Dodaj do ulubionych

Korki w Warszawie

IP: *.colliers.pl 20.11.08, 10:28
Hehe, jak zwykle Warszawiacy traktują samochód jako parasol. A w metrze aż
miło dzisiaj, luzik
Obserwuj wątek
    • qawsedrftg tramwajem się dobrze jechało 20.11.08, 10:55
      Pomiędzy stojącymi samochodami. Nawet miejsca siedzące były w
      Alejach. Jak ktoś ma za dużo wolnego czasu i lubi stać w korkach, to
      niech stoi. Po co o tym pisać?
      • Gość: bolo Re: tramwajem się dobrze jechało IP: *.chello.pl 20.11.08, 11:03
        > Pomiędzy stojącymi samochodami. Nawet miejsca siedzące były w
        > Alejach.
        Chętnie się bym przejechał. Poleć mi jakąś linię z Olesina.
        • Gość: Pietia Re: tramwajem się dobrze jechało IP: *.subscribers.sferia.net 21.11.08, 08:37
          Albo z Pikutkowa Dolnego :-P
      • dziubek Autem też bardzo dobrze się jechało 20.11.08, 11:20
        > Pomiędzy stojącymi samochodami. Nawet miejsca siedzące były w
        > Alejach. Jak ktoś ma za dużo wolnego czasu i lubi stać w korkach, to
        > niech stoi. Po co o tym pisać?
        Pomacham Ci kiedy będziesz czekał na to swoje cudo na przystanku w deszczu i
        wichurze. A może i na mrozie.
        No i też miałem miejsce siedzące.
        • zigzaur Re: Autem też bardzo dobrze się jechało 21.11.08, 14:17
          Ale za to nie miałeś okazji, jako osoba jadąca własnym samochodem a nie
          tramwajem, przeżyć takich atrakcji jak:
          - szarpanina z kanarem
          - okradzenie przez kieszonkowca
          - wdychanie smrodów menela
          • Gość: karol Re: Autem też bardzo dobrze się jechało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 10:02
            albo jak mi sie ostatanio zdarzylo w tramwaju spotkanie z kryminalista, ktory mi
            grozil nozem, zeby mu oddac portfel (mimo wszystko nie oddalem, ale chyba sie
            jednak przesiade do swojego samochodu, wole postac w korku, zaplacic wiecej za
            paliwo niz miec takie watpliwe atrakcje w drodze do pracy).
      • Gość: qwerty Re: tramwajem się dobrze jechało IP: 193.201.167.* 21.11.08, 10:22
        matolku, nie wszedzie sa tramwaje, a przesiadac sie 3 razy w
        korkach, to wychodzi dluzej niz samochodem. do tego ze wzgledow
        zdrowotnych nie jestem w stanie stac godzine w autobusie, wiec nigdy
        nie przesiade sie do komunikacji miejkskiej. za to place podatki i
        to gigantyczne wliczone w cene paliwa i nie tylko, wiec mam prawo
        wymagac, zeby za moje pieniadze budowano drogi i zorganizowano ruch
        tak, zebym mogla jezdzic samochodem- bo za to place.
        • kontogazetowe Nie, nie masz żadnego prawa 21.11.08, 11:43
          bo ja też płace podatki, a chcę żyć w miejscu bezpiecznym, chodzić po chodnikach, po których można przejść po ludzku, a nie kluczyć między samochodami, mam prawo wymagać, żeby czystość powietrza nie przekraczała norm, tak jak to jest już teraz (jeszcze bez tych wszystkich nowych dróg), mam prawo wymagać, by moje dzieci mogły iść bezpiecznie pieszo do szkoły, a nie czekały aż jakiś kierowca łaskawie przepuści je na pasach. Samochody powinno się wyrzucić z centrum miasta, tak jak to wygląda na zachodzie. A u nas buractwo będzie bredzić znów o nowych drogach.

