zgłoś
uzaz "Polacy się modlą 26.09.08, 09:41 i grają Szopena" (poeta) Gloryfikacja narzędzi tortur. A w rocznicę można by organizować zbiorowe obcinanie pedofilom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-BROKER Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy IP: *.ngates.nasze.pl 26.09.08, 09:42 jestem delikatnie zdziwiony - przecież wszystkie krzyże wychodzą z ziemii!!!! A skąd niby mają wychodzić, nawet delikatmie!!!???!!! A tak naprawdę - to już nie mamy na co wydawać pieniędzy, bo domyślam się, że finasnsować będize to "wielkie przedsięwzięcie" skarb paŃSTWA?!!! pOMYŚLODAWCOM ŻYCZĘ DOBREGO ZAMOPOCZUCIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateu910 Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 09:44 A cóż to za fatalny pomysł z tym krzyżem!!!Mnie się kojarzy z symbolem bólu, śmierci, cierpienia, zdrady. To Żydzi Żydowi zgotowali ten los, a my ten symbol fundujemy sobie w środku miasta!W której jeszcze stolicy europejskiego kraju są tacy idioci we władzach miasta jak w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy 26.09.08, 10:06 Gość portalu: mateu910 napisał(a): > A cóż to za fatalny pomysł z tym krzyżem!!!Mnie się kojarzy z > symbolem bólu, śmierci, cierpienia, zdrady. To Żydzi Żydowi > zgotowali ten los, a my ten symbol fundujemy sobie w środku miasta! W > której jeszcze stolicy europejskiego kraju są tacy idioci we > władzach miasta jak w Warszawie? ================================== W zadnym. Na calym swiecie. Nawet Ruskie nie postawiliby Czerwonej Gwiazdy czy pomnika Lenina posrodku Placu Czerwonego, a Chinczyki chocby fotografii Mao na placu Niebianskego Spokoju. To jest rzeczywiscie debilizm w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 09:45 Kolejna bzdura i wydana bez sensu kasa podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
frank.west Jest projekt krzyża JP2 dla Warszawy 26.09.08, 09:45 eeee myślałem że na tym krzyżu będzie wisiał Wojtyła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Storek a nie dałoby sie czegos weselszego?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 09:45 naprawde to wszystko musi tak przygnebiac???? to miasto jest wystarczajaco umeczone historia i dniem dzisiejszym.. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic Krzyż jak krzyż 26.09.08, 09:48 Ale czy musi stać właśnie w tamtym miejscu ? Od krzyży są kościoły i cmentarze.. Pająki może też ;) Poza tym, akurat co jak co ale te wystąpienie na tym placu, ma znikomą wartość historyczną. Tak zaraz się odezwą że to zapoczątkowało... I tym podobne pierdy, a tak naprawę to nie przemówienia na placach tylko zakulisowa gra polityczna patrz - Gruzja. Odpowiedz Link Zgłoś