Zamist nowych dróg niech kupią nowe tramwaje, wagony metra, niech zrobią wreszcie te automatyczne wypożyczalnie rowerów tak jak w Paryżu i wielu innych europejskich miastach.

Nawet jeśli akurat Ty masz schorzenie, to nie oznacza, że wszyscy jeżdżący samochodami je mają. I z pewnością duża część kierowców mogłaby bez bólu przesiąść się do komunikacji miejskiej, a nawet na rower.
          • Gość: bolo Re: Nie, nie masz żadnego prawa IP: *.chello.pl 21.11.08, 12:03
            > żeby czystość powietrza nie przekraczała norm, tak jak to jest już
            > teraz (jeszcze bez tych wszystkich nowych dróg)
            Nie "jeszcze bez tych wszystkich nowych dróg", tylko "z powodu braku tych
            wszystkich nowych dróg". Jak wie każdy kierowca, auto w korku pali wielokrotnie
            więcej, niż jadąc.

> Zamist nowych dróg niech kupią nowe tramwaje, wagony metra, niech zrobią wreszc
            > ie te automatyczne wypożyczalnie rowerów tak jak w Paryżu i wielu innych europe
            > jskich miastach.
            Kierowcy płacą masę podatków w cenie paliwa, więc drogi im się należą. Natomiast
            Ty możesz oczywiście lobbować za tym, żeby z Twoich podatków kupowano nowe
            tramwaje, wagony metra i dokładano potem do ich eksploatacji.
            • Gość: Wojtek S. Re: Nie, nie masz żadnego prawa IP: *.pools.arcor-ip.net 21.11.08, 13:18
              Jak wie każdy kierowca, auto w korku pali wielokrotnie
              > więcej, niż jadąc.

Jak wiadomo takze samochody stojace na dwoch pasach ruchu pala wiecej, niz na
              jednym. Moze zamiast klapac dziobem do publiki zaprosisz prywatnie na wspolna
              jazde do pracy kolege z osiedla, ktory stoi obok w tym samym korku. Bedzie
              luzniej na ulicy :-)
    • milko75 Remont Gotarda 20.11.08, 11:17
      Od kiedy rozpoczął się remont ulicy Gotarda korki ciągną się przez
      Rzymowskiego i doline służewiecką. Zatyka się również KEN. Czyżby
      jakieś nieumiejętne rączki, przy okazji remontu, grzebały przy
      oświetleniu na skrzyżowaniu Gotada i Rzymowskiego?
      Szczególnie, że za tymi światłami są puste drogi.
      • Gość: bea Re: Remont Gotarda IP: *.inetaccess.pl 21.11.08, 13:52
        Też mam takie wrażenie, że ktoś przy światłach majstrował od czasu
        remontu codziennie stoję już na wiadukcie z Puławskiej w
        Rzymowskiego co od wakacji jeszcze mi się nie zdarzało (nawet gdy
        padało :) a dla odmiany wiadukt na Marynarską puściutki jak nigdy…
    • Gość: PW A w metrze jak zwykle tłok, pajacu. IP: *.polskieradio.pl 20.11.08, 12:51
      Na Ratuszu ledwo wsiadłem a po 2 stacjach byłem mokry z gorąca. Żałuję, że auto
      zostało w garażu.
    • sharn1 GW jak zwykle kłamie... 20.11.08, 13:42
      Przecież Gronkiewicz - Waltz mówiła wyraźnie (jak na nią) że W
      WARSZAWIE NIE MA KORKÓW!
    • Gość: pawn Korki w Warszawie IP: *.chello.pl 20.11.08, 18:36
      a wystarczyło dojechać Wisłostradą do trasy W-Z i tam wjechać na
      góre, byłoby dużo szybciej ale nie byłoby tego jakże ciekawego
      materiału filmowego ;)
    • felicjan15 Wyjazd z Ursynowa 20.11.08, 22:28
      Same korki - czy to w Puławską (Pileckiego i Płaskowickiej) czy
      Dolinkę Służewiecką (KEN, Anody, Nowoursynowska).
      A metro zapchane do granic możliwości i jeździ co 3,5 - 4 minuty
      czyli rzadziej niż latem.
    • Gość: Mass Z Czerskiej do Ratusza Wisłostradą? Dobrze, że nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 08:14
      pojechali przez Pragę. Wyszła by godzina czterdzieści
    • Gość: Hania Korki w Warszawie IP: 82.177.111.* 21.11.08, 08:37
      Jakie koyki? Koyków w Wayszawie nie ma.
    • m.smo707 Czy Pani Prezydent jeździ metrem? 21.11.08, 08:59
      Pomijając dobrą wolę Pani Prezydent, przydałoby się, by przez dwa-trzy tygodnie
      pojeździła komunikacją miejską. Niech tak sobie podyrda w godzinach szczytu z
      Pragi na Ursynów, z Żoliborza do Ursusa, z Bemowa na Pragę itp. I koniecznie
      metrem ze trzy razy! Jeśli wtedy stwierdzi, że nie ma korków, a metro jest
      super, no to ja już nie wiem... We wtorek pomiędzy 7.50 a 8.00 wraz z wieloma
      pasażerami nie mieliśmy szans na wejście do wagonu metra. Czekaliśmy na następną
      kolejkę, która była zapchana w równym stopniu co poprzednia. Jak już udało mi
      się wcisnąć do środka, to jedyną wygodą był fakt, że nie trzeba się było trzymać
      - upchani jak śledzie nie mielibyśmy szansy się przewrócić. Ciepło i bezpiecznie
      ;-) Może o to chodzi w tym wszystkim? Podobno takie sytuacje są codziennie w
      godzinach szczytu, nie wiem, w godzinach szczytu jeżdżę metrem sporadycznie, ale
      jeśli tak jest, to jest to po prostu DRAMAT.
      • Gość: tomek Re: Czy Pani Prezydent jeździ metrem? IP: *.chello.pl 21.11.08, 09:40
        odkąd oddano całe metro, tak jest codziennie
        • Gość: Wojtek S. Re: Czy Pani Prezydent jeździ metrem? IP: *.pools.arcor-ip.net 21.11.08, 13:23
          > odkąd oddano całe metro, tak jest codziennie

Nie odkad oddano cale metro, ale odkad wepchano do niego nie przymierzajac pol
          warszawy i rogatek robiac linie dowozowe przy likwidacji dotychczasowych linii
          jadacych wprost do miasta. Oprocz Bielan i Ursynowa, takze Tarchomin, Brodno,
          Bemowo, Chomiczowka, Wilanow, Stegny, Sluzewiec przeciez powinny jezdzic metrem
          nie!, tak samo Izabelin, Lomianki, Piaseczno, Konstancin, Legionowo etc, etc. To
          co, ze mamy jedna linie - kazdemu sie nalezy przynajmniej 0,1 m.kw podziemnej
          kolejki. :-)
    • Gość: gość A permanentny korek na Modlińsiej? IP: 212.180.138.* 21.11.08, 09:04
      Czyżby nikt go nie zauważył???????
      • Gość: tomek Re: A permanentny korek na Modlińsiej? IP: *.chello.pl 21.11.08, 09:35
        to nie korek, to parking
    • Gość: Agnieszka Korki w Warszawie IP: 213.17.181.* 21.11.08, 09:12
      A Puławska wiecznie zakorkowana. Dzisiaj jechałam 3 km 30 min do
      samej Puławskiej z ul. Jagielskiej, kolejne 3 km - 20 min....
      uciekłam w Baletową, przez Dawidy do AL. Krakowskiej.
      Dlaczego władze Warszwy nie pomyślą o tej cześci miasta? Park& Ride
      jest przy Wilanowskiej, ale żeby do niego dojechać trzeba stracić 40
      min (gdy nie ma wypadku). Wystarczy pod lasem Kabackim przebić tunel
      i zrobic metro do Piaseczna. 3 stacje i połowa ludzi się przesiądzie
      z samochodów.
    • Gość: An Też mi news - Korki w Warszawie IP: 212.160.172.* 21.11.08, 09:32
      Ktoś chciał dorobić do pensji i napisał - a wierszóweczka leci.
      Powiadomcie nas jak już korków nie będzie.
      • Gość: Hania Re: Też mi news - Korki w Warszawie IP: 89.174.254.* 21.11.08, 10:10
        > Powiadomcie nas jak już korków nie będzie.

no to infolmuję; kolków już nie ma w Walszawie
    • Gość: VTEC Korki w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 10:12
      Ja mysle, ze miasto i sejmik wojewodztwa powinni wiecej czasu, energii i
      pieniedzy poswiecic na takie wazne projekty jak budowa Swiatyni Opatrznosci
      Bozej albo krzyz na Placu Teatralnym to nam bedzie sie lepiej poruszac po
      Warszawie i w okolicach. Na nerwy w korkach polecam rozaniec, co w obecnej
      sytuacji jest jak najbardziej na czasie(bez obrazy) jak i wskazane, bo tylko cud
      boski moze sprawic, ze wlodarze miasta jak i wojewodztwa zaczna myslec logicznie.
    • Gość: @ A gdzie roweromaniacy? IP: *.gprs.plus.pl 21.11.08, 11:30
      No gdzie są ci co tak nawołują do podroży po mieście rowerem, gdzie są masy
      krytyczne i inne? Ja się pytam ilu z tych madrych krzykaczy jechało dziś do
      pracy na rowerku?
      • Gość: Wojtek S. Re: A gdzie roweromaniacy? IP: *.pools.arcor-ip.net 21.11.08, 13:15
        Wczoraj cale pol godziny moklem na rowerku jadac w porannym deszczu do pracz...
        po Berlinie. I zadnych korkow nie mijalem, za to sporo rowerzystow tez smigalo. :-)
        • Gość: @ Re: A gdzie roweromaniacy? IP: *.gprs.plus.pl 21.11.08, 13:55
          Czy tytuł artykułu to Korki w Berlinie??????
    • Gość: Ursusiak Korki w Warszawie- Ursus IP: *.novartis.com 21.11.08, 11:47
      Z Marnarskiej (Mokotów) do Keniga (Ursus). Odległość około 14 km. Wczoraj pokonywałem (męczyłem) tą trasę przez dwie długie godziny. To jest po prostu skandal ! W Ursusie jak grzyby po deszczu pojawiają się nowe osiedla, natomiast drogi zostały takie same jak były w latach 70-tych. Pytanie, co robią ludzie odpowiedzialni za infrastrukturę drogową oraz decydenci z ratusza ? Odpowiedź nasuwa się sama, ale nie będę przez grzeczność jej tu publikował. To jest kompletna kompromitacja.
    • Gość: Warszawa Korki w Warszawie > ale bedzie stadion L 3x drozej IP: *.jelonki.robbo.pl 21.11.08, 12:03
      Gronkiewicz Waltz oddaj 500 milionów na metro z kasy na stadion Legii (czytaj
      stadion ITI)!
      Przekręt kontra metro - co jest ważniejsze?
    • Gość: subdue Korki w Warszawie IP: *.devs.futuro.pl 21.11.08, 12:16
      Dzisiaj z Józefosławia na Okęcie, do pracy, jechałem 2,5godziny, o ponad godzine dłużej niż zazwyczaj. To co siędzieje na Puławskiej to jakaś masakra!
    • Gość: Mario Re: Korki w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 12:42
      jak się wybiera trasę z największymi zatorami to nic dziwnego....
      A wystarczyło skręcić nie w prawo z Czerskiej tylko w lewo i dalej
      Gagarina, Spacerową, Gaworkai i dalej jak w morde strzelił prosto do
      bankowego...
    • Gość: emigrant Pochwalmy Hanne Gronkiewicz-Waltz! IP: *.science.uva.nl 21.11.08, 12:54
      Stojac w korku, powiedz trzy razy: jak dobrze, ze nie ma Zlego Kaczora,
      popieram Hanie Bufetowa!

Zapewniam, ze to pomoze. Na otrzezwienie.
    • Gość: filippppp Korki w Warszawie IP: *.chello.pl 21.11.08, 13:36
      po raz korki nie tworza sie od tak sobie, tyle ze leniwa wiekszosc ludzi woli
      dojechac te nawet 7km samochodzikiem do pracy niz z pospolstwem
      tramwajem/autobusem/metrem. ostatnio liczylem stojac jadac autobusem w ilu
      samochodach znajduje sie wiecej niz 1 osoba i prawie 3/4 to samotni kierowcy.
      • zigzaur Re: Korki w Warszawie 21.11.08, 14:23
        A większość z tych jednoosobowo obsadzonych samochodów ma oczywiście kratkę przy
        tylnej szybie, bo przecież działalność gospodarcza musi robić koszty na jazdach
        po mieście.
    • Gość: Innari Korki w Warszawie IP: *.aster.pl 21.11.08, 15:29
      Dzisiaj odcinek 1,5 km pokonałam samochodem w ciągu 45 minut! Tyle dokładnie
      ma droga z mojego domu do ul. Puławskiej. Trasa Piaseczno-Warszawa, okolice
      Auchan.
      Korek na Puławskiej był tak gigantyczny, że nie dało się wyjechać z bocznych,
      osiedlowych uliczek.
      • Gość: Vsop22 Re: Korki w Warszawie IP: *.bioton.pl 25.11.08, 08:58
        Sorry, jak się nie umie jeździć to się ma takie problemy. Materiał był
        tendencyjny. Tylko idiota jechałby z Czerskiej do Ratusza przez Powiśle i
        Świętokrzyską.

Ja codziennie jeżdżę z Wilanowa w okolice Ożarowa Maz (przeciwna strona
        Warszawy, 25 km)i nigdy nie jadę dłużej niż 40 min.
    • Gość: korek Nowolazurowa IP: *.chello.pl 24.11.08, 11:59
      a do tego Władze Warszawy rezygnują z ważnych inwestycji drogowych, np. budowy
      Nowolazurowej!

Wyślij maila w sprawie budowy tzw. "Nowolazurowej" do wiceprezydenta Jacka
      Wojciechowicza:

jwojciechowicz@warszawa.um.gov.pl

Jeszcze do niedawna dla Pana Wiceprezydenta była to jedna z kluczowych
      inwestycji! Teraz okazuje się, że budowa trasy rozpocznie się najwcześniej w
      2013 r.! Trasa ma być przedłużeniem Lazurowej do Al. Jerozolimskich i dalej do
      Sękocina.
    • Gość: lubiebufetową Żadnych korków nie ma.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 09:22
      ...sa tylko chwilowe przestoje

Parafrazując: zadnych strajków nie ma, są tylko przestoje w pracy (Sierpien 1980)
    • Gość: marek Korki w Warszawie IP: 195.117.255.* 25.11.08, 09:25
      ulica Modlinska! co za bałwan zabrał część jezdni o szerokości 2 normalnych
      pasów na BUS-PAS???!!! To jest inwestycja? to jest granda! przez niego nawet
      autobusy stoją na Modlińskiej duzo wcześniej oraz na samym
      Tarchominie-osiedlu, gdzie na ulicach tworzy się sytuacja szach-mat! Ludzie
      jeżdżą osiedlowymi wąskimi uliczkami, pomiędzy domkami- przecież to jest chora
      sytuacja! Trzeba poszerzyć jezdnię- na tym dopiero wytyczyć bus-pas! przeciez
      pojazdów przybywa, a nie ubywa, mostu oraz trawaju jak nie było- tak nie
      ma!!trzeba protestować!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka